#چگونگی_محاسبه_ده_روز_سفر_برای_مسافر
💬سوال:
مسافری که می خواهد ده روز در محلی بماند ده روز را چگونه محاسبه کند⁉️⁉️
✅پاسخ:
👇پاسخ اجمالی:
مسافری که می خواهد ده روز در محلی بماند، لازم نیست قصد ماندن شب اول یا شب یازدهم را داشته باشد و همین که قصد کند از اذان صبح روز اول (۱) تا غروب روز دهم بماند باید نماز را تمام بخواند (۲) و هم چنین اگر مثلًا قصدش این باشد که از ظهر روز اوّل تا ظهر روز یازدهم بماند، باید نماز را تمام بخواند (۳).
(۱) 📝آیات عظام ؛خوئی، تبریزی: از طلوع آفتاب روز اوّل.. (سیستانی:) از طلوع فجر روز اول..
(۲) 📝آیت الله مکارم:آن چه برای قصد اقامه که در مسأله پیش گفته شد لازم است، ماندن ده روز است و امّا شب قبل از آن و شب بعد از آن لُزومی ندارد، بنا بر این اگر از اذان صبح روز اوّل تا غروب روز دهم بماند (یعنی ده روز و نه شب) باید نماز را تمام بخواند..
(۳) 📝آیات عظام :گلپایگانی، صافی:) و احتیاط مستحب ّ آن است که در این صورت، نماز را هم شکسته و هم تمام بخواند. (بهجت:) و أحوط این است که جبران کمبود را از شب یازدهم حساب نکند.
📝آیت الله زنجانی:مسافری که می خواهد ده روز در محلی بماند اگر ده شبانه روز کامل (۲۴ ساعت) در جایی بماند بی اشکال نمازش تمام است؛ و اگر قصدش این باشد که ده روز کامل و نه شب بین آن را در جایی بماند، در این صورت نیز باید نمازش را تمام بخواند، بلکه اگر قصدش این باشد که ده روز تلفیقی کامل در جایی بماند (مثلًا تصمیم دارد از ساعت ده روز اوّل ماه تا ساعت ده روز یازدهم ماه در محلّی اقامت کند) باید نماز را تمام بخواند و در صورتی که تصمیم دارد ده روز تلفیقی ناقص در جایی بماند؛ مثلًا تصمیم بگیرد دو ساعت به غروب روز اوّل ماه تا ظهر روز یازدهم ماه در محلّی اقامت کند، بنا بر احتیاط واجب باید نمازش را هم شکسته و هم تمام بخواند و در غیر این چهار صورت نماز مسافر شکسته است.
📝آیت الله فاضل :هر گاه شخصی بخواهد (۲۴۰) ساعت یا بیشتر در محلی بماند قصد اقامت محقق می شود و باید نماز را تمام بخواند. بنا بر این اگر ساعت (۱۰) صبح وارد شهری شود در صورتی قصد اقامت محقق می شود که بخواهد بعد از ساعت (۱۰) صبح روز یازدهم آنجا را ترک کند و اگر اذان صبح در محلی حضور پیدا کرد لازم نیست (۲۴۰) ساعت تمام شود بلکه اگر بخواهد تا غروب روز دهم بماند کفایت می کند و باید نماز را تمام بخواند.
🆔👇👇
@resule10📚
#حکم_قرص_در_ماه_رمضان
💬سوال:
خوردن قرص در حال روزه
آيا خوردن قرص فشار خون در حال روزه جايز است يا خير⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آیت الله خامنه ای:
اگر خوردن آن در ماه رمضان براى درمان فشار خون ضرورى باشد، اشکال ندارد، ولى با خوردن آن روزه باطل مىشود.
آيا کسى که بيمار مىباشد و طبق دستور پزشک بايد در بين روز سه بار قرص مصرف نمايد مىتواند روزه بگيرد⁉️⁉️
نمىتواند روزه بگيرد.
📝آیت الله مکارم شیرازی:
آیا افراد بیمار می توانند در حین روزه، قرص خورده و روزه را ادامه بدهند⁉️⁉️
خوردن قرص ، روزه را باطل می کند، چنانچه امکان تغییر ساعت استفاده از آن، به قبل از اذان صبح و بعد از اذان مغرب وجود داشته باشد و این کار برای بدن ضرر نداشته باشد باید روزه بگیرد، در غیر اینصورت نباید روزه بگیرد.
