جناب آقای مهدی رعایایی متولد 1366 فارغ التحصیل رشته معارف اسلامی و اقتصاد مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه امام صادق می باشد.
وی پایان نامه خود را با عنوان «امکان سنجی فقهی ایجاد و توسعه سرمایه گذاری ریسک پذیر اسلامی » با درجه عالی تحت راهنمایی جناب آقای دکتر مهدی صادقی شاهدانی و اخذ مشاوره از جناب آقای دکتر محمدمهدی عسگری ارائه نمود. آقای مهدی رعایایی دارای یک کتاب تألیفی و بیش از 17 عنوان مقاله علمی پژوهشی، ترویجی و منتشر شده در نشریات معتبر بین المللی می باشد و 6 عنوان مقاله علمی پژوهشی را در مرحله ارزیابی و اعمال اصلاحات دارد. نامبرده ضمن برخورداری از پیشینه ویراستاری کتب و نشریات متعدد بیش از 14 عنوان گزارش علمی را در حوزه اقتصادی تدوین نموده است .
جناب آقای مهدی رعایایی در حال حاضر دستیار پژوهش طرح ارزشمند «رفتار تولیدکننده در اقتصاد اسلامی» گروه اقتصاد می باشد.
فرارسیدن روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی را به همکاران محترم اداره روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آقایان محمد سلیمی، حمیدرضا محمدی و وحید یزدانی تبریک عرض نموده و موفقیت ایشان را در پیشبرد اهداف والای پژوهشگاه از ایزد منان مسئلت می نماییم.
........................
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
تاریخ تفسیر قرآن یکی از مباحث علوم قرآنی است که میتواند در تفسیر صحیح قرآن و استفادۀ بهینه از آثار تفسیری مفسران نقش مهم و بسزایی داشته باشد و افزون بر آن، فوائد و آثار دیگری نیز دارد که: آگاه شدن از گسترۀ میراث تفسیری اسلام ؛ پی بردن به میزان علاقه و اهتمام مستمرّ عالمان مسلمان به تفسیر قرآن ؛ رواج تفسیر در میان همۀ مذاهب اسلامی و در قرون و بلاد مختلف ؛ اطلاع یافتن از محل نگهداری نسخههای خطیِ بخشی از تفاسیر چاپ نشده ؛ از جملۀ آنهاست
این کتاب که سومین جلد از مجموعه تاریخ تفسیر است تاریخ تفسیر قرآن در قرون هفتم، هشتم و نهم (601−900ق) را دربر دارد و در آن، 88 کتاب تفسیری چاپ شده ؛ 99 کتاب تفسیری خطیِ موجود ؛ 316 اثر تفسیری مفقود و 73 مفسر فاقد تألیف معرفی شدهاند، و در پایان هر قرن به ویژگیها ، تطورات ، گسترۀ جغرافیائی ، روشها و گرایشهای تفسیری رایج آن قرن نیز اشاره شده است .
در راستای توسعه تعاملات بین سازمانی و ارتقا ضریب نفوذ آثار پژوهشی در جامعه علمی کشور پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آمادگی دارد این اثر پژوهشی را با مشارکت نهادها و سازمانی بیرونی منتشر نماید. از این رو علاقه مندان می توانند پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به معاونت پژوهشی ، آموزشی و فناوری پژوهشگاه (جناب آقای دکتر مجید کافی) ارائه نمایند.
اینجانب با شماره تماس 2532111236/0912077445 پاسخگوی علاقه مندان محترم می باشم. ارادتمند سلطانی.
دکتر محمدمهدی مقدادی (متولد 1351- قم) دانشیار دپارتمان حقوق دانشگاه مفید است. ایشان كارشناسی «حقوق» را از دانشگاه مفید (1378)، کارشناسی ارشد «حقوق خصوصی» را از دانشگاه مفید (1380) و دكتری «حقوق خصوصی» را از دانشگاه تهران -پردیس فارابی- (1390) اخذ نمودند. همچنین، ایشان دروس حوزوی را از سال 1365 با ورود به حوزه علمیه آغاز و بیش از 8 سال در دوره خارج فقه و اصول شرکت کرده اند.
كسب رتبه برگزيده كتاب سال خانواده ج.ا.ايران و دريافت لوح افتخار در سال 1386 و پژوهشگر برگزيده مركز تحقيقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در سال 1392 از جمله افتخارات ایشان است.
