🌟امام علی علیهالسلام:
💎 بـه خدا سـوگند،
بنده بـا تقوايى را نمىشناسم
كه تقوايش او را سود دهد
مگر آن كه زبانش را نگه دارد...
📚 خطبه ۱۷۶
💎 هــر كس ستيزه جــــوست،
قــدرت تقواى الهى را نـــدارد.
📚 حكمت ۲۹۸
@rooshanfekr
💊 زمان مصرف دارو
🔸وَ قَالَ النبی (ص): تَجَنَّبِ الدَّوَاءَ مَا احْتَمَلَ بَدَنُكَ الدَّاءَ فَإِذَا لَمْ يَحْتَمِلِ الدَّاءَ فَالدَّوَاء.
🌟پیامبر(ص) فرمود:
💎تا زمانی که بدنت تحمل بیماری را دارد از دارو پرهیز کن و هرگاه تحمل نداشتی از دارو استفاده کن.
📚مکارم الاخلاق، ص۳۲۶
@rooshanfekr
🔰زیباست حتمابخونید🔰
🔶 وحشتناک ترين لحظه ى زندگى،
لحظه ايست که انسان رادر سرازيرى قبرميگذارند.⚰️
👈 شخصى نزدامام صادق(ع)رفت
و گفت من از ان لحظه بسيارميترسم،
چه کنم؟
❣️ امام صادق(ع)فرمودند:
✨زيارت عاشورا را زياد بخوان
آن مرد گفت چگونه با خواندن زيارت
عاشورا از خوف آن لحظه در امان باشم؟
❣️ امام صادق فرمود: مگر در پايان زیارت عاشورا نمى خوانيد.
💠 اللهم ارزقنى شفاعة الحسين يوم الورود؟🙏
یعنی خدايا شفاعت حسين(ع)را
هنگام ورود به قبر روزى من کن.😔
☝️زيارت عاشورا بخوانيد تا امام حسين(ع) در آن لحظه به فريادتان برسد.
...❣️ اگر خواستید قرائت زیارت عاشورا را ترویج کنید برای دیگران ارسال نمایید...❣️
#نشر_دهید.
@rooshanfekr
🌹 صلواتی ویژه 🌹
بر پیامبر صلّی الله علیه و آله
و خاندان گرامیش علیهم السلام
🌟امام صادق علیه السلام فرمود:
🌴 کسی که با این صلوات بر پیامبر صلّی الله علیه و آله و خاندانش درود فرستد، به خدا قسم مانند روزی که مادرش وی را به دنیا آورد، از گناهان خارج می شود:
💎«صَلَوَاتُ اللَّهِ وَ صَلَوَاتُ مَلَائِكَتِهِ وَ أَنْبِيَائِهِ وَ رُسُلِهِ وَ جَمِيعِ خَلْقِهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ السَّلَامُ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ»
📕معاني الأخبار، ص368
@rooshanfekr
💖 پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمودند :
💎صدقه مستحب اگر پنهان باشد از صدقه آشكار هفتاد مرتبه بالاتر است
💎و صدقه واجب اگر آشكار باشد از صدقه پنهان بيست و پنج بار افضل است
📚مستدرك ج ٧ ، ص ١٣٣.
✅نکته های ناب
@rooshanfekr
🌟امام حسن (علیه السلام):
💎قوی ترين اسباب کسب روزى، نماز خواندن با تعظيم و خشوع و خواندن سوره واقعه به ويژه در شب و وقت عشاء، خواندن سوره «يس» و «مُلْك» در صبح، حضور در مسجد پيش از اذان، هميشه با طهارت بودن و انجام نافلۀ فجر و نماز وتر در منزل و این که سخن لغو نگوید.
📕بحار الأنوار، ج73، ص: 319
✅نکته های ناب مهدوی
@rooshanfekr
🌟آیت الله محمد شجاعی (ره):
قَالَ🌟 أَمِيرُ الْمُؤْمِنِين (ع)💎«إِنَّمَا يَجْمَعُ النَّاسَ الرِّضَا وَ السَّخَطُ»
💎 آن چيزي كه مردم را جمع ميكند، انسانها را باطنا دور و بر هم جمع ميكند «الرِّضَا وَ السَّخَطُ» رضا و سخط است
انسانها در باطن دو دسته هستند
اهل معروف، و اهل منكر.
