هدایت شده از محسن ریسمان سنج
🧶 اولویت اول کشور
✍ محسن ریسمان سنج
هرچه جلوتر می رویم بیشتر به این نتیجه می رسم که هیچ کاری به اندازه مبارزه هم جانبه با فساد اقتصادی ضرورت ندارد و هیچ مصلحتی امروز بالاتر از برخورد با فساد اقتصادی نیست. برخورد با فساد اقتصادی چه از باب تغییر قوانین و ساختارها و سازکارها و چه از باب برخورد با مفسدان و آلودگان و عدم استفاده از آنها در پست های مدیریتی مسئله ای است که امروز در سطح مردم بصورت جنبش وار مطالبه و در سطح مسئولین عالی بصورت یک اولویت حیاتی مورد توجه قرار بگیرد.
برخی از مسئولان از روی ناآگاهی فکر می کنند که پدیده فساد مسئله دست چندم کشور است و گمان می کنند که از تخصص یکمدیر ولو آلوده به فساد اقتصادی می توان برای مدیریت و پیشرفت کشور استفاده کرد. این خیال باطل و کاملا غلط است تجربه نشان داده افراد آلوده در هیچ تصمیم و اجرایی نفع ملت و کشور را در نظر نمی گیرند و حضورشان در هر سمتی کشور را در همان حوزه دچار مشکل و بحران و ناکارآمدی و نا رضایتی می کنند.
در ایام قبل از انتخابات ریاست جمهوری مهمترین استدلال آقای رئیسی برای خروج از قوه قضائیه و قرار گرفتن در راس قوه مجریه این بود که آنجا مشغول برخورد قضایی با مفسدان پس از انجام جرم بود و با حضور در دولت می توانند با تغییر ساختارها و سازوکارها و انتصاب افراد شایسته می توانند از بروز فساد جلوگیری کنند. همان موقع هم این تذکر رو مطرح کردیم که هیچ فردی نمی تواند به تنهایی این کار را انجام دهد و شبکه فساد شکل گرفته در بخش های مختلف کشور جز با همراه کردن مردم و به صحنه آوردن مردم و ساماندهی نظارت مردمی انجام نمی گیرد مسئله ای که در این یکسال و چند ماه جز در مورد معدودی مثل بازرسی وزارت کار و تعاون و رفاه هیچ گاه به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته و در دارد روی همان پاشنه سابق می چرخد.
آقایان برای تعویض افراد از پست های مدیریتی مانند محاکم قضایی ادله و مستندات دادگاه پسند طلب می کنند در حالی که به فرموده امیرمومنان علی (ع) برای حفظ افراد و آبروی آنها و سلامت نظام تغییر مدیری که درباره او قرائن و اماراتی از قصور، تقصیر یا فساد وجود دارد کافی است.
باز هم تاکید می کنم:
فرد آلوده هر کجا که باشد آنجا را به کانون ناکارآمدی و بحران و نارضایتی تبدیل می کند فرقی ندارد شهرداری باشد، ورزش باشد، آموزش باشد، صمت باشد یا امنیت...
@rismansanj
پولهای حرام و برخورداریهای تبعیضآمیز سرنخ خیلی از فسادهای اجتماعی و فرهنگی
تورّمِ بالا، در چند سال پیدرپی خیلی چیز مهمّی است؛ سالهای متعدّد، پشت سر هم تورّم بالا. خب، این روی نظام توزیع درآمدها در کشور اثر میگذارد و توزیع درآمدهای کشور را ناموزون میکند؛ یک عدّهای محروم میمانند، یک عدّهای هم حالا از طرق مختلفی جیبهایشان پُر میشود. از هر دو طرف، ایجاد فساد خواهد شد؛ هم از طرف فقر، فسادهای فرهنگی، اجتماعی به وجود میآید؛ هم از طرف آن مجموعهای که توانستهاند از این آبهای گلآلود ماهی بگیرند، استفادهی نامشروع کنند، حرامخوری کنند، از ناحیهی آنها هم فسادهایی به وجود میآید. تورّم یک مسئلهی صرفاً اقتصادی به نظر میرسد امّا انسان میبیند نه، این میتواند بر روی فرهنگ مردم، افکار مردم، رفتار مردم، مسائل اجتماعی کشور اثر بگذارد. خیلی از فسادهای اجتماعی و فرهنگی هست که اگر ما سر نخ اینها را دنبال کنیم، به همین پولهای حرام و برخورداریهای تبعیضآمیز خواهیم رسید
۱۴۰۲/۱/۱۵
🏷 رهبر انقلاب در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام
@rismansanj
*وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا يُنْفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ أَلِيمٍ*
💢کنز نقطه ای_کنز لجنه ای💢
کنز داریم تاکنز!.