از جمله فعالیت های علمی پژوهشی ایشان می توان به انتشار بیش از 13 عنوان کتاب و ارائه بیش از 33 عنوان مقاله در نشریات معتبر داخلی و نشریات معتبر بین المللی همچنین ارائه دهها سخنرانی علمی در همایشهای داخل و خارج كشور(از جمله همایش ها و سمینار های علمی در ترکیه، مراکش، تونس، امارات، قطر، تاجیکستان، مالزی، بنگلادش، اسپانیا، نروژ، فرانسه) با محوریت ارائه توانمندی فقه اسلامی و معارف ارزشمند اهل بيت عليهم صلوات الله اشاره نمود.
جناب آقای دکتر محمد مهدی مقدادی در حال حاضر اجرای طرح پژوهشی «فقه ورزشی رویکرد فردی و اجتماعی» از جمله طرحهای کاربردی گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را عهده دار هستند.
مصطفی فضائلی متولد ۲۰ ابان ۱۳۳۹ تحصیلات دوره متوسطه را در زادگاهش شهر گلپایگان گذراند و از سال ۱۳۶۲ وارد حوزه علمیه قم شد و به تحصیل علوم دینی و معارف اسلامی مبادرت ورزید در سال ۱۳۶۶ در کنار دروس حوزوی با شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه یک رزمندگان و ۷ آزاد سراسری در رشته حقوق دانشگاه تهران(مجتمع آموزش عالی قم) پذیرفته شد و پس از گذراندن کارشناسی حقوق همزمان با ادامه تحصیلات حوزوی در مقطع کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی با رتبه ۲ کشوری پذیرفته شد و با رتبه عالی فارغ التحصیل گردید. در آزمون اعزام دانشجو به خارج در مقطع دکتری در مجموعه حقوق رتبه اول را کسب کرد. دروس سطح حوزه را در سال ۱۳۷۲ به پایان رساند و وارد دروس خارج فقه و اصول شد. در سال ۱۳۸۱ به عنوان دانشجوی نمونه کشوری در دوره دکتری شناخته شد و موفق به اخذ لوح تقدیر از دست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گردید. در سال ۱۳۸۴ موفق به دفاع از رساله دکتری خود با درجه عالی شد. وی از شهریور ۱۳۷۵ تا کنون به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه قم مشغول به خدمت است. از افتخارات علمی ایشان می توان به دریافت جایزه کتاب سال ۱۳۸۶ ، دریافت جایزه اثر برگزیده رشته حقوق در دومین جشنواره بین المللی فارابی(۱۳۸۷) و دریافت جایزه کتاب سال در بیست و هفتمین جشنواره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران(۱۳۸۸) ، اشاره نمود.
از جمله فعالیت های علمی پزوهشی ایشان می توان به انتشار ۱۴ عنوان کتاب و ارائه بیش از ۴۰ عنوان مقاله در نشریات معتبر داخلی و بین المللی، همچنین ارائه سخنرانی در همایش ها و سمینارهای داخلی و بین المللی اشاره کرد.
به نقل از گروه همکاری های علمی؛ پیرو جلسه جناب آقای دکتر مجید کافی: معاون محترم پژوهشی، آموزشی و فناوری پژوهشگاه با حجه الاسلام والمسلمین قمی؛ رئیس پژوهشکده اسلام و غرب پژوهشگاه بین المللی المصطفی و توافق های انجام شده در آن جلسه، مقرر شده است تا کتاب «سیره تربیتی پیامبر (ص) و اهل بیت (علیهم السلام)» اثر گروه علوم تربیتی پژوهشگاه به زبان فرانسه ترجمه و با مشارکت کالج اسلامی لندن منتشر شود. مقرر شده است طبق توافق های صورت پذیرفته متن اثر متناسب با فضای فکری و علمی کشور فرانسه تلخیص و ترجمه شود که در این زمینه ضمن حفظ امانت در ترجمه توسط مترجم محترم که خود متخصص حوزه تربیتی و اهل کشور فرانسه نیز است تأکید شده تا متن ترجمه و تلخیص شده پیش از انتشار به تأیید پژوهشگاه و مولفان آثار و با صیانت از حقوق مادی و معنوی پژوهشگاه منتشر شود. لازم به ذکر است این اثر پیش از این به سه زبان ترکی استانبولی، عربی و اردو ترجمه و توسط ناشران بین المللی منتشر شده است. یادآور می شود پیرو مذاکرات و توافق های انجام شده با آن پژوهشگاه از این پس به منظور افزایش تأثیرگذاری آثار ترجمه، تمامی آثار پژوهشگاه که توسط پژوهشگاه بین المللی المصطفی ترجمه و منتشر خواهند شد با تلخیص متناسب با فضای علمی و فکری کشور زبان مقصد و با تأیید متن توسط مولف صورت خواهد پذیرفت.
