💎 اینگونه باید روزهدار باشیم
🔻امام صادق عليهالسلام:
إذا أصبَحتَ صائما فَلْيَصُمْ سَمعُكَ و بَصَرُكَ مِنَ الحَرامِ، و جارِحَتُكَ و جِميعُ أعضائكَ مِنَ القَبِيحِ، و دَعْ عَنكَ الهَذْيَ و أذَى الخادِمِ، و لْيَكُنْ علَيكَ وَقارُ الصِّيامِ، وَ الزَمْ ما استَطَعتَ مِن الصَّمتِ و السُّـكوتِ إلاّ عن ذِكرِ اللّه ِ و لا تَجعَلْ يَومَ صَومِكَ كَيَومِ فِطرِكَ
✳️ هرگاه روزه گرفتى، گوش و چشمت را از حرام روزه بدار و همه اعضا و اندامهايت را از زشتى و پُرگويى و اذيّت كردن خدمتكارت فروگذار.
بايد وقار روزه در تو باشد و تا مى توانى خاموش باش، مگر از ذكر خدا و روزى كه روزه دارى با روزى كه روزه ندارى يكسان نباشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین چیزی که بعد از مرگ از انسان جدا می شود....
📚مرحوم ایت الله بهجت(ره)
💠 نگاه حرام در حال روزه
💬 سوال:
شخص روزه داری در ماه رمضان به صحنه شهوت انگیزی نگاه کرده و جنب شده است. آیا با این کار روزهاش باطل میشود؟
✅ پاسخ:
اگر نگاه کردن او به قصد انزال بوده و يا مى دانسته که اگر به آن منظره نگاه کند، جنب مى شود و يا عادت او بر اين بوده است و در عين حال عمداً نگاه کرده و جنب شده، حکم جنابت عمدى را دارد يعنى هم قضاء بر عهده او مى باشد و هم کفّاره.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
آيا بوسیدن، نوازش و بازی با همسر و...، البته بدون نزدیکی و رابطه جنسی، روزه رو باطل میکنه؟
🔹 همه مراجع:
نه. این کارها روزه رو باطل نمیکنه. اگه کسی بدون قصد بيرونآمدن آب منى و با اطمینان به اینکه جنب نمیشه، این کارها رو انجام بده، اشكال نداره (اگرچه مکروهه) و روزه هر دو نفر درسته؛ حتی اگه در این حالت، اتفاقاً خبری هم بشه و یکی از طرفین جنب و حمامواجب بشه.
🔸 اما اگه زمانی که احتمال خروج آب منى وجود داره، بازم عمداً ادامه بدن، روزه کسی که جنب شده، باطله و قضا و کفاره هم داره.
⭕️ جریمهش اینه که یا دو ماه روزه بگیره یا شصت تا فقیر رو سیر کنه.
⭕️ نکته: برای سیرکردن فقیر میتونیم بهش 750 گرم (شبیری: 900 گرم) گندم یا نون یا برنج و... بدیم تا خودش باهاش غذا درست کنه یا مهمونش کنیم و بهش غذا بدیم.
📚 توضيحالمسائل مراجع، م1595؛ وحيد، توضيحالمسائل، م1603؛ دفتر: امام، خامنهاى و بهجت.
💬پرسش: چشم من ضعیف است و می ترسم روزه برایم ضرر داشته باشد؛ تکلیف من چیست؟
✅ پاسخ: اگر ترس ضرر عقلایی باشد، روزه بر شما واجب نیست و اگر تا ماه رمضان سال بعد بیماری ادامه یافت، قضا هم ندارد و تنها برای هر روز یک مُدّ طعام به عنوان کفّاره به فقیر بدهد.
📝 فتوای آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم
📗 منبع: رساله مصوّر، جلد دو، صفحه٢۴٣، س ۴۵٢
📚 شستشوی دهان برای روزه دار
💠 سؤال: آیا گرداندن آب در دهان با اطمینان به اینکه آب فرو نمی رود، روزه را باطل می کند؟ اگر بی اختیار آب وارد حلق شود، روزه چه حکمی دارد؟
✅ جواب: روزه را باطل نمی کند ولی اگر بی اختیار فرو رود، بنا بر احتیاط باید قضای آن روز را بگیرد؛ مگر این که در حال وضو برای نماز واجب، مضمضه کند که در این صورت روزه، صحیح است و قضا ندارد.
