🌚 چهره ملک الموت هنگام قبض روح
🔰 روزی حضرت ابراهیم علیه السلام به عزرائیل گفت: اگر میتوانی، خودت را در آن چهرهای که گمراهان و گنهکاران را با آن، قبض روح میکنی، به من بنمایان. عزرائیل گفت: ای ابراهیم! تو طاقت دیدن آن چهره را نداری. حضرت ابراهیم خواستهاش را تکرار کرد. عزرائیل گفت: روی خود را بگردان! حضرت براهیم روی خود را برگردانید و سپس به او نگاه کرد! دید مردی سیاه که موهای بدنش راست شده و بسیار بوی بدی دارد و از دهان و سوراخهای بینی او دود و آتش بیرون میآید، حضرت ابراهیم نتوانست آن چهره را مشاهده کند! بر اثر شدّت ناراحتی بیهوش شد! وقتی که به هوش آمد، عزرائیل را به صورت اوّل دید، به او فرمود: «ای فرشته مرگ، اگر انسان گنهکار جز دیدن همین چهره، کیفر دیگری نبیند، همین نگاه برای عذاب و کیفر او کفایت میکند.
⬇️ متن روایت
قال ابراهيم الخليل عليه السّلام لملك الموت: «هل تستطيع أن تريني صورتك الّتي تقبض فيها روح الفاجر؟ قال: لا تطيق ذلك، قال: بلى قال: فأعرض عنه، ثمّ التفت فاذا هو برجل أسود قائم الشعر منتن الرّيح، أسود الثّياب، يخرج من فيه و مناخره لهيب النّار و الدّخان، فغشي على ابراهيم، ثمّ أفاق فقال له: لو لم يلق الفاجر عند موته إلاّ صورة وجهك لكان حسبه»
📖 جامع الاخبار، ص166
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
🔷 پاداش اطاعت از شوهر
🔹زنی از انصار به خاطر اطاعت از شوهر، گناهانش و گناهان پدرش بخشیده می شود!!
👈 عبدالله بن سنان میگوید: امام صادق علیه السّلام فرمود: در زمان رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) مردی از انصار مسافرت رفت و از زنش پیمان گرفت كه تا او باز گردد از خانه بیرون نرود. پدر زن مریض شد و قاصدى خدمت پیامبر (صلّی الله علیه و آله) فرستاد تا از او اجازه خواهد كه به عیادت پدر رود. پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) اجازه نداد و پیغام داد كه در خانهات بنشین و از شوهرت اطاعت کن. حال پدرش وخیم شد و دوباره کسی را فرستاد تا اجازه بگیرد. اما دوباره حضرت فرمود: در خانهات بنشین و از شوهرت اطاعت کن. پدرش از دنیا رفت. زن پیغام داد که پدرم گفته باید به جنازهاش نماز بخوانم. اما حضرت دوباره فرمود: در خانه بنشین و از شوهرت اطاعت كن. پدرش را دفن كردند. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) براى زن قاصدى فرستاد كه به خاطر از شوهرت، خداوند تو و پدرت را آمرزید.
◀️ متن روایت
عن أَبِي عَبْدِاللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنَّ رَجُلًا مِنَ الْأَنْصَارِ عَلَى عَهْدِ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله خَرَجَ فِي بَعْضِ حَوَائِجِهِ فَعَهِدَ إِلَى امْرَأَتِهِ عَهْداً أَنْ لَا تَخْرُجَ مِنْ بَيْتِهَا حَتَّى يَقْدَمَ قَالَ وَ إِنَّ أَبَاهَا قَدْ مَرِضَ فَبَعَثَتِ الْمَرْأَةُ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله تَسْتَأْذِنُهُ أَنْ تَعُودَهُ فَقَالَ لَا اجْلِسِي فِي بَيْتِكِ وَ أَطِيعِي زَوْجَكِ قَالَ فَثَقُلَ فَأَرْسَلَتْ إِلَيْهِ ثَانِياً بِذَلِكَ فَقَالَ اجْلِسِي فِي بَيْتِكِ وَ أَطِيعِي زَوْجَكِ قَالَ فَمَاتَ أَبُوهَا فَبَعَثَتْ إِلَيْهِ أَنَّ أَبِي قَدْ مَاتَ فَتَأْمُرُنِي أَنْ أُصَلِّيَ عَلَيْهِ فَقَالَ لَا اجْلِسِي فِي بَيْتِكِ وَ أَطِيعِي زَوْجَكِ قَالَ فَدُفِنَ الرَّجُلُ فَبَعَثَ إِلَيْهَا رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أَنَّ اللَّهَ قَدْ غَفَرَ لَكِ وَ لِأَبِيكِ بِطَاعَتِكِ لِزَوْجِكِ.
