🖤امام سجّاد(ع):
چهار عمل مکروهی که روزی را از انسان دفع میکنند:
1⃣ اظهارفقر و نداری کردن در حضور مردم؛
2⃣ خواب دیرهنگام شب و بعد از نماز صبح؛
3⃣ تحقیر و کمارزش شمردن نعمت های خدا؛
4⃣ شکوِه و گلایه داشتن از خداوند متعال.
📚 معانی الاخبار، ص ۲۷۱
@rooshanfekr
🌟امام صادق علیه السلام فرمود:
💎هر کس زیارت عاشورا بخواند ، شب اول قبر در آغوش امام حسین علیه السلام قرار خواهد گرفت.
📚کامل الزیارات ، ص 75
@rooshanfekr
🌟علامه طباطبایی : 💎توحید خالص، درمان هر دردی است؛ و به برکت این داروی شفا بخش، تمام بیماری های روحی و اخلاقی و ... برطرف می شود . حکمت زلال ، ص۱۲ ۱
🌟آیت الله بهجت : 💎توفیق زیارت ، ربطی به داشتن پول ندارد . جرعه ی وصال ، ص ۴۲
@rooshanfekr
💢↶ چرا به امام زین العابدین علیهالسلام
سجاد گفته میشود؟
💠🔹 امام باقر علیهالسلام فرمودند:
《اِن أبِى عَلى بنَ الحُسَينِ عَلیهِالسَّلامُ مَا ذَكَر اللهُ عَزّوجَل نِعمَةَ اِلّا سَجَد وَلا قَرَاء آيَة مِن كِتابِ اللهِ عَزّوجَل فِيها سُجُود اِلّا سَجَد وَلا دَفَعَ اللهُ عَزّوَجَل عَنهُ سُوءُ يَخشَاهُ أو كَيد كَائد اِلّا سَجَد وَلا فَرَغ مِن صَلاةِ مَفروضَة اِلّا سَجَد وَلا وَفَق لِاصلاحِ بَينَ اثنين اِلّا سَجَد وَ كانَ أثر السُّجُود فِى جَميعِ مَواضِعِ سُجُوده فَسمى السَّجاد لِذلِکَ》
↫◄ پدرم على بن الحسين علیهالسلام
هيچ گاه نعمتى را ياد نمیكرد جز اينكه
سجده شكر انجام میداد
↫◄ و آيهاى از كتاب خدا را نمیخواند که
داراى سجده بود مگر اينكه سجده میكرد
↫◄ و هرگاه خداوند مكر حيلهگرى
يا خطرى را از او برطرف میكرد
سجده شكر بجا میآورد
↫◄ و هر وقت از نماز فارغ میشد
سجده میكرد
↫◄ و زمانى که مؤفق میشد
بين دو نفر اصلاح كند سجده میكرد
و طورى بود که اثر سجده در تمام
اعضای هفتگانه سجده او نمايان بود
از اين جهت او سجاد ناميده شد
↲بحارالانوار، جلد۴۶، حدیث۶
@rooshanfekr
امام سجاد(ع)، مبارزی خستگیناپذیر
آن چهره مظلوم بیصدای سربهزیرِ منفعلی که از امام سجاد درست کردند، به کلی برخلاف واقع است. چهره حقیقی امام سجاد (ع) چهره یک مبارز قهرمان خستگیناپذیر آشتیناپذیر پیگیری است که با تدبیر تمام، با دقت کامل راهها را میشناسد و انتخاب میکند و به سمت هدفها این راهها را میپیماید، خودش خسته نمیشود و دشمن را خسته میکند؛ و نتیجه هم این شد که بالأخره دشمن خسته شکستخورده وقتی هیچ کار دیگر نتوانست بکند، متشبث شد به مسمومکردن امام سجاد (ع) و آن حضرت را مسموم کرد... این خلاصه زندگی امام سجاد (ع) است.
(امام خامنهای، 04/07/1365)
@rooshanfekr
صدایِ کربلا ۱۴.mp3
11.34M
#صدای_کربلا ۱۴ ( #حرف_آخر )
#استاد_شجاعی
#حجهالاسلام_قرائتی
▪️عزاداریها که تمام میشوند؛
تازه قیمتیافتگان در مکتب امام علیهالسلام، مشخص میشوند!
