داستانهای پندآموز:
💠داستان یحیی یهودی شهید💠
🌟بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌟
😭چون سرهاى شهدا را با اسرا به شهر حرّان وارد كردند و مردم براى تماشا بيرون آمدند از شهر، يحيى نامى از يهودان مشاهده كرد كه سر مقدّس لب او حركت مىكند نزديك آمد، شنيد كه اين آيت مبارك تلاوت مىفرمايد:
💎وَ سَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ .
از اين مطلب تعجّب كرد، داستان پرسيد، براى وى نقل كردند. ترحّمش گرفت، عمامۀ خود را به خواتين علويّات قسمت كرد و جامۀ خزى داشت با هزار درهم خدمت سيّد سجّاد عليه السّلام داد، موكّلين اسرا او را منع كردند، او شمشير كشيد و
پنج تن از ايشان بكشت تا او را كشتند بعد از آن كه اسلام آورد و تصديق حقيقت مذهب اسلام نمود. و قبر او در دروازۀ حرّان است و معروف به قبر يحيى شهيد است و دعا نزد قبر او مستجاب است.
منتهی الامال
✅کانال نکته های ناب
@rooshanfekr
داستانهای پندآموز:
💠مکافات نماز قضا💠
🌟بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌟
❄مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی معروف به شیخ نخودکی در وصیت خود به فرزندش می گوید:
💎اگر آدمی چهل روز به ریاضت و عبادت بپردازد، ولی یک بار نماز صبح از او فوت شود، نتیجه آن چهل روز عبادت بی ارزش و هباء منثورا خواهد شد.
💎فرزندم! بدان که در تمام عمرم تنها یک بار نماز صبحم قضا شد. پسر بچه ای داشتم که شب آن روز فوت شد. سحرگاه در عالم رویا به من گفتند که این مصیبت به علت فوت آن نماز صبح به تو وارد آمد.
💎اکنون اگر یک شب، نماز شبی از من فوت شود، صبح آن شب، انتظار بلایی را می کشم که به من نازل شود.
سپس حاج شیخ حسنعلی می افزاید:
پسرم! ترا سفارش می کنم که نمازت را اول وقت بخوان و از نماز شب تا آنجا که می توانی غفلت مکن.
از آقای نظام التولیه سرکشیک آستان قدس رضوی نقل است:
شبی از شبهای زمستان که هوا خیلی سرد بود و برف می بارید، آخرهای شب دستور دادم که تمام درهای حرم را ببندد. خادمی خبر داد که حاج شیخ حسنعلی در بالای بام در کنار گنبد مشغول نماز است و مدتی است که در حال رکوع می باشد و هر چند بار که مراجعه کردم، در همان حال رکوع بود. گفتم با حاج شیخ کاری نداشته باش، فقط کمی آتش هیزم در اتاق پشت بام بگذار که وقتی نمازش تمام شد، گرم شود.
💎آن شب برف سنگینی در مشهد بارید. هنگام سحر که برای بازکردن درهای حرم آمدیم، به آن خادم گفتم برو ببین حاج شیخ در چه حال است. خادم رفت و پس از چند لحظه برگشت و گفت: حاج شیخ هنوز در حال رکوع است و پشتش از برف پوشیده شده.
💎معلوم شد که ایشان از اول شب تا سحر در حال رکوع بوده است و سرمای شدید را اصلا احساس نکرده بود. (۱)
۱- نشان از بی نشانها / ص 33
✅کانال نکته های ناب
@rooshanfekr
🌟امام علی(ع):
💎بنده، به سبب بى صبرى، خودش را از روزى حلال محروم مى كند و بيشتر از روزى مقدّر هم نصيبش نمى شود.
📚شرح نهج البلاغه(ابن ابی الحدید) ج3،
@rooshanfekr
💠مبتلا به درد چشم ....💠
((( آیت الله بروجردی )))
مبتلا به درد چشم شدند، فرمودند:
در روز عاشورا مقداری از گِلِ پیشانی عزاداری امام حسین(ع) را بر چشمان خود مالیدم، دیگر در عمرم مبتلا به چشم درد نشدم و از عینک استفاده نکردم .....
@rooshanfekr
🌟 آیت الله بهجت(ره):
💎انسان هر راهی را بدون تقید و پایبندی به قرآن و سنت برود، روزبهروز تنزل میکند و تاریخ، از جمله قضایای سقیفه و پیامدهای آن، مانند واقعهٔ کربلا، هرروز تکرار میشود.