جمع اهل معروف، جمع اهل منكر. علي (سلام الله عليه) اينجا يك ضابطهي كلّي بيان ميفرمايد. ميفرمايد انسان با رضا و سخط وارد اين جمع يا آن جمع ميشود.
💮اگر شما دوستدار معروف و ناخشنود از منكر بوديد به آن دسته وارد ميشود. اگر اينطور نبود انسان به دستهي ديگر وارد ميشود. «إِنَّمَا يَجْمَعُ النَّاسَ» بيان خيلي پرمعنايي است.
💮 هر كسي به امري راضي باشد «فَقَدْ دَخَلَ فِيه» در آن داخل شده است «وَ مَنْ سَخِطَه» هر كسي از امري ناخشنود باشد «فَقَدْ خَرَجَ مِنْه» از آن خارج شده است.
💮انسان به هر كاري راضي شد در آن كار داخل است. از هر كاري ناراضي شد از آن كار خارج است. بيان كلّي است. هم در جانب معروف اين درست ميآيد و هم در جانب منكر. به منكري راضي شديد در منكر و جمع منكر داخل شدهايد. خير به معروفي راضي شديد به جريان معروف و جمع اهل معروف داخل شدهايد.
💮از معروفي ناراضي شديد از آن كنار رفتيد و از آن جمع كنار رفتيد، از منكري ناراضي شديد باز از آن كنار رفتيد. رضا و سخط. بيان كلّي است. به همديگر خلط نشود. هم در باب معروف درست است و هم در باب منكر.
💮حتّي در روايتي ديدم كه اگر كسي الآن بشنود رسول الله چه كرده است، تك تك كارهاي رسول الله را ميشنود ، اگر به آنها خشنود و خوشبخت نباشيم عين صريح اين روايت است كه در آتش هستيم. چون از معروف و جمع معروف با خشنود نشدن خود كنار كشيديم.
💮بايد خشنود باشيم همچنین از نقطه مقابل یعنی آن يكيها هم بايد ناخشنود باشيم. دقّت بكنيد.
💮با اين بياني كه گفتنم بيتفاوتي هم ضرر دارد. انسان باید به معروف خشنود باشد از منكر ناخشنود. بيتفاوتي هم نسبت به هم معروف و هم نسبت به منكر خطرناك است.
💮بيتفاوت هم بوديد مضرّ است. یعنی از منکر نه ناراحت بشويد نه خشنود باز مضرّ است. اصلاً بايد در جانب معروف خشنود ، در جانب منکر ناخشنود باشيد. حتّي در خصوص اصحاب يكي از انبيا هست كه خدا بر آنها عذاب فرستاد فرمود 40 هزار نفر از اينها را به حساب اينكه اهل منكر هستند اين عذاب را به سوي آنها فرستادم. 60 هزار نفر ديگر آنها را هم با اينها گرفتار عذاب دنيوي كردم به حساب اينكه اينها «لَمْ يَغْضَبُوا لِغَضَبِهِ» آنچه كه من نسبت به آن غضبناك بودم آنها غضبناك نبودند. فلذا اينها هم بايد مشمول عذاب بشوند. بنابراين انسان بايد به غضب حق غضبناك بشود و با خشنودي حق خشنود بشود.