📖 الکافی، ج5، ص513 و بحارالانوار، ج20، ص175 و وسایل الشیعه، ج20، ص175 و مستدرک الوسایل، 14، 257 و جامع احادیٹ الشیعه، بروجردی، 25، 488
◀️ شاید این روایت برای خواننده عجیب به نظر برسد که چرا رسول الله صلی الله علیه و آله به زن انصاری اجازه نداد تا به عیادت پدرش برود؟! یا در تشییع جنازه پدرش شرکت کند؟! آیا اطاعت از شوهر، مانع از عیادت پدر می شود؟ جواب این است که اولا، خروج زن از منزل، باید با نظارت شوهر باشد، ثانیا، مرد انصاری از زنش، تعهد گرفته بود که در غیاب شوهرش از منزل خارج نشود. عهد و پیمان از حقوق بین المللی اسلام است و دین اسلام به هیچ وجه اجازه نمی دهد عهد و پیمان حتی با غیرمسلمان نقض شود. بنابراین در تعارض عهد و پیمان با صله ارحام، تعهد بر پیمان، مقدم بر انجام صله ارحام است.
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
💖🌸💖🌸💖
🌸💖🌸💖
💖🌸💖
🌸💖
💖
👑 غیر از علی، کسی به دو عالم، امیر نیست 👑
🔶 پای درس امام علی علیه السلام
🔸انواع ستم
👈 امام على عليه السلام می فرماید: بدانيد كه ظلم بر سه گونه است:
▫️ظلمى كه هرگز بخشيده نمى شود و آن شرک ورزیدن به خداست.
▫️ظلمى كه بخشیده مى شود و بازخواست نمى گردد و آن ظلمی است كه بنده با ارتكاب بعضى گناهان كوچك به خود روا مى دارد.
▫️ظلمى كه بازخواست خواهد شد و رها نمی شود و آن ستم بندگان به يكديگر است. قصاص در این ظلم در قیامت، بسیار سخت است. این قصاص، مجروح ساختن با کارد و یا زدن با تازیانه نیست، بلکه چیزی است که اینها در برابرش کوچک است.
↩️ متن روایت
الإمامُ عليٌّ عليه السلام: ألا و إنَّ الظُّلمَ ثلاثةٌ: فَظُلمٌ لا يُغفَرُ، و ظُلمٌ لا يُترَكُ، و ظُلمٌ مَغفورٌ لا يُطلَبُ. فأمّا الظُّلمُ الذي لا يُغفَرُ فالشِّركُ بِاللّه، و أمّا الظُّلمُ الذي يُغفَرُ فَظُلمُ العَبدِ نفسَهُ عندَ بعضِ الهَناتِ، و أمّا الظُّلمُ الذي لا يُترَكُ فظُلمُ العِبادِ بَعضِهِم بَعضا. القصاص هناک شدید لیس هو جرحا بالمدی و لا ضربا بالسیاط و لکنه ما یستصغر ذلک معه.
📖 نهج البلاغه، قسمتی از خطبه ۱۷۶
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
✨✨✨✨
✨⭐️🍃
✨🍃🌺
✨
🔹 اوصاف رسول اکرم صلی الله علیه و آله 🔹
👈 امام حسن علیه السلام می فرماید: از دايى خود، هند بن ابى هاله تميمى، كه در خصوص اوصاف پيامبر اطلاع بسيار داشت، خواستم كه درباره او با من سخن گويد. پرسيدم كه رفتار او با همنشينانش چگونه بود؟ گفت: پيامبر اکرم صلی علیه و آله پيوسته گشاده رو، آسان گير و نرم خو بود. از خشكى، درشتى، فريادزنى، بدگويى، عيبجويى و مداحى به دور بود. آن حضرت خود را از سه چيز نگاه مى داشت: مجادله، پرگويى، و پرداختن به چيزى كه به او ربطى نداشت.
↩️ متن روایت
الامام الحسن علیه السلام: سألت خالي، هند بن ابي هالة التميمي و كان وصّافا عن حلية النبي صلی الله علیه و آله قلت: كيف كانت سيرته مع جلسائه؟ قال: كان رسول اللَّه صلی الله علیه و آله دائم البشر، سهل الخلق، ليّن الجانب، ليس بفظّ، و لا غليظ، و لا صخّاب، و لا فحّاش، و لا عيّاب، و لا مدّاح. قد ترك نفسه من ثلاث: المراء و الإكثار و ما لا يعنيه.
