🏴 السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الارْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِکَ
◾️ کربلا، معرکه عقل و جهل (۳)
👈 یکی از افرادی که در کربلا در معرکه عقل و جهل، عقل را برگزید، زهیر بن قین است. او از هواداران عثمان به شمار میرفت. طبق نقل طبری، در سال ۶۰ قمری، او و همسرش به همراه برخی از خویشاوندان و اهل قبیلهاش هنگام بازگشت از حج به کوفه، در یکی از منازل بین راه، با امام حسین (علیه السلام) و همراهانش روبرو شدند. امام حسین (علیه السلام) شخصی را نزد زهیر فرستاد و خواستار ملاقات با او شد. در گزارش ها آمده است که افرادی که بر سر سفره غذا بودند لقمه هایشان را از دستها انداختند و همه بی حرکت شدند گویا پرنده ای بر سر آنها نشسته است. زهیر در ابتدا تمایلی به این دیدار نشان نداد؛ اما به توصیه همسرش، دَلْهم به محضر امام حسین (علیه السلام) حاضر شد. این دیدار مسیر زندگانی زهیر را تغییر داد. او پس از این ملاقات کوتاه، شادمان نزد خانواده و دوستانش بازگشت و فرمان داد تا خیمه او را به کنار خیمه امام حسین (علیه السلام) منتقل کنند.
👈 در روز عاشورا، سیدالشهداء، زهیر را فرمانده جناح راست و حبیب بن مظاهر را فرمانده جناح چپ قرار داد و پرچم را به برادرش عباس بن علی داد.
👈 در کتب مقاتل آمده است در ظهر روز عاشورای سال 61 هجری، زهیر در مقابل سپاه عمر بن سعد ایستاد و گفت: ای بندگان خدا؛ پسر فاطمه به دوستی و نصرت از زاده سمیه شایستهتر است. شمر تیری سمت وی افکند و گفت: خاموش باش، ما را از پرگویی خسته کردی. زهیر گفت: «يابن البوال علی عقبيه! ما اياك اخاطب، انما انت بهيمة، ای پسر کسی که بر پاهایش ادرار می کرد، خطاب من تو نیستی تو یک حیوان هستی» (تاریخ طبری، ج۴، ص۳۲۳)
https://eitaa.com/revayateahlbait
صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین
🏴🏴🏴
پيامبر اکرم صلّى الله عليه و آله فرمودند:
مَن أحَبَّ أن يَنظُرَ إلى أحَبِ أهلِ الأرضِ إلى أهلِ السَّماءِ فَليَنظُر إلَى الحُسَينِ
هركس كه دوست دارد به محبوبترين فرد روى زمين در نزد اهل آسمان نگاه كند به حسين (علیه السّلام) بنگرد.
المناقب لابن شهر آشوب ج۴ ص۷۳
🏴🏴🏴🏴🏴
https://eitaa.com/revayateahlbait
◾️أَلسَّلامُ عَلَی الرُّوُوسِ الْمُشالاتِ؛ سلام بر سرهای برافراشته شده
🌹علامه مجلسی (ره) می گوید: در بعضی کتب معتبره از مسلم جصاص نقل شده است: وقتی سرهای مقدس شهداء را وارد کوفه کردند. سرها را به چپ و راست می چرخاندند و بازی می کردند. ناگهان، حضرت زینب علیها السلام، سر برادر را دید و سر خود را به جلوی محمل کوبید تا این که خون از زیر مقنعه اش جاری شد.
✳️ متن عربی
رایت فی بعض الکتب المعتبرة روي مرسلا عن مسلم جصاص قال:... الرمح تلعب بها یمینا و شمالا فالتفتت زینب فرات راس اخیها فنطحت جبینها بمقدم المحمل حتی راینا الدم یخرج من تحت قناعها...
📖 بحارالانوار، ج۴۵، ص۱۲۵
https://eitaa.com/revayateahlbait
صلی الله عليك يا ابا عبدالله الحسين
🏴🏴🏴
پيامبر اکرم صلّی الله عليه و آله فرمودند:
يا اَيُّها الناس هذا الحُسينُ ابنُ علي فَاَعرفُوهُ فَواَلذي نَفسي بِيْدهٍ اِنَّه لِفيء الجنّةِ و مُحبِيهِ فِي الجنة
اي مردم! اين حسين فرزند علي عليه السلام است او را بشناسيد، سوگند بخدايي كه جان من بدست اوست، حسين - عليه السلام- و دوستانش در بهشت اند.