@rooshanfekr
💠فحش دادن💠
قال امیر المومنین ع :💎 اسفه السفهاء المتبجح بفحش
الکلام
امیرالمومنین ع فرمود: 💎نادان ترین نادانها کسی است که با فحش دادن به دیگران، شاد می شود
📚تصنیف غرر الحکم و درر الحکم/77
💠نکات توضیحی💠
💮نیکو صحبت کردن و استفاده از کلمات زیبا و همراه با ادب در توان انسان بوده و هرچند انسان گاها بدون توجه به این ویژگی خویش در تکلم از کلمات و واژه های ناپسند استفاده می نماید
💮قرآن کریم و همین سخنان رسول خدا و اهل البیت همواره استفاده کردن از کلمات زیبا و مناب بوده است و وجود متون دینی در این رابطه شاهد بر آن است
💮حضرت موسی نبی هنگامی که همراه با هارون برای هدایت فرعون به سوی او رفتند، خداوند متعال می خواهد که با زبان نرم با فرعون سخن بگویند تا شاید هدایت شود
💮در جنگ صفین هنگامی که حجر بن عدی سخن به ناسزاء بر علیه معاویه و یارانش بلند کرد، امیر المومنین او را نهی نمود و از او خواست که اعمال و کار های معاویه را بگوید تا از این طریق رسوا شود
💮در این حدیث شریف فحش دادن و استفاده از کلمات رکیک را مصداق جهل و نادانی دانسته است زیرا فحش دادن به طرف مقابل اگرچه او بر باطل هم باشد موجب خواهد شد که دیگران به بطلان او توجهی نداشته باشند
💮در متون دینی در رابطه با قاتلان و دشمنان اهل البیت به لعن اکتفاء شده است و حتی در بسیار از موارد نیز از بردن نام شخص خودداری شده است
@rooshanfekr
🌟رسول خدا صلیالله علیهوآله:
💎هرکس در ماه رمضان دو رکعت نماز بخواند، برای او هفتصد هزار رکعت در غیر ماه رمضان محسوب میشود.
📗بحارالانوار ج۹۶ص۳۴۵
@rooshanfekr
#حدیث_روز
💠 امام صادق علیه السلام:
🔰 سِتَّةٌ تَلْحَقُ الْمُؤْمِنَ بَعْدَ وَفَاتِهِ
🔆وَلَدٌ یَسْتَغْفِرُ لَهُ
🔆وَ مُصْحَفٌ یُخَلِّفُهُ
🔆وَ غَرْسٌ یَغْرِسُهُ
🔆وَ بِئْرٌ یَحْفِرُهَا
🔆وَ صَدَقَةٌ یُجْرِیهَا
🔆وَ سُنَّةٌ یُؤْخَذُ بِهَا مِنْ بَعْدِهِ
💢شش چیز است که پس از وفات مؤمن به او میرسد:
🔶 فرزندى که براى او طلب آمرزش کند
🔶 و کتاب یا قرآنى که پس از او بجاى ماند،
🔶 و نهالى که آن را برنشاند،
🔶 و چاهى -که براى بهره بردن مردم از آبش- آن را حفر کند،
🔶 و صدقهاى که آن را جریان بخشد،
🔶 و سنّتى که پس از او بهکار گرفته شود.
📚من لا یحضره الفقیه، ج ۴، ص ۱۸۲ ، ح۱۸
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💑🎥 عاقبت مچگیری و عیبجویی از همسر
@rooshanfekr
💎اللهم عجل لولیک الفرج
❇️جهاد علمی
#سخن_بزرگان
#فقه_حکومتی
✳️ مرحوم آیت الله حائری شیرازی
❓فقه حکومتی چگونه بدست می آید؟
🔷 سال ۱۳۴۵ بود و من ۳۰ ساله بودم و جوان. دورهی بازجویی در ساواک را تجربه میکردم. شب و روز آزادی و خلاص خود از بند را از خداوند و همهی بندگان صالح او درخواست میکردم و خبری نمیشد. از شدت ناراحتیها دستهایم دانهها زد!
🔶 یک روز صبح آیهای به نظرم آمد که بارها به آن استناد کرده بودم و دلیل توحید و وحدانیت خداوند بود؛ «لو کان فیهما آلهه الاّ الله لفسدتا». اما این بار از این آیه معنی جدیدی دریافت کردم که در غیر حال مبارزه و منازعه حاصل نمیشد. همیشه از عدم فساد جهان به عدم تعدد آلهه میرسیدم اما این دفعه از وجود فساد به وجود الهه اما نه در همهی عالم، که در خودم پی بردم!
🔷 از خودم پرسیدم آیا من هم جزء «فیهما» هستم؟ آیا حال و وضع خوبی دارم یا وضع بدی دارم؟ به خودم جواب دادم اگر وضع خوبی داشتم، چرا این همه دعا میکنم که خلاص شوم؟ خوب است به دنبال «آلهه الا الله» میگشتم، دیدم خودم هستم که میخواهم الوهیت کنم و برای خودم تصمیم بگیرم.
