🔰ستاره پردهنشین
📌مروری بر کتاب «مردی در تبعید ابدی» اثر «نادر ابراهیمی»
👤به قلم فاطمه نظری
📗شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که مطالعه زندگینامۀ یک فیلسوف کار جذاب و مفیدی نیست؛ مخصوصا برای کسانی که علاقه چندانی به این مباحث ندارند. اما نادر ابراهیمی خوب میداند چطور بنویسد که هر موضوعی برای هر مخاطبی، جذاب و گیرا باشد.
📘کتاب «مردی در تبعید ابدی»، روایت خطی ندارد و به صورت موازی در دو زمان متفاوت، یکی کودکیهای ملاصدرا و دیگری دوران تبعید او به روستای کهک در قم را روایت میکند. متاسفانه اطلاعات زیادی از زندگی بزرگانی چون ملاصدرا در دسترس نیست و نویسنده با توجه به این نکته، با هوشمندی توانسته روایتهایی از زندگی ملا را بیان کند.
🌐لینک مطالعه متن کامل معرفی کتاب «مردی در تبعید ابدی»:
https://cheeketab.com/a-man-in-eternal-exile/
📚 @cheeketab
•┈┈••✾💌✾••┈┈•
🆔 https://eitaa.com/revolutionson
شهادت یا نفلهگی؟
حقیقتِ قتلِ حمیدرضا الداغی کدام است؟
✍ گفتاری از دکتر ابوالفضل اقبالی
☑️ اخیرا محسن برهانی استادِ خودجسورپندار دانشگاه تهران در توئیتی ادعا کرده است که چون #حمیدرضا_الداغی احکام پیچیده فقهی را در موقعیت دفاع از خطر رعایت نکرده، «نفله»(تعبیر گستاخانه ایشان است) شده و شایسته هیچ مدحی نیست. صرفنظر از اینکه این توئیت ایشان نشانگر عصبانیت و لجبازی او با مردم متدین ایران است، اما ببینیم آیا واقعا این ادعای ایشان درست است یا خیر؟
✅️ فرض کنیم تنها داده در اختیار ما همان فیلم منتشر شده در فضای مجازی باشد. ماجرا چیست؟ یکی از چند اراذل و اوباش حاضر در صحنه با زور و رفتاری کاملا «متعرضانه» میخواهد دختری را با خود ببرد و خود دختر و رفیقش مقاومت میکنند(اکراه و عدم تمایل دختر به رفتن با آن پسر کاملا واضح است). جالبه که حتی رفیق خود آن پسر مزاحم(شریک جرم اصلی) هم در ابتدای فیلم مانع او میشود. در این حین یک شهروندی که عابر گذری است و متوجه این درگیری شده وارد صحنه میشود. تا اینجا چند نکته قابل ملاحظه است:
✅️ اولا مزاحمان آن دختر از اراذل باسابقه شهر سبزوار بودند و سبزوار هم شهرستان کوچکی است. در چنین جوامع کوچکی بعید نیست که اراذل و اوباش شهر افراد شناخته شدهای باشند. چنین افرادی معمولا هراس اجتماعی که نسبت بهشان وجود دارد سوءاستفادههای زیادی میکنند. اخاذی از مردم، تعرض به نوامیس و... رفتار شایع این اراذل است. بعید نیست در این صحنه نیز نوعی تعرض به آن دختر در حال رقم خوردن باشد.
✅️ ثانیا از هیچ کجای این موقعیتی که شاهد بودیم(از سطح درگیری اراذل با دختر تا نحوه ورود شهید الداغی به صحنه) بوی مرگ نمیآید. میزانسن صحنه در حد یک خصومت یا درگیری معمولی خیابانی است. حتی نحوه هجوم حمیدرضا به اراذل هم حاکی از این است که او حتی احتمال دست به چاقو بردن توسط آنها را نمیدهد و در اثنای درگیری غافلگیر میشود. لذا اساسا موضوع این اتفاق «دفاع مشروع در برابر خطر» نیست که برهانی از آن سخن میگوید.