♦️شکی نیست که اکتنازِ مال وثروت (ذخیره کردن _ گنج اندوختن) توسط هر فرد در هر نقطه ای و با هر مکتب اقتصادی که باشد، پیامدهای منفی خودش را دارد و آثارِ سوئی در جامعه برجای مینهد. از همین رو، گنج اندوزان بشارت داده شده اند "بِعَذَابٍ أَلِيمٍ".
♦️ اما نوعِ مخرِّبتری ازاکتناز وجود دارد که اولاً توسط " لجنه های ثروت اندوز " رخ می دهد وثانیاً از مایحتاج ضروری عامه است. این نوعِ اندوختن، علاوه بر به بار آوردن تبعات منفی اقتصادی در جامعه ، ویرانگر بلکه منهدم کننده ساختارهای اقتصادی نیز هست چرا که کنز، نقطه ی مقابلِ مولّدسازی دارایی است و وقتی سرمایه های یک ملت یاکشور عقیم شوند و از زایش بیفتند بدنه اجتماعی در طبقات وسط، فشارش را روی کمر خویش حس خواهند کرد و طبقات پایین جامعه، کمرشان خم بلکه شکسته خواهدشد.
🔸️کنز املاک، کنز خودرو، کنز دلار، کنز معادن ناب، کنز طلا وسکه وکنز هر سرمایه ای توسط کانونهای قدرت وثروت از این نوع است.
♦️خواستگاه اکتناز فردی، منفعت طلبی فردِ حریص است. اماخواستگاه اکتناز لجنه ای ، جانخواریِ طمّاعان است که در کانونهای قدرت وثروت قرارگرفته اند.
♦️اگر مال اندوزی فردی(نقطه ای)، عاقبتش "عَذَابٍ أَلِيمٍ" است. مال اندوزی لجنه ای "اللهُ اکبر".
♦️راه برونرفت حذف سیاست هایی است که تسهیلگرِ مال اندوزی لجنه ها می باشد و همچنین قطع کردن دست اختاپوستان چنبره زده بر روی سرمایه های ملت.
🇮🇷پاینده ایران اسلامی
سهیل توانائی
مرکز پژوهشهای راهبردی آسیبهای اجتماعی.
به مترآ بپیوندید وزنجیره تبیین باشید.👇👇
@mtra1395
🌐 راهبرد روشن رهبر انقلاب درباره کشف حجابها!
#بخش_اول
1⃣ در دیدار با بانوان (۱۴۰۱/۱۰/۱۴) صراحتاً فرمودند: "کسانی را که حجاب کامل ندارند، نباید به بی دینی و ضد انقلابی متهم کرد".
برخی از ما پیروان ولایت از وصف (ضعیف الحجاب)، مفهوم گرفتیم و بی حجابها و کشف حجاب کرده ها را به "بی دین" و "ضد انقلاب" متهم کردیم!
البته ایشان قبلا همین لبیک گویان به کمپین های علینژاد را هم بیش از فریب خورده لقب نداده بود.(۹۶/۱۲/۱۷)
اینبار(۱۴۰۲/۱/۱۵) تصریح کرد: "خیلی از کسانی که کشف حجاب کردند اهل دین اند..."!
تا از دست برخی از ماها و اتهام زنی هایمان نجاتشان دهد!
❓می پرسی: حالا دعوا سر تعابیر و اتهامات است یا کشف راهبرد رهبری؟!
منتظر باش!
2⃣ دو سه دهه قبل ایشان راه حل اساسی بی حجابی و بدحجابی را تذکر لسانی همگانی [نه گروه های نیابتی] می دانست: "بگویید و رد شوید"!
آنوقت هم بسیاری از ما پیروان ولایت می گفتیم: اثر ندارد!
اندیشکده ها و مراکز تخصصی هم دنبال بسته سیاستی و اجرایی برای تحقق تذکر لسانی همگانی نیافتادند. به شکل نیابتی و حداقلی انجام و البته محکوم به شکست شد!