- آیا شما در عزاداریها، بدنبال قیمت و قدرت گرفتن بودهاید؟
- آیا هرساله هدفتان از شرکت در این عزاداریها، تنظیم شدنِ جهتگیریهایتان با امام، بوده است؟
💥همه در مکتب امام، تربیت نمیشوند !
@rooshanfekr
🌹 دفن پیکر پاک شهدای کربلا
🔴پرسش : پیکر شهدای کربلا توسط چه کسی دفن گردید؟
♦️به تعبير مرحوم حاج «شيخ عباس قمى» در نفس المهموم: «در كتب معتبر كيفيت دفن امام حسين(عليه السلام) و اصحابش به تفصيل نيامده است». (1)
ولى بنا به نقل مشهور اجساد مطهر شهدا سه روز زير آفتاب بر روى زمين مانده بودند و باد صحرا بر آن بدنهاى پاك مى وزيد. تا آنكه طائفه بنى اسد كه در غاضريه ـ محله اى نزديك كربلا ـ منزل داشتند، پس از تخليه كربلا از سپاه ابن سعد به كربلا آمدند و آن بدنهاى پاك را در خاك و خون مشاهده كردند.
♦️آنان از زن و مرد فريادشان به ناله و شيون بلند شد. وقتى كه مصمم شدند آن بدنهاى پاك را دفن كنند، چون نه سر در بدن داشتند و نه لباسى بر تن، هيچ يك را نمى شناختند. لذا متحير و سرگردان بودند كه چه كنند، ناگاه امام سجاد(عليه السلام) از سمت صحرا به سوى آنان آمد و شهدا را به آنها معرفى كرد. و قبل از همه به دفن پيكر پاك امام حسين(عليه السلام) اقدام فرمود.
♦️او در گوشه اى از كربلا كمى خاك را كنار زد، قبرى ساخته و پرداخته آشكار شد، دستها را زير بدن قرار داد و به تنهايى به داخل قبر برد و فرمود: «با من كسانى هستند كه مرا يارى كنند». چون بدن را در قبر نهاد صورت مباركش را بر گلوى بريده پدرش گذاشت و در حالى كه باران اشك چون ابر بهارى بر گونه هايش جارى بود، فرمود:
♦️«طُوبى لاَِرْض تَضَمَّنَتْ جَسَدَكَ الطّاهِرَ، فَإنّ الدُّنْيا بَعْدَك مُظْلِمَةٌ وَ الاْخِرَةُ بِنُورِكَ مُشْرِقَةٌ، أَمَّا اللَّيْلُ فَمُسَهَّدٌ وَ الْحُزْنُ فَسَرْمَدٌ، أَوْ يَخْتارَ اللهُ لاَِهْلِ بَيْتِكَ دارَكَ الَّتي أَنْتَ بِها مُقيمٌ وَ عَلَيْكَ مِنّي السَّلامُ يَابْنَ رَسُولِ الله وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ»؛ (خوشا به آن زمينى كه پيكر پاك تو را در برگرفته، دنيا پس از تو تاريك شد و آخرت به نور جمال تو روشن گشت. شبها ديگر خواب به سراغم نمى آيد و اندوهم پايانى نخواهد داشت. تا آن زمان كه خداوند اهل بيت تو را به تو ملحق كند و در كنار تو جاى دهد. درود و سلامم بر تو باد اى فرزند رسول خدا و رحمت و بركات خدا بر تو باد).
آنگاه از قبر خارج شد و آن را از خاك پوشاند و با انگشت روى قبر نوشت: «هذا قَبْرُ الحُسَيْنِ بنِ عَلِيِّ بنِ أبي طالِب اَلَّذِي قَتَلُوهُ عَطْشاناً غَريباً»؛ (اين قبر حسين بن على(عليه السلام) است كه او را با لب تشنه و غريب كشتند).
