#حدیث
جابر گوید : امام باقر " علیه السلام " به من فرمودند :
🔘 اى جابر ! آیا کسیکه ادعاء تشیع می کند ، او را بس است ، که از #محبت ما خانواده دم زند ؟!
▫️ بخدا شیعه ما نیست ، جز آنکه از خدا پروا کند و او را اطاعت نماید ،
اى جابر! ایشان شناخته نشوند ،
▪️جز با فروتنى و خشوع و امانت و بسیارى یاد خدا و روزه و #نماز و نیکى به پدر و مادر و مراعات همسایگان فقیر و مستمند و قرضداران و یتیمان و راستى گفتار و تلاوت #قرآن و بازداشتن زبان از مردم ، جز از نیکى آنها ، و آنها امانت نگهدار فامیل خویش باشند.
جابر گوید عرض کردم : یا ابن رسول الله ما امروز کسى را داراى این صفات نمی شناسیم ، فرمودند :
▫️ اى جابر ! به راههاى مختلف مرو ، آیا براى مرد کافى است که بگوید:
من على "علیه السلام " را دوست دارم و از او پیروى می کنم و با وجود این فعالیت دینى نکند ؟!
▪️ پس اگر بگوید : من رسول خدا " صلى الله عليه و آله و سلم " را دوست دارم رسول خدا " صلوات الله علیه " که بهتر از على " علیه السلام " است.
سپس از رفتار او پیروى نکند و به سنتش عمل ننماید ، محبتش به پیغمبر به او هیچ سودى ندهد،
🔘 پس از خدا پروا کنید براى آنچه نزد خداست عمل کنید ، خدا با هیچکس خویشى ندارد ، دوست ترین بندگان خداى عزوجل
▪️ و گرامیترینشان نزد او▪️ با #تقوا ترین و مطیعترین آنهاست.
▫️اى جابر!
بخدا جز با اطاعت بخداى تبارک و تعالى تقرب نمی توان جست.
و همراه ما برات آزادى از دوزخ نیست و هیچکس بر خدا حجت ندارد ، هر که مطیع خدا باشد، دوست ما ، و هر که نافرمانى خدا کند ، دشمن ماست ،
#ولایت ما جز با عمل کردن و ورع بدست نیاید.▪️
📓 منبع: کتاب اصول کافی، جلد سوم ، صفحه ۱۱۸
ا شنبه هشتم ماه ذی الحجه یوم الترویه هست
سَأَلتُهُ: لِمَ سُمِّيَ يَومُ التَّروِيَةِ يَومَ التَّروِيَةِ؟ قالَ: لِأَنَّهُ لَم يَكُن بِعَرَفاتٍ ماءٌ، وكانوا يَستَقونَ مِن مَكَّةَ مِنَ الماءِ لِرَيِّهِم، وكانَ يَقولُ بَعضُهُم لِبَعضٍ: تَرَوَّيتُم تَرَوَّيتُم فَسُمِّيَ يَومَ التَّروِيَةِ لِذلِكَ
روای می گوید از امام صادق عليه السلام پرسيدم چرا به روز ترويه،ترويه مى گويند؟ فرمود:چون در عرفات، آب نبود و حجّاج براى آب نوشيدن،از مكّه آب مى آوردند و به همديگر مى گفتند «آب برداشتيد؟ آب برداشتيد؟ از اين رو، آن روز، روز ترويه نام گرفت.
❇️روز ترویه روزهاش فضیلت بسیار دارد و روایت شده: روزهی این روز جبران شصت سال [گناه یا روزه] است و شیخ شهید غسل این روز را مستحب دانسته
@roghaiiehkhoor
🌸🍃نبی اکرم (ص) میفرمایند:
💫✨ هنگام وضو میانِ انگشتان دست خود را باز کنید تا خدا به وسیله آتش میانِ آن را باز نکند.
📚نهجالفصاحه
@roghaiiehkhoor
9.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتما ببینید بسیار بسیار مفید است
هرکی میخواد بین جلیلی و قالیباف یکی رو انتخاب کنه حتما این کلیپ رو ببینه دوستان بسیار مهم هست حتما گوش کنید
@roghaiiehkhoor
سوال مطرح شده👇
با سلام احترام
استاد در بعضی از مناطق رسم است در روزهای عید قربان و عید فطر و نیمه شعبان و روز تاسوعا و نوروز مراسمی تحت عنوان عید اموات برگزار میکنند و برای اموات جدید عزاداری میکنند. آیا این رسم ریشه ای در اسلام و روایات دارد؟
@roghaiiehkhoor
پاسخ به سوال بالا👆
با سلام
سنت و رسم دینی برای عزاداری اموات سه روز بیشتر نیست در روایت از امام صادق (علیه السلام) آمده است:
قال الصادق ( عليه السلام ) : ليس لأحد أن يحدّ أكثر من ثلاثة أيّام إلا المرأة على زوجها حتى تقضي عدّتها . «نباید کسی بیشتر از سه روز، برای میت حداد بگیرد، مگر زن میت که باید تا پایان زمان عده، حداد گرفته و از زینت کردن خودداری کند» منظور از حداد ترک زینت است که نشانه حزن و عزای صاحبان عزا است.