تا به اینجا کشید که کمپین های طراحی شده اپوزیسیون و سوژه سازی های گشت ارشاد از اساس تذکر لسانی را "ناممکن" (نه فقط ناموثر) کرد!
❓ فکر نمی کنید ادبیات اخیر رهبر انقلاب راهبردی را دنبال می کند؟!
ادامه دهید!
3⃣ آمار پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات (دفتر طرح های ملی) در بازه زمانی ۲۹تا ۳مرداد۱۴۰۱ نشان می داد: ۲۳٪از پاسخگویان، اصلا حجاب را "واجب شرعی" نمی دانند!!!
با انحاء تهاجمات رسانه ای و شبکه ای؛ شک، شبهه و جهل بسیط (به این میزان) نسبت به حکم عجیب نیست. با این وضع، در فضای گسل های اجتماعی موجود و ناممکن شدن گفتگو، تبیین و تذکر لسانی؛ صرفاً تکیه بر ورود قهری یا قضایی و اجرای تعزیرات قانونی، طبعا راه حل اساسی به نظر نمی رسد.
❗️اما گفتن این حرفها، از سوی برخی گروه ها و شبکه های اجتماعی، اتهام اسلام صورتی(!) می خورد! فقط "دادستان ورود کن!" نشان مذهب و انقلابیگری و غیرت قلمداد می شد!
تا اینکه رهبر انقلاب هم در دیدار اخیر (۱۴۰۲/۱/۱۵) از "این ندانستن" به نوع دیگری سخن گفت و باز کمیت را بالا برد: "خیلی از کسانی که کشف حجاب می کنند اگر بدانند که پشت این کاری که اینها دارند می کنند چه کسانی هستند قطعاً نمی کنند. من می دانم. خیلی از اینها کسانی هستند که اهل دین اند، اهل تضرع اند، اهل ماه رمضان اند، اهل گریه و دعا هستند. توجه ندارند که چه کسانی پشت این سیاست رفع حجاب و مبارزه با حجاب است. جاسوسهای دشمن، دستگاه های جاسوسی دشمن دنبال این قضیه است. اگر بدانند حتما نمی کنند"!
⬅️ یعنی آنهایی که به ابعاد "حرام سیاسی" بودن کشف حجاب نا آگاهند هم "خیلی" هستند!
❓اگر "خیلی" از کسانی که کشف حجاب کرده در خیابان اند، "نمی دانند"؛ راهش "تبیین است یا باتوم"؟!
ایشان در ماجرای اغتشاشات فرمود: "وسوسه روی جوانان را تبیین بر طرف می کند نه باتوم"!(۱۴۰۱/۱۰/۱۹)
اما راه حل بسیاری از ما باتوم یا مابه ازاء دوربین-جریمه بود!
4⃣ اما تبیین، فضا و ارتباط می خواهد.
فضای موجود، گسست و جدایی بین بی حجاب و محجبه و علماء و... است. دشمن هم به شکل جدی به آن دامن می زند و دوستان نا آگاه هم مثل همیشه سوژه ها را برای گسست بیشتر فراهم می کنند.
⬅️ رهبر انقلاب با ادبیات خاص اخیر، اول دنبال بسترسازی برای این ارتباط و گفتگو و زمینه سازی برای جهاد تبیین است.
اول شل حجابها را از زبان تندِ ما و برچسب های بی دین و ضد انقلاب گرفتند.
وقتی فقط جای برچسب ها را عوض کردیم و به کشف حجابی ها، بی دین و ضد انقلاب گفتیم و حتی به خطبه های جمعه هم کشاندیم؛ سراغ اینها هم آمد و با ادبیاتی غلیظ تر و کلماتی بیشتر از بار قبل (که درباره شل حجابها بود) آنها را از زبان تند ما گرفت. آنها را اهل دین و تضرع و گریه و دعا و رمضان خطاب کرد.
❗️ رهبر دارد چتر وحدت ملی می گسترد و شکاف و گسل اجتماعی را پر می کند تا تأثیر و تأثر ملت برهم فراهم شود. واضح نیست؟!
ادامه در بخش دوم
☑️ @m_ghanbarian
🌐 راهبرد روشن رهبر انقلاب درباره کشف حجابها!
