#مناسبتی
#امام_حسن_مجتبی_علیه_السلام
🌺🌸🍀
❇️ پای منبر امام مجتبی علیهالسلام
ابراهیم اخوی
1️⃣ نابودگرها را بشناسید
امروزه نسخههای گوناگونی برای زندگی بهتر میپیچند. در این میان، همیشه آسیبشناسی و معرفی مزاحمهای یک زندگی مطلوب و کارآمد تبیین میشود. در سیره اهلبیت(ع) نیز آسیبشناسی به شکلی عمیق و اصیل مطرح میشود. در کلامی از امام مجتبی(ع)، سه خصوصیت آسیبزا، چنین معرفی شدهاند:
🌺«نابودى مردم در سه چيز است: تكبّر، حرص و حسادت؛ زيرا تكبّر، باعث نابودى دين است و ابليس به سبب همين خصلت لعنت شد؛ آزمندى دشمن جان است و به واسطه همين خوىْ آدم از بهشت رانده شد؛ و حسادت، راهنماى به سوى بدى و نابكارى است و بر اثر همين حسادت بود كه قابيل، هابيل را كشت».
2️⃣ با انتخاب درست، مطمئن حرکت کنید.
اعتماد مقدمه حرکت و شکوفایی است. زمانی که انسان به درستی روشی که پیش گرفته اعتماد کند، با خاطری آسوده و توانی متمرکز به سوی هدف میتازد و در این مسیر آرامشی استوار بر جان و روان وی حاکم خواهد بود. امام مجتبی(ع) در سخنی زیبا، راهی مطمئن و سراسر امن را برای رسیدن به موفقیتهای بزرگ پیشنهاد میدهند:
🌺«اى مردم! هر كه براى خدا خالص شود و گفتار او را راهنماى خود گيرد، به راهى (آيينى) كه استوارتر است رهنمون گردد و خداوند به هدايت و رستگارى توفيقش دهد و در كار نيك كمكش رساند؛ زيرا كه همسايه (پناهنده) خدا در امان و محفوظ است».
3️⃣ شما تنها نیستید.
بخشی از نگرانیها ناشی از احساس تهی بودن یا رها بودن است. زمانی که فرد خود را میان انبوهی از مشکلات و نیازها، بدون حامی و همراه تصور کند، اضطراب رهاشدگی به سراغ او میآید و نقشی تلخ بر جان وی میافکند. آموزههای دینی تاکید میکنند که ما نه تنهاییم و نه رها. هدفمند آفریده شدیم و روشمند به اهداف خود خواهیم رسید. چنین بینشی در بخشی از کلام امام دوم جلوه کرده است:
🌺 «بدانيد كه خداوند شما را بيهوده نيافريده و به خود رهايتان نكرده است. مدّت عمر شما را رقم زده و روزى هايتان را ميان شما قسمت كرده است، تا هر خردمندى جايگاه خود را بشناسد و بداند كه آنچه برايش مقدّر شده، به او مىرسد و آنچه برايش مقدّر نشده، هرگز به او نخواهد رسيد».
4️⃣ فرهنگ زندگی را جدی بگیرید.
امام مجتبی(ع)، کار فرهنگی را مهمتر از تلاشهای مادی میدانند. حضرت زمانی که درباره سرپرستی ایتام سخن میگویند، سمت و سوی تمجید را به متولیانی نشانه میروند که تربیت فکری و بالندگی فرهنگی ایتام را در کار خود مهم میشمارند نه تنها تأمین نیازهای اولیه را. در کلام امام ميخوانیم:
🌺 «برترى كسى كه يتيم آلمحمّد را كه از سرپرستان خود جدا شده و در جهل فرو رفته است سرپرستى كند و او را از جهل بيرون آورد و امور مشتبه را براى او روشن سازد، بر كسى كه يتيمى را سرپرستى كند و به او آب و غذا دهد، مانند برترى خورشيد بر ستاره سُهى است».
🌺منبع روایات: محمدی ری شهری، محمد، 1377. میزان الحکمه. قم: درالحدیث.
