هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰
در گفتگو با مولف کتاب؛
معناشناسی قرآن، شناخت تحلیلی، اندیشه ورزانه و اجتهادی است
استاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: معناشناسی قرآن باید به اقتضای حقیقت قرآن، خالق آن، همه ظرفیتهای زبانی، مضمونی، موقعیتی و هدف گوینده و با ابتنا بر همه مبادی معرفتی توحیدی باشد؛ این روش همان روش اجتهادی جامع است. اجتهاد کار بست همه توان در تحصیل امر مطلوب، معادل فهم عمیق دین(تفقه) است.
🔰مشروح #خبر:
https://rihu.ac.ir/fa/news/38322
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه | عضو شوید👇
@rihu_ac_ir
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تاکید کرد:
💢ضرورت شبکهسازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی برای حل چالشها و نیازهای چند بعدی
🔹معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در اولین گردهمایی مراکز نوآوری دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری گفت: مراکز نوآوری و کارآفرینی برای کمک به خلق فناوریهای جدید و حل چالشهای چند بعدی و یافتن پاسخهای حل یک مسئله در فناوریهای دیگر، نیاز به شبکه شدن با یکدیگر دارند.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید👇👇
https://www.msrt.ir/fa/news/84698
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
💢مهلت ثبت نام در فراخوان امریه سربازی مرکز جذب وزارت علوم تا ۶ اردیبهشت ماه تمدید شد
🔹مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور بهرهمندی از ظرفیت و توانایی علمی جوانان تحصیل کرده در پیشبرد اهداف سازمانی خود، از دانش آموختگان دانشگاهی به منظور گذراندن دوره ضرورت خدمت سربازی به صورت امریه در سال ۱۴۰۳(اعزام ۱ تیر ۱۴۰۳) با داشتن شرایط دعوت به همکاری میکند.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید👇👇
https://www.msrt.ir/fa/news/84446
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
💢نشریه پژوهشهای فلسفی – کلامی دانشگاه قم در ارزیابی جدید Scimago به عنوان نشریه Q۲ شناخته شد
🔹نشریه بینالمللی دوزبانه پژوهشهای فلسفی – کلامی (Journal of Philosophical Theological Research ) این مجله در ارزیابی ۲۰۲۳ Scimago به عنوان نشریه Q۲ شناخته شد و SJR= ۰.۱۷ دریافت کرد.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید👇👇
https://www.msrt.ir/fa/news/84673
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢
نشست علمی
🔸روش استاد مطهری در علوم تربیتی
✅با حضور اساتید روانشناسی و علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه | عضو شوید👇
@rihu_ac_ir
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
📣#فراخوان ثبت نام «#پژوهشگری_مستقل»
🔖براساس آیین نامه جدید پژوهشگران مستقل که توسط وزارت علوم به تصویب رسیده «پژوهشگری مستقل»به عنوان یک شغل توسط تمام دستگاه های تصریح شده در ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری پذیرفته می شود.
🔗اطلاعات بیشتر flr.atf.gov.ir
📌ثبت نام
https://flresearcher.atf.gov.ir/user/login
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه | عضو شوید👇
@rihu_ac_ir
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
♨️📚
#تازه_های_نشر
📗 حقوق طبیعی بشر Natural Human Rights
🖌پدیدآورنده: دکتر محمدحسین طالبی شمس آباد
🔸ناشر : پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔸گروه : حقوق و فقه اجتماعی
💢اطلاعات بیشتر + #دانلود_رایگان 30 صفحه اول:
https://rihu.ac.ir/fa/book/37494
📝 چکیده کتاب:
حقوق طبیعی بشر آن دسته از حقهایی هستند که هر انسان به دلیل آنکه انسان است، از آغاز زندگی خود آنها را به همراه دارد. بنابراین، این حقها همزاد بشر بوده و خدای متعال همراه با ایجاد هر انسان آنها را به او عطا میکند. کتاب حقوق طبیعی بشر اولین نوشتهای است که خاستگاه و دلیل همه حقهای طبیعی بشر را در ذات انسان به کمک «نظریه اسلامی قانون طبیعی بشر» نشان میدهد.
این کتاب چهار فصل دارد. فصل نخست درباره مفاهیم کلی و تاریخچه حقوق طبیعی بشر است. رابطه میان عقل عملی و آموزه سعادت در فصل دوم بررسی شده است. فصل سوم دلیلهای وجود هریک از حقهای طبیعی بشر در ذات انسان را بیان میکند. آخرین فصل حقوق طبیعی بشر را در مراتب سهگانه نفس (گیاهی، حیوانی و عقلانی) با توجه به هدف از آفرینش این حقها در ذات انسان (رسیدن به سعادت جاویدان) ریشهیابی کرده است.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|عضو شوید👇
@rihu_ac_ir
🔴 نظام حکمت یمانی
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه فلسفه و کلام پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه طرح پژوهشی «نظام حکمت یمانی» پیشنهادی جناب آقای دکتر داود حسینی چفلی عضو هیئت علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس تصویب و فرایند تحقیق و نگارش آن آغاز گردید. این طرح با نگارش متنی درباره حکمت یمانی که بازگو کننده فلسفه میرداماد بوده و جایگاه تاریخ آن را در تاریخ فلسفه اسلامی بازنمایی مینماید در دستور کار گروه فلسفه و کلام پژوهشگاه قرار گرفت.