🔶 الله برای تربیت من، ماندن در زندان را لازم میداند و آلهه الاّ الله که خودم باشم، برای راحت شدن، خلاص خود را میطلبم. با خودم گفتم یکی از این دو باید کوتاه بیایند: یا الله کوتاه بیاید یا آلهه الاّ الله! به خود گفتم با چه چیزت میخواهی خدا به نفع تو کنار برود؟ با علمت؟ با اطلاعاتت؟ یا با خیرخواهیات نسبت به خودت؟
🔷 دیدم در همهی این قسمتها حق با خدا است. پس با خداوند عهد کردم که آزادی خودم را مطالبه نکنم و راضی به رضای او باشم. در این حال بود که در جهنم ساواک برایم یک حوزهی بهشتی حاصل شد. در جهنم ساواک پلاس و فرشی بهشتی برایم پهن شد و راحت شدم.
🔶مرحوم آیتالله طالقانی بحث «قرآن در صحنه» را با همین مقدمه در تلویزیون پیش میبرد که ما در زندان از آیات و روایات نکات تازهای میفهمیدیم. لذا فقه حکومتی در حال مبارزهی سیاسی-اجتماعی-اقتصادی شکوفا میشود. غفلت از فقه حکومتی نتیجهی از حوزه خارج نشدن و در اطاق دربسته ماندن و به فهم کتابی بسنده کردن است!
@rooshanfekr
🌧 ⛈ 🌧 ⛈ 🌧 ⛈ 🌧 ⛈ 🌧 ⛈🌧 ⛈ 🌧
🌧
⛈
پرســـ❓ــش
⁉️ چرا گاهی دعای مومنان در حق یکدیگر تاثیر ندارد؟ به عنوان مثال گاهی مومنان برای شفای یک فرد دعا میکنند ولی آن فرد شفا نمییابد و میمیرد!؟
⁉️مگر در روایات نیامده که دعا میتواند تقدیر انسان را عوض کند؟
پاســـ🖊ــــخِ استاد حیــــــدرے زیدعزه
1⃣ دعا عامل اتصال انسان به خداست و نوعی عبادت تلقی میشود اما در عین حال شرایط و آدابی دارد که با رعایت آن آداب، دعاهای ما به اجابت نزدیک تر خواهد شد.
2⃣ بیان حوائج و مشکلات و به زبان آوردن خواستهها در هنگام دعا امری مطلوب و پسندیده است و در روایات به ما توصیه شده که حتی نمک غذای خویش را هم از خداوند بخواهید بر این اساس بیان نیازمندیها و خواستههای مادی و معنوی ما، نشانگر فقر ذاتی و ناچیز بودن در برابر خداوند است و میتوان گفت نوعی تمرین بندگی است و توحید افعالی انسان را محکم ترمی کند اما در عین حال لازم است در کنار بیان نیازها و خواستن آنها از خداوند متعال در ادامه، خواست خداوند و مصلحت او را نیز هنگام دعا مد نظر گرفته و کار را به خداوند بسپاریم.
3⃣ نظام جهان همیشه بر اساس معجزه پیش نمیرود و استجابت دعا خودبهخود ایجاد نمیشود و انسان باید مقدمات و زمینههای پیدایش آن را فراهم کند و موانع استجابت دعا
بر آورده شدن حاجت را برطرف کند بنابراین انجام کارهای محبوب خداوند به ما در آمادگی برای دریافت محبت الهی و استجابت دعا کمک میکند و البته ارتکاب برخی معاصی مانع اجابت میشود.
4⃣ نظام جهان، نظام حکیمانه و بر مبنای سبب و مسبب است بنابراین در دعا کردن نباید انتظار داشته باشیم که خداوند نظم عالم را برای ما به هم بزند تا امری که مصلحت نیست را تبدیل به مصلحت نماید. گاهی انسان نسبت به خیر و شر خود آگاه نیست به گونهای که آنچه به خیر خود میداند، شر اوست و آنچه شر میپندارد خیر اوست، خداوند در قرآن کریم میفرماید که «چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آنکه خیرِ شما در آن است. و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شر شما در آن است. و خدا میداند، و شما نمی دانید»
5⃣ «حتمی بودن» برخی مقدرات انسان
نکته بسیار مهمی که در مقوله دعا باید در نظر گرفته شود، «حتمی بودن» برخی مقدرات انسان است، انسان دارای دو اجل حتمی و اجل غیر حتمی است در قرآن کریم آمده است که «او کسی است که شما را از گِل آفرید؛ سپس سرآمد (غیر حتمی برای عمر شما) مقرر داشت؛ و سرآمد معین (و حتمی عمر شما) نزد اوست؛ سپس شما (در توحید و قدرت او) تردید میکنید!».
