🇮🇷
📝 #یادداشت_کوتاه | تحلیلی بر قشون کشی اردوغان به سوریه
🍃🌹🍃
🔻 ترکیه از سال ۲۰۱۶ تاکنون سه عملیات برای اشغال شمال سوریه انجام داده و هر بار در آن ناکام مانده است. هدف ترکیه، ایجاد منطقه حائلی به عمق ۳۰ کیلومتر در خاک سوریه است که این هدف هر بار و در طی عملیاتهای گذشته ترکیه در خاک سوریه دنبال شده است.
🔹 ترکیه مقطع فعلی را از نظر بازه زمانی بهترین زمان میداند؛ زیرا آمریکا و روسیه به دلیل جنگ اوکراین درگیر تنش هستند. از سویی دیگر، آمریکا به عنوان متحد اصلی کردهای شمال سوریه، علاوه بر درگیر بودن در جنگ اوکراین، به دنبال رضایت ترکیه برای عضویت دو کشور فنلاند و سوئد جهت عضویت در ناتو است. این عوامل باعث شده که اردوغان زمان فعلی را به عنوان عملیات نظامی در شمال سوریه انتخاب کند.
🔸 حملات پیشین ترکیه به شمال سوریه در جهت مبارزه با پ.ک.ک، موجب محبوبیت اردوغان نزد افکار عمومی ترکیه شده بود. تورم ترکیه در مقطع فعلی به ۷۳ درصد رسیده است و اردوغان برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۳ ترکیه نیاز به بازآفرینی عملکرد خود دارد و به دنبال جهتدهی به افکار عمومی است تا با پیش کشیدن مسائل فراسرزمینی، امتیاز تبلیغاتی در انتخابات آینده مبنی بر کارآمدی دولتش داشته باشد و از این طریق بر مشکلات اقتصادی کشورش سرپوش بگذارد.
🔺 درمجموع میتوان گفت هرچند فعلاً ترکیه از انجام عملیات نظامی در شمال سوریه منصرف شده است، اما در آینده نه چندان دور احتمال این عملیات وجود دارد. این تهدیدها از یک منظر برای سوریه فرصت است و آن نیز اتحاد کردها با ارتش سوریه برای مقابله با ترکیه است؛ فرمانده شبهنظامیان کُرد موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه گفته که حاضر است برای مقابله با ترکیه، با نیروهای ارتش سوریه همکاری کند. این امر باید برای سایر کشورها نیز محرز شود که خروج کشورهای اشغالگر همچون آمریکا نیز اولویت آتی دولت سوریه در آینده نهچندان دور است.
✍محمدرضا فرهادی
🔰 فعال شدن دیپلماسی خفته گازی
🔰 فعالسازی دیپلماسی انرژی یکی از محورهای مهم فعالیتهای وزارت نفت در دولت سیزدهم بوده است، در این راستا، در چند ماه نخست کار دولت سیزدهم بود که قرارداد سواپ گاز ترکمنستان به آذربایجان پس از 5 سال وقفه در سفر رئیسی به ترکمنستان از سوی وزیر نفت امضا شد. بر اساس این قرارداد حدود 1.5 تا 2 میلیارد مترمکعب گاز ترکمنستان از مسیر ایران به آذربایجان منتقل میشود و ایران بخشی از این گاز را بهعنوان حق ترانزیت یا سواپ برمیدارد.
🔰 نکته بسیار مهم در این قرارداد، عدم نیاز به مبادلات مالی برای اجرای آن است که باعث میشود اجرای قرارداد بسیار روان و بدون مشکل انجام شود. طی روزهای اخیر وزیر نفت تفاهمنامه دو برابر شدن سواپ گاز ترکمنستان به آذربایجان را با مقامات آذری امضا کرد و اعلام کرد که ایران ظرفیت بالاتر بردن این میزان تا 3 یا 4 برابر را نیز دارد. قرارداد سواپ گاز از یکسو به پایدارتر شدن شبکه گاز شمال شرق کشورمان کمک زیادی میکند و از سوی دیگر مسیر ایران را در تبدیل به هاب انرژی منطقه هموارتر میکند. علاوه بر این، احیای این قرارداد پس از 5 سال وقفه و دو برابر شدن آن در کمتر از چند ماه، در واقع باز کردن مسیر مسدود شده دیپلماسی انرژی است و امکان انعقاد قراردادهای مشابه با دیگر کشورهای منطقه را فراهم میکند.