✅️ ورود شهروند سبزواری به این صحنه کاملا با هدف تذکر و عتاب به فردیست که در حال ایجاد مزاحمت برای یک دختر جوان است.(موقعیتی که به جز بیناموسها، بقیه نسبت به آن چنین واکنشی را نشان میدهند) مردهای باغیرت در مواجهه با چنین صحنههایی، به دلیل زننده بودن نفس آن رفتار، همان ابتدا مواجههای عتابگونه با مرد میکنند و معطل بررسی علت این رفتار یا نسبت میان مرد با زن نمیمانند. زیرا اساسا معتقدند چنین رفتاری حتی با همسر نیز در خیابان غلط زیادی کردن است. چه برسد با دختر و زن مردم.
✅️ حال باید از امثال محسن برهانی پرسید اگر چند لات گردن کلفت در خیابان متعرض دختر و همسر شما بشوند، انتظار شما از مردان حاضر در آن موقعیت چیست؟ بنشینند و چرتکه بیاندازند که آیا موازین فقهی دفاع از خطر در این موقعیت رعایت میشود؟!! یا اینکه حتی به قیمت جان و سلامتی خودشان هم که شده مانع اذیت و آزار ناموس شما شوند؟ البته من پاسخ سوالم را قبلا در توئیتهای ایشان در دفاع از جنبش بیناموسها گرفتهام!
✅️ نکته پایانی: شهید سبزواری ما مقتول یک نزاع شخصی نشد که بگوییم خونش هدر رفت. رفتار او در آن موقعیت کاملا مسئولانه و اجتماعی بود و شهادتش نشانه حیات «مردانگی» و «غیرت» در جامعهای است که دشمنانش سعی دارند واقعیتهای آن را وارونه جلوه دهند. حتی لحظهای به این حقیقت شک نکنید که اگر امثال حمیدرضاها را نفله خطاب کنیم عامدانه امنیت اجتماعی زنان را مخدوش ساختهایم.
@eqbali62
•┈┈••✾💌✾••┈┈•
🆔 https://eitaa.com/revolutionson
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
⚠️ ولایت فقیه شده شعار!!!
👤 گفتاری از شهید حسن باقری
🔹لازمه عمل به گفتار ولایت ابتدا شنیدن و خواندن آن است.
🌐 چقدر پیگیر بیانات ولی جامعه هستیم؟!
🌐 صحیفه امام را خواندهایم؟!
•┈┈••✾💌✾••┈┈•
🆔 https://eitaa.com/revolutionson
.
🌀 عشـــق در لحظه پدید میآید، دوســت داشتن در امتــداد زمــان.
💞 ایـن اســاسیتـرین #تفــاوت میان عــشق و دوســتداشتن است.
💔 عشــق، #معیـارها را دَرهَم میریزد.
💞 دوســتداشتن بر پایه معیارها بنا میشود.
💔 عشــق نـاگهـان و ناخــواسته شعله میکشد، دوســتداشتن از #شنـاختـن و خــواستن سرچشمه میگـیرد.
📝 #عشــق قانون نمیشناسد، دوســتداشتن اوج احترام به مجـموعهای از قـوانـیـن عـاطفی است.
🌋 عشــق #فوران میکند چون آتشفشان و شُرّه میکند چــون آبشــاری عظــیم، دوســتداشتن جــاری مـیشود چــون #رودخـانهای بر بستری با شــیب نــرم.
🏚 عشــق ویــران کــردن خویشتن است، دوســتداشتن ســاختنـی عظـیم.
🚪عشــق دَقُّالبـاب نمـیکند، مــؤدّب نیست، #حـرفشنو نیست، درسخـوانده نیست، درویش نیست، حسـابگر نیست، سربهزیر نیست، مُطــیع نیست.
🔒 عشــق دیــوار را #باور نمیکند، کــوه را باور نمیکند، گـرداب را باور نمیکند، زخمِ دهان بــازکـرده را باور نمیکند.
