فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای مقام کسی که فقط به خاطر چایی مجلس روضه میرفت... 🏴
استاد عالی
@rooshanfekr
5.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صحنهای تکان دهنده از امام حسین علیه السلام که عمر بن سعد را به گریه انداخت
آیت الله جوادی آملی
@rooshanfekr
🔴 #خواص_باطل
#عمر_ابن_سعد
🔶پدرش «سعد بن ابی وقاص» از مهاجرین ، سردار خلیفه دوم وفاتح امپراطوری ایران بود
🔵 عمر ابن سعد - هم مانند خیلی از خواص دیگر کربلا - آدم ناآگاهی نبود بلکه آنچه از تاریخ بر می آید دارای ابعاد گوناگون علمی و مدیریتی و نظامی بوده و به اصطلاح امروزی آدم نخبه ای بوده است.
🔵آرزوی عمر سعد در حکومت بر ری در حال تحقق بود ؛ که یزید به او اعلام میکند باید قبل از حرکت به سمت ری به کربلا برود و در آنجا با امام مواجه شود. عمر سعد از این اقدام طفره میرود ولی یزید حکومت ایران را متوقف به کربلا میکند.
⏪ #استدلال_شیطانی
◼️عمر بن سعد از علمای اسلامی بود و میدانست کشتن فرزند پیغمبر و ارتکاب این جنایت گناهی نابخشودنی است ولی هیچ نصیحتی بر او اثرگذار نبود. او هم خدا را می خواهد هم خرما را. هم میخواهد حسین(ع)را شهید کند و رستگار شود و هم به ملک ری برسد لذا در شعرش می گوید:
فإن صدقوا فيما يقولون إنني أتوب إلي الرحمن من سنتين
اگر آن چه گفته اند راست باشد حتما من به درگاه خدا دو سال دیگر توبه میکنم
🔲 عمر ابن سعد به گندم ری نرسید
💥قبل از آغاز جنگ، امام حسین علیه السلام چند بار با او صحبت کرد، او را از عواقب این کار بر حذر داشت و فرمود که هیچ گاه به آرزویش برای حکومت ری نخواهد رسید و گندم ری را نخواهد خورد؛ اما عمر سعد نتوانست بر نفس خود چیره شود و جنگ را آغاز کرد. بعد از واقعهی عاشورا، وقتی عمر سعد حکومت ری را مطالبه کرد، ابن زیاد درخواستش را رد کرد و او سرشکسته از مجلس بیرون آمد
♦️ #عاقبتش چه شد؟
در روز عاشورا پس از آنکه علی اکبر به میدان رفت، امام خطاب به عمر سعد چنین نفرین کرد: «خدا نسل تو را قطع کند (فرزندت را بکشد) و کسی را بر تو مسلط گرداند که در بستر، سر از تنت جدا کند.»
⏮ #وعده ی امام محقق شد
مختار یکی از فرماندهان خود را به نام ابوقلوص شبامی به تعقیب آنان فرستاد. وی ابن سعد را دستگیر کرده به نزد مختار آورد و ابن سعد و پسرش حفص بن عمر بن سعد که او نیز در مجلس حاضر بود به دستور مختار کشته شدند و وی پس از آتش زدن بدن آنان سرهای آن دو را برای محمد بن حنفیه به مدینه فرستاد.
👌داستان عمر ابن سعد و حر ابن یزید ریاحی داستان ماندن یک عالم بر دوراهی قدرت یا سعادت است. حر با وجود علم کمترش سعادت را می گزیند ولی عمر راه قدرت ؛ قدرتی که هیچ وقت به آن نرسید.
@rooshanfekr
✅ذکر برخی موانع و اهمیت داشتن #استاد
📝انسان به استاد نیاز دارد. استادی که خودش رسیده باشد. استاد راههای برطرف شدن موانع را به انسان نشان میدهد. مثلاً استاد به انسان میگوید که مانع #بخل را چطور برطرف کند. مانع درجۀ اول، خرابی اعتقادات است. اگر کسی یک ذره در عقایدش مشکل باشد، او را به هیچ جایی راه نمیدهند. من فلان آقا را دوست دارم و از فلان آقا بدم میآید. این دوست داشتن و تنفر باید دلیل داشته باشد! در اینجا هم استاد میتواند کمک کند.
📖 اگر اعتقادات درست شد، مانع اول #گناه است. قویتر از گناه #کینه است. کینه اگر وجود داشته باشد، یک مانع دائمی است. #حسادت نیز مانعی بسیار قوی است. یکی از موانع #حق_مردم است. امام حسین علیهالسلام فرمودند اگر کسی بدهکار است، به لشکر من نیاید.
در این دهۀ عزای #امام_حسین یک تصمیم بگیریم. تصمیم بگیریم یک کینه را پاک کنیم. در مقابل پدر و مادر ادب بیشتری به خرج دهیم. اگر این کار را کردیم خودمان بُردیم.
🌟آیت الله جاودان
@rooshanfekr
⚫️وقایع روز هفتم ماه محرم سال 61
♨️ در روز هفتم محرم عبید اللّه بن زیاد ضمن نامه ای به عمر بن سعد از وی خواست تا با سپاهیان خود بین امام حسین علیه السلام و یاران، و آب فرات فاصله ایجاد كرده و اجازه نوشیدن آب به آنها ندهد.