#بخش_دوم
✔️ به طور روشن:
*⃣ این چتر پدری، برادری-خواهری که زمینه و بستره برای "فن آوری اجتماعیِ" گفتگو، تبیین، تذکر و تصحیح است، را به هیچ طریق پاره نکنیم. دوباره در آن رخنه جدید نیافکنیم.
• خطباء، ائمه جمعه، منبری ها و گروه های مرجع چند هفته _بدون اینکه ارزش حجاب را کم یا بی حجابی را مجاز نشان دهند_ با همین ادبیات و درون همین راهبرد سخن بگویند.
اول به بستره گفتگو و ارتباط بپردازند از یکپارچگی و #ولاء_طرفینی (۱) بگویند و گسل اجتماعی را هم آورند.
*⃣ به جای تجمعات مطالبه گری برای اِعمال تعزیرات قانونی یا اجرای جریمه علیه بی حجابها و...، به بسته ها و خلاقیت های فن آوری اجتماعی تأثیر و تأثر همگانی و متقابل فکر کنند. برخی ابتکارات خوب را بیفزاییم و نقش آفرینی مدنی خود را گسترش دهیم.
• اگر نمی خواهیم حاکمیت در ارزشها برکنار باشد و فعلا مطالبه گری از مسئولین را انقلابیگری می دانیم؛ مطالبه برخورد با مهره درشت های بی حجابی یعنی قاچاقچیان حجاب و پوشاک، سازمان بخشی ها و دست های پنهانی که رهبری اشاره کردند را بخواهیم.
در برنامه جهان آراء عرض کردم بی حجاب کف خیابان، برانداز هم که باشد، بدتر از سرباز میدان ژاله دوره پهلوی نیست؛ با افسر بعثی شلمچه فرق دارد؛ یکبار دیگر (مثل دوره انقلاب) باید او را به ملت برگردانیم.
*⃣ اولویت مسائل اقتصادی در مطالبه از دولتها را جابجا نکنیم.
رهبر انقلاب در همین سخنرانی تصریح کردند: "برای عملی شدن شعار امسال باید دستگاه ها و بخش های کشور اولویت آن را بپذیرند. همه همتها و اراده ها در طول سال باید متوجه این #نقطه_کانونی باشد./ شعارهای اقتصادی به معنای بی اعتنایی به مسائل فرهنگی و اجتماعی نیست یک اقتصاد نابسامان بر فرهنگ جامعه هم اثر گذار است"(۱۴۰۲/۱/۱۵)
• ایشان از امام و مولایش امیرالمومنین(ع) آموخته که در خطبه۸۷ فرمود: "معذور دارید کسی را که هیچ حجتی علیه او ندارید و او منم!...بر حدود حلال و حرام واقف تان کردم، لباس عافیت از عدالت برتنتان کردم، معروف را با قول و فعلم فرش زیر پایتان کردم، کرائم اخلاقی خود را به شما نشان دادم..."
⬅️ یعنی بدون مطلع کردن همه به حرامها، به عافیت رساندن زندگی ها با عدالت اجتماعی، فرش کردن معروف در جامعه، نشان دادن کرامت های اخلاقی حاکم؛ حاکمیت در قبال شهروندانش معذور نمی شود؛ عذر خطاها و تخلف ها تمام نمی شود!
.......................
۱. رهبر انقلاب در دیدار بانوان(۱۴۰۱/۱۰/۱۴) یکبار دیگر سخنرانی خود برای علمای استان خراسان شمالی(۹۱/۷/۱۹) را به رخ کشید که به نظرم مثالی گویا از ولاء طرفینی و نهی از منکر متقابل بی حجاب-متشرع است.
📎مرتبط: فهرست مطالب در حوزه حجاب
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۲/۱/۱۷
☑️ @m_ghanbarian
♦️ کار ویژه رهبری
✍ محسن ریسمان سنج
وقتی از که در محافل و مجالس از اهمیت و ضرورت عدالت سخن می گوییم غالباً با این جواب روبرو می شویم: که حرفهایتان خوب است! ولی این حرفها رو باید برای مسئولین بزنید و مردم مسئولیتی برای اجرای عدالت بر دوش خوش احساس نمی کنند.
در بسیاری از گفتگوها شخص رهبری مورد انتقاد قرار می گیرد و بی عدالتی ها حتی اگر به ایشان منتسب نگردد عدم برخورد با بی عدالتی ها به ایشان منتسب می گردد.