به نقل از گروه همکاری های علمی؛ کتاب مبانی اقتصاد اسلامی تألیف گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه توسط پژوهشگاه بین المللی المصطفی به زبان عربی ترجمه و بزودی منتشر خواهد شد. این اثر با هدف پاسخگویی به نیازهای جامعه عرب زبان و دانشجویان، پژوهشگران و اساتید رشته های مرتبط با اقتصاد به فهم دیدگاه های اسلامی به مباحث اساسی اقتصاد ترجمه شده و مقرر شده است به صورت مشترک میان پژوهشگاه بین المللی المصطفی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شود. تأیید متن ترجمه پیش از انتشار توسط مولف یا مولفان اثر از پیش شرط های پژوهشگاه برای صدور مجوز نشر است.
#یاد_ایام:
سال 1383 برگزاری نشست گفتمان سیاست جنایی اسلام و غرب با حضور پروفسور هانس یورگ آلبرشت رئیس بخش جرم شناسی موسسه ماکس پلانک آلمان
#یاد_ایام
سال1386 حضور دکتر مظفر اقبال رییس مرکز اسلام و علم کانادا در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دیدار با جناب آقای دکتر محمد فتحعلیخانی معاون پژوهشی ، آموزشی و فناوری پژوهشگاه در سال 1386
(قسمت اول):
مرحوم سید حسین حسینی شاهرودی (1329 – شاهرود) در خانواده ای متدین بدنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات دوران ابتدائی و دبیرستان در سال 1342 در شاهرود تحصیل علوم دینی را شروع و در حوزه علمیه مشهد و قم سطوح متوسطه و عالی را به اتمام رسانید و از محضر اساتیدی همچون حضرات آیات عظام : آیت الله خامنه ای ، مشکینی، میرزا حسین نوری، میرزا جعفر سبحانی، وحید خراسانی، فانی اصفهانی، شیخ مرتضی حائری، فاضل، مصباح یزدی و حسین شوشتری تلمذ کرد.
پس از گذراندن دروس علمی به تحقیق و بررسی در اقتصاد جدید و اقتصاد اسلامی اقدام نموده و با همکاری جمعی از متخصصین حوزه و اساتید دانشگاه به تهیه 32 جزوه در مورد مسائل اقتصادی جهت استفاده در دانشگاه پرداختند که در بسیاری از دانشگاههای کشور مورد استفاده اساتید و دانشجویان می باشد.
مرحوم حسینی شاهرودی علاوه بر درس خارج فقه و اصول، منطق و فلسفه، دوره عمومی روانشناسی و جامعه شناسی، زبان انگلیسی، فلسفه غرب و ریاضیات عالی، در زمینه اقتصاد اسلامی و اقتصاد جدید و ادبیات عرب به تحقیق پرداخته و در بعضی از دانشگاههای بزرگ کشور به تدریس مبانی اقتصاد اسلامی مشغول بودند.
در طلیعه پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و در سال 1357، در بیت حضرت امام راحل عهده دار ماموریتهای خطیری به منظور حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب و پاکسازی وزارتخانه ها از افراد ضد انقلاب بودند و در سال 1359 از طریق صدا و سیمای گیلان عهده دار مبارزه عقیدتی با نیروهای چپ و التقاطی شدند و در سال 1360 به عنوان نماینده حضرت امام (ره) مسئول سر و سامان دادن به وضع آشفته جهاد سازندگی شاهرود شدند.
(قسمت دوم):
مرحوم حسینی شاهرودی در سال 1363 با اصرار صاحب نظران و جامعه روحانیت، کاندیدای دوره دوم مجلس گردید و با بیش از 85% آراء اخذ شده به مجلس راه یافت و در دوره های سوم و چهارم نیز از همان حوزه انتخابیه به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.