📚 آتش بدون دود
🖋 نادر ابراهیمی
#موبایل_گرافی
•┈┈••✾💌✾••┈┈•
🆔 https://eitaa.com/revolutionson
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹صحنه خفت بار و مضحک فرار خبرنگار شبکه اینترنشنال در حین گزارش زنده از سرزمینهای اشغالی
🔻روح راوی روایت فتح شهید سید مرتضی آوینی شاد که زیر شدیدترین بمبارانهای دشمن بعثی فرمود: «بگذار اهل ظاهر در جنگ جز ترس و مرگ نبینند؛ ما این جنگ را دری از درهای بهشت میدانیم که خداوند جز بر خاصه اولیای خویش نمیگشاید و اینچنین، حال ما حال عاشقی است که به سوی معشوق میرود. کجا دانند حال ما سبکباران ساحلها؟»
@ravayatefathavini
•┈┈••✾💌✾••┈┈•
🆔 https://eitaa.com/revolutionson
📌انواع عشق از نظر ملاصدرا
💠 ملا صدرا #عشق را دو قسم كرده است:
✅ یكی عشق حقیقی و دیگر عشق مجازی وعلت این مسأله به مراتب عشق و محبت در تفکر ملاصدرا برمی گردد. از نظر او عشق حقیقی، محبت به خدا و صفات و افعال اوست. او میگوید چون #ذات حقتعالی مجموعه تمام كمالات است سزاوارترین است كه #معشوق و #مطلوب و مقصود كل و مطلق باشد.
🔻#عشق_مجازی خود دوگونه است:
🔺عشق نفسانی و عشق حیوانی.
🔰 مبداء عشق حیوانی شهوات بدنی و هدف آن طلب لذت حیوانی و ارضای #تمایلات خود است و از آن خشونت و جنایت برمیخیزد.
👥 #انسان آنگاه كه تحت #تأثیر شهوات خویش است از خود بیرون نرفته است. شخص و شیء مورد علاقه را تنها برای خود میخواهد و اگر به او میاندیشد بدین صورت است كه چگونه از وصال او بهرهمند شود و حداكثر تَمَتُّع را ببرد و اگر نسبت به او #غیرت میورزد غیرتش حیوانی است و مانع رشد و تكامل محبوب خویش میشود.
👤او هرگز تكامل و تعالی #معشوق را نمیخواهد زیرا همواره نگران از دست دادن اوست. همیشه ملتهب و #افسرده خاطر است دائم به فكر #تصاحب و تملك محبوب است و گاه رفتارهای ناشایست و خلاف عقل از او سر میزند.
👤 او تا آنجا پیش میرود كه از #آزردن معشوق خود باكی ندارد. چنین عشقی با وصول به معشوق و گذشتِ ایام رو به سردی میگذارد و گاهی هم به كینه و نفرت تبدیل میشود و تا آنجا كه چه بسا معشوق آدمی دشمنترین #دشمنان او گردد.
🔹در مقابل، عشقِ نفسانی، #محبتی_خالص است و به کلی از شهوت و منفعت بركنار است.
🤍 این نوع عشق انسان را از خودپرستی بیرون میبرد و این حصار و محدودیت را میشكند. وجود عاشق را توسعه داده و كانون هستیاش را عوض میكند.
🤍 این نوع عشق #نفس و #روح را نرم، آرام، #مهربان، صاحب وجد و #حزن و گریه و رقت دل میكند.
❇️ در این مرحله، عاشق #شیفته از معشوق خود تصویری متعالی و متكامل برای خویش ترسیم میكند و دیگر حواس او در مقابل اثری از #غیر_محبوبش حساسیتی ندارد. در این نوع عشق كه عشق خیالی نیز نامیده میشود عاشق نگران از دست دادن و مهجور شدن محبوب خود نیست زیرا محبوب همواره با اوست. زیرا صورت معشوق در عالم خیال او #جاودانه شده و در وجود او تبلور یافته است و راه جبران #فراق و #دوری را همین تصور خیالی میداند و لذا هرگز از معشوق خیالی خود جدا نیست و تا جایی پیش میرود كه خیال محبوب را از خود محبوب عزیزتر و گرامیتر میدارد.
