eitaa logo
مواعظ
17 دنبال‌کننده
234 عکس
179 ویدیو
5 فایل
چیزی به نام روح هم داریم که باید تغذیه درست شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
🌙ماه مبارک رمضان تمرین بهترین ها است. "توجه نمودن" به اعمال یکی از بهترین اعمال است . یکی از عواملی که باعث می شود انسان بیشتر به اعمالش "توجه" نماید، این است که بداند در این عالم کسانی وجود دارند که ناظر اعمال انسان ها هستند. با توجه به فرمايشات أميرالمؤمنين (عليه السلام) مي‌توان "ناظران اعمال" را چنين دسته‌بندي نمود: الف) خداوند متعال آن حضرت درباره خداوند متعال مي‌فرمايد: "وَ إِنَّهُ لَبِكُلِ‏ مَكَانٍ‏ وَ فِي كُلِّ حِينٍ وَ أَوَانٍ وَ مَعَ كُلِّ إِنْسٍ وَ جَانٍ؛ او در هر مكاني و در هر زماني و با هر انسان و جنّي است" حضرت در اين حديث شريف تصريح نموده كه تمام موجودات در تمام زمان‌ها و تمام مكان‌ها، در محضر خداوند هستند. بنا بر اين، نه موجودِ بي‌ناظر وجود دارد و نه زمانِ‌ بي‌نظارت و نه مكانِ ‌بي‌ناظر. ادامه دارد.........
📌 ، بانویی بهشتی ◀️حضرت (س) فرزند خویلد و از خانواده ای خوش اصل و نسب است. ◀️حضرت خدیجه، قبل و بعد از اسلام به و شهرت داشت. ◀️حضرت خدیجه قبل از اسلام، پیرو دین حضرت (ع) بود. ◀️حضرت خدیجه، ۲۸ سال داشت که با رسول الله(ص) ازدواج کرد. ◀️حضرت خدیجه، به عنوان زنی برجسته، و ، امین و مجاهد، همواره مورد تکریم رسول الله قرار میگرفت. ◀️حضرت (س)، دختری بهشتی تربیت یافته حضرت خدیجه است. ◀️طبق گزارش ابن عساکر(م571ق)، با آنکه در میان عرب رسم سپردن فرزند به دایه وجود داشت، اما حضرت خدیجه(س)، شخصا به دخترش حضرت فاطمه(س) شیر داد و از کسی کمک نگرفت. ◀️حضرت خدیجه، سختی های زیادی در راه اسلام به ویژه در شعب ابی طالب کشید. ◀️حضرت خدیجه در راه اسلام دارایی های خود را تقدیم اسلام کرد. وی خانه ای با حیات بزرگی داشت که در خدمت اسلام و مسلمانان بود. ◀️حضرت خدیجه، در نهایت در سال دهم بعثت که حضرت فاطمه(س) پنج ساله بود، درگذشت. ◀️در عظمت آن حضرت، همین بس که وقتی امین بر پیامبر اکرم(ص) وارد می گردید، عرض میکرد: «سلام پروردگار و درود من را به خدیجه برسانید.»
