گرنت(پژوهانه)، بودجهای است که برای انجام طرحهای پژوهشی در اختیار افراد قرار میگیرد.
هدف از ارائه گرنت به پژوهشگران ترغیب و تشویق اعضای هیئتعلمی دانشگاه به انجام هر چه بهتر فعالیتهای پژوهشی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای تحقق اهداف و برنامههای دانشگاه است. گرنتهای پژوهشی میتواند به نوعی میان اعضای هیئتعلمی ارزشگذاری کند و یا ارتباط میان اعضای هیئتعلمی با مراکز و سازمانهای خارج از دانشگاه را تسهیل کند.
براساس آن چه در آئیننامه اعتبار پژوهشی یا همان گرنت اعضای هیئتعلمی آمده است، دانشگاه موظف است حداقل ۲۵ درصد اعتبار خود را ضمن درج و تصویب در بودجه تفصیلی به اعتبار پژوهشی اعضای هیئتعلمی خود اختصاص دهد.
با توجه به آن چه که در آئیننامه وزارت علوم آمده گرنت پژوهشی را که به اعضای هیئت علمی دانشگاهها میدهند، در موارد مختلفی میتوان هزینه کرد که از آن جمله میتوان به خرید تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی، تحقیقاتی، پرداخت هزینههای خدمات آزمایشگاهی و میدانی و خرید مواد مصرفی جهت انجام فعالیتهای پژوهشی اشاره کرد.
علاوه بر موارد ذکر شده، اعضای هیئتعلمی میتوانند از گرنتهای پژوهشی برای پرداخت هزینه خرید کتب، نشریات، نرمافزارها، هزینه عضویت در پایگاههای اطلاعاتی و همچنین هزینه چاپ مقالات در مجموعه مقالات و نشریات علمی معتبر استفاده کنند.
سئوال اینکه آیا مرکز پژوهشی که تمامی نیازهای سخت افزاری، نرم افزاری، پشتیبانی و ... عضو هیأت علمی پژوهشی را تأمین می کند مجاز به اعطای گرنت پژوهشی است یا خیر؟اگر پاسخ مثبت است محل و فرایند هزینه کرد گرنت چگونه و متناسب با چه اولویتی است.
انواع متداول داوری در مجلات معتبر و مزایا و معایب هر کدام
1️⃣ داوری چشم بسته یکطرفه (بازی یکطرفه) یا Single blind review
🔵 داور مشخصات نویسنده مقاله را می بیند. این نوع داوری متداولترین نوع داوری است ولی شاید بهترین آن هم نباشد.
🔸مزایا:
🔘 چون داور ناشناس است براحتی می تواند بدون ترس از انتقاد صادقانه نظر خود را اعلام کند.
🔘چون مشخصات نویسنده بر داور معلوم است، می تواند سوابق نویسنده ها بدست آورد.
🔹معایب:
◾️ شناختن نویسنده ممکن است کیفیت داوری را تحت تاثیر قرار دهد، علی الخصوص اگر نویسنده مقاله دارای سابقه درخشانی باشد ممکن است کیفیت کار داور پایین بیاید و دقت کافی نکند!
◾️احتمال تبعیض براساس جنسیت، ملیت، دانشگاه و محل انجام تحقیق وجود دارد. مثلا، داور همین که تشخیص دهد مقاله از یک کشور انگلیسی زبان نیست، بدون بررسی دقیق مقاله، با کامنتهای کلی از نویسنده بخواهد انگلیسی آن را تقویت کند یا رد کند. و در دراز مدت نظر ادیتور نسبت به نویسندگان غیربومی منفی می شود. یا مثلا در داخل کشور ممکن است شنیده باشید که داورها مقالات فلان دانشگاه را قبول ندارند.
2️⃣ داوری دو طرف چشم بسته (سیاه یا کور) یا Double blind review
🔴 هم داور و هم نویسندگان برای هم ناشناس هستند. معمولا دو نسخه از مقاله به مجله ارسال می شود: یکی با مشخصات نویسنده و یکی هم بدون مشخصات آنها. بیشتر هم در رشته های علوم انسانی و اجتماعی متداول است.