در فضای مجازی و گفتگوهای حقیقی قصه ای مبنی بر در تنور انداختن نانوا توسط رضا قلدر نقل می شود و بعد گفته می شود از رهبری انتظار دارند بصورت قاطع با مفسدین برخورد نماید.
از رهبر انتظار دارند اقتصاد را سامان دهد و گرانی را از بین ببرد.
از رهبر انتظار دارند یک تنه با فقر و فساد و تبعیض مبارزه کند و کشور را جای خوبی برای زندگی راحت و آسوده ما قرار دهد.
این همان چیزی است که من از آن به ذهنیت سلطانی و #طلب_استبداد_خوب نام برده ام
و این ریشه اصلی #عقب_ماندگی _ما_در_عدالت است.
اتفاقا این مسئله را از خود خود رهبر انقلاب هم سئوال کرده اند ایشان در سال ۸۲ در دیدار با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی فرمودند: "دانشجویی دو سه هفته قبل از من سؤال کرد: در مسأله عدالت، چرا خودتان وارد میدان نمیشوید؟ این توقعِ درستی نیست. مدیریّت انقلاب، غیر از مدیریّت اجرایی کشور است. برای رهبری، وارد شدن در میدان اوّلاً به صورت طرح مسأله و بسیج افکار عمومی است؛ ثانیاً به صورت خواستن از دستگاههای اجرایی است. برخی از دستگاههای اجرایی، مخصوص این کارند. در زمینه مبارزه با فساد، هم قوّه مجریّه و هم قوّه قضاییّه درگیرند. بنده از هر دو قوّه بهطور جد خواستهام و آنها درگیرند؛ ورود رهبری اینجاست."
رهبری صراحتا وظیفه خود را مدیریت انقلاب اعلام می کند آن هم از راه طرح مسئله بسیج افکار عمومی نه مدیریت اجرایی کشور.
این همان حرف اسلام ناب و قرآن است که 《لقد انزلنا رسلنا بالبینات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط》
مردم و مسئولین اگر با رهبری معظم انقلاب هم افق بشوند و افکار عمومی برای پیگیری مسائلی که رهبری طرح می نمایند احساس مسئولیت کند و همه اراده ها بر نقطه ای که رهبری فرمودند متمرکز شود، همه مشکلات کشور با افزایش حضور، همراهی، نظارت، مشارکت عموم مردم برطرف خواهد شد.
@rismansanj
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 سودهای بادآورده و بانیان تورم!
🔻این جدول را خوب نگاه کنید. سودهای کلانی است که ۲۰ شرکت بزرگ از قِبَل افزایش نرخ دلار بردهاند بدون آنکه سودشان از قبل افزایش تولید باشد!
🔹افزایش قیمت ارز، کار کانالهای تلگرامی نیست. کار همین شرکتهای بزرگ دولتی، شبهدولتی و خصوصی است که با افزایش قیمت دلار، مواد اولیه را با قیمت لحظهای دلار به تولیدکنندههای خُرد و کلان داخلی میدهند و سودهای ابرنجومی میبرند! چه بسا خودشان گرداننده اصلی کانالهای مجازی هم باشند!
🔸بطور مثال، در بحث افزایش قیمت روزانه خودروها، ما فقط خودروسازها را میبینیم بعنوان حلقه آخر این زنجیره! ولی شرکتهای مس و فولاد و ... را نمیبینیم که با قیمت مجازی دلار، مواد اولیه را به خودروساز میدهند! سودهای کلان فولادها را در این زنجیره نمیبینیم! خودروساز هم برای افزایش بیشتر سود خود و عقب نماندن از قافله، قیمت خودرو را چندبرابر میکند!
🔹این مسئله در همه موارد مشخص است. آنها سودشان در تورم است؛ سودشان در افزایش نرخ ارز است!
🔸سالهاست به اسم اینکه اقتصاد نباید دستوری باشد، خودشان در پشت پرده این کانال و آن کانال، دستوری قیمت را لحظهای بالا بردهاند و به اسم اینکه اگر با نرخ ریال مواد اولیه به بازار داخلی بدهیم، قاچاق میشود، سودهای کلان بردهاند!