ایشان همزمان با نمایندگی مجلس شورای اسلامی، از سال 1363مسئولیت «دفتر همکاری حوزه و دانشگاه در قم» و مسئولیت دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در مراکز و موسسات آموزش عالی شاهرود، نمایندگی وزارت فرهنگ و آموزش عالی در تشکلهای اسلامی دانشگاههای شاهرود، دامغان و سمنان و هم چنین دبیر هسته گزینش مرکزی بانک ها و بیمه را عهده دار گردید.
در سال 1371 از سوی مقام معظم رهبری جهت اشاعه و ترویج فرهنگ مکتب اسلام و همچنین به جهت شرکت در اجلاس سالیانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در صدر هیئتی بلند پایه از مقامات دولتی و برخی نمایندگان مجلس به آمریکا عزیمت نمودند که فعالیت ها و موفقیت ایشان در دیار کفر، منجر به موضع گیری و برخورد خصمانه دولت آمریکا در برابر ایشان شد. (رجوع شود روزنامه اطلاعات تاریخ1372/07/15).
این عالم جلیل القدر و فعال، پس بازگشت از این سفر و بدنبال برخورد غیرمتعارف و غیر دیپلماتیک مامورین اداره مهاجرت آمریکا و مقامات انتظامی این کشور به بیماری سرطان مبتلا شده و بعد از طی چند دوره شیمی درمانی در برخی کشورهای اروپائی سرانجام در تاریخ 1373/07/18و در سن 44 سالگی دار فانی را وداع گفته و روح بلندش به ملکوت اعلی پیوست.
به نقل از گروه همکاری های علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ هندبوک اخلاق در اقتصاد و تأمین مالی اسلامی (Handbook of Ethics of Islamic Economics and Finance) با مشارکت و ارائه مقاله پنج تن از اعضای هیأت علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و توسط انتشارات DE GRUYTER به چاپ رسید.
مقالات اعضای هیأت علمی پژوهشگاه عبارتند از:
*Chapter 7: Relationship Between Ethics and Economic Development from the Viewpoint of the Qur’an and Hadith
Seyyed Reza Hosseini
*Chapter 17: Domains of Probity (“Sidaqat”) in Islamic Markets
Seyyed Mohammad Kazem Raja’ee and Mostafa Kazemi Najafabadi
*Chapter 18: An Index of Islamic Market Probity (“Sidaqat”)
Seyyed Mohammad Kazem and Mostafa Kazemi Najafabadi
*Chapter 21: Influence of Piety (Taqwa) on Ethical Decision-makings in Business: Integration of Religious and Scientific Views
Hassan Abedi Jafari, Pooya Pirmaleki and Mostafa Kazemi Najafabadi
*Chapter 28: Principles of Defining Public Domain in Islam in Contrast to Neoclassical and Communitarian Viewpoints
Ali Reza Lashkari
به منظور دسترسی به متن مقالات ، علاقه مندان می توانند به آدرس زیر مراجعه نمایند:
https://www.degruyter.com/view/title/537178?tab_body=toc
مقالات بین المللی ارائه شده دکتر مصطفی کاظمی نجف آبادی با مشارکت اساتید خارجی:
1. مسؤولية مراقب الحسابات عن تقييم نظام الرقابة الادارية
The responsibility of the auditor for the evaluation of the administrative control system/ Abdul Amir Najm Abdul Qadi --- Dr. Mustafa Kadhmi Najaf Abadi - Mohammed Jabbar Fashakh/ THE IRAQI MAGAZINJE FOR MANAGERIAL SCIENCES/ Publisher: Kerbala University / https://www.iasj.net/iasj?func=article&aId=155651
2. علاقة إعادة هندسة نظم المعلومات المحاسبية وفق النشر الالكتروني في جودة التقارير المالية في مطار النجف الأشرف الدولي
The relationship of re-engineering accounting information systems according to the electronic publication in the quality of financial reports at Najaf Honorinternational Airport/ Mustafa Kazemi Najaf Abadi -- Wissam Nema Rajib - Jamal Nuaaman Mohamed / The islamic college university journal Publisher: Islamic University Najaf / https://www.iasj.net/iasj?func=article&aId=177072
3. تنمية وإدارة الموارد البشرية في الوحدات الاقتصادية أساساً في ترشيد الأداء الوظيفي
Human Resources Development & Administration in the Economic Units as a Foundation for Work Performance Guidance/ Mustafa Al-Kadhimi Al-Najaf Abadi - Wisam Nima Rjeeb - Muhsin Yaseen Taha Al-Temeemi /The islamic college university journal /Publisher: Islamic University Najaf/ https://www.iasj.net/iasj?func=article&aId=163864
به اطلاع اعضای محترم هیأت علمی می رساند حسب پیگیری همکاران محترم کتابخانه و مرکز اسناد و مدارک علمی و اطلاع رسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ قرارداد اشتراک پژوهشگاه با پایگاه های اطلاعات علمی (لاتین) دانشگاه تهران تمدید شد. از این رو دسترسی به منابع و پایگاه ها برای اساتید محترم فراهم می باشد.