🔸مزایا:
🔘معمولا داوری منصفانه و دور از تعصب صورت می پذیرد.
🔘 هم داور و هم نویسنده ها از انتقاد علیه هم مصون می مانند.
🔹معایب:
◾️ناشناس بودن نویسنده می تواند براحتی توسط داور زیرک از مراجع و حوزه کاری آنها تشخیص داده شود، مگر اینکه نویسنده در آن زمینه قبلا کاری نگرده باشد!
◾️معمولا اگر داور نویسنده را بشناسد و نخواهد تبعضی قایل شود، اگر شناختی از نویسنده داشته باشد، کمتر اذیت می شود.
3️⃣ هر دو چشم باز (داوری سفید یا شفاف) یا Open peer review
⚪️در اینجا داور و نویسنده همدیگر را می شناسند. امروزه این شکل از داوری کمتر متداول است ولی به هر حال وجود دارد.
🔸مزایا:
🔘چون داور شناخته می شود لذا کیفیت کار داوری در معرض قضاوت عمومی قرار دارد و باعث بالا بردن کیفیت کار می شود.
🔘 در کل اگر فرایند داوری به صورت اصولی و علمی صورت پذیرد باعث معروفیت داورها می شود طوری که مجلات بیشتری ترغیب می شوند با این گونه داورها همکاری کنند. خود داور هم جایگاه شاخصی و بالاتری در محافل علمی بدست خواهد آورد.
🔹معایب:
◾️همه داوران نمی خواهد شناخته شوند بخاطر ترس از برچسب هایی مانند منفی بودن!
◾️ ممکن است داور تمایلی به انتقاد از افراد برجسته نداشته باشد بخاطر نفوذی که آنها در جامعه علمی دارند و تبعاتی که می تواند برای داور داشته باشد. مثلا، شخصی که قرار است روزی ارتقا بگیرد، و بخواهد مقاله یکی از اعضای کمیته ترفیع را داوری کند. خوب معلوم است که اگر بدرستی این کار را انجام دهد، ممکن است یک نوع خودکشی علمی محسوب شود.
یادداشت: دکتر طاهر لطفی
......................................
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
استناد یا (citation) مقاله عبارت است از ارجاع به یک منبع علمی. اگر بخواهیم به صورت دقیق به این سوال که سایتیشن مقاله چیست پاسخ دهیم، سایتیشن یک عبارت کوتاه متشکل از حروف الفبا یا اعداد است که در میان متن یک پژوهش میآید و هر جا که نویسنده به تحقیقات دیگران استناد کرده است، خواننده را با هدف تایید ارتباط موضوع بحث به مطلب مورد نظر، به بخش مراجع تحقیق، ارجاع میدهد. در مجموع آنچه عموما استناد مینامیم از ترکیب دو حالت ارجاع درونمتنی و مدخلهای کتابشناسی تشکیل میشود.
------------------------------
https://eitaa.com/mrisc_rihu
راههای افزایش سایتیشن
______________
1. استفاده از رفرنس دهی های بیشتر که معتبر باشند.
2. استفاده از خوداستنادی. بدین معنی که می توانید به مقالات قبلی خود که مرتبط با موضوع فعلی می باشند نیز رفرنس دهی نمایید تا شاخص سایتیشن مقاله تان افزایش یابد.
3. رفرنس دهی به مقالاتی که از همایش ها و کنگره ها پذیرفته شده اند نیز باعث افزایش سایتیشن می شود.
4. استفاده از مقالات اورجینالی که نویسنده اول آنها شهرت خوبی دارند نیز موجب افزایش سایتیشن می شود.
5. استفاده کردن از عنوان های کوتاه ولی قابل فهم و استفاده نکردن از اسامی شهرها یا کشورها در عنوان نیز یک راهکار دیگر برای افزایش سایتیشن می باشد.
6. ارسال مقالات برای سایتها و مجلات معتبر و دارای ضریب تائیر نیز قطعا باعث افزایش سایتیشن خواهد شد.
7. ارسال مقاله برای مجلات معتبر و Open Access نیز باعث می شود که مقالات بیشتر در معرض دید قرار بگیرند و دیده شوند که در این صورت میزان استنادها و سایتیشن هم بیشتر شود.