این که می بینیم صاحبان عزا (حتی فامیل های دور تر) تا 40 روز و برخی تا سال میت؛ حالت عزا به خود می گیرند یک رسم خود ساخته ماست و ربطی به دین ندارد و برخی از آنها میراث به جای مانده از ایران باستان است.
پس عزا گرفتن برای اموات بعد از سوم ربطی به دین ندارد مخصوصا این که در روزهای اعیاد اسلامی که مستحب است لباس نو پوشیدن و تبریک گفتن و ... برخی به نام عید اموات در واقع عزا می نشینند و بقیه تسلیت می گویند این از رسوم غیر دینی است و باید برای بر طرف کردن آن فرهنگ سازی کرد
اما آنچه که صحیح است این است که :
در اعیاد اسلامی مانند عید قربان و عید فطر و روز جمعه ؛ اموات مومنین با اجازه پروردگار به شهر و دیار و خانه و خانواده خود سر می زنند (که این منحصر به اموات سال اول ندارد ) که خوب است که برای خوشحالی آنها کار مفیدی انجام دهیم صدقه ای بدهیم ، نماز مستحبی بخوانیم ، صله رحمی در منزل ایشان ایجاد کنیم به قبور ا«ها سر بزنیم و برای آنها قرآن بخوانیم و...
سند این سخن در پست بعدی آورده می شود
👇👇👇👇👇👇👇👇
#اموات
#عید_اموات
@roghaiiehkhoor
ادامه.....
امام صادق(ع) میفرماید:
«اذا کانَ یومَ الجُمعةِ و یوما العِیدَینِ امَرَ اللهُ رضوان خازن الجنان ان ینادی فی ارواح المؤمنین و هم عرصات الجنان: انّ اللهَ قَد اذنَ لَکم الجُمعةَ بالزیارةِ الی اهالیکُم و احبائکم مِن اهلِ الدُنیا»؛ (الاُصول الستة عشر(کتاب زید النرسي): ص۱۸۷ ح۱۵۴، بحار الأنوار: ج۸۹ ص۲۸۴ ح۳۱.)
روز جمعه و عید فطر و قربان که میشود، خداوند به رضوان نگهبان و مأمور بهشت دستور میدهد که در میدان بهشت برزخی به ارواح مؤمنان اعلام نماید که خداوند به شما اجازه داد که جمعه را به زیارت خانواده و دوستان که در دنیا هستند برود. بعد خداوند به رضوان دستور میدهد برای هر فردی شتری از شترهای بهشتی آماده کنند در حالی که این شتر از زبرجد سبز پوشیده شده و نیز به پارچههای بهشتی تزئین شده، بعد خداوند دستور میدهد اهل آسمانها از آنها استقبال کنند. در چنین فضایی فرشتگان هر آسمانی از آنها استقبال میکنند، بعد از آن ارواح از آسمان با استقبال پایین میآیند در وادی السلام پشت کوفه فرود میآیند.
سپس آن حضرت فرمود:
«ثم ینفرقون فی البلدان و الاعصار حتی یزوروا اهالیهم الذین کانوا معهم فی دار الدنیا و معهم ملائکة تصرفون وجوههم عما یکرهون النظر الیه الی ما یجبون و یزورون حفر الابدان حتی ما اذا صلی الناس و راح اهل الدنیا الی منازهم من مصلاهم، نادی فیهم جبرئیل بالرحیل الی غرفات الجنان قیر حلون»
بعد از آن ارواح مؤمنان در شهرهایشان پخش میشوند تا کسانی را که در دنیا با آنها بودند، زیارت کنند و فرشتگانی ارواح مؤمنان را همراهی میکنند و در این رفت و آمد اگر ارواح مؤمنان با جیزهایی برخورد کردند که باعثناراحتی مؤمنان شود، فرشتگان چهره آنها را از آنچه دوست ندارند به آنچه دوست دارند متوجه میکنند.
و این مسافرت عالم برزخ ارواح مؤمنان گودالهای قبرهای خود را مشاهده میکنند حتی مکانی را که مردم در آنجا نماز(میت) خواندند و بعد به طرف منازل خود رفتند آنجا را روح میت میبیند.
بعد از آنکه ارواح مؤمنان اقوام و بستگان و دوستان را در این اعیاد(روز جمعه، فطر و قربان) دیدند، جبرئیل به آنها اعلام میکند که به خانهها و محلهای بهشتی خود در عالم قبر و برزخ برگردید، آنها نیز برمیگردند.
#اموات
#عید_اموات
@roghaiiehkhoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷برای غدیر باید بهترین کارا با بهترین کیفیت انجام بشه👏
الانم وقتشه نه دقیقه 90👌
@roghaiiehkhoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حاج آقا قرائتی :
افشا فساد مسئولین غیبت نیست.
هوار کشیدن فساد مسئولین عین اخلاق است.
@roghaiiehkhoor