در راستای توانمندسازی بودجه حوزههای علمیه و تامین منابع پایدار برای فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی نهاد روحانیت و همچنین پیراستن آن از انواع شبهات و استقلال بیشتر آن از بودجه دولت، حضرت آیه الله اعرفی در مورخه 3/7/97 طی نامه شماره 2024 به ریاست محترم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تاکید نمودند که با توجه به ظرفیت و تخصص گروه اقتصاد این پژوهشگاه، یک تحقیق علمی جهت مواجهه با شبهات و همچنین تهیه یک پشتوانه علمی پژوهشی جهت تبیین نظام اقتصاد حوزه های علمیه و ارائه راهکارهای علمی و نظری این مسئله در دستور کار قرار گیرد. متعاقب این نامه در جریان گفتگوهایی که میان گروه اقتصاد پژوهشگاه و مدیریت محترم برنامه ریزی و نظارت راهبردی حوزه علمیه صورت گرفت، مقرر گردید با توجه به کمبود پیشینه علمی مسئله و گسترده بودن ابعاد آن و ابهاماتی که در این زمینه وجود دارد ابتدا یک پژوهش مقدماتی جهت بررسی گسترۀ پژوهش و استخراج مسائل اساسی نظام اقتصادی و تامین مالی آموزش، پژوهش و فرهنگ در حوزههای علمیه صورت گیرد تا مقدمات لازم برای تهیه طرحنامه اصلی تحقیق فراهم شود.
از این رو، با محوریت گروه اقتصاد پژوهشگاه به نمایندگی دکتر سید رضا حسینی(به عنوان مجری طرح)، و همکاری گروهی از پژوهشگران مجرب متشکل از آقایان دکتر حمیدرضا مقصودی، دکتر علی سعیدی و جناب آقای علی اکبر ابراهیمی نژاد جهت انجام این تحقیق تشکیل گردید. گزارش اول نظام مسائل در مدت کوتاهی تهیه و در جلسه ای در حضور جناب حجه الاسلام والمسلمین رجایی نیا و همکاران محترم هیات اندیشه ورز دفتر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ارائه گردید.
🔻با زمانه از زمانه غافل نمی مانید!
🔺 متنوع، ناب، آموزنده
🔶️رهبر معظم انقلاب: شبهات و نادانىها و نفهمىها به کسى که عالم به زمان خود است، هجوم نمىآورند.
لینک زمانه را به اشتراک بگذارید❣
🌱https://eitaa.com/zamanema
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه علوم سیاسی به شماره 98/220/6327 تحقیق و تدوین درسنامه «اندیشه سیاسی رهبران انقلاب اسلامی» پیشنهاد حجت الاسلام دکتر محمد شجاعیان مدیر و عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه فرایند اجرایی خود را آغاز نمود. با عنایت به مفاد طرحنامه مصوب ارائه شده، این درسنامه منطبق با سرفصل«اندیشه سیاسی رهبران انقلاب اسلامی ایران» مصوب شورای تحول و ارتقا علوم انسانی به منظور ارائه به دانشجویان مقطع کارشناسی تدوین میشود.
از جمله اهداف تبیین شده به منظور اجرای این طرح پژوهشی ارائه طرحی نظری از اندیشه سیاسی انقلاب اسلامی است که عینیت ان در قالب نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران محقق شده است. ضمن آنکه تبیین مولفه های محوری اندیشه سیاسی رهبران انقلاب اسلامی، تبیین مولفه های مبنایی مشترک در اندیشه سیاسی رهبران انقلاب اسلامی، تبیین تفاوتهای نظری امام خمینی «ره»و مقام معظم رهبری در حوزه اندیشه های سیاسی و تبیین مولفه های تمییز مردم سالاری دینی و دموکراسی سکولار از جمله موضوعاتی است که بدان پرداخته میشود.
......................................
🔴Instagram.com/rihu_ac_ir
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه علوم سیاسی به شماره 99/220/2022 فرایند تحقیق و نگارش درسنامه مبانی علم سیاست پیشنهادی حجت السلام دکتر محمدجواد نوروزی دانشیار موسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی «ره» آغاز گردید. با عنایت به مفاد طرحنامه مصوب ارائه شده، این درسنامه منطبق با سرفصل مبانی علمی سیاست مصوب شورای تحول و ارتقا علوم انسانی به منظور ارائه به دانشجویان مقطع کارشناسی تدوین میشود. از جمله مزیتهای این اثر پژوهشی میتوان به مبنا قراردادن دیدگاه اسلام و فلسفه فکری نظام جمهوری اسلامی ایران در تدوین این اثر اشاره کرد .
......................................
🔴Instagram.com/rihu_ac_ir
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
هدایت شده از پژوهش و فناوری
با افتخار دعوتید به جمع پژوهشگران و استادان حوزه علوم انسانی
👇👇👇👇👇👇
گروه «پژوهش» :
🔴 https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
کانال «مدیریت پژوهش و همکاریهای علمی بین المللی»:
🔴 https://eitaa.com/mrisc_rihu
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، پُرسا، سامانهای برخط برای یاری پژوهشگران در گردآوری و تحلیل دادههای پژوهشی با فناوریهای نوین است. این سامانه هوشمند، در چارچوب استانداردهای روز و بر پایه نیازهای پژوهشگران ایرانی استوار است. پُرسا به پژوهشگران و سازمانها و کسبوکارها کمک میکند تا پرسشنامههای خود را به آسانی بسازند و آن را در میان پاسخگویان پخش کنند و دادههای دریافت شده را در گزارشهای گوناگون و حرفهای ببینند و اگر خواستند، این دادهها را برای تحلیل بیشتر به نرمافزارهای آماری ببرند.