8. با ورود به سایتها یا شبکه های اجتماعی مانند گوگل اسکولار (Google Scholar) نیز می توانید یک پروفایل شخصی برای خودتان ایجاد کنید و مقالات و تحقیقات خود را در دسترس عموم قرار دهید تا میزان استنادها و تبع آن شاخص استنادی (Citation Index) افزایش یابد.
منبع:
https://isipaper.org
------------------------------
https://eitaa.com/mrisc_rihu
منظور قضاوت یا داوری پس از انتشار یا Post publication review چیست؟
این داوری یا قضات پس از انتشار مقاله صورت می پذیرد و می تواند یک جمله انتقادی، یک صفحه از توضیحات، و حتی یک یا چندین مقاله مستقل باشد. در حقیقت، بعد از انتشار یک مقاله است که جامعه علمی در مورد آن به قضاوت می پردازند: از خطاهای نگارشی گرفته تا خطاهای علمی. از نوآوریها گرفته تا سرقتهای گوناگون...
بسیاری از ارجاعاتی که به یک مقاله در مقالات دیگر داده می شود شکل مثبت یا منفی داوری پس از انتشار می باشد.
داوری پس از انتشار توسط خود نویسنده (تحت فشار یا پیشنهاد ادیتور معمولا) به صورت غلط نامه یا دیگران صورت می پذیرد.
🔸مزایا:
🔘 باعث بهبود مقاله می شود و به طور غیرمستقیم هم قضاوتی در مورد عملکرد مجله و داوران آن می باشد.
🔘 نویسندگان برای حفظ پرستیژ و آبروی علمی خود، فقط به فکر انتشار مقاله نباشند، و دقت بیشتری در آینده برای نوشتن مقاله داشته باشند.
🔘 قضاوتهای دیگران بعد از چاپ مقاله، در واقع نوعی از داوری باز است که هم نویسنده مقاله مشخص است هم داور.
🔘 کیفیت کار داوران مجله و خود مجله را نشان می دهد.
🔘 جلوگیری از انتشار مقالات سطح پایین در مجلات و مانع از چاپ هر نوع مقاله ای توسط مجله.
🔹معایب:
◾️ همه ادیتورها تمایلی به چاپ غلط نامه ندارند زیرا اعتبار آنها زیر سوال می رود، و نشانه ای از سهل انگاری ادیتور در انتخاب داور مناسب بوده است. گاه هم نشانه چاپ مقاله بدون داوری می تواند باشد، یاشکلی خاص از پارتی بازی در چاپ مقاله با داوری آسان.
◾️ گاه باعث برکناری یک ادیتور و حتی تعطیل شدن یک مجله می شود. گاه هم باعث اخراج شدن یک عضو آکادمیک (نمونه های زیادی از این دست وجود دارد.)
◾️باعث اختلاف و مشاجره زیاد و بدون نتیجه در بین نویسندگان مقاله (مخصوصا اگر افرادی با نفوذ باشند) و قضاوت کنندگان آن خواهد شد (فرسایش علمی).
◾️ ممکن است هم نویسنده و هم داوران قبل از انتشار و بعد از انتشار مقاله در لیست سیاه مجله قرار گیرند.
داوری پس از انتشار لازم است کاملا محترمانه و بدون توهین به مجله یا نویسندگان و به صورت کاملا علمی و رسمی صورت بپذیرد. معمولا هم از شیوه ساندویچی (خبر منفی را بین دو خبر مثبت (تعریف کاذب) می پیچند تا به کسی برنخورد.
یادداشت: دکتر طاهر لطفی
🆗 @MRISC_RIHU
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
⚫️ انالله و اناالیه راجعون
ارتحال حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان
عضو شورای علمی گروه اقتصاد و همکار پژوهشی گروه مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را به همکاران گرامی، خانواده محترم ایشان و جامعه علمی کشور تسليت عرض نموده و از خداوند متعال براي آن مرحوم رحمت الهي و براي بازماندگان صبر جميل و اجر جزیل مسئلت داریم . ——————————- @rihu_ac_ir
انا لله و انا الیه راجعون
فقدان عالم و فاضل جلیل القدر حجت الاسلام و المسلمین جناب موسویان نه تنها دوستان فاضلش را هم سوگ خانواده اش نمود که جامعه علمی کشور خصوصا حوزه علمیه و پژوهشگاههای فعال در حوزه علوم انسانی را سوگوار نمود.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پاسداشت مجاهدتهای علمی اش در گروه اقتصاد را وظیفه دانسته ، یاد ان یار سفر کرده را گرامی میدارد و از خداوند منان حشر و حضورش را در کنار اجداد طاهرینش خواستار است.عاش سعیدا و مات سعیدا.