⛔️9 مخرج مشترک ویرانگر...
رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان فرمودند که برای مطالبه گری مراقبت کنید با دشمن مخرج مشترک پیدا نکنید. اما در مراقبت از این مخرج مشترک شوم چه باید کرد؟
✅این 9 مورد را مرور کنیم:
1⃣یکم. مطالبه گری بی مبنا
شعار عدالتخواهی را چه کسی در این عصر به بروز و ظهور کشاند؟ امام خمینی با شکل گیری انقلاب. پس پی گیری چنین ارزشی را هم باید از مکتب امام گرفت. با این توضیح لازمست پیش از مطالبه گری، نظام اندیشه و مبانی انقلابی مان را تقویت کنیم. نسبت ولایت با عدالتخواهی. نسبت قانون با عدالتخواهی. نسبت مصلحت با عدالت خواهی و ...
در غیر این صورت عدالتخواهی شبه مارکسیستی یا عدالتخواهی خوارجی و متحجرانه، در دامن مخرج مشترک با دشمن خواهد نشست.
2⃣دوم.مطالبه گری غیراخلاقی
مطالبه گری که در آن اخلاق رعایت نشود بدون تردید همسفره با شیطان است؛ ولو با نیت های خیرخواهانه و انقلابی باشد. روح و معنای مطالبه گری انقلابی همین اخلاق و شریعت است. کسی که بی اعتنا به اخلاق باشد، عدالتخواهی اش ظالمانه است.
3⃣سوم. مطالبه گری کور
مطالبه گری که به علت های عمیق و اصلی توجه نمی کند و تنها مصادیق را فریاد می کند، مطالبه اش کور است. این مدل مطالبه گری چون علت ها را نمی بیند قدرت فهم اصل و فرع را ندارد و فرع را جای اصل و برعکس فریاد می کند. چنین مطالبه گری تنها به یک داد زن تقلیل می یابد.
4⃣چهارم. مطالبه گری خیال انگیز
مطالبه گری خیال انگیز، آرمانگرایی بدون واقع بینی است. کسانی که بی اعتنا به واقعیت ها برای رسیدن به آرمان ها، فریاد می کشند سهم بالایی در ناامیدی خود و دیگران دارند. این دسته کمک می کنند غرض دشمن محقق شود و آنهم ناامیدی از اصلاح و حرکت است.
5⃣پنجم. مطالبه گری در بن بست
مطالبه گری که در آن هیچ راه حل معقول و متکی بر واقعیت و کارشناسی ارائه نمی شود، مطالبه گری در بن بست است. مدلی که هیچ روزنه روشن و شفافی از امکان اصلاح نشان نمی دهد.
6⃣ششم. مطالبه گری کاریکاتوری
این مدل مطالبه گری فقط سیاهی ها را می بیند و قدرت دیدن سیاهی در کنار زیبایی ها و دارایی ها را ندارد. از منظر این مطالبه گری آدم ها یا صفرند یا یک و با هر خطا شمر می شوند و در نتیجه جز معصوم کسی در دایره جبهه حق نمی ماند.
7⃣هفتم. مطالبه گری شتابزده
مطالبه گری که هرچی دید و هرچه دستش رسید را سر دست می گیرد و پیش از آنکه نسبت به درستی آن علم پیدا و تحقیق کند دست به افشاگری می زند.
8⃣هشتم. مطالبه گری سوپرمنی
مطلبه گری که هدفش تنها و تنها شهرت و لایک و فیو و ممبر است. این نوع مطالبه گری هدف نهایی اش اینست که بت من و سوپرمن شود و برای این راه تلاش می کند همه نهادهای نظارتی و قضائی را تعطیل معرفی کند تا از خود یک قهرمان دست ساز بسازد.