بدین منظور علاقه مندان محترم می توانند به واحد اطلاع رسانی جناب آقای محمد ساجدی تماس حاصل نمایند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی محمد حکیمیان در فروردین سال 1339 در شهر یزد دیده به جهان گشود. پس از سپری نمودن تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در مدارس قوامی ، آقا و رازی شهرستان یزد در سال 1357 در رشته صنایع غذایی دانشگاه شیراز پذیرفته شد. پس از انقلاب فرهنگی در سال 1359 در کمیته فرهنگی جهاد سازندگی یزد مشغول به خدمت به جامعه روستایی و انقلابی ایران اسلامی شد. در سال 1360 با پذیرش در مدرسه حقانی قم تحصیلات حوزوی را آغاز نمود. تحصیل علوم حوزوی از قبیل ادبیات ، اصول ، منطق و معانی و بیان در حوزه علمیه قم – و با مهاجرت به زادگاهش یزد در مدرسه خان به فراگیری علوم حوزوی ادامه داد. شرح لمعه ، رسائل ، کفایه ، مکاسب و حدود 3 سال خارج زکات و خمس را گذراند ،همزمان نیز معاونت اجرایی بنیاد شهید استان یزد را از سال 1370تا 1373 عهده دار گردید. در سال 1373 با مراجعت به قم در محضر آیات عظام و مراجع تقلید آقایان حاج شیخ جواد تبریزی ( درس فقه ) ، حاج شیخ وحید خراسانی ( اصول ) ، حاج شیخ فاضل لنکرانی ( حج ) ، حاج سید محمد حسن مرتضوی لنگرودی ( اصول ) تلمذ نمود و همزمان به تدریس بخشهایی از کتابهای اصول فقه مرحوم مظفر در اصول ، کتاب شرح لمعه در فقه ، کتاب مکاسب شیخ در فقه المعاملات مشغول شد.
در سال 1373 همزمان با رجعت به قم از طریق کنکور سراسری در رشته حقوق دانشگاه مفید مشغول شد مدرک کارشناسی با معدل ۱۸/۴۹ و کارشناسی ارشد با معدل ۱۸/۳۹ پشت سرگذاشت ودر سال 1379 از پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان «دین موجل و آثار و احکام آن در حقوق ایران» دفاع نمود. این پایان نامه به عنوان سطح 3 حوزه علمیه قم از وی پذیرفته شد. سپس نگارش رساله سطح 4 دروس حوزه علمیه قم تحت عنوان «ضمان قهری در فقه امامیه» را آغاز نمود. تحصیلات دانشگاهی را در پردیس فارابی دانشگاه تهران در شهر قم در رشته حقوق خصوصی ادامه داد و با گذراندن موفقیت آمیز دکتری در سال ۱۳۹۰ با معدل ۱۷/۸۳از رساله خود تحت عنوان رژیم حقوقی سرمایه گذاری در بخش بالادستی نفت و گاز با رویکرد به پیمان منشور انرژی دفاع نمود و موفق به اخذ مدرک دکتری گردید. نامبرده شاگرد اول دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را در دوران دانش اموختگی کسب نمود.
دکتر علی محمد حکیمیان از آبان ماه سال 1380 همکاری خود با پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را آغاز نمود. در سال 1382 مدیریت گروه حقوق پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را عهده دار شد و در دو مقطع زمانی در سال 1388 و در سال 1392 به سمت معاون پژوهشی، آموزشی و فناوری منصوب گردید. وی در بهمن ماه سال 1397 با حکم صادر شده توسط وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری جناب آقای دکتر غلامی مسئولیت ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را عهده دار شدند.