بحار الانوار، ج ۴۳، ص ۲۶۶
🏴🏴🏴🏴🏴
https://eitaa.com/revayateahlbait
صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین
🏴🏴🏴
پيامبر اکرم صلّی الله عليه و آله فرمودند:
مَنْ سَرَّه اَنْ يَنْظُر الي سَيِّدِ شَبابِ اَهلِ الْجَنَةِ فَلْينظرَ الي الْحُسين بن علي (عليه السلام)
كسي كه مي خواهد از نگاه كردن به سوي جوانان اهل بهشت مسرور و شاد شود، بايد به سوي حسين بن علي عليه السلام نگاه كند.
بحار الانوار، ج ۴۳، ص ۲۹۸
🏴🏴🏴🏴🏴
https://eitaa.com/revayateahlbait
◾️ علی اصغر علیه السلام، تنها شهیدی است که:
👈 امام حسین علیه السلام خطاب به دشمن فرمود: مُنُّوا علی الحسین؛ بیایید منت بگذارید علی را سیراب کنید؛
👈 تنها شهیدی که به امام حسین علیه السلام خطاب شد او را به ما بسپار دَعهُ یا حسین فان له مرضعا فی الجنة؛ او را به ما بسپار برای او در بهشت دایه ای می باشد؛
👈 تنها شهیدی که امام سجاد علیه السلام کرارا از قاتل او خبر میگرفت و مرتب او را نفرین می کرد می فرمود: اللهم اذقه حر الحدید اللهم اذقه حر النار؛
👈 تنها شهیدی که برای برگرداندن آن امام حسین علیه السلام متحیر بود؛ زیرا در مقابل خیمه ها رباب منتظر ایستاده بود؛
👈 تنها جایی که خدا به حسین علیه السلام تسلیت گفت در مصیبت علی اصغر علیه السلام است؛
👈 تنها شهیدی که در خوردن تیر سه شعبه با عمویش حضرت عباس علیه السلام و پدرش امام حسین علیه السلام شریک است.
https://eitaa.com/revayateahlbait
صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین
🏴🏴🏴
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
إنَّ الْحُسَینَ بابٌ مِن أبوابِ الْجَنَّةِ مَن عاداهُ حَرَّمَ اللّه عَلَیهِ ریحَ الْجَنَّةِ
امام حسین علیه السلام دری از درهای بهشت است، هر کس با او دشمنی کند، خداوند بوی بهشت را بر او حرام می کند.
البرهان فی تفسیر القرآن ج۳، ص۲۳۲
🏴🏴🏴🏴🏴
https://eitaa.com/revayateahlbait
🏴بوی پیراهن خونین کسی می آید
🏴 این خبر را برسانید به کنعانیها
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
(اِذَا هَلَّ هِلَالُ مُحَرَّمِ نَشَرَتِ المَلَائِكَةُ ثَوبَ الحُسَينِ(ع) وَ هُو مُخرَقُ مِن ضَربِ السُّيُوفِ وَ مُلَطَّخُ بِالدِّمَاءِ وَ فَنَرَاهُ نَحنُ وَ شِيعَتُنَا بِالبَصِيرَةِ وَ لَا بِالبَصَرِ فَاِذَا تَنفَجِرُ دُمُوعَنَا)
ترجمه: هنگامی که هلال ماه محرم دمیده می شود، ملائکه پیراهن مبارک امام حسین(ع) را در عرش آویزان می کنند، در حالی که از ضربه های شمشیر پاره پاره شده و به خون آغشته شده است.
ما و شیعیانمان این پیراهن را با چشم بصیرت و نه بصر می بینیم پس اشک های ما سرازیر می شود.
📚مناهج البكاء فرطوسی حويزی، ص۱۱
https://eitaa.com/revayateahlbait
◾️ زیانکاران حقیقی واقعه کربلا
👈 ضحاک بن عبدالله مشرقی در ظهر عاشورا امام حسین (ع) را تنها گذاشت.