📝آيت الله سيستاني:
برای معالجه به دکتر مراجعه کردم، قرص تجویز کرد. حالا این قرص ها را باید موقع افطار بخورم⁉️ یا می توانم در وقتش (وقتی که روزه ام) بخورم و دیگر چیزی نخورم⁉️
اگر ضرری مترتب نمی شود وقت افطار بخورید و اگر در روز خوردید روزه شما باطل می شود.
آیا زنان می توانند برای گرفتن همه روزه های ماه رمضان از قرص ضد بارداری استفاده کنند تا حیض نشوند⁉️
مانعی ندارد.
همسر اینجانب برای اینکه بتواند تمام ماه مبارک رمضان را روزه بگیرد از قرص ضد بارداری استفاده می کند . اما متاسفانه در یک شب که نتوانسته بودیم سحر بیدار شویم و نتواتنسته بود از قرص استفاده کند در اثر غفلت و عدم اشنائی با مساله شرعی (بخاطر اینکه دوره ماهانه اش اغاز نشود و حداقل ۱ هفته از ماه مبارک را از دست ندهد ) صبح بعد از اذان ازقرص استفاده کرده و بعد برای رفع ناراحتی معده که در اثر استفاده از قرص بوجود امده اندکی غذا نیز مصرف نموده است . حال سوال این است که آیا به خاطر این اشتباه باید کفاره هم بدهد ⁉️ با توجه به اینکه بعد از وقوف به مساله تا افطار امساک کرده است . در ضمن در صورتی که کفاره واجب گردد آیا بعد از ادای آن از گناه مبرا هست یا خیر ⁉️⁉️
اگر اطمینان داشت که خوردن آن جایز است فقط آن روز را قضا کند .
📝آيت الله صافي گلپايگاني:
روزه زنانى كه در ماه مبارك رمضان براى جلوگيرى از عادت ماهانه از قرص استفاده مى نمايند صحيح است يا خير⁉️⁉️
اگر عادت نشوند روزه آنها صحيح است.
آيا زن براي جلوگيري از عادت زنانه در ماه رمضان مي توان از قرص استفاده كرد⁉️⁉️
اگر استفاده از قرص براي او ضرر ندارد، اشكال ندارد البته قرص را شب بخورد.
🆔👇👇
@resule10📚
#احکام_روزه_کفاره
💬سوال:
پرداخت کفاره زن بر عهده چه کسی هست❓❓
✅پاسخ:
📝همه مراجع:
پرداخت کفاره زن بر عهده خود زن می باشد، واگر مالی ندارد باید صبر کند ، اگر بعدا مالی به دست آورد، کفاره را پرداخت کند ،
❗️واگر شوهر کفاره زن را پرداخت کرد باید بگویید من به وکالت از تو کفاره را پرداخت کردم.
رساله تمام مراجع 👇👇🌹
http://eitaa.com/joinchat/1856176139C2afb2adf9f
#فطریه_دختر_نامزد_و_عقد
💬سوال:
آیا فطريه دختر در دوران نامزدي و عقدبرعهده پدر است یاشوهر⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آيت الله خامنه اي:
فطریه دختری که در دوران نامزدی و یا عقد است و در خانه پدرش ساکن می باشد بر عهده شوهر است یا بر عهده پدر⁉️⁉️
اگر نانخور پدرشان می باشند، به عهده پدر آنها است.
📝آيت الله سيستاني:
فطريه دختري كه در دوران نامزدي و يا عقد است و در خانه پدرش ساكن مي باشد بر عهده شوهر است يا بر عهده پدر⁉️⁉️
بر عهده پدرش است مگر که در شب عید نان خور شوهر حساب شود.
🆔👇👇
@resule10📚
#قضای_ماه_رمضان
💬سؤال:
آیا نیت کلی روزه قضا برای روزه های سال های گذشته صحیح است یا باید آن را مشخص کنم⁉️⁉️
✅ پاسخ:
📝 آیت الله خامنه ای:
اگر از چند ماه رمضان روزه قضا داشته باشد، قضای هر کدام را که اول بگيرد مانع ندارد، ولی اگر وقت قضای آخرين ماه رمضان تنگ باشد، مثلاً پنج روز از رمضان آخر قضا داشته باشد و پنج روز هم به ماه رمضان باقی مانده باشد در اين صورت احتياط آن است که قضای رمضان آخر را بگيرد.