حکیمیان ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
روح اله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی در پیامی در گذشت عالم فرزانه حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعباس موسویان صاحب نظر برجسته بانکداری اسلامی را تسلیت گفت.
در پی، متن این پیام را مشاهده می فرمایید.
بسمه تعالی
خبر ناباورانه در گذشت عالم فرزانه حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعباس موسویان صاحب نظر برجسته بانکداری اسلامی، باعث تأثر و تألم خاطر آشنایان و دوستداران ایشان گردید.
ایشان در طول عمر با برکت خویش با فهم عمیق از مبانی دینی و مباحث مالی و بانکی کوشیدند تا دغدغه اصلی خود؛ یعنی اجرای هرچه کاملتر اقتصاد اسلامی در شبکه بانکی کشور را محقق سازند و به توفیق الهی در این زمینه به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کردند. مطالعه مستمر درخصوص مبانی اقتصاد اسلامی، تطبیق ابزارهای جدید مالی با مبانی فقهی، ایجاد فهم مشترک بین حوزه های علمیه، مجامع دانشگاهی و نهادهای مهم مالی؛ مانند شبکه بانکی و سازمان بورس، تلاش مستمر برای انتقال تجربیات و دانش به طلاب و دانشجویان و در نهایت حسن خلق و تواضع از برجسته ترین ویژگی های ایشان بود.
عضویت بیش از یک دهه ای مرحوم دکتر موسویان در شورایعالی بانکداری اسلامی بانک کشاورزی باعث شده بود، همکاران این بانک، علاوه بر توفیق درک محضر ایشان، تجربه های خوبی در تطبیق اقدامات و دستورالعمل های بانک کشاورزی با مبانی بانکداری بدون ربا بدست آورند که از جمله آنها می توان به شیوه های جدید امهال مطالبات، استفاده از قراردادهای ریپو، تشریح قراردادهای عقود تسهیلاتی برای مشتریان و تطبیق قراردادها با موازین شرعی اشاره کرد. بی شک، فقدان ایشان ضایعه ای جبران ناپذیر برای این بانک و نظام بانکی کشور است.
این ضایعه دردناک را به عموم اساتید، دانشجویان و علاقه مندان مباحث بانکداری اسلامی و نیز خانواده مکرم آن مرحوم تسلیت عرض می نمایم و از درگاه خداوند متعال برای ایشان آمرزش ابدی طلب می کنم.
روح اله خدارحمی
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت حجةالاسلام سیّدعباس موسویان از متخصصان فقه اقتصادی را تسلیت گفتند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت جناب حجةالاسلام آقای سیّدعباس موسویان رحمةاللهعلیه را به بازماندگان مکرّم ایشان و نیز به شاگردان و همکاران و ارادتمندان این روحانی ارزشمند تسلیت عرض میکنم. ایشان از متخصصان فقه اقتصادی و صاحبنظر در بانکداری اسلامی و دیگر مسائل مالی فقه بودند و فقدان ایشان ضایعه است. از خداوند رحمت و مغفرت و علو درجات برای آن فقید و صبر و آرامش و اجر برای بازماندگانش مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۲۰ مرداد ۱۳۹۹
کنفرانس بین المللی
آسیب شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت در دوره معاصر
مقالات ارسالی به سامانه کنفرانس، در صورت تأیید داوران و هیأت تحریریه مطابق ظوابط فصلنامه پژوهشنامه علوی در نشریه مزبور منتشر خواهد شد.
مهلت ارسال مقالات: ۲۰ شهریورماه
http://ahlalbaytconf.rihu.ac.ir