🔹این جدول را خوب نگاه کنید. سود هر کدام و جمع سودها را ببینید. مالیاتهایشان را هم ببینید!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
24.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📝 برداشتی از بیانات در دیدار با مسئولان نظام
👌 نسخه مناسب برای اشتراک در شبکههای اجتماعی
@rismansanj
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➖امام جمعه ساوجبلاغ از اتفاقات اخیر در قضیه حقوق معلمان میگوید و در این باره نکات بسیار خوبی را هم تذکر میدهد:
🔹 چرا وقتی دولت میخواهد به سمت کاهش هزینهها و رفع کسری بودجه برود؛ به سراغ معلمان، کارمندان و اقشار کمدرآمد میرود؟!
🔸میخواهید هزینهها را کم کنید؟ به سراغ اقلیتی که سهم بیشتری از حقوق و مزایا دارند، بروید. بروید به سراغ #وزارت_نفت، بروید سراغ معادن و ...
🔺علاج کار، #نظام_عادلانه_پرداخت حقوق و مزایا است.
🔹معنی ندارد کسانی در مجموعه آموزش و پرورش با مدرک کارشناسی ارشد با ۳۵ سال سابقه ۱۵ میلیون حقوق بگیرد و کسانی در وزارت نفت با کارشناسی ارشد با ۱۰ سال سابقه کار ۴۰، ۵۰، ۶۰ میلیون تومان حقوق بگیرند!
🔸 بارها گفتهایم؛ نفت مال پدرشان نیست! معدن مال پدرشان نیست! مال همه مردم است.
🎬@Mostazafin_TV
⭕️شرط مجلس برای پرداخت پاداش به گزارشگران فساد
🔹نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا تصویب کردند که اگر گزارشگر فساد، مدارک را از طریق اعمال مجرمانه بدست آورده باشد، مشمول حمایت و پاداش این قانون نمیشود.
✔️پی نوشت: بخوانید سنگ مجلس جلوی پای گزارشگران فساد! این شرط شروعی است که کم کم به سمتی برویم که گزارشگر بازخواست بشود که چرا از فلان مدارک فساد مخفیانه عکس گرفتی و به مراجع قانونی دادی! گزارشگران فساد هم از این پس باید محترمانه و کتبا از مفسدین درخواست کنند که خودشان مدارک و مستندات فسادشان را به نشانی قوه قضائیه پست کنند.
و من الله توفیق
/تواناخبر
🛑🛑🛑
@tavanakhabar
🔥 امروز زنگ زدم صداسیما...!
🌸 ۱۶۲ رو گرفتم!
🌸 واز این برنامه تشکر کردم!
🌸 در حد سه جمله!
🌸 کلا یک دقیقه بیشتر طول نکشید!
🌸 کار خوب رو حمایت کنیم غیر از انتشار مطالب استاد عزیز از اصل برنامه حمایت کنیم تا انگیزه بشه برای سازندگان!
🌸@ali_samimi71
🌸@rismansanj
33.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ برنامه علامت
قسمت ارائه جلسه اول: علی(ع) و نظام طبقاتی بازمانده از قبل!
حجت الاسلام قنبریان/ شبکه دو/ ۱۹فروردین۱۴۰۱
❓برخی اصناف چگونه ممکن است طبقه فرادست شوند؟!
❗️در تجربه فتوحات چنین شد:
تبعیض دریافت بیت المال به برخی امکان تصاحب صنف دیگر هم داد!
امیران سپاه/ صاحبان اقطاع زمین/ تاجران غله و دام هم شدند!
❓ راه حل های امیرالمومنین(ع)
1⃣ طرح پیشینی: مهندسی اجتماعیِ تسخیر طرفینی اصناف ⬅️ همه وابسته به هم و سامان یافته به هم ⬅️ توزیع عادلانه منزلت اجتماعی و امتناع طبقه شدن.۱
2⃣ تنظیم گری پسینی:
• منع از تجمیع شغلها بخصوص بین والیان و امیران
• تنظیم درونی هر صنف (تاجران و صنعتگران برای نمونه)
• امکان آفرینی برای تحرک اقتصادی طبقات فرودست
* توضیح و تکمیل ارائه در ضمن گفتگو و پرسشها صورت می گیرد.
📺 مشاهده فیلم کامل برنامه
🎵 صوت کامل برنامه
..............................
۱. تسخیر طرفینی در آیه ۳۲ زخرف را در بیان شهید مطهری(ص۵۴تا۵۸) اینجا ببینید
☑️ @m_ghanbarian