🔴 اهمیت تحقیق
غالباً تاریخ فلسفۀ اسلامی به مثابه پروژهای فهم میشود که با حکمت متعالیه به اوج رسیده و خاتمه یافته است. پژوهش حاضر قصد دارد نشان دهد که نقطۀ اوج دیگری در فلسفۀ اسلامی همعصر با ملاصدرا وجود داشته است که در دورۀ معاصر مورد غفلت واقع شده است. این نقطۀ اوج حکمت یمانی است که فلسفهای در تقابل کامل با فلسفۀ ملاصدراست. فهم این دو نظام فلسفی در مقابل یکدیگر سبب فهم بهتر هر کدام از این دو نظام خواهد شد. پژوهش حاضر قصد دارد که حکمت یمانی را در چارچوب خودش و تاریخ پیش از او معرفی کرده، راهی برای پژوهشهای آتی در خصوص نسبت میان حکمت یمانی و حکمت متعالیه یا سایر نظامهای فلسفی در دورۀ معاصر بگشاید.
با عضویت در «پژوهشگاه ما» از به روزترین خبرها و رویدادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مطلع شوید.👇
🔴 @research_hu
🔴 نظریه انتقادی در مکتب اصالت فطرت
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه جامعهشناسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه، طرح پژوهشی«نظریه انتقادی در مکتب اصالت فطرت» پیشنهادی جناب آقای دکتر سیدجواد میری منیق دکتری جامعهشناسی تطبیقی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به تصویب رسید.
🔴 اهمیت تحقیق
جهان اسلام و به طور کلی جهانهای غیر غربی در ابعاد مختلف فکری و فرهنگی ظرفیتها و توانهای بسیاری دارند. اما به دلیل سیطرهی دیدگاههای یوروسنتریکی و اورینتالیستی این ظرفیتها و توانهای بالقوه نادیده انگاشته شده است و آگاهانه یا ناآگاهانه تلاشهای فکری در راستای اروپایی شدن کرهی زمین قرار گرفته است. با این حال متفکران متعددی نیز کوشیدهاند از ذیل این سیطرهی فکری خارج شوند و لذا دست به ابداع مفاهیم و نظریهپردازیهایی زدهاند که مبتنی بر مفروضات یوروسنتریکی نباشد و از این رو میتوان از نظریههای استعمارزدایی در حوزه فکر و اندیشه نام برد. پژوهش حاضر و یافتههای حاصل از آن ضمن معرفی این متفکران و ایدههای اساسی آنها، ما را در فهم زیستجهان فکری و فرهنگی خود و همچنین مرکززدایی از غرب یاری میکند. نتایج این امر هم در عرصهی نظری و هم در عرصهی عملی آشکار است؛ زیرا منجر به تقویت احساس سوژگی و عاملیت و خودباوری میشود. خلاء وجود چنین پژوهشی به خوبی ضرورت و اهمیت آن را توجیه میکند.
🔴با عضویت در «پژوهشگاه ما» از به روزترین خبرها و رویدادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مطلع شوید.👇
🔴 @research_hu
🔴 درآمدی بر فلسفه دینِ قاضی عبدالجبار معتزلی
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه فلسفه و کلام پژوهشکده علوم اسلامی طرح پژوهشی « درآمدی بر فلسفه دینِ قاضی عبدالجبار معتزلی» پیشنهادی جناب آقای دکتر عباس دهقانینژاد عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان یزد تصویب و فرایند تحقیق و نگارش آن آغاز گردید.
🔴اهمیت تحقیق
تاثیرگذاری قاضی عبدالجبار بر اندیشه کلامی مسلمانان مخصوصا معتزله متاخر و شیعه غیر قابل انکار است. عبدالجبار از معدود اندیشمندان مسلمان است که اولا مکتوبات وسیعی از او باقی مانده و ثانیا این مکتوبات از لحاظ موضوعی بسیار گسترده و متنوع هستند. نظرات عبدالجبار در مباحثی مانند وجود خدا، صفات خدا، زبان دین، معجزه، معرفت دینی، عقل و دین، دین و اخلاق، رابطه خدا و ارزشها و مساله شر قابلیت هماوردی با برخی نظریات جدید در فلسفه دین را دارد و به طور شگفت آوری از نظرات جدید در فلسفه دین، دقیقتر و معتبرتر به نظر میرسد. توصیف و تحلیل این مباحث میتواند به ما در جهت فهم جایگاهمان در منظومه تفکری دینی جهان امروز، ارائه نظریات جدید مبتنی بر مبانی عقلی ارائه شده توسط عبدالجبار و همچنین نشان دادن غنای فکری جهان اسلام در بعد عقلی کمک کند.
🔴 با عضویت در «پژوهشگاه ما» از به روزترین خبرها و رویدادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مطلع شوید.👇
🔴 @research_hu