فصل نو ۱۷ بهمن امید در گام دوم .mp3
42.68M
♨️ برنامه رادیویی ؛ فصل نو
🔺امید صادق
🔹حجت الاسلام و المسلمین ریسمان سنج
▫️معاون مطالبه گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان
📺 رادیو خوزستان
@rismansanj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️غدیر؛ برای چراغانی و قصیدهخوانی، یا اقامه عدل؟
🎙 #امام_خمینی:
💬 زنده نگه داشتن این عید، نه برای این است که چراغانی و قصیدهخوانی و مداحی بشود، اینها خوب است، اما مسئله این نیست.
💬 ولایتی که در حدیث غدیر است به معنای #حکومت است، نه به معنای مقام معنوی.
💬 اینکه از غدیر آن قدر تجلیل کردهاند، نه از باب این است که حکومت یک مسئلهای است، آنکه هست #اقامه_عدل است.
🎬 @Mostazafin_TV
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ | امام کاظم علیهالسلام و مبارزه با زره تقیّه
🌷 سالروز ولادت امام کاظم علیهالسلام
💻 Farsi.Khamenei.ir
May 11
امر به معروف و نهی از منکر تخصصی
✍محسن ریسمان سنج
در گذشته جامعه انسانی سادگی و بساطت داشت و این همه نهاد و دستگاه تخصصی ذیل عنوان دولت و دیگر نهادها وجود نداشت. دنیای مدرن و دولت مدرن پیچیدگی های برای جامعه به ارمغان آورده که برای فهم درست مسائل اجتماعی باید به این پیچیدگی ها توجه کرد.
امر به معروف و نهی از منکر به عنوان سامانه خداوند متعال برای پیشگیری، اصلاح و پیشرفت جامعه انسانی، در دوران سادگی و بساطت جامعه، ساده و عمومی و فردی بود یعنی نه نیاز به تخصص خاصی داشت، نه نیاز به مجوز خاصی و نه نیاز به تشکل و گروه. در جامعه ای که همه چیز ساده و بسیط بود فریضه هم همینگونه بود.
اما در دوران مدرن به نسبت به پیچیدگی هایی که دولت و جامعه پیدا کرده است امر به معروف و نهی از منکر هم می بایست پیچیدگی پیدا کند و نمی شود مسائل پیچیده جامعه امروز رو با امر به معروف و نهی از منکر ساده و سطحی حل کرد. پیشگیری و اصلاح و پیشرفت جامعه ابعاد و التزامات دیگری پیدا کرده است.
اینجاست که ما در زمانه ای که زندگی می کنیم همزمان به دو نوع امر به معروف و نهی از منکر نیاز پیدا می کنیم:
۱. امر به معروف و نهی از منکر عمومی_مردمی:
در این نوع از امر به معروف و نهی از منکر در جامعه که به #ولاء_طرفینی قرآنی برمی گردد هم آمر به معروف و ناهی از منکر و هم مخاطب فردی از آحاد مردم هستند که حق و تکلیف دارند نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت کنند و از رواج گناه و خطا جلوگیری کنند. این دو فریضه وظیفه همه آحاد مردم مسلمان اند و مورد اتفاق همه مذاهب اسلامی. لذا برای انجام آنها نیازی به مجوز وجود ندارد، نیازی به گروه و تشکل نیست و همه وظیفه دارند در تمام طول روز و در تمام طول زندگی در شرایطی که با یک ناهنجاری روبه رو می شوند یا هنجاری را در حال ترک می بینند به اجرای این واجب الهی مقید باشند. (البته شرایط و ضوابطی دارد که در رساله ها مورد بحث قرار گرفته است و البته هنوز هم جای بحث و گفتگو دارد) و ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم از سازماندهی و کار ستادی در این زمینه نهی شده و وظیفه دارد کاری کند که همه مردم این دو واجب را واجب بدانند.