از جمله فعالیت های علمی پژوهشی ایشان می توان به انتشار کتاب رژیم حقوقی سرمایه گذاری خارجی در بخش نفت و گاز ایران ، تحقیق و نگارش سه طرح نظریه ضمان قهری در فقه امامیه، فقه استدلالی نفت و گاز، حقوق تطبیقی مالکیت منابع معدنی (مطالعه تطبیقی مالکیت معادن در فقه و حقوق موضوعه) از مجموع طرح های مصوب گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشگاه و ارائه بیش از 15 عنوان مقاله علمی منتشر شده در نشریات معتبر داخلی و برگزاری نشست های علمی تخصصی متعدد اشاره نمود.
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
#هر_روز_یک_حدیث
✨شخص نادان جز در يكى از دو حالت «تُند رَوى» و يا «كُند رَوى» مشاهده نمى شود. «افراط» و «تفریط» در هر کاری نشان جهل و نادانی است و پایانش هم ندامت و پشیمانی است.
🆔 @msrt_ir
15.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥گزارش تصویری/ نشست مجازی معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها و موسسات پژوهش فناوری کشور - ۲۹اردیبهشت ۱۳۹۹
🆔 @msrt_ir
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ؛ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت قطب مطالعات فرهنگ و تمدن شیعه در دوره صفویه دانشگاه اصفهان به زودی کتاب «وضعیت اقلیتهای دینی در عصر صفوی (با تکیه بر عصر شاه عباس اول)» اثری از حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رمضان محمدی و دکتر محمد باقر خزائیلی را منتشر می کند.
چکیده
روزگار صفویه دوره رشد و شکوفایی تمدن ایرانی و دوران افزایش اقتدار ایران در منطقه و جهان بود. به گونهای که برای نخستین بار در تاریخ ایران پس از اسلام، یک دولت ایرانی توانست ضمن پایهریزی دولت−کشوری بر مبنای مرزهای کهن ایران زمین، برای مدتی طولانی و به گونهای نهانی تجاوزات همه بیگانگان را دفع و کشور را از ورود و استقرار عناصر جدید قدرت از بیرون حفظ کند.
پژوهش حاضرمتمرکز به بررسی وضعیت اقلیتهای دینی در دوره شاه عباس اول تا سقوط دولت صفوی است. مراد از اقلیتهای دینی در این پژوهش، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان و هندوان است که هریک به اقتضای موقعیت و جایگاه خود در جامعه در شاخههای مختلف با دولت صفوی همگرایی داشتند. آنچه بررسی جایگاه اقلیتهای دینی را در عصر صفوی جذابتر می کند آن است که دولت صفوی بهعنوان یک دولت شیعی که خاستگاه و مشروعیت خود را از دین اسلام و مذهب تشیع گرفته بود، به شدت بر مسئله مذهب و ادیان بهعنوان یک موضوع محوری تأکید داشت.
هدایت شده از پژوهش و فناوری
لینک دعوت به گروه پژوهش و همکاری های علمی
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
از اینکه لینک گروه را به دوستان و سایر پژوهشگران ارسال می نمائید سپاسگزاریم
طرح پژوهشی «جرم شناسی» اثر جناب آقای دکتر سیدمحمود میرخلیلی دانشیار رشته حقوق جزا و جرم شناسی پردیس فارابی دانشگاه تهران خاتمه یافته گزارش شد. این طرح از مجموعه طرحهای مصوب گروه حقوق و فقه اجتماعی است که با رویکرد بازسازی و ارتقای روش و روش شناسی علوم انسانی اسلامی و مقایسه دیدگاه های اسلامی با دیدگاه های غیر اسلامی نگارش شده است.
در راستای توسعه تعاملات بین سازمانی و ارتقا ضریب نفوذ آثار پژوهشی در جامعه علمی کشور پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آمادگی دارد این اثر پژوهشی را با مشارکت نهادها و سازمانی بیرونی منتشر نماید. از این رو علاقه مندان می توانند پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به معاونت پژوهشی ، آموزشی و فناوری پژوهشگاه ارائه نمایند.
برگزاری اولین جلسه کمیته علمی همایش بین المللی با محوریت علوم انسانی اسلامی
..........................................
عطف به نامه شماره 26565/و مورخ 99/2/23 وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری جناب آقای دکتر منصور غلامی و حسب اعلام موافقت شورای پژوهشگاه، اولین جلسه کمیته علمی برگزاری همایش بین المللی مجازی با محوریت علوم انسانی-اسلامی با حضور اساتید و اندیشمندان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در روز سه شنبه مورخ 99/2/30 برگزار گردید.