براي افزايش ايمان و افزايش شدت علاقه به مسائلي همچون نماز قران و دعا چه کار هايي را پيشنهاد مينماييد؟؟
🌸☘☘☘☘☘
✅ترک گناه مخصوصا گناهانی مثل نگاه حرام، دروغ و ..... . پیامبر اکرم ص میفرمایند: کسی که به خاطر خداوند نگاه خود را از حرام فرو ببندد، ایمانی به او داده خواهد شد که لذت آن را در قلب خود احساس میکند.چشم پوشی از نگاه حرام. قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص النَّظَرُ سَهْمٌ مَسْمُومٌ مِنْ سِهَامِ إِبْلِيسَ فَمَنْ تَرَكَهَا خَوْفاً مِنَ اللَّهِ أَعْطَاهُ إِيمَاناً يَجِدُ حَلَاوَتَهُ فِي قَلْبِهِ. نگاه حرام تیری از تیرهای مسموم شیطان است. کسی که به خاطر ترس از خدا آن را ترک کند خداوند ایمانی به او عطا میکند که شیرینی آن را در قلب خود احساس کند. (1)
از افراط در هر کاری حتی عبادت. قَالَ النَّبِيُّ ص إِنَّ لِلْقُلُوبِ إِقْبَالًا وَ إِدْبَاراً فَإِذَا أَقْبَلَتْ فَتَنَفَّلُوا وَ إِذَا أَدْبَرَتْ فَعَلَيْكُمْ بِالْفَرِيضَةِ.(2) قلب انسان به طور دائم آمادگي براي هر كاري را ندارد. بنابراين موقعي كه آمادگي روحي بيشتري داريد، مي توانيد از انجام واجبات به مستحبات - كه خود پلي است براي ترقّي - بپردازيد. ولي مواقعي كه از آمادگي روحي زيادي برخوردار نيستيد فقط به انجام واجبات بسنده كنيد هرچند مي توان گفت. يكي از دلايل آمادگي كم يا زياد روح ما براي عبادت به كارهاي روزمرة ما بستگي دارد ولي در اين مسأله هم بايد دقت كرد.
تقویت باور به معاد با مطالعه در این زمینه، زیارت قبور و ..... خداوند میفرماید: نماز جز برای خاشعین سخت و سنگین است و خاشعین کسانی هستند که اطمینان دارند خداوند را در آخرت ملاقات میکنند.(3)
جلوگیری از یکنواخت شدن عبادت. ارتباط پیدا کردن با معانی اذکار و دعاها و حضور قلب در عبادت، از یکنواخت شدن عبادت جلوگیری میکند.
ایجاد تنوع در عبادت. مثلا در مکان های مذهبی مختلف حضور پیدا کند.
داشتن تفریح به اندازه و حلال مخصوصا فعالیت جسمی و ورزش.
تقویت انگییزه و تجدید نیت کردن: در روایات آمده است یک ساعت تفکر از هفتاد سال عبادت بهتر است.(4) شاید یکی از دلایلش این باشد که تفکر در فلسفه و فوائد عبادت به انسان انگیزه میدهد و عبادت او را با نشاط و عمیق تر میکند.
برنامه ریزی داشتن و هدف داشتن هم باعث میشود نشاط و لذت بیشتری از کارهایمان ببریم. چون احساس میکنیم با انجام هر کاری یک قدم به هدفمان نزدیکتر شده ایم و این میتواند ما را خوشحال کند. مثلا برای عبادت میتوان قرب و تکامل معنوی بیشتر را به عنوان هدف قرار داد.
موعظه و تنبّه و مطالعة حالات عرفاني عرفا و بزرگان دين هم سهم به سزائي در بالا بردن درك لذت عبادات دارد. همين كه مي بيينيم عرفا چگونه با شروع عبادت از خود بيخود مي شدند و پرواز روحاني داشتند و چه لذتي از زندگي مي بردند، براي ما خوشايند خواهد بود و ما را به آن سمت مي كشاند كه موانع را برداريم و مانند آن ها عمل نماييم.