📖 بحارالانوار، ج16، ص 149- 153
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
الثقلین:
🔷 چرا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: من مبعوث شده ام تا فضایل والای اخلاقی را تمام کنم؟🔷 👇👇
💠🔷🔹
🔷
🔹
✏️ یادداشتی درباره اخلاق نبوی (ص)
◾️السلام علیک یا رسول الله
🔸خداوند متعال درباره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: "إِنَّکَ لَعَلى خُلُق عَظِیم"؛ تو اخلاق عظیم و برجسته اى دارى. (قلم: 4)
🔸رسول اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ»؛ به راستی که من مبعوث شدم تا فضایل والای اخلاقی و شرافتهای اخلاقی را کامل و تمام کنم. (السنن الکبری، بیهقی، ج 10، ص 323)
🔸 رسول اکرم صلی الله علیه و آله در روز فتح مکه، اهل مکه و جرثومه های شرک را بخشید. ابن اسحاق نقل میکند که در روز فتح مکّه سعد بن عباده چنین رَجَز میخواند: "اَلْیوْم یومُ الْمَلْحَمَةَ، اَلْیومْ تَسْتَحِلُّ الْحُرْمَةَ"؛ امروز روز کشتار و جنگ و انتقام است، امروز روز شکسته شدن حرمت هاست. کسی نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله رفت و شعارهای تند سعد را به اطّلاع رساند و گفت: میترسیم امروز سعد، یورشی بر قریش داشته باشد. پیامبر صلی الله علیه و آله، علی بن ابیطالب علیه السلام را مأمور کرد تا پرچم را از او بگیرد و به امام علی علیه السلام فرمود: تو پرچم را وارد شهر کن و بگو: "اَلْیومُ یومُ الْمَرْحَمَة"؛ امروز روز رحمت و مهربانی است. (شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج17، ص273)
⁉️یک سؤالی در ذهن ایجاد می شود و آن این است چرا رسول اکرم صلی الله علیه و آله، هدف بعثت خود را، اتمام فضایل و شرافت های اخلاقی معرفی می کند؟ چرا نفرمود: من مبعوث شده ام تا احکام الهی و اعتقادات را کامل کنم؟ چه نکته ظریفی در این فرمایش نهفته است؟
👈 جواب این است که اخلاق اسلامی و توحیدی، ملاط و نگهدارنده احکام و اعتقادات است. ملاط مادهٔ خمیری شکل است که مصالح بنایی را به یکدیگر میچسباند و آنها را به دیوار و سایر اجزای ساختمان بدل میسازد. نقش اخلاق هم این است. اگر فضایل اخلاقی مانند گذشت، ایثار، مدارا نباشد، احکام و اعتقادات پایدار نمی مانند و فرو می ریزند. اگر در جامعه اسلامی، مردم اهل عبادات و نماز و روزه باشند و به اصول اعتقادات هم آگاهی کامل داشته باشند، ولی فضایل اخلاقی چون انفاق، ایثار، صداقت و احترام متقابل مورد توجه قرار نگیرد، جامعه اسلامی در سراشیبی سقوط قرار خواهد گرفت. علامه طباطبایی (ره) به زیبایی به این نکته اشاره می کند و می گوید: "لا یسعد القانون الا بإیمان تخفظه الأخلاق الکریمه و الأخلاق الکریمه لا تتم إلا بالتوحید"، قانون بدون اعتقادت مبتنی بر اخلاق توحیدی دوام نمی آورد. (تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، ج11، ص155)
📝آیت الله محمود راست پسر، پژوهشگر فلسفه سیاسی
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند:
إِنَّ حُبَّنَا لَيُسَاقِطُ اَلذُّنُوبَ مِنْ بَنِي آدَمَ كَمَا يُسَاقِطُ اَلرِّيحُ اَلْوَرَقَ مِنَ اَلشَّجَرِ
همانا و محبت ما- اهل بیت- گناهان فرزندان آدم را از بین می برد همان طوری که باد برگ درختان را از شاخه و تنه او جدا می کند و به زمین می ریزد.
