#شرح_عملیات
#عملیات_بیت_المقدس_6
شهید نورالله شوشتری فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه با همکاری فرماندهان یگانها و معاونتهای اطلاعات و عملیات طی 10 روز تلاش شبانهروزی و شناساییهای مکرر و بررسی مناطق عملیاتی ماووت، توان رزمی یگانها و وضعیت دشمن، سرانجام طرح عملیات بیتالمقدس 6 را تهیه و در 15 اردیبهشت 1367 به یگانهای عملیاتی ابلاغ کرد.
عملیات بیتالمقدس 6 در آخرین ساعات شامگاه سهشنبه هم زمان با شبهای لیالی قدر ماه مبارک رمضان مورخ 27 اردیبهشت 1367 با رمز مبارک «یا امیرالمومنین(ع)» در منطقه عمومی سلیمانیه عراق برای پاسخ به شرارتهای دشمن در خلیج فارس و روستاهای مرزی کشور و با هدف خارج کردن نیروهای خودی از تیررس دشمن و اشراف بر سد دوکان به مرحله اجرا گذاشته میشود.
عملیات بیتالمقدس 6 در شمار عملیاتهای ماههای پایانی جنگ بود که در منطقه عمومی سلیمانیه عراق و در پاسخ به شرارات های دشمن بعثی در خلیج فارس صورت گرفت. این عملیات بر ارتفاعات غرب کشور متمرکز شد. از جمله اهداف عملیات این بود که رزمندگان اسلام از تیررس دشمن خارج شوند و ایران بتواند بر سد استراتزیک دوکان اشراف پیدا کند. در این عملیات رزمندگان اسلام، در وضعیت سخت کوهستانی، با سرعتی قابل توجه شیخ محمد، آسوس و استروگ را در دست گرفتند.
ارتش عراق در ماههای پایانی جنگ برای بازپس گیری فاو، حملات گستردهای را شروع کرد و سرانجام توانست با اجرای آاتش سنگین در سراسر خطوط و عقبه یگانهای رزمندگان ایرانی و استفاده از سلاحهای شیمیایی، این منطقه را در فروردین ماه 1367 باز پس گیرد و همزمان با این حملات گسترده، حملات موشکی و هوایی خود را هم به مناطق مسکونی و زیر ساختهای ایران شدت داد.
فرماندهان عالی رتبه ایرانی که قبل از حملات گسترده ارتش عراق، طی سال 1366 با تغییر در منطقه نبرد از جنوب به شمال عراق، ابتکار عمل و برتری نظامی را در دست داشتند و با اجرای عملیاتهای منظم و نامنظم ارتش عراق را به انفعال کشیده بودند، با موج جدید حملات گسترده عراق و با توجه به شرایط سیاسی و نظامی حاکم بر جنگ، پیشبینی کردند وضعیت به نفع عراق تغییر نماید. بدین جهت تنها پس از چند روز سقوط فاو، برای جلوگیری از شرایط نامطلوب سیاسی و نظامی، به سرعت اجرای عملیات بیتالمقدس 6 را در منطقه عمومی ماووت در دستور کار قرار دادند و در روزهای نخستین اردیبهشت ماه، دستور هر چه سریعتر طراحی و اجرای عملیات در منطقه عمومی ماووت را به قرارگاه نجف اشرف سپاه صادر کرد.
شهید نورالله شوشتری فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه با همکاری فرماندهان یگانها و معاونتهای اطلاعات و عملیات طی 10 روز تلاش شبانهروز و شناساییهای مکرر و بررسی مناطق عملیاتی ماووت، توان رزمی یگانها و وضعیت دشمن، سرانجام طرح عملیات بیتالمقدس 6 را تهیه و در 15 اردیبهشت 1367 به یگانهای عملیاتی ابلاغ کرد.
رزمندگان سپاه پاسداران با حمله به مقر دشمن در عمق خاک عراق، موفق میشوند ارتفاعات آسوس، استرک، شیخ محمد و ارتفاعات مهم 2266 و 2100 را آزاد سازند. در این تهاجم، یگانهایی از دشمن از جمله سه تیپ منهدم میشوند و تلفات و خساراتی بر آنها وارد میآید. با فشار قوای اسلام، مواضع رزمندگان از دید و تیررس خارج و سد و شهر دوکان نیز تحت کنترل آنها در میآید. در حالی که دشمن از تحرکات رزمندگان آگاه شده بود مرحله دوم این عملیات در منطقه عمومی ماووت از استان سلیمانیه آغاز و مواضع بعثیان را مورد هجوم قرار داد. تعداد دیگری را کشته و زخمی و عدهای را از جمله سرهنگ دوم صلاح احمد حسن، فرمانده گردان دوم از تیپ 448 و چند افسر بلند پایه را به اسارت درآوردند.
