#زن_مردی_از_دین_برگردد
💬سوال:
اگر زن انسان از دين اسلام برگردد، تكليف چيست⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع (به جز تبريزى صافى و وحيد): اگر مى داند كه زن مرتد شده ـ چنانچه ارتدادش بعد از نزديكى بوده ـ بايد از او جدا شود و عده وفات نگه دارد. پس اگر در بين عده، مسلمان شود، عقد به قوت خود باقى است و اگر تا پايان عده مرتد بماند، عقد باطل است. اما اگر ارتداد پيش از نزديكى است، عقد باطل مى شود.
📝آيات عظام تبريزى، صافى و وحيد: اگر مى داند كه زن مرتد شده ـ چنانچه ارتدادش بعد از نزديكى بوده ـ بايد از او جدا شود و عده وفات نگه دارد. پس اگر در بين عده مسلمان شود، بنا بر احتياط واجب چنانچه بخواهد با او بماند، دوباره عقد نمايد و اگر بخواهد جدا شود، طلاق دهد. اما اگر ارتداد پيش از نزديكى است، عقد باطل مى شود.
🆔👇👇
@resul10📚
تاراج دل تیغ دو ابروی دلبر است
بختش بلند آنکه گرفتار حیدر است
🌹
عید میلاد حضرت ابوتراب،حیدرکرار،مظهرالعجائب،اسدالله الغالب،مولا امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب﴿؏﴾و روز مرد و پدر برشما مبارک.
@resule10
#در_سجده_چادر_بین_پیشانی_و_مهر_قرار_بگیرد
💬سوال:
زنی هنگام سجده، سر خود را روی مهر گذاشته، متوجه میشود که پیشانی وی بهطور کامل با مهر تماس ندارد، زیرا چادر یا روسری وی مانع از تماس کامل پیشانی با مهر است، لذا سرش را از روی آن بلند کرده و بعد از رفع مانع دوباره روی مهر گذاشته است، نماز او چه حکمی دارد؟ اگر عمل وی سجده مستقلی محسوب شود، نمازهایی که خوانده است، چه حکمی دارد⁉️⁉️
✅پاسخ :
📝آیت الله خامنه ای:
واجب است بدون اين که سر خود را از زمين بلند کند، پيشانىاش را حرکت دهد تا روى مهر قرار بگيرد. اگر بلند کردن پيشانى از زمين براى سجده روى مهر بر اثر جهل يا فراموشى بوده و اين عمل را فقط در يکى از دو سجده يک رکعت انجام مىداده، نمازش صحيح است و اعاده واجب نيست. ولى اگر اين کار با علم و عمد بوده و يا در هر دو سجده يک رکعت آن را انجام داده، نمازش باطل و اعاده آن واجب است.
اگر در هنگام سجده، چادر روى صورت بيفتد و پيشانى با واسطه چادر روي مهر قرار بگيرد، چه حكمى دارد⁉️⁉️
بايد آهسته بطورى كه سر بلند نشود چادر را از زير پيشانى بكشيد تا پيشانى بر مهر قرار گيرد.
📝آيت الله مكارم شيرازي:
در گذشته به هنگام سجده چادر بین پیشانی ما و مهر حایل شده بوده ولی (از روی جهل) آن را نکشیده ایم بلکه سر را بلند کرده و دوباره گذاشته ایم. آیا باید قضا کنیم⁉️⁉️
چنانچه تنها در یک سجده در نماز بوده و در یادگیری مسیله کوتاهی نکرده باشید نمازهای گذشته صحیح است و قضا ندارد.
📝آيت الله شبيري زنجاني:
اگر در موقع گذاشتن پيشانى روى مهر قسمتى از موى سر يا چادر، مانع چسبيدن پيشانى روى مهر گردد، چه بايد كرد⁉️⁉️
اگر به اندازهى قدر واجب از سجده روى مهر باشد، مانعى ندارد و اگر نباشد بدون آن كه سر را بلند كند، آن مو يا چادر را از روى پيشانى بكشد.
📝آیت الله سیستانی:
پرسش: اگر موی سر بین پیشانی و مهر قرار بگیرد (مثلا نیمی از مهر را بپوشاند) آیا سجده درست است⁉️⁉️
اشکال ندارد.
🆔👇👇
@resule10📚
#عده_وفات_و_حداد
💬سوال:
زنی که شوهرش بمیرد چه مقدارعده باید نگه دارد⁉️⁉️ومنظور از حداد چیست⁉️⁉️
✅پاسخ:
الف. نگه داشتن عده
زنی که همسر او از دنیا می رود باید چهار ماه و ده روز عده نگه دارد. این زن اگر حامله باشد بین وضع حمل و پایان آن چهار ماه و ده روز، هر کدا
م دیرتر به وقوع پیوست همان پایان عده او خواهد بود. برای مثال اگر زنی چهار ماه بعد از وفات شوهر خود وضع حمل کرد باید ده روز دیگر هم صبر کند تا عده اش تمام شود و یا بر عکس، چهار ماه و ده روز گذشت او وضع حمل نکرد؛ هنوز عده اش تمام نشده؛ بلکه باید صبر کند هرگاه که وضع حمل کرد عده او به پایان می رسد.
