‼️استفاده از گذرنامه دیگری
🔷س 3485: ایام زیارت اربعین نزدیک است، و فرصت کافی برای گرفتن گذرنامه موجود نیست. آیا بنده می توانم با گذرنامه برادرم با رضایت او به زیارت اربعین بروم؟ آیا رفتن به این زیارت منع شرعی دارد؟
✅ج: در هر صورت رعایت قوانین و مقررات لازم است؛ و تخلّف از آن جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
#اربعین #گذرنامه
❥┅☆•←┄┅❥
✧❁ @Resule10 ❁
‼️زیارت اربعین بدون اجازه پدر
🔷س 3486: من دانشجوی ترم آخر دانشگاهم. دوست دارم برای اربعین عازم کربلا شوم؛ مطمئناً پدرم به خاطر شلوغ بودن در حین اربعین و برخی مسائل دیگر اجازه نمی دهد. آیا می شود بدون اطلاع خانواده حرکت کرده و در حین سفر به آنها اطلاع دهم؟
✅ج: اجازه گرفتن از پدر واجب نیست، ولی نباید به گونه ای عمل کنید که موجب ایذاء ایشان شود.
📕منبع: leader.ir
❥┅☆•←┄┅❥
✧❁ @Resule10 ❁
🏴پخش موسیقی در ایام سوگواری
🔷س 3483: اجرای موسیقی حلال یا پخش آن از صدا و سیما در روزهای سوگواری چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر عرفاً از این عمل، هتک فهمیده شود، مسلّماً حرام است؛ مثلاً اگر شب عاشورا آهنگی پخش شود که در فرهنگ عمومی مردم، هتک حرمت تلقّی شود، این موسیقی حرام است. امّا اگر هتک حرمت تلقّی نشود، فی نفسه امر محرّمی نیست. اگرچه بهتر است تا جاییکه امکان دارد، این چیزها را از ساحت مراسم دینی دور کنند.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
❥┅☆•←┄┅❥
✧❁ @Resule10 ❁
‼️نماز به نیت قضا
🔷س 3481: اگر شخصى به اشتباه گمان برد که وقت نماز صبح تمام شده و نماز خود را به نيّت قضا بخواند و هنگام نماز ظهر بفهمد که نماز صبح قضا نشده بود، حکم نمازى که خوانده چيست؟
✅ج: اگر به قصد وظيفه فعليه و آنچه بر عهده او مىباشد نماز را خوانده، صحيح است
📕منبع: khamenei.ir
❥┅☆•←┄┅❥
✧❁ @Resule10 ❁
‼️پاسخ سلام پایان منبر
🔷س 3479: در پایان سخنرانیها خطیب یا سخنران میگوید: «والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته» آیا جواب این سلام همچون سلام تحیت واجب است یا خیر؟
✅ج: اگر خطیب یا سخنران در پایان صحبت به عنوان سلام بر حاضرین «السلام علیکم ورحمة الله» گفته باشد، جواب واجب است ولی جواب یک نفر از بقیه کفایت میکند. لکن در غالب موارد، چنین جملهای دعا به حاضرین است نه سلام به آنان.
📕منبع: leader.ir
❥┅☆•←┄┅❥
✧❁ @Resule10 ❁
🏴چهل روز نذر روضه
🔷س 3478: چهل روز روضه نذر کردهام اما شرایط خانهام طوری نیست که همه چهل روز را روضهخوانی داشته باشم. چکار کنم؟
✅ج: در احکام نذر آمده است که اگر نذر با شرایط شرعی باشد عمل به آن الزام آور و واجب است و در صورتی که شخص دیگر توانایی عمل به نذر را نداشته باشد و نتواند عمل کند، وجوبش ساقط است. بنابراین اگر توانایی عمل به نذر را ندارید و نذرتان هم مقید بوده که در خانه باشد و الان هم در خانه نمیتوانید به آن عمل کنید دیگر واجب نیست. اما اگر نذر، مطلق بوده و قبلا در خانه این مراسم را برگزار میکردید و الان اگر جای دیگر بتوانید مراسم را برپا کنید عمل به نذر واجب است. بنابراین خلاصه پاسخ سوال این شد که اگر کسی نذری کرده که با شرایط صحیح بوده و بر او واجب شده و الان دیگر توانایی عمل به آن نذر را ندارد یا از نظر مالی یا از نظر توانایی بدنی یا از جهات دیگر، الان عمل به نذر ساقط است و دیگر واجب نیست.
📕منبع: khamenei.ir
❥┅☆•←┄┅❥
✧❁ @Resule10 ❁
🏴گریه با صدا بر مصائب اهل بیت در نماز
🔷س 3477: گریه با صدا برای مصائب اهل بیت (علیهم السلام) در نماز چه حکمی دارد؟
✅ج: بنابر احتیاط واجب ترک شود.
#استفتائات_جدید
📕منبع: khamenei.ir
❥┅☆•←┄┅❥
✧❁ @Resule10 ❁