سعی کنید با شرکت در مجالس مذهبی و افزایش معرفت دینی همیشه در حال ترقی و تکامل باشید. این باعث میشود عبادات برای انسان تکراری نشود و همیشه در این مسیر با نشاط باشد.
..............................
(1) جامع الأخبار(للشعيري)، ص145.
(2) الكافي، ج3 ، ص 454.
(3) بقره، 45 و 46.
(4) عوالی الئالی، ج2، ص57.
🌺
☘🌺@Khanjanidroos
🌺☘🌺
🔆 نماز روز آخر ماه رجب و فضایل آن
به نقل از کتاب اقبالالاعمال سیدبنطاووس
🔻 ده رکعت نماز (پنج نماز دو رکعتی) در هر رکعت:
✅ یک مرتبه سوره حمد
✅ سه مرتبه سوره توحید
✅ سه مرتبه سوره کافرون
✅ پس از سلام دستها را رو به آسمان بگیرد و بگوید:
لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ، يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ هُوَ حَيٌّ لَا يَمُوتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ [الطَّيِّبِينَ] وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
✅ سپس دستها را به صورت بکشد و حاجتش را از خدا بخواهد که دعایش مستجاب است و خدا بین او و جهنم هفت خندق فاصله قرار میدهد که اندازه هر خندق به فاصله آسمان تا زمین است.
🔻هرکه این نماز را بخواند برایش نوشته میشود:
✅ بهازای هر رکعت، هزار هزار رکعت
✅ دوری و برائت از آتش
✅ جواز عبور از صراط
@khanjanidroos
🍃🍃🍃حضرت علی بن موسیالرضا «علیهالسلام» میفرمایند:
🍃 هرکس اولین روز ماه رجب را به امید ثواب الهی روزه بدارد، بهشت برای او واجب میگردد و کسی که یک روز از وسط آن ماه را روزه بدارد شفاعتش در مانند دو قبيله ربيعه و مضر پذيرفته گردد، و هركه روز آخر آن ماه را روزه دارد خداى«عزّ و جلّ» او را از حاکمان بهشت گرداند و شفاعتش را دربارهی پدر و مادر و دختر و برادر و خواهر و عمو و عمه و دائى و خاله و آشنايان و همسايگانش بپذيرد گرچه در ميان آنها مستحقان دوزخ باشند.
🍀🍀🍀🍀
@khanjanidroos
🔔🔔🔔🔔🔔🔔
🔸"إِلَهِي لَمْ يَكُنْ لِي حَوْلٌ فَأَنْتَقِلَ بِهِ عَنْ مَعْصِيَتِكَ إِلَّا فِي وَقْتٍ أَيْقَظْتَنِي لِمَحَبَّتِك"
خدايا من قدرت ترك معصيت را ندارم مگر زماني كه محبت تو مرا بيدار كند و موجب شود تا گناهانم را ترك نمايم
▫️سالك با زنگ بيداري محبت خدا ، بيدار مي شود.!
ماه هاي #رجب ، #شعبان و #رمضان زنگ #محبت خداست!!! خداوند تبارك و تعالي در اين سه ماه ثواب اعمال و عبادات را مانند دانه قرار داده تا ما را #شكار كند، بدون محبت خدا نمي شود راه رفت.
@khanjanidroos
🌺همسرم بدبین است چطور باهاش رفتار کنم!؟
1 - همیشه سعی كنید در هر موضوعی با همسر خود صادق باشید
ریشه بسیاری از بدبینیها عدم صداقت در ابتدای زندگی است. زن یا مرد رازی را در زندگی دارد كه میكوشد آن را از همسرش پنهان كند كه البته در بیشتر مواقع موفق نمیشود و خود این پنهانكاری نقطه شروع بدبینیها میشود.
2 - نسبت به قول و قرار خود با همسرتان خیلی حساس باشید
این موضوع برای مردها باید بیشتر رعایت شود، چرا كه خانمها هر نوع تاخیر را در رسیدن به قرار مثبت نگاه نمیكنند و طبیعتا افكار منفی در آنها شكل میگیرد.
3 - در مراودات اجتماعی خود خیلی مراقب باشید بویژه اگر طرف شما جنس مخالف باشد
هر نوع صحبت غیركاری، تماسهای بیمورد و روابط آزاد در محیطهای كاری نتیجهای شوم در بردارد كه اگر شما هم فكری در سر نداشته باشید، همسرتان جور دیگری برداشت میكند.
4 - از غافلگیریهای احساسی كه نیازمند پروژهای پیچیده باشد، پرهیز كنید.
@Khanjanidroos
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
✅ از امام موسى کاظم(علیه السلام) روایت شده است که مردى نزد آن حضرت آمد و از شغل و حرفه خویش شکایت کرد و گفت: به هر کارى دست مى زنم سودى نمى برم و به هر حاجتى که روى مى آورم، برآورده نمى شود (و همه درها به رویم بسته شده است) امام(علیه السلام) فرمود: پس از نماز صبح ده مرتبه بگو:
سُبْحانَ اللّهِ الْعَظیمِ وَ بِحَمْدِهِ، اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَ اَسْأَلُهُ مِنْ فَضْلِهِ.
پاک و منزه است خداوند با عظمت و او را ستایش مى کنم. از خدا طلب آمرزش مى کنم و از فضلش مى طلبم.
آن مرد مى گوید: مدّت اندکى بر این کار مداومت ورزیدم که مشکلات من حل شد. بحارالانوار، جلد 83،به نقل از مفاتیح نوین آیت الله مکارم شیرازی)
@Khanjanidroos
✅زودرنجی و راهکارهای مقابله با آن
🔻برخی افراد بسیار حساس و زودرنجاند، دارای عواطف رقیق و به اصطلاح نازک دل یا نازک نارنجی هستند، بر سر مسائل کوچک و بیاهمیت دلگیر و خشمگین میشوند.
🔻خوشبختانه حساسیت به نظرات و عقاید دیگران، قابل کنترلترین حساسیتهاست. برای جلوگیری از جریحهدار شدن احساساتتان استفاده از راهکارهای زیر موثر است.
🔸اعتمادبه نفس خود را افزایش دهید و برای خودسازی تلاش کنید.
کسانی که برای خود احترام قائل نیستند، ضعیف و شکننده میشوند و با هر حرف و حرکتی از پا در میآیند. اگر خود را باور داشته باشید، دیگران نمیتوانند شما را بیازارند. خودآگاهی، خودگویی مثبت و شناخت دقیق از نقاط قوت و ضعف خود، منجر به تقویت اعتماد به نفس میگردد.
🔸معایب دیگران را بپذیرید.
هر انسانی ممکن است نقاط ضعف و معایبی داشته باشد. هیچ کس کامل نیست؛ خود ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم.
🔸دست از شخصی کردن هر موضوعی بردارید.
اگر شما خود را در مرکز همه چیز بپندارید، تعجبی ندارد که مرتبا آزرده خاطر شوید. افرادی که تمام حرفها و رفتارهای دیگران را به خود نسبت میدهند و با نگرشی منفی در بارهی مسائل صحبت میکنند، ترجیح میدهند در جمع حضور پیدا نکنند و تنهایی را بیشتر میپسندند. شاید کسی که با کلمات سخت شما را آزرده، در شرایط بدی بوده و ناآگاهانه در مکان و زمان نامناسب خود را تخلیه هیجانی نموده است. اما اگر در ارتباط با کسی هستید که مرتبا این کار را در مورد شما تکرار میکند، پس بهتر است که در روابط خود با او تجدید نظر کنید.
🔸درک درست از کلام دیگران داشته باشید.
دایره و فرهنگ لغات از فردی به فرد دیگر متفاوت است. نوع کلام و انتخاب واژه هر کس با دیگری مغایر است. ممکن است مخاطب شما فردی مهربان بوده و قصد کمک داشته ولی از کلمات خوب یا لحن مناسبی برای بیان درست عقایدش استفاده نکرده باشد. وقتی سخن ناروایی میشنوید، به نوع نامناسب بیان افکارش اهمیتی ندهید، نظرات و انتقادش را بشنوید و به نیت خوب و خوش قلبی او توجه کنید. جرو بحث نکنید. به خود برای بررسی دقیقتر و فکر کردن به موضوع بحث فرصت دهید. شما در روزهای بعد و با حفظ آرامشتان، بهتر میتوانید از خود دفاع کنید.
🔸نوک پیکان انتقاد را به سمت کل شخصیت خود نگیرید.
اغلب افراد حساس این اشتباه عمده را دارند، در حالیکه انتقاد متوجه یک جنبه منفی آنان است. هویت و شخصیت شما، از عقاید و نظرات شما متفاوت است. هر چه بیشتر دربارهی خصوصیات مثبت خود بدانید کمتر تحت تاثیر انتقاد ناراحت میشوید. بهتر است که بدانید افکار و عقایدتان، هویت اصلی شما نیست و چند عقیده و تفکر نمیتواند نشان دهنده کل وجود شما باشد. هر اندازه بتوانید عقاید و هویتتان را از هم تفکیک کنید، کمتر آزرده خاطر میشوید.
@Khanjanidroos
🌱🌱🌱🌱
🔆مرحوم دولابی ره:
هرگاه یاد امام حسین علیه السلام افتادید شک نکنید که آن حضرت نیز به یاد شماست...
پس بیاید در این شب عزیز از را دور سلامی بدهیم
صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین
@khanjanidroos
امشب شب دعاست..
خیلی همو دعا کنیم
شبتون نورانی
لحظاتتون پر از یادِ خدا
@Khanjanidroos
نامه 53
وَ إِيَّاكَ وَ اَلاِسْتِئْثَارَ بِمَا اَلنَّاسُ فِيهِ أُسْوَه
از امتیاز خواهی برای خود در آنچه مردم در آن مساوی اند جدا بپرهیز !!
امتیاز خواهی مسئولان و اطرافیان و حامیان آنها یکی از آفات مهم حکومت هاست . یعنی در اموری که همه مردم باید در آن یکسان باشند ، آنها بیش از حق خود سهم خواهی کنند .
این همان چیزی است که در زمان ما به عنوان رانت خواری مشهور شده و عامل مهمی برای جدایی مردم از دولت هاست، چرا که رابطه مردم و دولت را تبدیل به یک رابطه بدون دوستی و تفاهم ، اعتماد و مشارکت می کند.
همچنین یکی از عوامل رکود اقتصادی وجود همین رانت هاست که انگیزه کارآفرینی، تولید واقعی و ارزش گذاشتن به خلاقیت در جامعه را از بین می برد و حتی افراد با استعداد هم برای این که از این قافله عقب نمانند، استعدادهایشان را به جای کمک به تولید در جهت کسب رانت قرار می دهند.
در نتیجه با گذشت زمان، متاسفانه، رانت به نوعی فرهنگ غلط تبدیل می شود‼️‼️
@Khanjanidroos
وَ اَلتَّغَابِيَ عَمَّا تُعْنَى بِهِ مِمَّا قَدْ وَضَحَ لِلْعُيُونِ فَإِنَّهُ مَأْخُوذٌ مِنْكَ لِغَيْرِكَ وَ عَمَّا قَلِيلٍ تَنْكَشِفُ عَنْكَ أَغْطِيَةُ اَلْأُمُورِ وَ يُنْتَصَفُ مِنْكَ لِلْمَظْلُوم
و از غفلت در انجام آنچه مربوط به توست و در برابر چشمان مردم واضح و روشن است بر حذر باش !!
چرا که به هر حال در برابر مردم نسبت به آن مسئولی و به زودی پرده از کارهایت کنار می رود❗️
و انتقام مظلوم از تو گرفته می شود ‼️
لازمه یک مدیریت صحیح ، نظارت همه جانبه بر امور است به شکلی که هیچ گونه قانون گریزی ، خودسری ،ستمگری و بی کفایتی مورد غفلت قرار نگیرد ❗️
خیلی از اوقات نزدیکان مسئولین ، کارهای خلافی انجام می دهند و حق مظلومانی را پایمال می کنند و فرد مسئول معمولا آن را نادیده می گیرد و از کنار آن براحتی می گذرد ... ‼️‼️
اگر این موارد مورد تغافل قرار بگیرد، در نهایت مردم آن ها را می بینند و می یابند و این مسئله باعث بدبینی مردم و از دست دادن پشتوانه مردمی می شود ❌
اگر مدیریتی سالم باشد به سرعت این گونه موارد مشخص می شود و پایان می پذیرد و اگر چنین نباشد طبق فرمایش امام ع ، بالاخره ناروایی ها آشکار می شود و مردم دادخواهی خواهند کرد ❗️
@Khanjanidroos
🔴سوال:
میشه بگین کدوم گناه هایی ک انجام میدیم و حق الناسه قابل جبرانه؟اخه مثلا ادامس زمین انداختن وبعد توبه وپشیمون شدن ک حق الناسو ازگردنمون برنمیداره
🔴پاسخ:
معمولا حقوق مالی که از افراد ضایع شده، قابل جبران هستند. و در مورد حقوق معنوی، گاهی می توان مثلا تهمتی که به کسی وارد شده را برطرف کرد. اینکه چنین مواردی قابل جبران هستند یا خیر، کاملا بستگی به شرایط و موقعیت دارد.
در حق الناس های معنوی و اخلاقی، اگر شرایط جبران وجود نداشت، باید با دعای خیر و طلب مغفرت و رحمت برای طرف مقابل، حقی را که به گردنمان دارد جبران کنیم. برایش دعا کرده و اعمال صالحی را که انجام می دهیم به او هدیه کنیم.
🔵🔴توجه بفرمایید که با هدیه کردن اعمال صالح به دیگران، چیزی از ثواب خود ما کم نمی شود.
بنابراین خیلی عاقلانه است که انسان در تمام اعمال نیکی که انجام می دهد، تمام افرادی را که حقی به گردنش دارند یا حتی حقی ندارند، شریک کند.
اگر اینکار با نیت رضای خدا و توسعه رحمت او و احسان به مومنین انجام شود، غیر از اینکه چیزی از ثواب عمل کننده کم نمی شود، یک ثواب مضاعف هم به خاطر این نیتش خواهد داشت.
@Khanjanidroos
ای کاش می آمد عزیز ماولی حیف
این جمعه هم رفت وعزیزما نیامد😭
@Khanjanidroos
از ذكرهاي مهم در ماه مبارك رجب:
در تمام ماه هزار بار بگويد:"اَسْتَغْفِرُ اللهَ ذالجلالِ والإكْرامِ مِنْ جَمِيعِ الْذُنوبِ و الآثام" شيخ صدوق(ره) روايت كرده است:اگر كسي اين ذكر را در رجب هزار بار بگويد،خداوند متعال ميفرمايد:اگر گناهان شمارا نبخشم،پروردگار شما نيستم،پروردگار شما نيستم،پروردگار شما نيستم.
منبع:كتاب شريف"المراقبات"
@Khanjanidroos
✅چندسالی هست ایمانم ضعیفترشده چکا رکنم ازخودم بد میاد.
✅علمای اخلاق برای تقویت ایمان راهکارهای زیادی ذکر کرده اند . مهم ترین آن ها عبارتند از :
اولین گام : تقویت شناخت و معرفت
اولین گام در مسیر تقویت ایمان و حرکت به سوی خدا و تقرّب و نزدیکی به او، تقویت شناخت و معرفت به خدا است.
هم چنین معرفت به انبیا و ائمه (ع) و کارگزاران خدا یعنی یعنی تقویت شناخت و اعتقاد به فرشتگان به عنوان کارگزاران خداوند در نظام هستی و نزول وحی و نبوت همه انبیا از حضرت آدم (ع) تا حضرت خاتم النّبیّین (ص) است . لازمه اعتقاد به مبدآ و وحی و انبیا اعتقاد به عالم برزخ و قیامت و حساب و کتاب، حشر و نشر و بهشت و جهنم است . بنا بر این جهت تقویت ايمان در همه جهات آن، تقویت شناخت و بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات در مورد عالم بعد از مرگ نیز ضروری است .
اگر تحقیق و تلاش انسان جهت دستیابی به معرفت و شناخت از آفاق و انفس به قصد حقیقتجویی باشد، به مقتضای آیه: «الّذین جاهدوا فینا لنهدینّهم سبلنا؛
آن ها که در راه ما (با خلوص نیت) جهاد کنند، قطعاً به راههای خود، هدایت شان خواهیم کرد» مشمول عنایت ویژه حق مطلق، قرار میگیرد. در مسیر دستیابی به معرفت و شناخت خداوند که حق مطلق است، و تقویت ایمان هدایت میشود.
گام دوم : توبه
تقویت علم و آگاهی نه تنها در ذات خویش نور هدایت و ایمان را به همراه دارد،بلکه این گونه معرفت، حقیقت و ماهیتی جز نور روشنگر و ایمان امنیت آفرین ندارد. نور معرفت و آفتاب ایمان وقتی درون دل را روشن ساخت و انسان را به حقیقت هستی و هستی آفرین آشنا نمود و انسان در آن موقعیت توانست خود را بشناسد، تحوّل درونی و انقلاب فکری و عقیدتی در او پدید میآید که اصطلاحاً به آن توبه میگویند.
البته توبه مراتب دارد. برخی ها از ترک واجبات و گناهان کبیره باید توبه کنند . توبه بعضی ها از گناهان صغیره ، تلف کردن عمر و یا خرج کردن مال در امور کم اهمیت و مانند آن است . توبه عده ای به خاطر ترک برخی مستحبات و ترک اولی ها یا ارتکاب برخی مکروهات و مانند آن است . انسان در هر مرتبه معرفتی و ایمانی قرار داشته باشد ، برای تقویت ایمانش و حرکت به مرتبه بالاتر نیازمند دو چیز است :
اول معرفت و شناخت بیش تر،
دوم توبه از برخی از غفلت ها و جهل ها و عواملی که مانع حرکت او به درجه بالاتر باشد.
جهت اطلاعات بیش تر به کتاب چهل حدیث امام خمینی و معراج السعاده مولا احمد نراقی یا کتاب علم اخلاق اسلامی که ترجمه جامع السعادات مهدی نراقی است و توسط سید جلال الدین مجتبوی ترجمه شده رجوع شود.
بنابراین،بعد از معرفت و آگاهی ، توبه اولین مرحله از مراحل سیر به سوی خدا و نزدیکی به او است. بدون توبه حقیقی ایمان حقیقی در قلب ثبات و استقرار پیدا نمیکند.
گام سوم : عمل صالح
لازمه شناخت و معرفت و توبه حقیقی ،پشیمانی و ناراحتی سوز آور و حسرت و اندوه جانکاه از تقصیرات و کوتاهی ها و قصورات گذشته ، عزم و تصمیم جدی بر انجام اعمال صالحی است که پیش تر انجام نمی داده و جبران گذشته ها است . انجام واجبات و اطاعت از اوامر الهی از مهم ترین فاکتورهایی است که باعث تقویت ایمان می شود. هر چه ایمان قوی تر شود ، عمل صالح از کمیت و کیفیت برتری برخوردار می گردد ، چنان که هر چه عمل صالح از جهت کم و کیف فزونی یابد ، بر قوت ایمان نیز افزوده می شود . پیامبر فرمود: «اصلُ الدین الوَرَع و رأسه الطاعه؛ ریشه و اساس دین و دینداری ورع و اجتناب از گناهان، و سر آن اطاعت از خداست».
ایمان بدون عمل صالح معنا ندارد.
امام صادق (ع)فرمود:«الإیمان لا یکون إلاّ بعمل؛(3) ایمان چیزی جز عمل نیست».
در حدیث دیگری که از حضرت نقل شده آمده :« ایمان آن است که طاعت خدا شود و گناهی محقق نگردد».
از حضرت آیت الله بهجت رضوان الله علیه سؤال کردند : راه رسیدن به کمال چیست، فرمودند : راه رسیدن به کمال دو چیز است ، یکی بندگی خدا و انجام واجبات ؛ دیگر اجتناب از گناه و نافرمانی او .
از استاد عارفان بالله ، مرحوم ملا حسینقلی همدانی دستور عملی برای سیر و سلوک و اصلاح نفس ( تقویت ایمان ) خواستند ، فرمود : تمام کتاب ها و آیات و روایات را که بررسی کردم ،چیزی بیش تر و بالاتر از این نیافتم که « گناه نکنیم .