در این عملیات بیش از 1300 تن از نیروهای عراقی کشته یا زخمی و حدود 320 نفر اسیر شدند. تیپهای 76، 448 و 606 نیز از 20 تا 80 درصد منهدم شدند. همچنین سه توپ ضد هوایی 5/14 م.م، 10 خمپارهانداز 606 م.م. و سلاحهای دیگر به غنیمت گرفته شد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
نقش تیپ پیاده مستقل 12 قائم (عج) در این عملیات
با ابلاغ ماموریت از سوی فرمانده قرارگاه نجف اشرف سرلشکر شهید نورالله شوشتری، تیپ 12 قائم (عج) با داشتن ماموریت پدافندی جزیره مجنون خط خندق که تعداد نیروهای رزمی و تعدادی از واحدهای پشتیبانی رزم در آن خط مستقر بودند. در منطقه عملیاتی بیت المقدس 6 با استعداد دو گردان رزمی ذوالفقار و سیدالشهدا، دو گردان رزمی پشتیبانی قمر بنی هاشم (ع)، که یک گروهان از نیروهای گرمسار به این گردان مامور گردیدند. و گردان موسی بن جعفر (ع) به همراه کار پشتیبانی از دو گردان را به عهده داشتند. ضمنا 9 گردان پشتیبانی رزم نیز از گردانهای رزمی، پشتیبانی و حمایت میکردند.
برای شناسایی وقت چندانی نبود. نیروهای شناسایی حرکت کردند. در مسیر ارتفاع، خارهایی را در مسیر خود قرار داده تا به ارتفاع استرک رسیده، از آن جا به سمت ارتفاعات آسوس و ... شناسایی را انجام دادند.
آسوس، ارتفاع شیخ محمد مشرف بر شهر بودند. یکی از مسئولین گفته بود هر کسی این ارتفاعات در دست او باشد حرف اول را میزند. تشنگی و گرسنگی بر نیروهای شناسایی غلبه پیدا کرده بود. از برفها برای وضو استفاده میکردند و از علفهای شنگی برای گرسنگی استفاده میکردند تا به عقب برگردند. شناسایی کامل گردید. گردانها به علت صعبالعبور بودن و فاصله با دشمن یک شب جلوتر به منطقه رفتند. با توجه به مسیر سخت نیروها در ساعات اولیه شب به بالای ارتفاع رسیدند و پس از درگیری بیشتر سنگرها فتح و عده زیادی نیز اسیر شدند. موفقیت کامل انجام شد و به اهداف از پیش تعیین شده نیز رسیدند. با توجه به نبود جاده وسایل تدارکاتی از طریق قاطر و هلی کوپتر به نیروهای پشتیبانی می شد.
پس از فتح ارتفاعات آسوس استرک و شیخ محمد توسط گردان های ذوالفقار و سید الشهدا گردانهای قمر بنیهاشم و امام موسی بن جعفر (ع) خط پدافندی عهدهدار شده و در این عملیات 12 نفر از بهترین عزیزان و دلاوران عرصه نبرد به شهادت و تعدادی نیز مجروح گردیدند. به روح گرانقدر آنان درود میفرستیم.
باتوجه به بازروایی و واکاویهای انجام شده در خصوص عملیاتهای بیتالمقدس 2 و 3 و 6 تیپ مستقل 12 قائم (عج) که در منطقه سلیمانیه عراق استقرار داشتند انشالله در سال جاری کارنامه این تیپ در قالب کتاب به چاپ خواهد رسید.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#اطلاعیه
🌹 انا لله و انا اليه راجعون
◼️روح آيت الله فاطمي نيا به ملكوت اعلي پيوست .