گفتنی است سامانه پرسشنامهساز، توانمندیهای بسیاری را مانند ساخت پرسشنامه با پرسشهای جورواجور، پخش پرسشنامه و درخواست برای پاسخگویی به آن، ردگیری پرسشنامهها، دریافت پاسخها از پاسخگویان، و دادهپردازی را برای کاربران فراهم میکند. پُرسا توانمندیهایی مانند ساخت گزارشها و تحلیلهای آماری، برآورد پویای ضریب آلفای کرونباخ، نمایش نمودارهای گوناگون، و دریافت فایل «اکسل» وزندار و فایل آماده برای کاربرد در نرمافزار آماری «اسپیاساس» را در بر دارد. پُرسا همه این خدمات را برای کاربران فراهم میکند تا پژوهشی آسان و خوشایند را به انجام رسانند و از دستاوردهای کار خود بهره بیشتری برند.
https://eitaa.com/mrisc_rihu
در راستای امکان سنجی توسعه تعاملات علمی دو جانبه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دانشگاه قرآن و حدیث جلسه ای با حضور معاون محترم آموزشی و پژوهشی دانشگاه قرآن و حدیث حجت الاسلام والمسلمین جناب دکتر احمد غلامعلی و همکاران مدیریت پژوهش و همکاریهای علمی بین المللی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منعقد گردید. در این جلسه ضمن تشریح ظرفیت های پژوهشی طرفین مقرر گردید عناوین آثار پژوهشی خاتمه یافته در شرف انتشار، عناوین پژوهشی در دست انجام متناسب با حوزه های مطالعاتی طرفین، بانک عناوین نخبگان پژوهشی، پژوهشگران و استادان صاحب تألیف مبادله شود تا از استعداد و توان مراکز ذیربط به منظور پشتیبانی و مشارکت از رویدادهای علمی پیش بینی شده به نحو مقتضی استفاده شود.
https://eitaa.com/mrisc_rihu
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با هدف کمک به پیش برد مرزهای دانش و حل مسائل اساسی کشور و تهیه متون و منابع درسی دانشگاهی با رویکرد اسلامی در رشته ارتباطات از طرح های پژوهشی بنیادی و کاربردی پژوهشگران بر اساس اولویت های پژوهشی ذیل حمایت می کند.
1. مفاهیم، مبانی، مبادی و نظریه های ارتباطات دینی
2. فلسفه علوم ارتباطی و فناوری ارتباطات دینی
3. ارتباطات در نزد اندیشمندان مسلمان
4. ارتباطات در منابع اسلامی
5. آسیب شناسی ارتباطات دینی
6. روش ها و ابزارهای ارتباطی
7. مطالعات ارتباطات در جهان اسلام
8. نقد و بررسی فضای مجازی و سواد رسانه
علاقمندان به همکاری در محورهای یادشده لطفا به وب سایت پژوهشگاه/ پژوهش/ پیشنهاد طرح پژوهشی مراجعه نموده و پس از ثبت نام طرح نامه خود را در قالب طرح نامه پژوهشی ارسال نمایند.
🔴http://rihu.ac.ir/fa/user/auth/login
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
مدیر پژوهش:
🆔https://eitaa.com/Pajoohesh236
احمد محمدپور متولد ۱۳۵۵ شهرستان سردشت، دارای درجه دکتری جامعهشناسی تغییرات اجتماعی از دانشگاە شیراز و استادیار سابق دانشگاە بوعلیسینا همدان است؛ وی در سال های 2012 تا 2014، استاد فلسفه دانشگاه صلاح الدین اربیل، و از سال 2014 - 2016 استادیار پژوهشی انسان شناسی در دانشگاه واندربیلت آمریکا بوده است. محمدپور هم اکنون به تدریس و تحصیل در رشته انسان شناسی در دانشگاه ماساچوست – امهرست مشغول است و در زمینه تبارشناسی مطالعات کوردی به پژوهش می پردازد.
ایشان دارای تألیفات و مقالات متعدد در حوزە روششناسی در علومانسانی و اجتماعی هستند. از جملە کتابهای ایشان:
- تاریخ به روایت فلسفه: از هرودت تا آلن بدیو. نشر لوگوس
• روش تحقیق معاصر در علوم انسانی (مباحثی در سیاست های روش). نشر ققنوس
• تجربە نوسازی، بررسی تغییر و توسعه در هورامان کردستان با روش نظریه زمینهایی.
• از سنت بە نوسازی، بررسی قومنگارانە تغییرات اجتماعی سردشت
• روش در روش، در باره ساخت معرفت در علومانسانی
• فراروش، بنیانهای فلسفی و علمی روش تحقیق ترکیبی
• روش تحقیق کیفی، مراحل و منطق روش تحقیق کیفی در دو جلد
• مبانی پارادایمی روش های تحقیق: نشر موکریان – اربیل (به زبان کوردی)
• و دهها مقالە دیگر در ژورنالها و مجلات ایرانی و خارجی.