♻️نتیجه اینکه:
دعا و توسل، اگر به صورت صحیح، درست و با رعایت شرایط انجام بگیرد، قطعاً در تغییر مسیر و سرنوشت انسان تأثیر گذار است و اجل غیر حتمی را تغییر میدهند اما باید توجه داشته باشیم، قضا و قدر حتمی الهی به هیچ وجه و با هیچ کاری قابل تغییر نیست بر این اساس مرگ بسیاری از افراد به واسطهی تمام شدن عمر آنها و بر اساس اجل حتمی الهی است که تغییر ناپذیر است. (دعا نمیتواند اجل حتمی را تغییر دهد)
زیرا قدر حتمی الهی با هیچ امری قابل تغییر نیست، دعا و توسل علاوه بر ریشه داشتن در فطرت انسانی و بر آمدن از حس دینی، از مسلمات اسلام است اما بر آورده شدن آن مشروط به شرایطی است که استفاده از عوامل طبیعی و تلاش و کوشش در راستای آن و مصلحت بندگان از مهمترین آنان است و اینکه اجل و قضا و قدر حتمی الهی با هیچ امری قابل تغییر نیست.
خداوند در قرآن کریم میفرماید: ««هیچ امتی از اجلِ [معینِ] خود نه پیش میافتد و نه پس میماند»
#استجابت_دعا
#عدم_استجابت_دعا
#اجلحتمی_و_اجلغیرحتمی
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
۲۵نکته های ناب.MP3
2.72M
💎شرح مختصری بر دعای روز #بیست_و_پنجم ماه مبارک رمضان
💎
✅کانال معرفتی نکته های ناب
@rooshanfekr
🔅 السَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَياةِ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که یادت زنده کننده قلبها و ظهورت سر آغاز حیات طیبه است.
📚 زیارت امام زمان عجل الله
در روز جمعه.
طاقتم طاق شد و از تو نیامد خبری
جگرم آب شد و از تو نیامد خبری
عاشقانی که مدام از فرجت میگفتند
عکسشان قاب شد و از تو نیامد خبری
#سلام_امام_زمانـم... ♥️
# سلام علی آل یاسین 🌹
# اللهم لین قلبی لولی امرک 💔
#اللهم_عجـل_لولیـڪ_الفـرج
به حق
#زینب_کبری_سلام_الله_علیها
✌🏻🇵🇸
#ماه_عاشقی
#میخوانمت
#طوفان_الاحرار
#آزادی_قدس
روز قُــــدس امسال
خروش بین المللی علیه
رژیم غـــاصب صهیونیستی
خـــواهد بود👌🏻
#روز_جهانی_قدس
@rooshanfekr
✅ وداعِ جمعۀ آخر ماه مبارک رمضان
▪️ سيّد بن طاووس و شيخ صدوق از جابر بن عبدالله انصارى روايت كردهاند كه در جمعۀ آخر ماه رمضان خدمت رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم رسيدم، چون نظر آن حضرت بر من افتاد، فرمودند: اى جابر اين آخرين جمعه از ماه رمضان است، پس آن را وداع كن و بگو:
✨ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيَامِنَا إِيَّاهُ فَإِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِی مَرْحُوما وَ لا تَجْعَلْنِی مَحْرُوما ✨
▫️ خدايا! اين ماه را آخرين دورۀ روزهداری ما قرار مده، و اگر قرار دادى، پس مرا رحمت شده قرار بده و محروم از رحمت قرار مده.
▪️ هر كه اين دعا را در اين روز بخواند به يكى از این دو خصلت نيكو ظفر مىيابد:
▫️رسيدن به ماه رمضان آينده
▫️آمرزش خدا و رحمت بىانتها.