ضحاک به حضور امام حسین (ع) رسید. امام پس از خوشامدگویی، سبب حضورش را جویا شد، او در پاسخ گفت: برای عرض سلام خدمت رسیدم و از خدا عافیت و سلامت شما را خواستارم. به امام گفت: مردم برای جنگ با شما جمع شده اند! نظر شما چیست؟ امام پاسخ داد: «حسبی الله و نعم الوکیل؛خدا مرا کفایت می کند و چه نیکو وکیلی است.» آن گاه حضرت فرمود: چرا مرا یاری نمی کنید؟ او گفت من مقروض هستم و عیال دارم. سپس حضور موقت و مشروط خود را در کنار امام پیشنهاد داد و گفت: تا آن جا از شما دفاع خواهم کرد که دفاع من به حال شما مفید باشد، در غیر این صورت در جدایی از شما آزاد خواهم بود، امام نیز پذیرفت. او در روز عاشورا، دلیری به خرج داد و شماری از لشگریان دشمن را از پای درآورد. امام بارها او را تشویق و دعا فرمود. سپس نزد حضرت آمد و شرط پیشین خود را یادآور شد و از ایشان اجازه بازگشت خواست، امام هم آزادش گذاشت. او که قبلا اسب خود را در یکی از خیمه ها پنهان کرده بود، پس از اذن امام، سوار بر اسب شد و گریخت.
📖 تاریخ طبری، دارالکتب الاسلامیة، بیروت، ج۳، ص ۳۱۵ و ۳۲۹
https://eitaa.com/revayateahlbait
صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین
🏴🏴🏴
امام رضا عليه السّلام فرمودند:
إنَّ يَومَ الحُسَينِ أقرَحَ جُفُونَنا و أسبَلَ دُمُوعَنا و أذَلَّ عَزيزَنا
روز شهادت حسين(عليه السلام) ديدگان ما را مجروح ، اشک هاى ما را روان و عزيز ما را خوار كرد.
الأمالى، صدوق ، ص ۱۹۰
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
https://eitaa.com/revayateahlbait
◾️ عنایت ویژه سیدالشهداء علیه السلام به روضه خوانان
👈 آیت الله العظمی وحید خراسانی نقل می کند: هنگامى كه خبر درگذشت آية اللّه سيّدجعفر شيرازى به آية اللّه آقاسيّد عبدالهادى شيرازى رسيد، من كنار ایشان بودم. ايشان فرمود: قضيّه اى درباره آقاسيّد جعفر دارم كه تا زنده بود، نگفتم. اكنون می گویم: شبى خواب ديدم دو كرسى گذاشته اند. بعد، حضرت سيّد الشهدا (ع) و عبّاس (ع) وارد شدند و روى اين دو كرسى نشستند. عبّاس (ع) دفترى را باز كرد و من متن آن را مى ديدم. امام حسين عليه السلام به يكى از نام هايى كه در آن دفتر بود، اشاره كرد و فرمود : «اين اسم را قلم بزن!». عبّاس (ع) آن نام را قلم زد. بعد امام عليه السلام فرمود: «جاى آن، نام آقا سيّد جعفر را بنويس!». عبّاس (ع) نام ايشان را نوشت و دفتر را بست و رفتند. من از عظمت آن رؤيا، تا صبح نخوابيدم. فرداى آن روز، وقتى آقا سيّد جعفر آمد، به ايشان گفتم: من ديشب خوابى ديدم كه از عظمت آن تا صبح نخوابيدم. ايشان گفت: زود داستان خوابت را بگو. من هم آن خواب را براى آقا سيّد جعفر نقل كردم. ايشان با شنيدن آن منقلب شد و گفت: قضيّه اين است كه من ديشب (شب اوّل محرّم) در حرم بودم . بعد به اين فكر افتادم كه من يك عمر براى امام حسين عليه السلام گريه كرده ام، امّا كسى را نگريانده ام و اين اجر نصيب من نشده است. اين موضوع فكر مرا مشغول كرد. رفتم و جستجو كردم و كتاب جلاء العيون مجلسى را پيدا كردم. به خانه آمدم و زن و بچّه ام را دور هم جمع كردم و گفتم: از امشب من مى خوانم و شما گريه كنيد.
https://eitaa.com/revayateahlbait