۲. امر به معروف و نهی از منکر تخصصی:
در جامعه امروز ریشه بسیاری از امورات زندگی انسان ها به دولت ها و سیاستهایشان برمی گردد شخصی ترین مسائل جامعه دیروز مانند ازدواج و فرزندآوری امروز موضوع دو قانون مهم در کشور هستند که در حال اجرا می باشند. در این نوع از امر به معروف و نهی از منکر برای اصلاح گری جامعه باید به مصاف مسائلی رفت که جنسشان تخصصی هست و مخاطب آن هم سیاستگزاران و مسئولان جامعه هستند. اگر چه اصل امر به معروف و نهی از منکر به عنوان واجب کفایی وظیفه فرد فرد مسلمانان است اما در امر به معروف و نهی از منکر تخصصی مانند مسائل مرتبط با بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، مسکن سازی، بانکداری، اقتصاد و... اولا همه نمی توانند معروف و منکر در آن عرصه را تشخیص دهند و در صورت تشخیص هم راهبری اصلاح گری در آن عرصه کار ساده و همگانی نیست. اینجاست که ضرورت پیدا می شود در مقابل نهادهای حقوقی (دستگاههای حاکمیتی) مجری، نهادهای حقوقی ناظر و اصلاح گر (تشکل) و مردمی تشکیل شود و بصورت تخصصی با رویکرد حل مسئله برای اصلاح و پیشرفت کشور تلاش کند. امر به معروف و نهی از منکر در دیگر یک فعل در یک لحظه گذرا نیست ک تذکر لسانی به صورت بگو و برو نیست بلکه یک فرآیند زمان دار مشتمل بر شناخت نظام مسائل عرصه، اولویت بندی مسئله ها، پیدا کردن راه حل و مطالبه گری اصلاح است .
انجام این واجب الهی توسط نخبگان هر عرصه از ضروری ترین و واجب ترین نیازهای امروز ماست.
#ولاء_طرفینی
#تذکر_لسانی
#نظارت_مردمی
#مطالبه_گری
#احساس_مسئولیت
#هم_سرنوشت
@rismansanj
⭕️ هر راهی جز میدان دادن به مردم به بیراهه میرسد!
🔹#رهبر_انقلاب به عنوان دیدهبان انقلاب اسلامی در ۱۰ سال اخیر ۱۲ بار فرمودند ما در #عدالت عقبیم!
🔸یکی از راههای تحقق عدالت اجتماعی دخیل کردن خیلی میلیونی #مردم در چرخه #تولید است. یعنی کارگران هرجایی که کار میکنند؛ سهامدار کارخانه خودشان هم باشد.
🔹حرف مکتبی این است : برای عدالت اجتماعی فرصت برابر در #منابع، قدم اول است! قبل از اینکه سراغ درآمدها بروید؛ قبل از اینکه به فکر یارانهها و رزمایش مومنانه باشید.
🔸#خیریه_کاری برای دورهای که حکومت دست شماست، هزار هزار میلیارد، دو هزار هزار میلیارد سالانه بودجه میبندید، میتواند یک کار #سرکاری باشد!
🔹اقتصاد مردمی، به زبان ساده، یعنی #منابع از نفت گرفته تا زمین و اعتبارات بانکی و ... باید به شکل مساوی و فرصت برابر بین مردم توزیع بشود.
🔸زمین جمهوری اسلامی در اقتصاد کج است! آقای رئیسی به نسبت دولت قبل ارز بیشتری وارد میکند اما وضع بهتر نمیشود! سر سفره مردم نمیآید؛ چون زمین کج است. همان چند ماهی که برجام یک مقداری اجرا شد، فقط وضع دهکهای بالا خوب شد.
🔹شهید بهشتی سیاست، اقتصاد و فرهنگ قانون اساسی را متناظر چیده بود. یعنی میدانست وقتی کارگر به حقش میرسد که به لحاظ سیاسی جایی در حکمرانی داشته باشد و در فرهنگ صدایی داشته باشد.
🔸اگر صدای کارگر و کارمند به جایی نرسید، دستش هم در دستگاههای حکمرانی بسته بود، حقش هم گیرش نمیآید!
🔹۲۰هزار تاجر داریم برایشان یک پارلمانی بزرگ داریم به نام #اتاق_بازرگانی با تمام اختیارات حاکمیتی! اما ۱۵ میلیون کارگر داریم که شورای قسطشان فقط ۳ درصد تشکیل شده! حقش بهش نرسیده چون شورای او که ابزار حکمرانی سیاسی اوست کوچک است.
🔺#منبر هیأت برای تعریض و کنایه که نیست! باید آن غرهایی که شنیدید وناراحتیهایی که شنیدید را در مسیر درست سامان بدهید. بگویی راه قانونی این است؛ هیأت باید صدای مردم برای مطالبهگری باشد!