•┈┈••✾💌✾••┈┈•
🆔 https://eitaa.com/revolutionson
📖 دروازهای به سوی جهان معرفت
🔍 مروری بر توصیههای رهبر انقلاب دربارهی کتاب و کتابخوانی
📚 «به کتاب بایستی اهتمام ورزید. اهتمام به کتاب در واقع قوامش به اهتمام به کتابخوانی است. در جامعه باید سنت کتابخوانی رواج پیدا کند... به گمان من یکی از بدترین و پرخسارتترین تنبلیها، تنبلی در خواندن کتاب است.» ۱۳۹۰/۴/۲۹
۱- اهمیت و جایگاه کتاب و کتابخوانی
📘 انس تاریخی ملت ایران با کتاب
ما به عنوان ملت ایران و به عنوان یک ملت مسلمان، ارتباطمان با کتاب، ارتباط بنیانی و عمیق و کهن است. ما امروز و دیروز با مقولهی کتاب آشنا نشدهایم. در کشور ما، بخصوص بعد از انتشار اسلام، کتابخانههای عظیم، مجموعههای علمی، مکتوبات باارزش، یک سابقهی کهن تاریخی دارد. ما ملتی هستیم که با کتاب خیلی سابقه داریم؛ در طول قرنهای متمادی با کتاب انس داشتهایم. ۱۳۹۰/۴/۲۹
📗 جای کتاب را هیچ چیزی نمیگیرد
هرچه ما پیش برویم، احتیاج ما به کتاب بیشتر خواهد شد. این که کسی تصور کند با پدید آمدن وسائل ارتباط جمعىِ جدید و نوظهور، کتاب منزوی خواهد شد، خطاست. کتاب روزبهروز در جامعهی بشری اهمیت بیشتری پیدا میکند. ابزارهای نوظهور مهمترین هنرشان این است که مضمون کتابها و محتوای کتابها و خود کتابها را راحت و آسان منتقل کنند. جای کتاب را هیچ چیزی نمیگیرد. ۱۳۹۰/۴/۲۹
📕 دروازهای به سوی جهان دانش و معرفت
کتاب، دروازهئی به سوی جهان گستردهی دانش و معرفت است و کتاب خوب، یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری است... کسی که با این دنیای زیبا و زندگی بخش، دنیای کتاب، ارتباط ندارد بیشک از مهمترین دستاورد انسانی و نیز از بیشترین معارف الهی و بشری محروم است... با این دیدگاه، به روشنی میتوان ارزش و مفهوم رمزی عمیق این حقیقت تاریخی را دریافت که اولین خطاب خدواند متعال به پیامبر گرامی اسلام این است که: بخوان! و در اولین سورهئی که بر آن فرستادهی عظیمالشأن خداوند فرود آمده، نام قلم به تجلیل یاد شده است: اقرأ و ربک الاکرم، الذی علم بالقلم. ۱۳۷۲/۱۰/۴
📙 از مطالعه نکردن ملت هر ساعت خسارت میبینیم!
ملت ما مطالعه کردن را اصلاً جزو کارهای بشری نمیدانند! مثل خوراک و ورزش و دیگر چیزهایی که جزو کارهای معمول انسان است، مطالعه اصلاً جزو این چیزها نیست! آدم باید عنوان دیگری داشته باشد - یا باید شب امتحانش باشد؛ یا باید معلم در مدرسه از آدم بخواهد؛ یا باید یک دانشمند باشد؛ یا باید بخواهد در جایی سخنرانی کند - تا موجب شود که مطالعه کند! این چهقدر خسارت است!؟ واقعاً خدا میداند من وقتی یادم میآید - و این چیزی است که تقریباً هیچ وقت از یادم نمیرود - که مردم ما مطالعه کردن را بلد نیستند، به قلب من فشار میآید! از این بابت، ما چهقدر داریم هر ساعت خسارت میبینیم!؟ ۱۳۷۰/۱۱/۲۹
📘 در زمینه کتابخوانی باید سرآمد باشیم
اسلام به کتاب و خواندن و نوشتن اهمیت زیادی می دهد و ایران به عنوان کشوری که پرچمدار تفکر اسلامی است و اسلام در آن حاکمیت دارد باید در زمینه کتابخوانی و نیز تولید و نقد کتاب، سر آمد کشورهای جهان باشد و برای رسیدن به این هدف، کتاب و کتابخوانی در ایران اسلامی باید ده برابر آنچه که امروز مورد توجه قرار دارد؛ رواج و توسعه پیدا کند. ۱۳۷۵/۸/۱