ب. حداد گرفتن
در وفات شوهر، بر زن واجب است تا زمانی كه در عدّه است «حداد» بگیرد و منظور از «حداد»، ترك زینت در بدن، مثل كشیدن سرمه و زدن عطر و رنگ کردن مو و آرایش کردن صورت و بند انداختن و مانند اینهاست و در لباس به پوشیدن رنگهای شاد و زر و زیور و مانند اینها.
🆔👇👇
@resule10📚
#زنانی_که_عده_ندارند
💬سوال:
كدام دسته از زنان پس از طلاق عده ندارند⁉️⁉️⁉
✅پاسخ:
📝همه مراجع:
1⃣. زنى كه نه سالش تمام نشده،
2⃣. زن يائسه،.
3⃣. زنى كه شوهرش با او نزديكى نكرده است.
🆔👇👇
@resule10📚
#نحوه_انجام_سجده_سهو
💬سوال:
سجده سهو چگونه باید انجام شود⁉️⁉️
✅پاسخ:
دستور سجده سهو این است که بعد از سلام نماز فورا نیت سجده سهو کند و پیشانی را به چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد و بگوید: " بسم الله و بالله و صلی الله علی محمد و آله " یا "بسم الله و بالله اللهم صلی علی محمد و آل محمد "
ولی بهتر است بگوید "بسم الله و بالله السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاته " بعد باید بنشیند و دوباره به سجده رود و یکی از ذکرهایی را که گفته شد بگوید و بنشیند و بعد از خواندن تشهد سلام دهد.
🆔👇👇
@resule10📚
#تعدد_و_انواع_وطن
💬سوال:
یک فرد چند وطن می تواند داشته باشد⁉️⁉️
✅پاسخ:
از مجموع آرای مراجع معظم تقلید، استفاده می شود که چند قسم وطن وجود دارد که در ادامه به تعریف هر یک از آنها می پردازیم.
1⃣.📝همه آیات عظام: وطن اصلی محلی است که شخص در آن متولد شده و نشو و نما کرده و وطن پدر و مادری اوست.
2⃣.📝آیات عظام :بهجت،تبریزی،خامنه ای،فاضل مکارم: وطن اتّخاذی: محلی است که شخص آنجا را برای اقامت و زندگی دائمی خود برگزیده باشد.
3⃣. 📝آیات عظام خامنه ای،فاضل،بهجت:وطن قهری: محلی است که شخص بدون قصد اقامت دائمی آن قدر در آنجا سکونت می کند که عرفاً از اهالی آنجا به حساب می آید.
حکم کلی این دو که فقها بر آن هم نظرند این است که اگر کسی در وطنش بود نمازش کامل است و روزه اش را هم باید بگیرد؛ اما اگر از وطن خود اعراض کرد نمازش در آنجا شکسته است و روزه هم نمی تواند بگیرد مگر آنکه تصمیم بگیرد که حداقل ده روز در آنجا بماند.
4⃣ 📝همه آیات عظام بااختلاف جزئی :وطن تبعی: محلی است که به تَبَع دیگری برای کسی وطن شده باشد. کسانی که در معیشت (گذران زندگی) و اراده در انتخاب محل زندگی، استقلال نداشته و تابع شخص دیگری باشد، در وطن هم تابع او خواهد بود.
5⃣. 📝آیات عظام تبریزی،زنجانی،مکارم:وطن حکمی (مقرّ سُکنی): محلی است که شخص آنجا را برای مدت قابل ملاحظه ای به عنوان محل زندگی خود قرار داده و مانند کسی که آنجا وطنش است در آنجا زندگی می کند (که اگر مسافرتی برای او پیش بیاید دوباره به همان جا باز خواهد گشت). این امر به طوری است که وقتی در آنجا اقامت دارد عرف او را مسافر نمی داند. که باید توجه داشت که چنین جایی وطن نیست ولی برای نماز و روزه، حکم وطن را دارد.
🆔👇👇
@resule10📚
#پیش_از_ظهر_رسیدن_مسافر_به_وطن
💬سوال:
اگر مسافر پيش از ظهر به وطن یا محل اقامت برسد، تکلیفش چیست⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝 آیات امام، خویی، تبریزی، خامنه ای، بهجت، نوری، صافی، وحید، سبحانی، زنجانی:
چنانچه كاری كه روزه را باطل مي كند انجام نداده، بايدآن روز را روزه بگيرد، و اگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نيست بعد قضا نماید.