حجت الاسلام قنبریان، حسینیهاعظم زنجان
@rismansanj
♦️مستاجریم یا صاحب خانه؟
✍محسن ریسمان سنج
ما مستاجرها زندگی عجیبی داریم، منزل آدم که قرار باشد مدام عوض شود انسان به هیچ کجا حس دلبستگی پیدا نمی کند. روی هیچ خانه و ساختمانی نمی شود برنامه ریزی بلند مدت کرد، در هیچ خانه ای نمی شود اصلاحات اساسی ایجاد کرد، تعمیرات خانه را باید به صاحبخانه ارجاع داد تا یا خودش بیایید انجام دهد یا هزینه را از اجاره کم کند...
خلاصه اینکه خانه مستاجری هیچ وقت خانه خود آدم نیست و همیشه با آن حس غریبگی داریم.
ما در جمهوری اسلامی مستاجریم یا صاحبخانه؟!
مسئله اساسی این است که اگر میخواهیم ایرانی آباد و جامعه ای شاداب و حکمرانی ای براساس عدل و حق داشته باشیم باید همه #ما_مردم خودمان را صاحب این خانه بدانیم.
صاحب خانه هایی مانند اعضای یک مجتمع مسکونی بزرگ که برای مدیریت آن، مدیر ساختمانی انتخاب کرده اند اما وجود آن مدیر ساختمان به هیچ وجه موجب سلب مسئولیت از مالکین نگردیده است. مدیر ساختمان ها می آیند و می روند آنکه می ماند مالک است که باید ملک را برای خودش و فرزندانش حفظ کند و محیطی امن و عدل و آباد برای زندگی فراهم کند.
ما نسبت به این کشور و این نظام مستاجر نیستیم صاحبخانه ایم. باید با احساس مسئولیت مسائل کشور را دنبال کنیم. مالک همه همّش آبادی ملکش است. باید برای آبادانی این مِلک و مُلک بکوشیم.
چهارم محرم/ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۲
@rismansanj
51.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمت چهارم میزگرد خبرگزاری بسیج خوزستان
با موضوع: هفته امر به معروف و نهی از منکر
تهیه شده در گروه تلویزیونی سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان
کانال های #خبرگزاری_بسیج_خوزستان در ایتا و روبیکا؛
🆔 https://eitaa.com/basijnews_khuzstan
🆔https://rubika.ir/basijnews_khuzstan
جدیدا مد شده وقتی به یه مسئولی میگی فلان جا فساده ، فلان شخص داره دزدی می کنه، فلان ساختار فسادزاست... میگه ما دنبال کاریم برای حاشیه ها وقت نداریم!
عجبا و واعجبا
مبارزه با فساد برای مسئولی که با رای مومنین سرکار اومده حاشیه محسوب میشه...
آقاجان!
دیگه گذشت اون دوره که فضای مدیریت تون تاریکخانه بود
باید به شفافیت تن بدید به پاسخگویی تن بدید به مبارزه با فساد تن بدید
اون که میگه فساد رو جمع کن و نذار به مردم ظلم بشه دنبال حاشیه نیست... دنبال عدالته و عدالت اساس دینه...
@rismansanj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ جامعهای که رؤیا دارد، به روزمرگی نمیافتد!
▶️ #محمدصادق_شهبازی:
🔹در جامعه ما ۳ مسئله بحرانی وجود دارد:
۱. #تبعیض محسوسی که مردم احساس میکنند مشکلات مال همه نیست.
۲. مردم احساس وجود #تدبیر در کشور نمیکنند.
۳. که به نظرم از همهاش مهمتر است این است که #رؤیا وجود ندارد! رویای یک آینده ممکنی که میتوانیم به سمتش برویم.
🔸راه حل ما رؤیاسازی است!
🔺یک عده فکر میکنند آن #جهاد_تبیینی که آقا میگوید یعنی که آمار این چیز و آن چیز را نشان بدهیم! جهاد تبیین یک بخش جدیاش این است که:
- به مردم نشان بدهیم ریشه مشکلات کجاست؟!
- آیا این مشکلات قابل حل و تغییر هست یا نه؟
- آیا نخبگان #راهحلی برای آن دارند؟
- و در نهایت نشان دهیم این #امکان_تغییر وجود دارد.
🎬 @Mostazafin_TV