رحلت حضرت آيت الله فاطمي نيا را به محضر حضرت ولي عصر(عج)، مقام معظم رهبري، بيت معظم و همه دوستداران ايشان تسليت عرض مي نمائیم . 🖤
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری
@ravianerohani
◾️۲۷ اردیبهشت ماه سالروز رحلت #آیتاللهالعظمی_بهجت از مراجع تقلید(1388ش) گرامی باد . 🖤
آیت الله محمدتقى بهجت (۱۳۸۸-۱۲۹۴ ش)، فقیه عارف، مرجع تقلید شیعه و از شاگردان برجسته سید علی قاضی و محمدحسین غروى اصفهانى بود. آیت الله بهجت از اوان جوانی مراحل عرفان و سیر و سلوک را آغاز نمود و دارای کرامات و مکاشفات غیبیه بود. از ایشان آثار ارزشمندی در موضوع فقه و اصول مانند «مباحثالاصول» برجای مانده است. شهید مطهری و آیت الله جوادی آملی از شاگردان او هستند. او در شهر قم وفات یافت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
37.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اطلاعیه
🎥 کشف پیکرهای مطهر ۷ شهید دوران دفاع مقدس در شلمچه ، فکه و شرق دجله
💠به توفیق الهی گروههای تفحص شهدا موفق شدند پیکر های مطهر ۷ شهید دروان دفاع مقدس را در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در مناطق فکه ،شلمچه و شرق دجله تفحص نمایند.
💐شادی ارواح طیبه شهدا #صلوات
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
🎥ارتباط زنده تلویزیونی #سردار_باقرزاده در جزیره مجنون عراق و توضیحات پیرامون تفحص ۱۳ شهید دوران دفاع مقدس طی روزهای اخیر
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#بخوانید
دست نوشته مرحوم استاد #فاطمی_نیا در رثای شهید #حاج_قاسم_سلیمانی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری
@ravianerohani
#کلام_امام
🗓سالروز شهادت سیدالکریم عبدالعظیم حسنی
💠رهبرانقلاب :
شخصیت جناب عبدالعظیم برای اغلب مردم ناشناخته است، ایشان هم یک شخصیت علمی بود، هم یک شخصیت جهادی بوده و هم ابتکاراتی داشته است. مرحوم شیخ نجاشی میگوید ایشان خطب امیرالمؤمنین را جمعآوری کرد، با این حساب ایشان در حدود ۱۷۰ سال قبل از تألیف نهجالبلاغه خطب امیرالمؤمنین را جمعآوری کرده است؛ این کارِ خیلی مهمی است، هیچ بعید نیست که سید رضی از نوشتهی ایشان استفاده کرده باشد.
از سوی دیگر ایشان به دلیل شخصیت جهادیشان با حال اختفا و فرار، به ری آمده بودند. شیخ نجاشی میگوید: «حاربا من السلطان» ایشان از دست خلیفهی عباسی از عراق و حجاز گریخت و به ری آمد. چون ری مرکز و محل تجمع شیعیان بود، ایشان اینجا را مأمن خوبی برای خودشان یافتند. شیعه و محدّث زیاد بودهاند -هم در مدینه، هم در عراق- اما همهی اینها مجبور نبودهاند از دست خلیفه بگریزند، این مبارز بودن ایشان را نشان میدهد، بنابراین هم شخصیت جهادیست، هم شخصیت علمیست و هم محدّث است. علیایحال جناب عبدالعظیم، مرد بسیار بزرگی است. مردم مقامات علمی این بزرگوار را نمیدانند! تجلیل از جناب عبدالعظیم، تجلیل از علم و جهاد و زهد و تقوا است. ایشان صائمالنهار و قائماللّیل بودهاند. در حالات ایشان نوشتهاند در مدتی که در ری زندگی میکردند همهی روزها را روزه میگرفتند و همهی شبها را مشغول عبادت بودهاند. اینها حقّاً و انصافاً چیزهای خیلی مهمی است. ۸۲/۳/۱۲
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، از امامزادگان عظیمالشأن و از محدثین جلیل القدر و رُوات بزرگوار شیعه است که شرافت نَسَب را با فضیلت علم و تقوی به هم آمیخته و خدمات ارزشمندی به مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) تقدیم نموده است؛ چنانچه مرحوم شیخ عباس قمی (ره) مینویسد: «ایشان به علو مقام و جلالتِ شأن، معروف و از اَکابر مُحدثین و اَعاظم علماء و از زُهاد و عُباد، و از اصحاب حضرت امام جواد و امامهادی (ع) بودهاند...». [منتهی الآمال، ج۱، ص۴۶۱] .