☘️تفاوت میان بعثت پیامبر(ص) و ظهور حضرت قائم(عج) «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللهِ(ع) قالَ:إِذَا تَمَنَّى‏ أَحَدُكُمُ‏ الْقَائِمَ‏ فَلْيَتَمَنَّهُ‏ فِي عَافِيَةٍ فَإِنَّ اللَّهَ بَعَثَ مُحَمَّداً ص رَحْمَةً وَ يَبْعَثُ الْقَائِمَ نَقِمَةً.» از امام‌صادق(ع) نقل شده که آن حضرت فرمودند: «هرگاه کسی در آرزوی رسیدن به ظهور حضرت قائم(عج) باشد سعی کند این تمنا همراه با پاک بودن وی از هر گناه و معصیتی باشد؛ چون خدای متعال، حضرت محمّد(ص) را مایۀ رحمت فرستاده و حضرت قائم مایۀ نقمت برای گنهکاران خواهد بود.» یعنی اگر دلَت خواست و همیشه این آرزو را داشتی که ‏ای‌کاش ظهور امام ‌زمان(عج) را درک می‏کردم و آن حضرت را از نزدیک می‏دیدم، پس سعی کن خوب باش و از هر گناه و معصیتی به‌دور باشی و با همین خوب بودنت مورد رضای امام ‌زمان واقع می‏شوی. و اگر اهل گناه و معصیت باشی به یقین که امام ‌زمان از دیدن تو شادمان نخواهد شد و آن حضرت از افراد ناپاک و خطاکار بری است. در زمان جاهلیت یعنی قبل از بعثت پیامبر اسلام(ص) اگر کسی هر گناه ومعصیتی مرتکب می‏شد در واقع آن مردم از احکام و مسائل شرعی بی‌خبر بودند، لذا خیلی‌ها از روی ناآگاهی و نادانی گناه و معصیت می‏کردند و پس از آمدن اسلام، وقتی که آن‌ها به خدمت پیامبر گرامی می‏رسیدند و شرح حال گذشتۀ خود را بازگو می‏کردند آن حضرت به آن‌ها مژدۀ بخشش و عفو خداوند را می‏رساند، به شرط اینکه حالا که مسلمان شدی و از احکام شرع و فرامین الهی آگاه شدی گناهان گذشته را هرگز تکرار نکن. چون مورد بازخواست قرار می‏گیری و خدای متعال از اینگونه افراد، بیزار و خشمگین خواهد شد. ولی آن‌ها که اهل همه‌جور گناه و معصیت هستند و احکام شرع و فرامین الهی و مسائل حلال و حرام خدا را می‏دانستند و به همۀ آن‌ها بی‌اعتنا بودند یقیناً جایگاه این‏ها در نزد امام ‌زمان(عج) خیلی متفاوت است با آن‌هایی که در بدترین اوضاع، مواظب و مراقب دین و ایمان خود بودند؛ پس خیلی فرق است بین بعثت پیامبر گرامی ومبعوث شدن حضرت قائم(عج).
✍️ بزرگترین خدمت به اسلام از نگاه آیت‌الله‌العظمی صافی در عصر حاضر، بهترین و بزرگ‌ترین خدمتی که هر مسلمان باید به اسلام بنماید، این است که: با محدود کردن قرآن در دایره عبادات و چهاردیواری مساجد و جدا کردن آن از اجتماع و امور دنیا ـ ‌که یک فکر خطرناک غربی و بیگانه از اسلام است‌ ـ مبارزه کند https://www.hawzahnews.com/news/954715/%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B8%D9%85%DB%8C-%D8%B5%D8%A7%D9%81%DB%8C
شهید آوینی رحمه الله: عقل معاش مي‌گوید كه شب هنگامِ خفتن است، اما عشق مي‌گوید كه بیدار باش، در راه خدا بیدار باش تا روح تو چون شعاعی از نور به شمس وجود حق اتصال یابد. عقل معاش مي‌گوید كه شب هنگام خفتن است، اما عقل معاد مي‌گوید كه همه‌ی چشم‌ها در ظلمات محشر، در آن هنگامه‌ی فزع اكبر، از هول قیامت گریانند، مگر چشمی كه در راه خدا بیدار مانده و از خوف او گریسته باشد. عقل معاش مي‌گوید كه شب هنگام خفتن است، اما عشق مي‌گوید: چگونه مي‌توان خفت وقتی كه جهان ظلمتكده‌ی كفرآبادی است كه در آن احكام حق مورد غفلت است؟ عشق مي‌گوید: چگونه مي‌توان خفت وقتی كه هنوز خون گرم امام عاشورا از زمین كرب و بلا مي‌جوشد و تو را فرا مي‌خواند؟ چگونه مي‌توان خفت و جهان را در كف جهال و قد‌اره‌بندها رها كرد؟ نه، شب هنگام خفتن نیست. http://www.aviny.com/article/aviny/chapters/matnefilm/part_3/jadeh.aspx