📝 آیت الله مکارم:
چنانچه نیت کنید روزه های قضایی که بر عهده شما است را بجا می آورید، کفایت می کند. اما توجه داشته باشید، اگر از چند ماه رمضان روزه قضا بر ذمّه دارد قضاى هر كدام را اوّل بگيرد مانعى ندارد، ولى اگر وقت براى قضاى رمضان آخر تنگ شده باشد بايد بنابر احتياط واجب اوّل قضاى رمضان آخر را بگيرد.
📝 آیت الله سیستانی:
اگر از چند ماه رمضان روزه قضا داشته باشد، قضای هرکدام را که اوّل بگیرد مانعی ندارد، ولی اگر وقت قضای رمضان آخر تنگ باشد، مثلاً پنج روز از رمضان آخر قضا داشته باشد، و پنج روز هم به رمضان مانده باشد، بهتر آن است که اوّل قضای رمضان آخر را بگیرد. اگر قضای روزه چند ماه رمضان بر او واجب باشد و در نیت معین نکند روزه ای را که میگیرد قضای کدام ماه رمضان است، قضای آخرین سال حساب نمیشود که کفاره تأخیر از او ساقط شود.
📝 آیت الله وحید:
اگر در ماه رمضان به واسطه عذرى روزه نگيرد و بعد از ماه رمضان عذر او بر طرف شود واجب است بنابر احتیاط تا ماه رمضانِ سالِ بعد قضاء روزه آن روزه ها را بگیرد و اگر از چند ماه رمضان روزه قضا داشته باشد، قضاى هر كدام را كه اوّل بگيرد مانعى ندارد ولى اگر وقت قضاى ماه رمضانِ آخر، تنگ باشد، مثلا پنج روز از ماه رمضان آخر قضا داشته باشد و پنج روز هم به ماه رمضان مانده باشد، بنابر احتياط واجب اوّل قضاى ماه رمضان آخر را بگيرد.
📝 آیت الله فاضل:
اگر از چند سال روزه قضا داشته باشید و وقت روزه قضای سال آخر زیاد باشد قضاى هر كدام را كه اوّل بگيرید مانعى ندارد، اگر در نيّت معيّن نكنید که روزه کدام سال باشد، روزه اى را كه مى گيرید، قضاى سال اوّل حساب مى شود و اگر تنها از سال قبل روزه قضا دارید همین مقدار که نیّت روزه قضا کنید و روزه بگیرید روزه قضای سال قبل حساب میشود.
🆔👇👇
@resule10📚
🌙دعای روز سوم ماه مبارک رمضان🌙
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ والتّنَبیهَ وباعِدْنی فیهِ من السّفاهة والتّمْویهِ واجْعَل لی نصیباً مِنْ كلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِكَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ.
خدایا روزى كن مرا در آنروز هوش وخودآگاهى را ودور بدار در آن روز از نادانى وگمراهى وقرار بده مرا بهره وفایده از هر چیزى كه فرود آوردى در آن به بخشش خودت اى بخشنده ترین بخشندگان.
#ماه_مبارک_رمضان
التماس دعا🌹
🆔 @vaezin_313 💐
#بلوغ_دختر
💬سوال:
نشانه های بلوغ دختران چیست⁉️⁉️⁉
✅پاسخ:
همه آیات اعظام (به جز سيستانى): نشانه بالغ شدن دختر يكى از سه چيز است:
1⃣-روييدن موى درشت و خشن زير شكم (اطراف آلت تناسلى)،
2⃣-بيرون آمدن منى،
3⃣-تمام شدن نه سال قمرى.
هر يك از اين سه نشانه به تنهايى، علامت بلوغ و رسيدن به حد تكليف شرعى محسوب مى شود.
📝آيه اللّه سيستانى: نشانه بلوغ دختر ،تنها به تمام شدن نه سال قمری است.