@rooshanfekr
🌟 آیت الله شاهآبادی(ره):
💎«سالک اگر روی افکار و خطورات خود تمرکز کند(یعنی کنترل کند) در همان اوایل، طیالارض نصیبش میشود.»
📚آسمانی/صفحه ۳۶
@rooshanfekr
مسجد امام حسین علیه السلام (۷)
بین الصلاتین
عاقبت عدم حضور در مسجد
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود: «مَنْ ضَیَّعَ الصَلاةَ فَهُوَ لِغَیْرِها اَضْیَعُ»
كسى كه نماز را سبك شمارد و ضایع كند، نسبت به
غیر نماز، تضییع بیشترى خواهد داشت.
(وسائل الشیعه، ج 3، ص 19.)
گذري بر تاريخ اسلام نشان ميدهد كه امامان معصوم با افراد گريزان از مسجد به شدت برخورد و آنان را طرد ميكردند و ديگران را نيز از معاشرت با آنان نهي ميفرمودهاند. در اين مقام به چند نمونه از آن اشاره ميشود:
۱. تحريم اجتماعي
در تاريخ اسلام آمده است كه امير مؤمنان(ع) افراد گريزان از مسجد را تحريم اجتماعي كرد و مردم را از معاشرت با آنان نهي فرمود. امام صادق ميفرمايند:
به امير مؤمنان خبر رسيد كه گروهي براي نماز در مسجد حاضر نميشوند. آن حضرت براي مردم سخنراني كرد و در ضمن فرمود: گروهي براي نماز خواندن با ما در مسجدمان حاضر نميشوند. اينان حق ندارند با ما بخورند و بياشامند و مشورت كنند و با ما ازدواج نمايند. همچنين حق ندارند از بيت المال چيزي بگيرند؛ مگر اينكه با ما در نماز جماعت حاضر شوند. نزديك است [اگر آن ها از كار خود دست بر ندارند] فرمان دهم خانههاي آنان را با آتش بسوزانند يا اينكه دست بردارند. آنگاه امام صادق(ع) فرمودند: مسلمانان از خوردن و آشاميدن و ازدواج با آنان خودداري كردند تا اينكه آنان در نماز جماعت حاضر شدند.۱
مشابه چنين اخطاري (آتش زدن خانهي كساني كه به مسجد نميآيند) در زمان حضرت رسول(ص) رخ داد
۲. در تاريخ آمده است كه پس از اين فرمان يك نفر نابينا خدمت پيامبر(ص) رسيد و عرض كرد: من نابينا هستم صداي اذان را ميشنوم؛ ولي كسي نيست دستم را بگيرد و به جماعت برساند. پيامبر اكرم(ص) فرمود: از منزل خود تا مسجد طنابي ببند و هنگام جماعت آن طناب را بگير و با راهنمايي آن، خود را به مسجد برسان و در نماز جماعت شركت كن.۳
فقها نيز بر اين مسئله تأكيد كردهاند كه مستحب است انسان با فردي كه در مسجد حاضر نميشود غذا نخورد، در كارها با او مشورت نكند؛ همسايهي او نشود؛ از او زن نگيرد و به او زن ندهد.۴
۲. خدشه دار شدن ايمان
طبيعي است كه مسلمانان در جامعهي اسلامي، كساني را كه در مساجد و صفوف نماز جماعت حاضر ميشوند، افرادي دين باور و مسلمان تلقي كنند و به ايمان و اسلام آنان گواهي دهند. همچنين دربارهي آنان كه از مسجد روي گردان و گريزان هستند، نيكي هايشان را انكار كنند و بلكه در مواردي، ممكن است در مسلماني آنان نيز ترديد روا دارند؛ زيرا اين افراد، به مظهر و تبلور اسلام و مسلماني اهميت ندادهاند. امام صادق(ع) در بيان تشريع نماز جماعت ميفرمايند:
«اگر جماعت و اجتماع در نماز نبود، كسي نميتوانست به صلاح [وخوبي] ديگري شهادت دهد؛ چون هر كس نماز را با جماعت به جاي نميآورد، مسلمانان، او را بي نماز به شمار ميآورند؛ زيرا پيامبر ص فرموده است: كسي كه بدون عذر و علت با مسلمانان در مسجد نماز نميگزارد، نماز او نماز نيست.»۵
جابربن عبدالله انصاري ميگويد: رسول خدا فرموده است:
در روز قيامت، سه چيز به خداوند شكايت ميكند: يكي از آنها مسجد است كه عرض ميكند: يا رَبِّ عَطَّلوني و ضَيَّعوني؛۶«پروردگارا! مرا تعطيل و ضايع كردند.»