تبار حضرت عبدالعظیم (ع) با چهار واسطه، به سبط اکبر پیامبر خدا (ص) و خاندان وحی می رسد؛ (رجال نجاشی، ج۱، ص۲۴۸) که با نگاهی گذرا به زندگی و سیره خاندان حسنی، میتوان دریافت که این خاندان نورانی، همواره در کرامت طبع، عزّت نفس، و بخشش و خدمت به محرومان شهره بودهاند؛ لذا در تاریخ آمده که ایشان نیز همچون جد بزرگوارشان امام حسن مجتبی (ع)، چند مرتبه تمام اموال خویش را میان فقرا و بینوایان تقسیم نموده و همواره بیچارگان را مدد و یاری می رساندند تا جایی که به لقب «السیدالکریم» معروف شدند. [زندگانی حضرت عبدالعظیم، رازی، ص۲٩]
براساس آنچه در تاریخ تولد و وفات حضرت آمده، ایشان دوران حیات پنج امام معصوم، از امام کاظم (ع) تا امام عسکری (ع) را درک کردهاند؛ اما آنچه قطعی و مسلّم است، حضرت عبدالعظیم محضر امام رضا، امام جواد و امام هادی (ع) را درک نموده و از آنها احادیث فراوانی نقل کردهاند. [معجم رجال الحدیث، ج۱۰، ص۴۹]
همچنین با نگاهی گذرا به تاریخ زندگانی این محدث بزرگ، این مطلب کاملاً روشن میشود که عبدالعظیم نسبت به ائمه اطهار در زمان خود، اخلاص و اعتقاد راسخ داشته و حضرات معصومین (ع) نیز علاقه، اعتماد و اطمینان ویژه به ایشان داشتهاند! چنانچه این موضوع در پیام امام رضا (ع) که توسط ایشان برای شیعیان فرستاده شد، کاملاً روشن و هویداست؛
همچنین حدیث «عرض دین» ایشان، خدمتِ امامهادی (ع) و تصدیق آن حضرت بر اعتقادات عبدالعظیم حسنی (ع)، دلیلی بزرگ بر ایمان و قداست و ثبات عقیده ایشان به ائمه هدی (ع) و مذهب حنیف جعفری است؛ چنانچه حضرت هادی (ع) فرمودند: «یا اباالقاسم! تو به حق دوست ما هستی... تو همان دینی را انتخاب کردهای که پسندیده خداست... خداوند تو را با گفتار ثابت در دنیا و آخرت تثبیت کند» (توحید شیخ صدوق، ص۸١]
در اثبات عظمت علمی این عالم بزرگوار نیز همین کافی است که بدانیم امام هادی (ع)، مردم را برای حل مشکلات دینی و یافتن جواب پرسشهای اعتقادی و عملیشان، به ایشان ارجاع میدادند؛ چنانچه «ابو حَمّاد رازی» از شیعیان و موالیان شهر ری، میگوید با مشکلات فراوان به سامراء رفتم و خدمت حضرت امام هادی (ع) رسیدم تا مسائل دینی خود را بپرسم؛ حضرت فرمودند: «ای ابا حَمّاد! هرگاه مشکلی از امور دینی برایت پیش آمد، جواب مشکل خود را از عبدالعظیم حسنی بخواه و سلام مرا به او برسان» [رازی، زندگانی عبدالعظیم، ص۲۹]
در عظمت معنوی و مقامات باطنی این عالم و عابد و زاهد بزرگ نیز همین بس که اهلبیت (ع) فضیلت زیارت مزار ایشان را برابر با فضیلت زیارت سیّدالشهداء (ع) دانستهاند؛ چنانچه شیخ صدوق (ره)، از محمد بن یحیی عطّار، نقل کرده که خدمت امام هادی (ع) رسیدم، ایشان فرمودند: «کجا بودی؟» گفتم: به زیارت قبر امام حسین (ع) رفته بودم؛ امام فرمودند: «بدان که اگر قبر عبدالعظیم حسنی را در شهر خودت، زیارت کنی، مانند کسی هستی که حسین بن علی (ع) را (در کربلا) زیارت کرده باشد» [ثواب الاعمال، ص۱۲۴]
مورخین، عُمر بابرکت عبدالعظیم (ع) را ۷۹ سال ذکر کرده، ولی در کیفیت شهادت یا وفات ایشان اختلاف است، اما برخی از مورخین و علماء، مانند «شیخ فَخْرُالدّین طُرَیحی» مؤلف کتاب «مَجمعُالبحرَین» تصریح کردهاند که حضرت را در ری، زنده به گور و شهید نمودند. [رجال النجاشی، ج۱، ص۲۴۷]
✍️رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «جناب عبدالعظیم مرد بسیار بزرگی است (ولی) مردم مقامات این بزرگوار را نمیدانند... (ایشان) هم شخصیتی جهادی است، هم شخصیتی علمی است و هم محدّث است... (همچنین) ایشان صائِمُالنَّهار و قائِمُ اللَّیل بوده... (لذا) تجلیل از جناب عبدالعظیم، تجلیل از علم و جهاد و زهد و تقواست...» (۱۳۸۲/۳/۵)
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
🌹شيخ صدوق (ره) از جناب عبدالعظيم روايت كرده اند كه فرمود:
بر آقاي خودم، حضرت امام هادي (ع) وارد شدم. چون مرا ديد فرمود: مرحبا به تو اي ابوالقاسم! تو وليّ ما هستي. عرض كردم : اي فرزند رسول خدا! مي خواهم دين خود را بر شما عرضه كنم. اگر مورد پسند شما است تأييد بفرماييد و اگر ناپسنداست راهنماييم كنيد.
