🔸 قالَﷺ :
« مَن قَرَأَ بالآيتَينِ مِن آخِرِ سُورةِ البقَرةِ فِي لَيلَةٍ كَفَتَاهُ ».
« هر کس این دو آیه را در آخر سوره بقره در شب بخواند، برای او کافی است ».
📙متفقٌ عَلَيْهِ•
⁉️ معیار زمانی سن بلوغ
🔶س ۱۸۸۷ : آیا معیار در سن بلوغ پسران و دختران سال شمسی است یا قمری؟
✅ ج : معیار، سال قمری است.
#بلوغ
#نشانه_های_بلوغ
#حجر_و_نشانه_های_بلوغ
⁉️نفقه مادر
🔶 س : هزینه های نگهداری والدین به عهده چه کسی است؟ پسران یا دختران؟ اگر والدین خود درآمد داشته باشند، نگهداریشان به عهده چه کسی است؟
✅ ج: اگر پدر یا مادر درآمد کافی داشته باشد، مخارج زندگی او بر عهده کسی نیست، در غیر این صورت بر عهده فرزندان ـ دختر و پسر ـ است و ترجیحی بین فرزندان وجود ندارد و باید به گونهای رفتار نمود که موجب ایذاء یا هتک حرمت او نشود.
#نفقه
#نفقه_مادر
⁉️ اعتماد به اوقات شرعی در رسانه های گروهی
🔶س ۳۵۹ : رسانه های گروهی اوقات شرعی هر روز را یک روز قبل از آن اعلام می کنند، آیا اعتماد بر آن و بنا گذاشتن بر دخول وقت نماز بعد از پخش اذان از رادیو و تلویزیون جایز است؟
✅ ج : اگر برای مکلّف اطمینان به دخول وقت از طریق مذکور حاصل شود، می تواند بر آن اعتماد کند.
#احکام_نماز
#وقت_نماز
و کسی که به دنبال نور است این نور هرچقدر کوچک باشد در قلب او بزرگ خواهد شد.
#شهید_چمران
#کانال_رسمی_عجایب_جهان👇
💟🇯🇴🇮🇳👇
cнαɴεℓ☞ @Ajaieb_Jahan
‼️ خواندن سوره توحید یا کافرون بعد از حمد
❇️ مسأله ۱۸۰ از رساله نماز و روزه:
اگر بعد از حمد سوره «قل هو الله احد» یا «قل یا ایها الکافرون» را شروع کند، نمیتواند آن را رها کند و سوره دیگری بخواند ولی در نماز جمعه اگر از روی فراموشی به جای سوره جمعه و منافقین یکی از آن دو سوره را بخواند، میتواند آن را رها کند و سوره جمعه و منافقین را بخواند.
#احکام_نماز
#قرائت
⁉️خمس خانه ای که در آن ساکن نیستیم
🔶 س : شخصی مسکن مورد نیاز تهیه نموده و به عللی نمیتواند در آن سکونت کند، و یا مدتی آن را اجاره داده است، سپس از سکونت در آن منصرف میشود و آن را میفروشد، بر فرض که در این مدت، سال خمسی بر آن گذشته باشد، حکم خمس آن چگونه است؟
✅ ج: سکونت شرط نیست و همین که مورد نیاز و در شأن او باشد، با گذشت سال خمسی بر آن مؤونه محسوب شده و خمس ندارد حتی پس از فروش .
#احکام_خمس
#خمس
#خمس_مسکن
⁉️ پیش آمدن مسألهیی در نماز که حکمش را نمیداند
❇️هرگاه برای مکلف در اثنای نماز مسألهیی پیش بیاید که حکم آن را نمیداند، جایز است به یکی از دو طرفی که احتمال آن را میدهد عمل کند و نماز را به آخر برساند، ولی پس از نماز باید مسأله را بپرسد و اگر آنچه عمل کرده موجب بطلان نمازش شده باشد، نماز را دوباره بخواند.
#احکام_نماز
#شکیات_نماز