۳. نشانه غفلت
يكي از مصاديق غفلت، ترك بدون عذر مسجد است. تفسير المعين للواعظين و المتعظنين ذيل آيهي (ولا تَكُن مِنَ الغافِلينَ)۷؛ «و از غافلان مباش» يكي از موارد غفلت را ترك حضور در اين مكان الهي بر شمرده و به سخني شريف استدلال كرده است كه حضرت امام حسن(ع) فرمود: الغَفلَةُ تَركُكَ المَسجِد؛۸؛«غفلت اين است كه[حضور در] مسجد را ترك كني.»
پي نوشت ها ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. وسائل الشيعه/محمد بن الحسن حر عاملي/ج۵/ص۱۹۶.
۳. داستان ها و حكايت هاي مسجد/غلامرضا نيشابوري/ص۳۴.
۴. توضيح المسائل مراجع/سيد محمد حسن بني هاشمي خميني/ج۱/ص۴۷۲/مسئلهي ۸۹۷.
۵. علل الشرايع/محمد بن بابويه (شيخ صدوق)/ج۲/ص۳۲۵.
۶. وسائل الشيعه/محمد بن الحسن حر عاملي/ج۵/ص۲۰۲؛ فضائل الخمسه من الصحاح السته/سيد مرتضي فيروز آبادي/ج۳/ص۲۸۵.
۷. سورهي اعراف/آيهي ۲۰۵.
۸. التفسير المعين للواعظين و المعتظين/محمد هويدي بغدادي/ص۳۳۰
@rooshanfekr
📚 #جهاد_با_نفس ، #شیخ_حر_عاملی قدس سره
🔴باب : وجوب پرهيز نمودن و ترسيدن از عرضه شدن عمل بر خدا و رسول و ائمه عليه السلام :
🔵 امام صادق عليه السلام فرمود: اعمال بندگان چه نيكوكاران و چه نابكاران در هر صبحگاه بر رسول خدا صل الله عليه و آله عرضه مى شود پس ، از اعمال خود بيمناك باشيد و گفتار خداى عزوجل كه مى فرمايد: ((و بگو عمل كنيد كه به زودى خداوند و رسولش عمل شما را مى بينند)) همين است ، و حضرت با خواندن اين آيه تا اينجا ، سكوت فرمود.
@rooshanfekr
💠پشت سر مردگان غیبت نکنید!💠
🔸️سخن گفتن به بدی، پشت سر مردگان، مورد تأیید اسلام نمی باشد و گناه است. وقتی ما در نماز میت با آن که شاید بدی هایی را هم از مرده بدانیم، می گوییم: «لا نعلم منه الا خیرا» (جز خیر از او نمی دانیم). از این رو؛ سزاوار نیست بعد از این سخن در نماز میت، سر سخن از بدی های انسان مرده باز شود.
حدیث۳۴۲۴.
🌟پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: 💎نیکیهای مردگانتان را یاد کنید و از بدی هایشان چشم بپوشید.
حدیث۳۴۲۵.
🌟 پیامبر خدا صلی الله علیه وآله:
💎کسی که نسبت به مردگان بدگویی مینماید مانند کسی است که خود را در معرض هلاکت قرار داده است.
📚نهج الفصاحه
@rooshanfekr
#تجسس
🌟پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمودند:
💎لاتتبعوا عثرات المسلمين، فانه من يتبع عثرات المسلمين يتبع اللّه عثراته، و من تتبع اللّه عثراته يفضحه
💎لغزشهاى مسلمين را پى گيرى نكنيد، زيرا كسى كه در پى لغزش مسلمين باشد خداوند لغزشهايش را پى مى گيرد و كسى كه خداوند لغزشهايش را پى گيرد خدا او را مفتضح مى كند.
📚جامع السعادات، ج 2، ص 279
@rooshanfekr