☘️قرآن و انتخابات ریاست جمهوری: 🌙خداوند متعال در سوره مبارکه "توبه" می فرماید: وَ الَّذينَ اتَّخَذُوا مَسْجِداً ضِراراً وَ كُفْراً وَ تَفْريقاً بَيْنَ الْمُؤْمِنينَ وَ إِرْصاداً لِمَنْ حارَبَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ مِنْ قَبْلُ وَ لَيَحْلِفُنَّ إِنْ أَرَدْنا إِلاَّ الْحُسْنى‏ وَ اللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّهُمْ لَكاذِبُونَ (107) و [از منافقان‏] كسانى هستند كه بر پايه دورويى و نفاق، مسجدى ساختند براى آسيب رساندن و ترويج كفر و تفرقه‏افكنى ميان مؤمنان و كمين‏گاهى براى [گردآمدن‏] كسانى كه پيش از اين با خدا و پيامبرش جنگيده بودند، سوگند سخت مى‏خورند كه ما با ساختن اين مسجد جز خوبى [و خدمت‏] قصدى نداشتيم، ولى خدا گواهى مى‏دهد كه بى‏ترديد آنان دروغگويند. (107) لا تَقُمْ فيهِ أَبَداً ... (108) ای پیامبر هرگز [براى عبادت و نماز] در آن مسجد نايست‏ 🏝داستان از این قرار است که عده ای از منافقان از پیامبر (صلّی الله علیه و آله) اجازه خواستند تا مسجدی نزدیکتر از مسجد قبا در قبیله بنی سالم تأسیس کنند تا افرادی که بیمار و علیل و پیر هستند، برای آمدن به مسجد راحت باشند و همچنین شبهایی که باران می آید، برای آمدن به مسجد دچار سختی نشوند. پیامبر (صلّی الله علیه و آله) اجازه دادند. پس از آنکه مسجد را ساختند از پیامبر درخواست نمودند که در این مسجد، نمازی را اقامه بفرمایند تا در واقع تأییدی بر کارشان شود. خداوند از طریق وحی به پیامبر (صلّی الله علیه و آله] خبر داد که این مسجد ضرار است و آیات مربوطه را نازل نمود و از این رو حضرت اولا در این مسجد نمازی اقامه ننمودند، ثانیاً این مسجد را دستور دادند آتش بزنند. اما نکات قابل توجه این آیه: ⛔️اولا منافقان برای ضربه زدن به دین و جامعه مسلمانان، با ابزاری که مایه فریب دیگران هست اقدام می کنند که در این آیه ابزارشان، مسجد بود. (اتَّخَذُوا مَسْجِداً) ⛔️ثانیا قسم سخت خوردند که ما جز خیر رساندن قصدی نداریم. لذا باید دقت کنیم شعار خوب دادن ما را فریب ندهد.مثل برخی که شعار اصلاحات سر دادند اما در واقع اصلاحات آمریکایی مد نظرشان بود نه اصلاحات با رویکرد دینی ( لَيَحْلِفُنَّ إِنْ أَرَدْنا إِلاَّ الْحُسْنى) ⛔️ثالثا وظیفه ما در این آیه مشخص شده و آن اینکه ما نباید زیر خیمه این افراد سینه بزنیم و به عبارتی به آنها رأی دهیم چه اینکه سبب تأیید و تقویت آنها خواهیم شد و آنها بهتر اهداف پلید خود را پیش می برند. (لا تَقُمْ فيهِ أَبَداً) ✔️نتیجه: همان طور که پیامبر (صلّی الله علیه و آله) با اقامه ننمودن نماز در مسجد ضرار، کار آنها را تأیید ننمود، ما نیز نباید به کسانی رأی دهیم که سبب تقویت افراد نالایق شویم. به امید آنکه به برکت قرآن، خداوند توفیق انتخاب خوب و درست را به ما عنایت نماید.