🔷@rezazadehgh
#تربیت_دینی_فرزندان
🌺پیامبرخداﷺ میفرماید:
『همان چیزی که سبب میشود تا فرزند مورد نفرین پدر و مادرش قرار گیرد، سبب میشود تا پدر و مادر نیز مورد نفرین فرزند قرار گیرند.』
(وسائلالشیعه، ج۱۵،ص۱۹۹)
🔷@rezazadehgh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
『جنگیدن ساده است؛ اما گاهی باید یاد گرفت چگونه نجنگیده پیروز میدان شد!』
#امام_حسن ؏
#ماه_رمضان
#میلاد_امام_حسن_مجتبی علیه السلام مبارکباد🥰🥳
🔷@rezazadehgh
صدا ۰۳۲_sd.m4a
9.58M
🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋
🔴 10 نکته بسیار مهم در باب تربیت نوجوان✔️
👆👆
#نوجوان_نکته
🔷@rezazadehgh
برای عزیزانی که میگن دانلود نمیشه👌🙏
#تربیت_دینی_فرزندان
🌺پیامبرخداﷺمیفرماید:
『بستر خواب پسربچه از پسربچه، و پسربچه از دختر بچه، دختر بچه از دختر بچه، چون به ده سالگی رسیدند باید از یکدیگر جدا شوند.』
(وسائلالشیعه، ج۱۵،ص۱۸۳)
🔷@rezazadehgh
✍🏽-آغوش مادر دلچسبترین و شفا بخش ترین آغوش دنیاست. پس از مادر، آغوش گرم پدر امیدبخش ترین آغوش دنیاست.
-بغل کردن کودکان توسط مادر نه تنها باعث صبور شدن و افزایش اعتماد به نفس در آنان میشود از کم خونی آنان نیز جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن آنان را تقویت می کند. سطح هوش و استعداد کودکان را نیز افزایش می دهد.
📌-یادتان باشد دانش آموزانی که قبل از رفتن به مدرسه توسط پدر و مادر بغل میشوند نمرات بهتری میگیرند و در امتحانات موفقترند.
👌لطفا فرزندان خود را از آغوش خویش محروم نکنید🙏
🔷@rezazadehgh
#پرسش_پاسخ
‼️پرسش از شما
✅ مادری که فرزند پسر داره، ایام سیکل ماهانه در ماه رمضان را به فرزند توضیح بدهد و آزادانه غذا بخورد یا مخفی کاری کند؟
❗️پاسخ ازما
1⃣ به صورت کلی یادشان بدهید که تکلیف خانم ها با آقایان تفاوت دارد و به عنوان یک قانون عمومی یادشان بدهید که درباره روزه مامان ها و خانم ها سوال نکنند.
2⃣ از این سوال به مهربانی خداوند پل بزنید. این که خداوند برای مادرها در انجام برنامه دینی، مرخصی در نظر میگیره و می تونن هر ماه چند روزی را روزه نگیرند و نماز نخوانند.
3⃣ با توجیه شناختی فوق، مادر میتواند در منزل غذا خورده ولی با فرزند خود درباره این که چنین مسائلی کاملا شخصی هستند و کسی نباید از آن مطلع باشد، گفتگو کند.
4⃣ همچنین مادر اظهار میدارد که من میتوانم روزه نگیرم ولی احترام ماه خدا و روزه داران دیگر را دارم و سعی می کنم پیش داداش بزرگ یا بقیه چیزی نخورم.
🌸با این توضیحات ساده میتوانیم ذهن کودک را نسبت به واقعیات و نیز آسانگیری خداوند در اجرای دستورات، متقاعد کنیم.🌸
🔷@rezazadehgh
🌺#داستان_تربیتی
🔹 دختر علامه طباطبایی میگوید: «در اتاقی که کرایه کرده بودیم، در طرفی، پدرم برای طلاب تدریس میکرد و ما در پشت پرده زندگی میکردیم؛ ولی با تمام این مشکلات، زندگی بسیار شادی داشتیم. مادرم مشکلات را از پدرم پنهان میکرد و معتقد بود حتی یک ساعت اشتغال ذهن پدرم به مسائل زندگی، برای مادر گناه محسوب خواهد شد. تمامی مشکلات زندگی را از پدر پنهان میکردند تا ایشان با خیال آسوده به تحصیل و تدریس بپردازند.»
🔹البته در سوی دیگر، عشق و علاقه علامه به همسرش در زندگی و خصوصاً در ماجرای بیماری ایشان و وقت گذاشتن عجیب ایشان برای بازگشت سلامتی همسرشان مثالزدنی است و این بازتاب همان تحمل عاشقانه همسر علامه، این زن باکرامت است.
✍🏽:سرکار خانم نجمهسادات طباطبایی، به نقل از پایگاه اینترنتی بلاغ🍃
🔷@rezazadehgh
هيچ وقت نگو رسيدم ته خط
اگه هم احساس كردی رسيدی ته خط
يادت بيار كه معلم كلاس اولت هميشه می گفت:
نقطه سر خط
🔷@rezazadehgh