♦️سپس بدن پاك على اكبر(عليه السلام) پايين پاى حضرت به خاك سپرده شد و بقيه شهدا از بنى هاشم و اصحاب نيز در يك قبر دسته جمعى پايين پاى امام(عليه السلام) دفن شدند. (2)
♦️آنگاه امام سجاد(عليه السلام)، قوم بنى اسد را به طرف نهر علقمه محل شهادت حضرت عباس قمر بنى هاشم راهنمايى كرد. و پيكر پاك آن حضرت را در همانجا دفن نمودند. امام زين العابدين(عليه السلام) در حال دفن عمويش گريه سوزناكى كرد و فرمود: «عَلَى الدُّنْيا بَعْدَكَ الْعَفا يا قَمَرَ بَني هاشِم وَعَلَيْكَ مِنّي السَّلامُ مِنْ شَهيد مُحْتَسَب وَ رَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكاتُهُ»؛ (اى قمر بنى هاشم! بعد از تو خاك بر سر دنيا، بر تو درود مى فرستم و رحمت و بركات خداوند را براى تو طلب مى كنم). (3)
♦️سپس بنى اسد «حبيب بن مظاهر» را كه بزرگ قبيله آنان بود، جداگانه ـ همانجايى كه اكنون هست ـ دفن نمودند. (4)
♦️در اينكه امام سجاد(عليه السلام) چگونه در حال اسارت اقدام به چنين عملى نموده است، روايات زيادى در دست است كه مى رساند برابر مبانى اعتقادى شيعه، متولى كفن و دفن هر امامى، امام بعد از اوست. از جمله در روايتى از امام رضا(عليه السلام) مى خوانيم كه به همين نكته اشاره كرده در پاسخ على بن حمزه فرمودند: «همان كسى كه على بن الحسين(عليه السلام) را قدرت داده است كه (در حال اسارت) به كربلا بيايد و جسد مطهّر پدرش را به خاك سپارد، به صاحب اين امر (اشاره به خودش) قدرت داده است تا به بغداد آمده و امر پدرش (حضرت موسى بن جعفر(عليه السلام)) را عهده دار گردد و سپس بازگردد. با اين تفاوت كه وى همانند امام على بن الحسين(عليه السلام) در بند اسارت گرفتار نبوده است». (5)، (6)
📚 (1). نفس المهموم، ص 213.
(2). رجوع شود به: ارشاد مفيد، ص 470 ـ 471 و مقتل الحسين مقرّم، ص 320.
(3). مقتل الحسين مقرّم، ص 320 و ارشاد مفيد، ص 471.
(4). قصه كربلا، ص 418 .
(5). بحارالانوار، ج 48، ص 270 .
(6). گرد آوري از کتاب: عاشورا ريشه ها، انگيزه ها، رويدادها، پيامدها، سعید داودی و مهدی رستم نژاد،(زیر نظر آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى)، امام على بن ابى طالب عليه السلام، قم، 1388 ه. ش، ص 550.
💢چه بد امتی هستید
♦️هنگام سخنرانی امام سجاد علیه السلام در شام ، یکی از دانشمندان یهودی که در آن مجلس حضور داشت از یزید پرسید:
♦️"این جوان که سخنرانی می کند کیست؟"
یزید پاسخ داد:
"علی بن الحسین"
♦️یهودی گفت:
"حسین کیست؟"
یزید در جواب گفت:
"پسر علی بن ابی طالب است."
♦️عالم یهودی گفت:
"مادر حسین کیست؟"
یزید گفت:
"فاطمه ، دختر محمّد."
♦️یهودی گفت:
"این حسین ، پسر دختر پیامبر شما است و شما او را به همین زودی کشتید؟ به خدا سوگند كه اگر پیامبر ما حضرت موسی ، در میان ما فرزندى مىگذاشت، ما گمان مىكردیم كه او را تا سر حد پرستش باید احترام كنیم. ولی شما دیروز پیامبرتان از دنیا رفت و امروز بر فرزند او شوریده و او را از دم شمشیر گذراندید؟! واى بر شما! چه بد امتی هستید!"
📚بحارالانوار، جلد 45، صفحه 139
📚حياة الامام الحسين ، جلد 3 ، صفحه 395
@rooshanfekr