📚 غسل های مستحب ماه رمضان
🔷 انجام غسل در شبهای فرد ماه رمضان، شب اول و سوم و پنجم و به همين منوال به ویژه نیمه ماه و شبهای ۱۷، ۱۹، ۲۱، ۲۳، ۲۵، ۲۷ و ۲۹؛ همچنین تمامی شبهای دهه آخر مستحب است.
🔷 وقت غسل شبهاى ماه رمضان تمام شب است و بهتر آن است كه اول شب نزديك غروب باشد ، مگر ده شب آخر ماه رمضان که بهتر است بین نماز مغرب و عشا انجام شود.
🔷 در خصوص شب ۲۳ ماه رمضان، افزون بر غسل اول شب، غسل دیگری در آخر شب (نزدیک اذان صبح) مستحب است.
🏷 پینوشت:
احکام روزه مطابق با فتاوای آیت الله خامنهای
#احکام
#احکام_روزه
#احکام_غسل
❓پرسش: پزشکی مرا از روزه گرفتن منع کرده است؛ با توجه به اینکه او نسبت به مسائل شرعی آگاهی ندارد، آیا باید به تشخیص وی عمل کنم؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: چنانچه از گفته و تشخیص پزشک ( حتی اگر غیر مسلمان باشد) اطمینان یا ترس از ضرر برای شما پیدا شود، نباید روزه بگیرید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📝 فتوای آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم
📗 منبع: رساله مصوّر، جلد دو، صفحه٢۴۴، س ۴۵٧
💬کسی در ماه رمضان سحرى خورده، بعد متوجه شده كه ای دل غافل، اذان صبح رو گفته بودن! حكم روزهش چيه؟
📚 سه حالت داره:
1️⃣ اگه تحقیق کردین و یقین پیدا کردین که وقت اذان نشده:
✅ همه مراجع: سحری رو که خوردین، نوش جانتون! روزه شما درسته.
2️⃣ اگه تحقیق کردین، اما یقین به اذان صبح پیدا نکردین، بلکه شک یا گمان دارین که اذان شده:
✅ آیات عظام امام، خامنهای و سیستانی: حتی دراینصورت هم، باز روزه درسته.
✅ آیات عظام سبحانی، شبیری، تبریزی، مکارم و وحید: دراینصورت، روزه باطله.
3️⃣ اگه بدون تحقیق چیزی خوردین:
❌ همه مراجع: روزه شما باطله؛ ولی بازم تا غروب نباید چیزی بخورین و بعداً باید قضای روزه اون روز رو بهجا بیارین.
⭕️ آآمّا...
👈 اما اینکه تحقیق از چه راهی بوده، توی پاسخ سؤال بالا خیلی تأثیر داره.
📚 همه مراجع (بهجز خامنهای، مکارم، فاضل و مظاهری): فقط درصورتیکه با چشم رفتین افق و طلوع فجر رو بررسی کردین، تحقیقتون درسته و تحقیق با ابزار (مثل رادیو و تلویزیون یا باد صبا و...) فایدهای نداره.
📚 آیات عظام خامنهای، مکارم، فاضل و مظاهری: فرقی نداره؛ چه رفته باشین افق و لحظه طلوع فجر رو دقیق بررسی کرده باشین، چه وقت اذان رو از رادیو و تلویزیون یا باد صبا و... بهدست آورده باشین، تحقیقتون درست و قبوله.
🔺امام، نورى، فاضل و مكارم، تعليقات علىالعروة، ج۳، فصل فيما تعليق بالقضاء، الاربع؛ سيستانى، وحيد و تبريزى، منهاجالصالحين، م۱۰۲۳؛ صافى، هدايةالعباد، ج۱، م۱۳۳۶؛ دفتر: خامنهاى؛ بهجت، وسيلةالنجاة، ج۱، م۱۱۳۲.