فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸ظهرتون بهترین و
💓خوشرنگ ترین ظهر دنیا
🌸با لحظههايی پراز خوشی
💓و آرزوی سلامتی برای شما خوبان
🌸روز و روزگارتان شاد
💓زندگیتـون دلپـذیـر
🌸ظهـرتون بـخیـر عزیزان
#کانال_رسمی_عجایب_جهان👇
💟🇯🇴🇮🇳👇
cнαɴεℓ☞ @Ajaieb_Jahan
سوال?? :
اگر کسی پس از غسل ، بفهمد جایى از بدن را نشسته یا مانعى مانند لاک، ریمل و مانند آن در بدنش بوده ، تکلیفش چیست؟
√ پاسخ:
آیت الله خامنه ای : اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافى است و اگر از سمت راست باشد، احتیاط (واجب ) آن است که باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد، باید بعد از شستن آن، دوباره طرف راست و چپ را بشوید.
آیت اللَّه مکارم: همان جایى که نشسته و یا مانع وجود داشته، بشوید کافى است.
اگر مانع بسیار کوچک باشد (به اندازه دو میلیمتر) وضو و غسل صحیح است
اگر در اثناء غسل از انسان حدث اصغر(مثل ادرار) خارج شود :
√ پاسخ :
آیات عظام خامنه ای، مکارم شیرازی : اگر در اثناء غسل، حَدَث اصغر از او سر زند (مثلاً بول کند) ضررى به غسل او نمى زند ولى براى نماز و مانند آن، باید وضو بگیرد.
آیت الله سیستانی: لازم نیست غسل را رها کرده و غسل دیگری بنماید، بلکه می تواند غسل خود را تمام نماید و بنابراحتیاط لازم باید وضو هم بگیرد.
آیت الله وحید خرسانی : بنابراحتیاط واجب غسل را تمام کند و اعاده نماید و وضو هم ضمیمه کند
—————
توضیح السمائل مراجع مسئله
سوال:
حکم نگاه بدون قصد لذت به خانم های بی حجاب و بی پروا چیست؟
آیت الله خامنه ای: به طور کلی نگاه به زنان نامحرم، جايز نيست؛ مگر به صورت و دستها تا مچ در صورتى كه زينت و آرايش نشده باشد، و نگاه به آن هم با قصد لذّت و ريبه صورت نگيرد. اگر از زنانی باشند که مقید به حجاب شرعی نیستند و نهی از منکر در آنها اثری ندارد، نگاه به مواضعی که رعایت حجاب نکرده اند، بنابراحتیاط واجب جایز نیست.
آیت الله مکارم: چنانچه به نهي از منکر ديگران توجه نمي کنند با دو شرط مي توان به آنها نگاه کرد: نخست اين که به قصد لذّت نباشد و ديگر اينکه خوف وقوع در گناه نرود؛ ولي به هر حال نگاه نکردن جز در موارد ضرورت اولي است.
آیت الله سیستانی : نگاه کردن بدون شهوت و بیم افتادن به گناه حرام نیست.
زن حائض یا شخص جنب می تواند به زیارت قبور ائمه اطهارعلیهم السلام و امام زادگان مثلا حرم حضرت زینب (س) حضرت معصومه(س) عبدالعظیم حسنی(ع)... برود؟
آنچه بر شخص جنب حرام است، بر زن حائض نیز حرام است که یکی از آن موارد توقف در حرم ائمه اطهار(ع) میباشد. البته برخی از فقها اصل ورود به حرم امام را نیز جایز نمی دانند.
مراجع تقلید در این باره می گویند:
1.آیات عظام امام خمینی، سبحانی و مکارم شیرازی: احتیاط واجب این است که زن حائض (مانند شخص جنب) در حرم امامان (ع) توقف نکند.[1]
2. بهجت، گلپایگانی و صافی: احتیاط واجب نرفتن در حرم ائمه (ع) است، اگر چه از یک در وارد و از در دیگر خارج شود.[2]
مراد از حرم؛ همان زیر گنبد مبارک و جائى است که به آن حرم و مشهد شریف گفته مىشود، ولى ساختمانهاى ملحق به آن و شبستانها حکم حرم را ندارند و ورود جنب و حائض به آنجا مکانها اشکال ندارد، مگر جاهائى که عنوان مسجد را داشته باشد.[3]
{ اما حرم امام زادگان مشمول این حکم نبوده و حائض یا جنب می تواند در این حرم ها حضور یابد مگر اینکه حرم امام زاده، عنوان مسجد را نیز داشته باشد. }[4]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : رمز بهشتی شدن!
👤 #حجت_الاسلام_والمسلمین_عاملی