9⃣نهم. مطالبه گری فریبنده
این نوع مطالبه گری یک فریب بزرگ برای ایجاد خطای ادراکی است چرا که با ساخت تعمیم های ناروا، یک جز و مصداق را گرفته و به کل تعمیم می دهد. این مدل مطالبه گری روش اصلی خناسان و رسانه های شیطانی است که با کنار هم قرار دادن چند مصداق تلاش می کنند همه چیز را سیاه تصویر کنند.
✅و در نهایت؛ اگر قرار باشد این 9 خطای فاحش را در یک گزاره خلاصه کنم چنین خواهد بود:
اگر نقطه پایان یک مطالبه را گذاشتیم و در نهایت مخاطب از گذشته و آینده انقلاب ناامید شد بدانیم که به اسم عدالت و عدالتخواهی، بزرگترین ظلم را رقم زده ایم. فرقی هم نمی کند نیت مان عدالتخواهی یا انقلابی گری یا اصولگرایی یا اصلاح طلبی است؛ هرچه باشد مخرج مشترکش، طاغوت است ولاغیر.
🇮🇷
📝#خبر_تحلیل
🔻خبر: مقام معظم رهبری در مراسم سیوسومین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)، با بیان توصیههایی مهم، مردم و فعالان انقلابی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را به جلوگیری از هویتزدایی از انقلاب و تحریف امام، افشای دروغ و جنگ روانی دشمن، جلوگیری از نفوذ رگههای ارتجاع و سبک زندگی غربی و قدرشناسی از مسئولان انقلابی سفارش کردند.
🍃🌹🍃
🔸نکات تحلیلی:
1⃣ رهبر معظم انقلاب امسال نیز همچون سالهای اخیر به ضرورت توجه به «درسها و گفتار و رفتار امام» در سالگرد ارتحال ایشان تأکید کردند، اما پرداختن بیشتر معظمله به مسائل جاری کشور بهویژه در بعد روانی- رسانهای و نقاط هدف و ترفندهای دشمنان در این حوزه نشان میدهد که ایشان با درک عمیق نقطه تمرکز دشمن، تلاش میکنند تا به بسیج همگانی با محوریت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی دشمن، شکل و انسجام دهند.
2⃣ تأکید ایشان بر محورهای تهاجم شناختی دشمن و ضرورت مقابله با آن نشان میدهد که در ارزیابی ایشان، ایران اسلامی در مواجهه با جبهه دشمنان، بیش از هر حوزهای، از ضعف در حوزه رسانه و اقدامات تبیینی رنج میبرد. به همین دلیل است که دشمن میتواند نقاط قوت و پیروزیها را بهعنوان نقطهضعف و شکست برای افکار عمومی جلوه دهد. پیامد این ضعف، ایجاد شکاف ادراکی میان واقعیتهای کشور و تصویر ذهنی افکار عمومی از آن واقعیتها است.
3⃣ با توجه به وابستگی تحریم و تحریف، ایشان حتی راهحل مسائلی چون تحریم را در خلع سلاح جریان تحریف میداند؛ یعنی عدم خنثیسازی تحریمها در داخل را ناشی از یکسری محاسبات غلط و ذهنیتهای نادرست میدانند که در صورت جهاد تبیین و زدودن آن محاسبات و ذهنیتها، بهراحتی میتوان بر تحریمها هم غلبه پیدا کرد؛ زیرا باوجود محاسبات غلط، انگیزه و عزم لازم برای مقابله با تحریم شکل نمیگیرد.
4⃣ درنهایت اینکه معظم له با درک عمیق نقشه دشمن و گوشزد راههای مواجهه با آن، ضمن افشاگری در قبال جریان تحریف، جهادگران عرصه تبیین را به حفظ و ارتقاء روحیه و انگیزه برای شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن و ضرورت امیدآفرینی در برابر سمپاشیهای روانی جریان تحریف متوجه کردند.