📝 آیت الله سيستاني:
اگر مسافر در ماه رمضان قبل از اذان ظهر به وطنش یا به جایی برسد كه میخواهد ده روز در آنجا بماند، چنانچه كاری كه روزه را باطل میكند انجام نداده، بنابر احتیاط واجب، باید آن روز را روزه بگیرد و در این صورت، قضاء ندارد و امّا اگر كاری كه روزه را باطل میكند انجام داده، روزه آن روز بر او واجب است و باید آن را قضا كند.
📝آیات مکارم و مظاهری:
هر گاه مسافر پیش از ظهر به حدّ ترخّص وطن یا جایی که قصد دارد ده روز در آنجا توقّف کند برسد، چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد باید روزه بگیرد و اگر انجام داده باید بعداً قضا كند و مستحب است باقيمانده آن روز را امساك نمايد، ولي اگر بعد از ظهر وارد شود نمی تواند روزه بگيرد.
🆔👇👇
@resule10📚
#قضای_روزه_واجب_پدر_و_مادر
💬سوال:
آیا قضای روزه پدر و مادر بر فرزندان واجب است⁉️⁉️
✅ پاسخ:
📝 آيتالله خامنهاى:
بر پسر بزرگتر واجب است که نمازهایی که از پدر و مادرش فوت شده و از روی طغیان و نافرمانی نبوده، بعد از مرگ آنها به جا آورد، بلکه اگر از روی طغیان و نافرمانی هم ترک کرده باشد بنابر احتیاط مستحب باید به همین طور عمل کند.
اگر پدر یا مادری اصلاً نماز نخوانده باشد بنابر احتیاط واجب در این صورت هم قضای نمازها بر پسر بزرگتر واجب است.
📝 آیت الله مکارم شیرازی:
بر پسر بزرگتر واجب است نمازها و روزه هایى که والدین بر اثر عذر شرعى ترک کرده و موفّق بر قضاى آن نشده اند را بجا آورد، و نسبت به غیر آن وظیفه اى ندارد. مگر اینکه وصیّتى کرده باشند که مطابق آن باید عمل کرد. هر چند در صورت امکان شایسته است فرزندان نسبت به آنچه بر آنها واجب نیست نیز اقدام کنند.
📝 آیت الله وحید خراسانی:
اگر پدر نمازهاى واجب خود را به جا نياورده باشد ، و مى توانسته است قضا كند ـ و بنابر احتياط ـ هر چند از روى نافرمانى ترك كرده باشد ، يا صحيح به جا نياورده باشد ، بر پسر بزرگترش واجب است كه بعد از مرگش به جا آورد ، يا براى او اجير بگيرد ، و قضاى نمازهاى مادر بر او واجب نيست هر چند احوط است.
📝 آیت الله سیستانی:
اگر پدر نماز خود را بجا نیاورده باشد و میتوانسته است قضا کند، چنانچه از روی نافرمانی ترک نکرده باشد، بر پسر بزرگترش ـ بنا بر احتیاط واجب ـ است که بعد از مرگش بجا آورد، یا برای او اجیر بگیرد. و قضای نمازهای مادر بر او واجب نیست، هرچند بهتر است.
🆔👇👇
@resule10📚
#فروش_زیور_آلات_زنان
💬سوال:
آيا زن مى تواند زيورآلاتى را كه شوهر برايش خريده، بدون اجازه او بفروشد⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آيات امام، بهجت، خامنه اى، صافى و فاضل:
اگر شوهر آن را به زن تمليك كرده و يا بخشيده است، مى تواند بدون اجازه او بفروشد؛ ولى اگر به عنوان تأمين نفقه باشد،حق ندارد.
📝 آيات تبريزى و سيستانى:
اگر شوهر آن را به زن تمليك كرده و يا بخشيده و يا به عنوان نفقه برايش تهيه كرده است، مى تواند بدون اجازه او بفروشد.
📝آيه اللّه وحيد:
اگر شوهر آن را به زن تمليك كرده و يا بخشيده است، مى تواند بدون اجازه او بفروشد. اما اگر به عنوان تأمين نفقه باشد، بنابر احتياط واجب، حق ندارد.
🆔👇👇
@resule10📚
#نحوه_انجام_سجده_سهو
💬سوال:
سجده سهو چگونه باید انجام شود⁉️⁉️
✅پاسخ:
دستور سجده سهو این است که بعد از سلام نماز فورا نیت سجده سهو کند و پیشانی را به چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد و بگوید: " بسم الله و بالله و صلی الله علی محمد و آله " یا "بسم الله و بالله اللهم صلی علی محمد و آل محمد "
ولی بهتر است بگوید "بسم الله و بالله السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاته " بعد باید بنشیند و دوباره به سجده رود و یکی از ذکرهایی را که گفته شد بگوید و بنشیند و بعد از خواندن تشهد سلام دهد.
🆔👇👇
@resule10📚