۲- توصیههایی در زمینهی کتابخوانی
📗 کتابخوانی را جزو عادات خود قرار دهید
هر کس کتاب بخواند، به بخشی از معارف موجود عالم دست خواهد یافت و از خبرهایی که در دنیا هست از خبرهایی که بوده است و حتی از آنچه که در همهی زمینهها خواهد بود مطّلع خواهد شد. لذا، کتابخوانی را باید جزو عادات خودمان قرار دهیم. ۱۳۷۲/۲/۲۱
📕 کتابخوانی در سنین پایین مؤثرتر است
کتابخوانی در سنین بنده غالباً تأثیرش بمراتب کمتر است از کتابخوانی در سنین جوانها... آنچه که همیشه برای انسان میماند، کتابخوانی در سنین پائین است. جوانان شما، کودکان شما هرچه میتوانند، کتاب بخوانند؛ در فنون مختلف، در راههای مختلف، مطلبی یاد بگیرند.۱۳۹۱/۷/۲۰
🔍 ادامه👇
📙 برنامههای ترویجِ کتابخوانی برای کودکان لازم است
به کتاب بایستی اهتمام ورزید. اهتمام به کتاب در واقع قوامش به اهتمام به کتابخوانی است. در جامعه باید سنت کتابخوانی رواج پیدا کند... به گمان من یکی از بدترین و پرخسارتترین تنبلیها، تنبلی در خواندن کتاب است. هرچه هم انسان به این تنبلی میدان بدهد، بیشتر میشود. کتابخوانی باید در جامعه ترویج شود؛ و این کار بر عهدهی همهی دستگاههائی است که در این زمینه مسئولند؛ از مدارس ابتدائی بگیرید - که برنامههائی باید باشد که کودکان ما را از اوان کودکی به خواندن کتاب عادت بدهد؛ خواندن با تدبر، خواندن با تحقیق و تأمل - تا دستگاههای ارتباطجمعی، تا صدا و سیما، تا وسائل تبلیغاتی گوناگون. ۱۳۹۰/۴/۲۹
📘تأمل و کارِ ذهنی در کتابخوانی را تمرین کنید
بعضی از ذهنها اهل کتابند؛ منتها کتاب آسان، کتابی که احتیاج به فکر کردن نداشته باشد. عیبی ندارد، این هم کتاب خواندن است، نفی نمیکنیم؛ اما بهتر از این شیوهی کتابخوانی، این است که انسان در مجموعهی کتابخوانىِ خود بتواند بیامیزد کتاب آسان را - فرض کنید رمان را، خاطره را، کتابهای تاریخی آسان را - با کتابهائی که احتیاج دارد به فکر کردن، مطالعه کردن؛ این نوع کتابها را باید وارد مقولهی کتابخوانی کرد. ذهن را عادت بدهیم به این که اهل تأمل باشد، اهل تدقیق باشد؛ ذهن کار کند، در مواجههی با کتاب فعالیت کند. ۱۳۹۰/۴/۲۹
📗 از اوقات ضایع شونده برای کتابخوانی استفاده کنید
توقع من از همه مردم این است که کتاب و کتابخوانی را جدی بگیرند و از همه اوقات ضایع شونده خود مثلا در تاکسی، اتوبوس و یا موارد دیگر استفاده کنند و به مطالعه و کتابخوانی بپردازند. چرا که اگر مردم عادت کنند تا از اینگونه اوقات خود بخوبی برای مطالعه استفاده کنند، جامعه به پیش رفته و ترقی خواهد کرد. ۱۳۷۵/۲/۲۲
📕 برای اقشار مختلف سیر مطالعاتی درست کنید
یکی از چیزهائی که ما امروز خیلی احتیاج داریم، برنامههای مطالعاتی برای قشرهای مختلف است. بارها اتفاق میافتد که جوانها را، نوجوانها را به کتابخوانی تشویق میکنیم؛ مراجعه میکنند، میگویند آقا چه بخوانیم؟ این سؤال یک جواب ندارد؛ احتمالاً جوابهای متعددی دارد. مجموعهی متصدیان امر کتاب روی این مسئله باید کار جدی بکنند؛ در بخشهای مختلف، برای قشرهای مختلف، به شکلهای مختلف، با تنوع متناسب، سیر مطالعاتی درست کنند. ۱۳۹۰/۴/۲۹
•┈┈••✾💌✾••┈┈•
🆔 https://eitaa.com/revolutionson