🌹من عقيده دارم خدا، واحد و يگانه است و مثل و مانندي ندارد و جسم و صورت و عرض و جوهر نيست، بلكه پديدآورنده اجسام و صورتهاست. پروردگار و مالك هر چيزي است. او مالك و صاحب هر چيزي است.
🌹عقيده دارم محمد(ص) پيامبر و رسول و آخرين آنان است و بعد از او پيامبري نخواهد بود و تا روز قيامت دين آن حضرت اسلام خواهد بود و شريعت ديگري نخواهد بود.
🌹عقيده دارم امام و خليفه و وليّ امر بعد از پيامبر(ص) اميرالمؤمنين (ع) و بعد از آن حسن (ع) و بعد حسين (ع) و علي بن الحسين و بعد محمد بن علي و سپس جعفر بن محمد و بعد موسي بن جعفر و بعد علي بن موسي و سپس محمد بن علي است و بعد شما را امام مي دانم.
🌹حضرت فرمود: بعد از من پسرم حسن و بعد از او مهدي (ع) خواهد بود كه كسي او را نمي بيند و از نظرها غائب خواهد بود و زمين را پر از عدل و داد خواهد كرد پس از اين كه پر از ظلم و جور شده باشد.
🌹گفتم : عقيده دارم دوست ايشان دوست خداست و دشمن ايشان دشمن خدااست و اطاعت ايشان واجب ومعصيت اينان معصيت خدا است.
🌹عقيده دارم معراج و سؤال در قبر و بهشت و جهنم و صراط و ميزان حق است و قيامت خواهد آمد و همه زنده خواهيم شد.
🌹پس امام هادي (ع) فرمود: اي ابوالقاسم! به خدا اين است دين پسنديده ثابت. بر همين اعتقاد بمان. خداوند تو را براين اعتقاد محافظت كند.
📚منتهي الآمال، ج ۲ ص ۳۹۲.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
مداحی_آنلاین_ثواب_زیارت_حضرت_عبدالعظیم_حسنی.mp3
742.8K
🔊#بشنوید
🎙️#سخنرانی
🏴 #حضرت_عبدالعظیم_حسنی
♨️ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی
🎤حجت الاسلام ماندگاری
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
1_368847424_5972275187570181756.mp3
1.55M
🔊#بشنوید
🎙️#مداحی
🏴 #حضرت_عبدالعظیم_حسنی
🌹 اینجا دیار گریه کنها از قدیم است
🏴 مداحی میرداماد برای وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(علیه السلام)
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
باب الحرم _ حسین طاهری.mp3
10.23M
🔊#بشنوید
🎙️#مداحی
🏴 #حضرت_عبدالعظیم_حسنی
#سینه_زنی و توسل ویژۀ وفات حضرت عبدالعظیم علیه السلام
🎤 #حسین_طاهری •✾•
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
4_5969607059396626553.mp3
2.85M
🔊#بشنوید
🎙️#مداحی
🏴 #حضرت_عبدالعظیم_حسنی
دلا وقتی تنگت میشه کربلا😭😭
زیارت میریم ما به عبدالعظیم
🎤 #جواد_مقدم
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
باب الحرم _میثم مطیعی.mp3
21.08M
🔊#بشنوید
🎙️#مداحی
🏴 #حضرت_عبدالعظیم_حسنی
|⇦•چه بود شان تو؛ انت ولینا حقا..
#روضه و توسل ویژۀ وفات حضرت عبدالعظیم علیه السلام و حضرت حمزه سیدالشهدا سلام الله علیه
🎤 #حاج_میثم_مطیعی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
zyarat_hazrat_abdolazim_dar_rey_5879495948287083913.mp3
2.68M
🔊#بشنوید
🌹زیارتنامه حضرت عبدالعظیم حسنی(علیه السلام)
🏴 #حضرت_عبدالعظیم_حسنی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری_مناسبتی
#وضعیت_واتس_آپ
#استوری
#حضرت_عبدالعظیم_حسنی
#عبدالعظیم_حسنی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani