دلتنگترین منظره در عالم پرواز
مرغیست که در کنج قفس بال گشودهست ...
@khanjanidroos
✅ دختری یازده ساله دارم دوست داره نماز بخونه ولی میگه من خداییو که نمیبینم و حسش نمیکنم چجوری عبادت کنم و این برام باعت استرس میشه و همش گریه میکنه نمازاشم تک توک میخونه همسرمم اصلا به نماز اعتقاد نداره و اینو بارها گفته حالا من موندم به دخترم چی بگم که در حد سنش بتونه بیشتر درک کن
✅دغدغه شما برای تربیت دینی فرزندتان قابل ستایش و نگرانیتان قابل درک است.
فرزند شما در آستانه نوجوانی قرار دارد. بروز شک و ایجاد سوال درباره مسائل دینی میان نوجوانان امری شایع و بسیار طبیعی است. نوجوانان به دنبال کسب هویتی جدید و مجزا از والدین، ابتدا سعی میکنند تمامی ارزشها و اصول رایج که تا به حال به صورت تقلیدی رعایت میکردند را زیر سوال ببرند. یکی از این موارد اصول و ارزشهای دینی است. امروزه با وجود رسانههای مجازی و نشر بیحد و مرز و بدون نظارت اطلاعات در همه جا، اینگونه سوالها و تشکیکها بیشتر نیز میشوند. بهخصوص اینکه همسر شما به دلیل عدم اعتقاد به نماز و عدم التزام عملی به رفتارهای دینی باعث شعلهورتر شدن شکاکیت در ذهن دخترتان میشود.
امیدوارم توجه به نکات کمکی در جهت رفع این دغدغه شما داشته باشد:
- معمولا دلایل عقلی و استدلالهای خشک منطقی برای متقاعد کردن افراد بهویژه فرزندان، کمترین نتیجه را میدهد. شما میتوانید با ایجاد حس قدردانی و شکر در فرزند خود او را به شناخت خدا و ترغیب به نماز هدایت کنید. به نعمتهای فراوانی اشاره کنید که خداوند عطا کرده است. به عظمت، بزرگی، نظم و زیبایی حیوانات، زمین، ستارهها و سیارات دیگر اشاره کنید که چه قدرتی میتواند آنها را آفریده باشد و با این دقت و نظم هدایت کند؟ برای او بیان کنید که دیدن، شنیدن یا حس کردن تنها برخی راهها برای درک و وجود چیزها هستند. خیلی چیزها هستند که ما آنها را نمیبینیم اما از اثرشان میفهمیم که وجود دارند. مثلا مغناطیس دیده نمیشود اما از اثر آن بر برادههای آهن میتوان به وجود آن پی برد. یا مثلا هوش و عقل انسانها دیده نمیشوند اما از روی نشانههای آنها (مانند پیشرفت تحصیلی، آیندهنگری، رفتار سنجیده، توانایی استدلال و ... ) میتوان به وجودشان پی برد.
- بیان کنید که دیده نشدن خداوند از نقاط مثبت اوست؛ چرا که چیزهایی که دیده میشوند دچار محدودیتهای مادی هستند اما خداوندی که از همه لحاظ بیبدیل است از این محدودیتها مبرا است.
- نباید فراموش کرد که مهمترین اشخاص در زندگی، والدین هستند. اما از آنجایی که همسرتان در این زمینه دچار مشکل است، بار اصلی بر دوش شما است و انتظار میرود با درایت به تربیت دینی فرزندتان اقدام کنید. شاید وجود اختلاف در رفتارهای دینی شما و همسرتان بزرگترین عامل استرس در فرزند شما باشد.
- در صورتیکه شما رابطه خوب و مطلوبی با فرزندتان داشته باشید این انتظار میرود که وی شما را بر دیگران ترجیح دهد. با استفاده از این سرمایه خواهید توانست بهوسیله رفتار خود و محبتهای مادرانه ایشان را در جهت رعایت موازین دینی ترغیب کنید. امر و نهی زیاد، نصیحتهای زیاد و پرگویی باعث بیاثر شدن و لجبازتر شدن فرزندان میشوند. دوستی و رفاقت شما مهمترین پنجره ورود برای تاثیرگزاری است.
- علاقه ایشان به نماز پتانسیل بسیار خوبی برای ادامه رفتارهای دینی است. از این علاقه کمال استفاده را ببرید. تشویق را زمانی که خودانگیخته فرائض را به جای میآورد فراموش نکنید.
- نوجوانی یعنی شروع دورههای دوستی و گسترش دادن ارتباطات به دوستان بیرون از خانه. لازم است به صورت غیر مستقیم بهگونهای برنامهریزی کنید تا فرزندتان با همسالان نمازخوان ارتباط بیشتری داشته باشد تا زمینه تاثیرپذیری وی بیشتر شود.
- مطالعه کتابهای مفید در این زمینه بسیار کمک خواهد کرد. کتاب «امیران کوچک؛ روشهای انتقال آموزههای اعتقادی به کودکان 7 تا 14 سال در قرآن و روایات» تالیف مرتضی دانشمند از انتشارات عمو علوی و کتاب «تربیت دینی کودک و نوجوان؛ نکتهها و روشها» تالیف مریم ادیب از انتشارات منادی تربیت کمککننده خواهند بود.
🌹
🌺🌻 @khanjanidroos
💐💐💐
رعایت #حق_الناس
آیت الله نجابت نقل میکند وقتی که مشرف شدم خدمت سیدعلی قاضی، فرمودند هر حقی که هرکس بر گردن تو دارد باید ادا کنی.
خدمت ایشان عرض کردم مدتی قبل در بیـن شاگردهایم که نزد بنده درس طلبگی می خواندند یکی خوب درس نمیخواند. بنده ایشان را تنبیه کردم. اذن از ولیّ او هم داشتم در #تربیت. اینجا هم نیست کهطلب رضایت کنم.
فرمودند هیچ راهی نداری، باید او را پیـدا کنی. گفتم آدرس ندارم. فرمود باید پیدا کنی. آقای قاضی فرمود هر #حقی کـه برگردنت باشـد ، تا ادایش نکنی باب روحانیت ، باب قرب ، باب معرفت باز شدنی نیست.
یعنی اینها همه مال حضرت احدیت است و حضرت احدیت رضایت خود را در راضی شدن مردم قرار داده ...
@khanjanidroos
🔹🔸حضرت آیت الله خامنهای:
♦️مشکل این است که زندگی را با قرآن تطبیق نمی کنیم. مانند کسی که به پزشک مراجعه میکند اما به نسخه وی عمل نمی کند.
♦️قرآن هم کتاب و معرفت است و هم دستورات کاربردی دارد.
@Khanjanidroos
🔴 ویژه #برنامه☝️
《زندگی پس از مرگ》
✍ توصیه میکنم این #برنامه رو عزیزان از #شبکه_چهار_سیما دنبال کنند☝️
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @khanjanidroos
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
آیت الله حق شناس(ره):
🌱مناجات با پروردگار اضطرابات را از قلب میبرد.
🌱با مناجات،رحمت خدا بر سرتان میبارد.
و وقتی اضطرابات از قلب بیرون رفت ،قلب راحت میشود .
پس اولین برنامه ما باید مناجات با پروردگار باشد.
با یک ربع قبل از خواب ،یا اگر خدا مساعدت کرد،آخر شب و وقت سحر .
🕋 🕋🕋🕋🕋
@khanjanidroos