☘️ادامه بحث توجه دادن به ناظران اعمال: 🌷از دومین کسانی که به عنوان "ناظران اعمال" انسان، در کلام أمیرمؤمنان (علیه السلام) به آن توجه شده، شخص رسول الله (صلّی الله علیه و آله) هست. در این باره حضرت فرمودند:«و هو الشهيد على الشهداء، و الشهداء هم الرسل (عليهم السلام)؛ اوست كه شاهد است بر تمام شاهدان و منظور از شاهدان، همان انبياء هستند.» یعنی علاوه بر اینکه هر پیامبری شاهد اعمال امت خود هست، رسول الله (صلّی الله علیه و آله)، علاوه بر اینکه شاهد اعمال امت خود هستند، شاهد سایر انبیاء هم هستند در روز قیامت. بنابراین بر اساس آیه قرآن، که می فرماید: (وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ) آیه ۱۰۵ - سوره توبه، رسول خدا ناظر و شاهد اعمال ما هستند. الباقر (علیه السلام)- إِنَّ أَعْمَالَ الْعِبَادِ تُعْرَضُ عَلَی نَبِیِّکُمْ کُلَ عَشِیَّهًْ الْخَمِیسِ فَلْیَسْتَحْیِی أَحَدُکُمْ أَنْ تُعْرَضَ عَلَی نَبِیِّهِ الْعَمَلُ الْقَبِیحُ. امام باقر (علیه السلام)- همانا کارها هر شام‌گاه پنج‌شنبه بر پیامبر شما عرضه می‌شود پس هریک از شما باید حیا کند از اینکه عمل زشتش بر پیامبرش عرضه می‌شود.
☘️ادامه بحث توجه دادن به ناظران اعمال: 🌷از سومین کسانی که به عنوان "ناظران اعمال" انسان، در کلام أمیرمؤمنان (علیه السلام) به آن توجه شده، "فرشتگانند". به گفته آن حضرت، خداوند فرشتگاني دارد كه هر روز، مسئول پرونده‌اي هستند و اعمال آدمي‌زاد را در آن مي‌نويسند: «إن لله ملائكة يتولَّون في كل يوم بشي‏ء يكتبون فيه أعمال بنى آدم‏»
☘️ادامه بحث توجه دادن به ناظران اعمال: 🌷از چهارمین کسانی که به عنوان "ناظران اعمال" انسان، در کلام أمیرمؤمنان (علیه السلام) به آن توجه شده، "اعضاء و جوارح"انسانند. آن حضرت در وصف اهوال قيامت مي‌فرمايد: «خُتِمَ‏ عَلَى‏ الْأَفْوَاهِ‏ فَلَا تَكَلَّمُ‏ وَ قَدْ تَكَلَّمَتِ الْأَيْدِي وَ شَهِدَتِ الْأَرْجُلُ وَ نَطَقَتِ الْجُلُودُ بِمَا عَمِلُوا فَلا يَكْتُمُونَ اللَّهَ حَدِيثاً.» بر دهانها مُهر نهاده خواهد شد و اجازه صحبت ندارند و دستان به سخن در می آیند و پاها شهادت می دهند و پوستها به سخن در می آیند نسبت به آنچه انجام داده اند . همچنين أمير المؤمنين (عليه السلام) اعضا و جوارح انسان را شهودان و سپاهيان خداوند معرفي مي‌فرمايد: «أَعْضَاؤُكُمْ شُهُودُهُ وَ جَوَارِحُكُمْ‏ جُنُودُهُ‏»
مسیر اصلی ما مبارزه با نفسه نه رنج کشیدن.ز این رو اگر رنجی می بریم به دلیل این مسئله هست بنابراین رنج اصالت ندارد.البته ان مع العسر یسرا
أمير المؤمنين مي‌فرمايند: «أَنْتُمْ عُمَّارُ الْأَرْضِ الَّذِينَ اسْتَخْلَفَكُمُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهَا لِيَنْظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ فَرَاقِبُوهُ فِيمَا يَرَى مِنْكُم‏؛ شما آبادگران زمين هستيد كه خداوند، شما را در آن به خلافت رسانده است تا ببيند چگونه رفتار مي‌كنيد. پس مراقب كارهايي كه خدا مي‌بيند، باشيد»