✍ مصطفی قربانی
#رزمایش_بیست_دوم
📝 #یادداشت_کوتاه | هدف آژانس از قطعنامه احتمالی چیست؟
🍃🌹🍃
🔻 قطعاً اقدام احتمالی آژانس علیه کشورمان در راستای فشارهای مختلفی است که طرف آمریکایی برای عقبنشینی ایران در جنگ ارادهها و مذاکرات وین وارد میکند.
🔹 مجموعهی این اقدامات علیه کشورمان در حوزههای مختلف ازجمله دزدیدن نفتکش ایرانی در سواحل یونان تا اقدامات تخریبی و عملیات ترور توسط صهیونیستها، جنگ روانی و برجسته سازی اپوزیسیون ضعیف و بدون پشتوانه که با استفاده از رسانههای ضد انقلاب سعی در برجسته نمایی آنها دارند، همه در راستای فشار سیاسی برای عقب بردن ایران است.
🔸قطعاً قطعنامه آژانس مسیری را که نمایش میدهد را در پی ندارد؛ زیرا ارجاع به شورای امنیت در نهایت با وتوی چین و روسیه مواجه خواهد شد.
🔺با وجود مکانیسم ماشه نیازی به طی کردن چنین مسیری نیست، اگر طرف غربی از مکانیسم ماشه صحبت نمیکند و بر قطعنامه آژانس تاکید دارد، دلیلش این است که به دنبال اقدامات عملی نیست و نیاز دارد که مذاکرات وین را همچنان زنده نگه دارد تا شانس توافق به وجود آید.
✍ مصطفی خوش چشم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 چرا دنیا درگیر بحران غذا و انرژی است؟
🍃🌹🍃
❌ تنشهای سیاسی- نظامی به همراه هزینههای حمل و نقل، خشکسالی و تغییرات آب و هوایی منجر به بروز بحران بزرگتر مواد غذایی شدهاست.
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#رزمایش_بیست_دوم
🎥#کلیپ | سوپر انقلابی ها
🍃🌹🍃
🔗 دریافت با کیفیت اصلی👇
https://basirat.ir/fa/news/337892
⭕️ظاهرا اربابان #ایران_اینترنشنال به این شبهرسانه دستور دادهاند رسما بجای خلیج فارس از عنوان خلیج برای خلیج همیشه فارس استفاده کنند!
کارمندان مفلوک فارسیزبانش هم که چارهای جز اطاعت ندارند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از خیانتهای برخی سلبریتیهای وطن فروش این است که مردم جهان چنین تصوری از ایران پیدا میکنند.
🔹خاطره حامد حدادی ستاره بسکتبالیست ایرانی از حضور در لیگ NBA آمریکا
#سلبریتی_دوزاری
🇮🇷
❌ نشست مجازی
✅ موضوع: دولت سیزدهم و تحولات داخلی، منطقهای و بین المللی
🌏سخنران: دکتر قربانعلی محبوبی- دکتری مطالعات بین الملل
زمان: سه شنبه ۱۷ خرداد ساعت ۲۲:۰۰
🎥 لینک ورودبه نشست👇👇
🆔https://rubika.ir/ahlolbasar
👌 شاهدی بر برچسب دقیق و بجایِ مافیایی، بحران ساز و بحران زیست بودن آمریکا....
اندیشکده آمریکایی کوئینسی [Quincy Institute for Responsible Statecraft] مؤسسه کشورداری مسئولانه آمریکایی که در سال ۲۰۱۹ در واشینگتن دی سی تأسیس شده است. این اندیشکده مروج ایدههایی است که «سیاست خارجی آمریکا را از جنگهای بی پایان به سوی دیپلماسی نیرومند در جستجوی صلح بینالمللی سوق میدهند.»