بحار الأنوار ؛ ج۴۴ , ص ۲۳
🏴🏴🏴🏴🏴
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
🍀 حدیث سِلسِلَةُالذَّهَب و شفابخشی آن 🍀
👈 حدیث قدسی منقول از امام رضا (علیه السلام) در باب توحید و شروط آن است. امام رضا (علیه السلام) این حدیث را هنگام عبور از نیشابور به طرف مرو بیان کرد. راویان این حدیث همگی امامان معصوماند تا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) و سرانجام به خداوند میرسد. به همین دلیل این حدیث را «سلسلةالذهب» به معنای «زنجیرۀ زرّین» توصیف کردهاند. طبق برخی گزارشها، همزمان با نقل حدیث، بیش از بیست هزار نفر آن را مکتوب کردند. بر اساس این حدیث، اعتقاد به توحید باعث نجات از آتش جهنم است، ولی امام رضا (علیه السلام) خود را شرط این نجات معرفی کرده است. به گفته عالمان شیعه، منظور امام رضا (علیه السلام) اعتقاد به امامت است.
👈 يكی از موضوعات جالبی كه بزرگان اهل سنت درباره حديث «سلسلة الذهب»، مطرح كردهاند، شفابخش بودن آن است كه به سبب سند زرّين آن روايت، ارزنده و گرانسنگ است. بسياری از آنان بدين حقيقت اعتراف كردهاند. به عنوان نمونه، احمد بن حنبل (در گذشته 241 ه .ق)، پيشوای فقهی اهل سنت، می گويد: «اگر این اسناد را بر ديوانهای بخوانم، از ديوانگی اش شفا می يابد».
👈 متن حدیث
قال الرضا علیه السلام: سمعت أبی موسى بن جعفر یقول: سمعت أبی جعفر بن محمد یقول: سمعت أبی محمد بن علی یقول: سمعت أبی علی بن الحسین یقول: سمعت أبی الحسین ابن علی بن أبی طالب یقول: سمعت أبی أمیر المؤمنین علی بن أبی طالب یقول: سمعت رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم یقول: سمعت جبرئیل یقول: سمعت الله جل جلاله یقول: لا إله إلا الله حصنی فمن دخل أمن من عذابی. بشروطها و أنا من شروطها،
از پدرم جعفر بن محمد شنیدم که می گفت: از پدرم محمد بن علی شنیدم که می گفت: از پدرم علی بن الحسین شنیدم که می گفت: از پدرم حسین بن علی بن أبی طالب شنیدم که می گفت: از پدرم امیر مومنان شنیدم که می گفت: از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم شنیدم که می گفت: از جبرئیل شنیدم که می گفت: از خداوند جل جلاله شنیدم که می فرمود: لا اله الا الله، دژ مستحکم من است. پس هر کس که داخل آن شود از عذاب من ایمن است. البته شروطی دارد و من از شرائط آن هستم.
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
🌹🌹🌹
دعای خروج از ماه صفر فراموش نشه؛همه را دعا کنید
بسم الله الرحمن الرحیم
یا سَیّدُ یا سَیّدُ یا صَمَدُ یا مَنْ لَهُ الْمُسْتَنَدُ اِجْعَلْ لی فَرَجاً وَ مَخْرَجاً مَمّا اَنا فیهِ وَاکْفِنی فِیهِ وَ اَعُوذُ بِکَ بِسْمِ اللهِ التّامّاتِ یا اَللهُ یا اَللهُ یا اَللهُ یا رَحْمنُ یا رَحْمنُ یا رَحیمُ یا خالِقُ یا رازِقُ یا بارِیُ یا اَوَّلُ یا آخِرُ یا ظاهِرُ یا باطِنُ یا مالِکُ یا قادِرُ یا واهِبُ یا وَهّابُ یا تَوّابُ یا حَکیمُ یا سَمیعُ یا بَصیرُ یا غَفورُ یا رَحیمُ یا غافِرُ یا شَکُورُ یا عالِمُ یا عادِلُ یا کَریمُ یا رَحیمُ یا وَدودُ یا غَفورُ یا رَؤفُ یا وِتْرُ یا مُغیثُ یا مُجیبُ یا حَبیبُ یا مُنیبُ یا رَقیبُ یا مَعیدُ یا حافِظُ یا قابِضُ یا حَیُّ یا مُعینُ یا مُبینُ یا جَلیلُ یا جَمیلُ یا کَفیلُ یا وَکیلُ یا دَلیلُ یا حَیُّ یا قَیّومُ یا جَبّارُ یا غَفّارُ یا حَنّانُ یا مَنّانُ یا دَیّانُ یا غُفْرانُ یا بُرْهانُ یا سُبْحانُ یا مُسْتَعانُ یا سُلْطانُ یا اَمینُ یا مُؤمِنُ یا مُتَکَبِّرُ یا شَکُورُ یا عَزیزُ یا عَلیُّ یا وَفِیُّ یا قَویُّ یا غَنیُّ یا مُحِقُّ یا اَمینُ.