🆔👇👇
@resule10📚
#مواردی_که_کفاره_جمع_دارد
💬سوال:
مواردی که کفاره جمع واجب می شود کدامند⁉️⁉️⁉️
✅پاسخ:
1⃣. اگر کسی مرتکب قتل عمد شود لازم است کفاره جمع بدهد.
2⃣. اگر شخص روزه دار به چیز حرامى روزه خود را باطل کند، چه آن چیز اصلاً حرام باشد؛ مثل شراب و زنا، یا به جهتى حرام شده باشد؛ مثل نزدیکى کردن با عیال خود در حال حیض، بنابر احتیاط کفاره جمع بر او واجب مىشود؛ یعنى باید یک بنده آزاد کند و دو ماه روزه بگیرد و شصت فقیر را سیر کند، یا به هر کدام آنها یک مد که تقریباً ده سیر است گندم یا جو یا نان و مانند اینها بدهد. و چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد، هر کدام آنها که ممکن است باید انجام دهد.
3⃣. اگر روزه دار دروغى را به خدا و پیغمبر(ص) نسبت دهد کفاره جمع بنا بر احتیاط بر او واجب مىشود.
💠در مورد آزاد کردن بنده؛ چون در دنیای کنونی موضوعیت ندارد، در نتیجه اصلاً واجب نیست، چنان که از متن فوق (چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد، هر کدام آنها که ممکن است) بر میآید.
در ادامه گزارش برخی از استفتائات مراجع عظام تقلید در خصوص مواردی که نیاز به پرداخت کفاره جمع است،
📝آیتالله خامنهای:
سؤال: حکم کسی که با آمیزش جنسی حرام یا استمناء یا خوردن و نوشیدن حرام روزه خود را در ماه رمضان باطل نموده چیست⁉️⁉️
جواب: در فرض مرقوم بايد شصت روز روزه بگيرد و يا شصت مسکين را اطعام نمايد و احتياط مستحب آن است که هر دو را انجام دهد.
سؤال: اگر مکلّف علم داشته باشد به اینکه استمناء روزه را باطل میکند، ولی عمداً آن را انجام دهد، آیا کفّاره جمع بر او واجب میشود⁉️⁉️
جواب: اگر عمداً استمناء کند و منى هم از او خارج شود، کفّاره جمع بر او واجب نمىشود لکن احتياط مستحب آن است که کفّاره جمع بپردازد.
📝آیتالله مکارم شیرازی:
فردى به دلیل عدم اطّلاع از کفّاره، روزه خود را با جنابت از حرام باطل کرده است. وظیفه این فرد چیست⁉️⁉️
جواب: علاوه بر قضا ، کفّاره جمع (بنابر احتیاط واجب) مىپردازد، چون علم به بطلان داشته هر چند علم به کفّاره نداشته و علم به کفّاره شرط نیست.
سؤال: بر شخصی به خاطر افطار روزه ی ماه مبارک رمضان به وسیله ی فعل حرام کفاره جمع واجب شده بود در حال اداء روزه های کفاره (۳۰روزمنفصل آن) بوده است که باردیگر یکی از همین روزه های کفاره را به وسیله فعل حرام باطل کرده است تکلیف این شخص چیست⁉️⁉️
جواب: روزه ها را باید تکمیل کند و احتیاط آن است که کفاره ی ده مسکین را بدهد.
وظيفه کسى که قادر بر هيچ يک از سه کار براى کفاره نباشد.
هرگاه هیچ یک از این سه کار ممکن نشود هر چند «مُد» که مى تواند به فقرا اطعام کند و اگر نتواند باید 18 روز روزه بگیرد و اگر نتواند هر چند روز که مى تواند به جا آورد و اگر نتواند استغفار کند و همین اندازه که در قلب بگوید: «استغفراللّه» کافى است و واجب نیست بعداً که قدرت پیدا کرد کفّاره رابدهد.
📝آیتالله سیستانی:
آیا می توان در کفاره جمع به جای ۶۰ روز روزه به ۶۰ فقیر طعام داد⁉️⁉️
جواب: در افطار به حرام کفاره جمع به نظر آقای سیستانی واجب نیست و همان اطعام (۶۰) فقیر کافی است فقط در کفاره قتل عمدی کفاره جمع هست و در این صورت باید شصت روز روزه بگیرد و ۶۰ فقیر را اطعام کند یعنی به هر یک مد (۴/۳ کیلو) طعام بدهد (۷۵۰ گرم) ولی نمی تواند به جای روزه فقط آنها را اطعام کند.