این اندیشکده با انتشار گزارشی مینویسد: «تحولات اخیر در چهارچوب جنگ اوکراین، جدای از اینکه رنج و آسیبهای فراوانی را برای مردم و افراد غیرنظامی ایجاد کرده، موجب افزایش قابلتوجه هزینهکردهای نظامی آمریکا و اتحادیه اروپا نیز شده است. اگرچه جنگ اوکراین بهزعم بسیاری یک تراژدی قابلتوجه در عرصه روابط بینالملل است بااینحال، یک گروه هستند که نهتنها از این جنگ منفعت زیادی میبرند بلکه حتی خواهان تداوم یافتنِ آن نیز هستند. این گروه همان "پیمانکاران و شرکتهای تسلیحاتی ایالاتمتحده آمریکا" هستند».
اندیشکده کوئینسی در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: «جنگ اوکراین برای شرکتهای آمریکایی یک موهبت تمامعیار است. در این راستا، شرکت ریتون میتواند حجم قابلتوجهی از موشکاندازهای ضد هوایی "استینگر" خود را به اوکراین ارسال کند و درعینحال، این شرکت در کنار لاکهید مارتین میتوانند موشکهای ضدتانک "جاولین" را در بحث صادرات به اوکراین افزایش داده و منافع مادی بیشتری را کسب کنند».
رئیس شرکت آمریکایی ریتون تکنالوجیز در جریان یک مصاحبه، تأکید میکند: «چشمانداز وقوع درگیری و منازعات در شرق اروپا و دیگر مناطق جهان میتواند آورده اقتصادی بسیار خوبی برای این شرکت داشته باشد. تنشها در اوکراین، دریای چین جنوبی و دیگر تنشهایِ مشابه، همه و همه موجب میشوند تا بودجههای نظامی در جهان بالا روند. از این منظر، من کاملاً انتظار دارم که حدی از مزایا و منافعِ این قضیه نصیب شرکت ما نیز شود». وی در بخش دیگری از گفتگوی خود میآورد: «من هیچ عذرخواهی به دلیل حضور فعال شرکتمان در قالب جنگ اوکراین و فروش سلاح به این کشور انجام نمیدهم. ما آنجا هستیم تا از دموکراسی دفاع کنیم و البته تا حدی نیز در گذر زمان از قِبل اقدامات خود منافع مادی را کسب میکنیم. هرگونه سلاحی که در شرایط کنونی به اوکراین ارسال میشود، از زرادخانهها و انبارهای ما صادر میگردد که این مسئله خبری بسیاری خوشحالکننده است. البته که در ادامه باید تلاش زیادی کنیم تا بار دیگر انبارهای تسلیحاتی خود را مملو از سلاح کنیم و به کسب سود بیشتر در آینده نیز فکر کنیم».
بنا بر آمار موجود در داخل آمریکا، در دو دهه گذشته، شرکتهای نظامی 2.5 میلیارد دلار برای تلاشهای لابیگری خود هزینه کردهاند و درعینحال ۲۸۵ میلیون دلار در کمکهای تبلیغاتی، به اعضای کلیدی کنگره دادهاند. در یک سال بهطور متوسط این صنعت حدود 700 لابیگر یا بیش از یک نفر برای هر نماینده کنگره استخدام میکند که کار آنها تشویق قانونگذاران به تصویب بستههای کمک نظامی است!
قطع تعدادی دوربین فراپادمانی آژانس در ایران
🔹سازمان انرژی اتمی ایران از قطع فعالیت دوربینهای فراپادمانی دستگاه اندازهگیری بر خط سطح غنا OLEM و فلومتر آژانس در ایران خبر داد.
🔹در بیانیه این سازمان آمده: ایران تاکنون همکاریهای گستردهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاریها ناشی از حُسننیت ایران است، نه تنها قدردان این همکاریها نبوده بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است.
🔹به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت دوربینهای فراپادمانی دستگاه اندازهگیری بر خط سطح غنا OLEMو فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولان مربوطه داده شده است.
🔹البته بیش از ۸۰ درصد از دوربینهای موجود آژانس دوربینهای پادمانی هستند که کمافیالسابق فعالیت این دوربینها ادامه خواهد یافت.