(آمین یا رب العالمين)
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
🌷🌷🌷
لَمَّا أُسْرِيَ بِالنَّبِيِّ (ص) يُرِيدُ الْغَارَ، بَاتَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ عَلَى فِرَاشِ رَسُولِ اللَّهِ (ص) فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَى جَبْرَئِيلَ وَ مِيكَائِيلَ: أَنِّي قَدْ آخَيْتُ بَيْنَكُمَا وَ جَعَلْتُ عُمُرَ أَحَدِكُمَا أَطْوَلَ مِنَ الْآخَرِ، فَأَيُّكُمَا يُؤْثِرُ صَاحِبَهُ بِالْحَيَاةِ فَكِلَاهُمَا اخْتَارَاهَا وَ أَحَبَّا الْحَيَاةَ، فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَيْهِمَا أَ فَلَا كُنْتُمَا مِثْلَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ آخَيْتُ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ نَبِيِّي مُحَمَّدٍ (ص) فَبَاتَ عَلَى فِرَاشِهِ يَقِيهِ بِنَفْسِهِ، اهْبِطَا إِلَى الْأَرْضِ فَاحْفَظَاهُ مِنْ عَدُوِّهِ. فَكَانَ جَبْرَئِيلُ عِنْدَ رَأْسِهِ وَ مِيكَائِيلُ عِنْدَ رِجْلَيْهِ وَ جَبْرَئِيلُ يُنَادِي بَخْ بَخْ مَنْ مِثْلُكَ يَا ابْنَ أَبِي طَالِبٍ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يُبَاهِي بِكَ الْمَلَائِكَةَ- فَأَنْزَلَ اللَّهُ تَعَالَى: وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ- وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ
ابوسعيد خدرى مىگويد: شبى كه حضرت محمد مصطفى (صلى اللَّه عليه و آله) قصد مهاجرت از مكّه به مدينه داشتند و در غار ثور مخفى شدند، حضرت على بن ابى طالب (عليه السّلام) براى حفظ جان رسول خدا و خانواده اش در بستر آن حضرت خوابيدند. خداوند بزرگ به جبرئيل و ميكائيل فرمودند: بين شما دو تن، برادرى قرار مى دهم و عمر يكى را طولانی تر از ديگرى مى کنم. يكى از شما عمر طولانى را انتخاب كند، امّا هر دو عمر طولانى را برگزيدند و هر يك عمر طولانى را براى خود خواستند. خداى سبحان فرمود: حالا ايثار و از خود گذشتگى على بن ابى طالب (عليه السّلام) را بنگريد و بدانيد بين نبى (صلى اللَّه عليه و آله) و على (عليه السّلام) هم برادرى برقرار كردم، على (عليه السّلام) در بستر برادرش مصطفى (صلى اللَّه عليه و آله) خوابيده است.
هر دو به زمين هبوط كنيد و او را از شرّ دشمنانش حفظ كنيد. جبرئيل و ميكائيل به خانه رسول خدا (صلى اللَّه عليه و آله) وارد شدند. جبرئيل در بالاى سر على (عليه السّلام) و ميكائيل در پايين پاى ایشان قرار گرفت و جبرئيل ندا مى داد: اى پسر ابوطالب، مبارك باد بر تو، خداى بزرگ به واسطه این ايثار تو بر ملائكه آسمانها مباهات و افتخار مى كند. سپس آيه «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ» در آن شب به پاس از خود گذشتگى حضرت على (عليه السّلام) نازل شد.
شواهد التنزيل لقواعد التفضيل ص۵۷
🌷🌷🌷🌷🌷
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
✍ یادداشتی درباره برهنه خوابیدن
❓آیا لخت خوابیدن فواید دارد؟
🌱 امروزه در سطح وسیع در فضای مجازی، برهنه خوابیدن تبلیغ می شود و حتی برخی از مؤمنین، تحت تأثیر این تبلیغات قرار می گیرند. باید توجه کرد که توصیه به برهنه خوابیدن، نمودی از فرهنگ غربی و لیبرالیستی است. پیر فلوشر می نویسد: آزمایش ها نشان داده اند برهنه خوابیدن، برای به خواب رفتن بهتر است و باعث شادابی پوست شما می شود. بنابراین سعی کنید برهنه بخوابید (چگونه بهتر بخوابیم؟ ص ۲۲۷).