🆔👇👇
@resule10📚
هدایت شده از واعظین 313 🕊
ترتيل جزء03 - پرهيزكار www.jea.ir .mp3
6.4M
🌼 #صوت 🌼
💠 #جزء_خوانی_قرآن_کریم
💠 جزء ۳
🎤 استاد پرهیزکار
التماس دعا🌹
🆔 @vaezin_313 💐
#شرایط_مسافری_که_نباید_روزه_بگیرد
💬سوال:
مسافر شرعی کیست⁉️⁉️
✅پاسخ:
کسی که به سفر میرود اگر سفر او شرایط زیر را داشته باشد از نظر شرع مسافر بوده و باید نمازهای چهار رکعتی خود را به صورت شکسته (دو رکعتی) بخواند،و روزه هم نگیرد.
💠سفر او از حیث مسافت نباید کمتر از هشت فرسخ باشد، به عبارت دیگر حداقل باید چهار فرسخ فاصلهی مبدأ تا مقصد او باشد.
💠از اول مسافرت، قصد پیمودن مسافت هشت فرسخی را داشته باشد.
💠قبل از رسیدن به حداقل مسافت شرعی (چهار فرسخ) از قصد خود مبنی بر پیمودن مسافت کامل شرعی بر نگردد.
💠سفرش در اثناء پیمودن مسافت شرعی، با رسیدن به وطن یا مکانی که قصد اقامت ده روزه در آنجا دارد قطع نشود.
💠سفرش اشکال شرعی نداشته باشد مثلاً برای کار حرام سفر نکند.
💠مسافر از افرادی که محل زندگی ثابتی ندارند، نباشد؛ مانند کوچنشینان.
💠شغل او مسافرت نباشد مانند رانندگان یا شغلش در سفر نباشد مانند کسی که محل زندگی و شغل او دو شهر متفاوت است.
💠به حد ترخص برسد یعنی به مقداری از وطن یا مکانی که قصد اقامت ده روزه در آنجا را دارد، دور شود که اذان شهر را نشنود و دیوارش را نبیند.
🆔👇👇
@resule10📚
#پیش_از_ظهر_رسیدن_مسافر_به_وطن
💬سوال:
اگر مسافر پيش از ظهر به وطن یا محل اقامت برسد، تکلیفش چیست⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝 آیات امام، خویی، تبریزی، خامنه ای، بهجت، نوری، صافی، وحید، سبحانی، زنجانی:
چنانچه كاری كه روزه را باطل مي كند انجام نداده، بايدآن روز را روزه بگيرد، و اگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نيست بعد قضا نماید.
📝 آیت الله سيستاني:
اگر مسافر در ماه رمضان قبل از اذان ظهر به وطنش یا به جایی برسد كه میخواهد ده روز در آنجا بماند، چنانچه كاری كه روزه را باطل میكند انجام نداده، بنابر احتیاط واجب، باید آن روز را روزه بگیرد و در این صورت، قضاء ندارد و امّا اگر كاری كه روزه را باطل میكند انجام داده، روزه آن روز بر او واجب است و باید آن را قضا كند.
📝آیات مکارم و مظاهری:
هر گاه مسافر پیش از ظهر به حدّ ترخّص وطن یا جایی که قصد دارد ده روز در آنجا توقّف کند برسد، چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد باید روزه بگیرد و اگر انجام داده باید بعداً قضا كند و مستحب است باقيمانده آن روز را امساك نمايد، ولي اگر بعد از ظهر وارد شود نمی تواند روزه بگيرد.
🆔👇👇
@resule10📚
💬سوال:
کسی که کفاره روزه بر گردن دارد ، آیا می تواند پرداخت آن را به تاخیر اندازد❓❓
✅پاسخ:
بله، پرداخت کفاره فوری نیست، ❗️ولی نباید در تأخیرآن سهلانکاری و کوتاهی کرد.
رساله تمام مراجع 👇👇🌹
http://eitaa.com/joinchat/1856176139C2afb2adf9f