🌱 اما در دین اسلام، از برهنه خوابیدن نهی شده است؛ زیرا اولا، برهنه خوابیدن، تمرینی برای "بی حیایی" است و بر روحیه معنوی فرد، اثر می گذارد و فرد به مرور زمان حیا را کنار می گذارد. ثانیا، برهنه خوابیدن، از خصوصیات "زیست حیوانی" است و حیوانات بدون پوشش می خوابند. ٹالٹا، در فرهنگ اسلامی، بستر خواب نیز دور از چشم خدا و فرشتگان او نیست. مؤمنی که شب و روز خود را در حضور خدا و فرشتگان او می بیند، چگونه می تواند در محضر خدا و فرشتگان، کشف عورت کند و برهنه بخوابد!
🌱 در این زمینه توجه شما را به دو روایت نبوی صلی الله علیه و آله و علوی علیه السلام جلب می کنیم. رسول گرامی اسلام می فرمایند: «ان الله ینهاکم عن التعری فاستحیوا من ملائکه الله الذین لا یفارقونکم الا عند احدی ثلاث حالات الغایط و الجنابه و الغسل»؛ خداوند شما را از برهنگی نهی می کند. پس، از فرشتگان خدا که از شما جدا نمی شوند حیا کنید و هرگز برهنه نشوید مگر در سه مورد: رفتن به دستشویی و جنابت و انجام غسل. (بحارالانوار، ج56، ص200)
علی علیه السلام هم می فرمایند: "إِذَا تَعَرَّى أَحَدُكُمْ نَظَرَ إِلَيْهِ الشَّيْطَانُ فَطَمِعَ فِيهِ فَاسْتَتِرُوا"؛ هر گاه يكى از شما عريان مىشويد، شيطان نظارهگر شما مىشود و در شما طمع مىورزد. (تا به گناه وادارتان نمايد) از اين رو، سعى كنيد خود را بپوشانيد. (وسایل الشیعه، ج5، ص10)
✍ محمود راست پسر، دانش آموخته حوزه علمیه قم
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
🌷🌷🌷
امام علی علیه السلام فرمودند:
قُلُوبُ اَلرِّجَالِ وَحْشِيَّةٌ فَمَنْ تَأَلَّفَهَا أَقْبَلَتْ عَلَيْهِ
دلهاى مردم گريزان است، به كسى روى آورند كه خوشرويى كند.
نهجالبلاغه حکمت ۵۰
🌷🌷🌷🌷🌷
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🍃🌸🍃
🌸🍃
🍃
❓چگونه فقر را کاهش دهیم؟
🔷 بیست عامل فقر در بیان روایات
🔹قسمت اول (2)
👈 رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: بیست عامل باعث فقر است:
1.عریان از بستر برای ادرار به دستشویی رفتن؛
2.خوردن غذا در حال جنابت؛
3.نشستن دست هنگام غذا خوردن؛
4.بی حرمتی به نان؛
5.سوزاندن پوست پیاز و سیر؛
6.نشستن در آستانه؛
7.جارو کردن خانه در شب؛
8.شستن اعضای بدن در توالت؛
9.نشُستن ظرف ها در منزل؛
10.باقی گذاشتن تار عنکبوت در منزل؛
ادامه دارد....
↩️ متن حدیث
قال رسول الله صلی الله علیه و آله: عشرون خصلة تورث الفقر أولها القيام من الفراش للبول عريانا و أكل الطعام جنبا و ترك غسل اليدين عند الأكل و إهانة الكسرة من الخبز و إحراق قشر الثوم و البصل و القعود على أسكفة البيت و كنس البيت بالليل و بالثوب و غسل الأعضاء في موضع الاستنجاء و مسح الأعضاء المغسولة بالذيل و الكم و وضع القصاع و الأواني غير مغسولة و وضع أواني الماء غير مغطاة الرءوس و ترك بيوت العنكبوت في المنزل ...
📖 جامع الاخبار، محمد شعیری، ص120
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🌸🌸به کانال روایات اهل بیت علیهم السلام بپیوندید و با انتشار آن کلام نور را به دیگران هدیه کنیم
👈 و در ثواب نشر آن سهیم باشیم 👉
https://eitaa.com/revayateahlbait