🔰عمر بن سعد نیز بدون فاصله "عمرو بن حجاج" را با 500 سوار در كنار شریعه فرات مستقر كرد و مانع دسترسی امام حسین علیه السلام و یارانش به آب شدند.
🌀در این روز مردی به نام "عبداللّه بن حصین ازدی" ـ كه از قبیله "بجیله" بود ـ فریاد برآورد: ای حسین! این آب را دیگر بسان رنگ آسمانی نخواهی دید! به خدا سوگند كه قطرهای از آن را نخواهی آشامید، تا از عطش جان دهی!
🌹امام علیه السلام فرمودند: خدایا! او را از تشنگی بكش و هرگز او را مشمول رحمت خود قرار نده.
🔶حمید بن مسلم (خبرنگار کربلا) ميگوید: به خدا سوگند كه پس از این گفتگو به دیدار او رفتم در حالی كه بیمار بود.
♦️ قسم به آن خدایی كه جز او پروردگاری نیست، دیدم كه عبداللّه بن حصین آنقدر آب ميآشامید تا شكمش بالا ميآمد و آن را بالا ميآورد و باز فریاد ميزد: العطش! باز آب ميخورد، ولی سیراب نميشد. چنین بود تا به هلاكت 🔥رسید.
📘الانساب الاشراف،ج3،ص180
📙ارشاد شیخ مفید،ج2،ص86
@rooshanfekr
🔴دلدادگان یزیدی
💎 #عبدالله_بن_عمر را باید نماینده یک تفکر و گونهای از انسانها در تاریخ حیات بشر دانست که حافظهشان مملو است از روایتها و کدهای ناب و بیواسطه اما هرگز نمیتوانند یا نمیخواهند محل استفاده این کدها را درست تشخیص دهند.
💎عبدالله هنگامی که از تصمیم امام حسین(ع) برای قیام آگاه شد، نزد ایشان رفت و گفت: از رسول خدا(ص) شنیدم "حسین کشته خواهد شد و اگر مردم دست از یاری او بردارند، به ذلت و خواری مبتلا خواهند شد". اما به جای همراهی با امام و انذار مردم به امام پیشنهاد داد مانند همه مردم با یزید بیعت کند و از ریخته شدن خون مسلمانان بترسد!
💎او پای بیعت خود با یزید محکم ایستاد و هنگامی که مردم مدینه پس از شهادت امام علیه یزید قبام کردند، گفت: از رسول خدا(ص) شنیدم در روز قیامت برای هر پیمان شکنی، پرچمی برافراشته خواهد شد.
💎و پس از یزید، وقتی حجاج حاکم مکه شد، شبانه هنگامی که حجاج مشغول عیش و نوش بود به حضور حجاج رسید، گفت قصد بیعت دارم. حجاج گفت چرا این وقت شب.
💎پاسخ داد: از رسول خدا شنیدم که هرکس بمیرد درحالی که پیشوایی نداشته باشد، مانند مردم جاهلیت مرده است. ترسیدم بخوابم و مرگم فرارسد و بر اثر نداشتن امام به مرگ جاهلیت بمیرم. حجاج پایش را دراز کرد و گفت، دستم مشغول است با پایم بیعت بفرما.
💎معاویه درباره او توصیه ای به یزید دارد که همواره آویزه گوش یزیدیان بوده است:
"دلش با توست.قدر او را بدان و از خود مران!"
@rooshanfekr
💠صرف انرژی روحی در حال تکلم :💠
انسانها معمولا از لحظه ای که بیدار میشوند تا هنگامی که به خواب میروند ، در حال ارتباط با دیگران هستند . انسان بدون اینکه خودش بداند در هر ارتباطی بخشی از انرژی معنوی و توانمندی ها ی روحی اش را از دست می دهد. ، مگر اینکه ارتباط او با انسانی کمال یافته باشد که استثنائا در این ارتباط نیرو دریافت میکند .
افت نیروی روحانی در هر ارتباط بستگی به دو عامل دارد :شدت اخذ نیرو در یک طرف و شدت صرف نیرو در طرف دیگر . اگر فردی که با او ارتباط میگیرید ،خیلی منفی باشد و شما نیز با حرارت زیاد با او ارتباط گیرید و خیلی با وی در آمیزید ، بیشترین افت معنوی برای شما رخ خواهد داد .
...وقتی انسان در حال تکلم است بشدت توان روحی خود از دست میدهد و یکی از شدید ترین حالات، صرف انرژی روحی در حالت سخن گفتن است. انسان فکر میکند که حرف زدن هزینه ای ندارد و از کلامش بی حساب هزینه میکند و نمیداند همین کلام ،پر هزینه ترین است . ...
📚یار اشنا سخن اشنا ،
علیرضا موسوی
@rooshanfekr
🌟امام حسین علیه السلام:
💎دارایی تو اگر ازآن تو نباشد، تو ازآن او خواهی بود. پس به آن رحم نکن؛ زیرا او به تو رحم نمیکندو پیش از آنکه او تورا بخورد تو آن را بخور!
📓میزان الحکمه، ج۱۱، ص۱۷۰
@rooshanfekr
🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶
تفاوت طبیان بدن و طبیبان دل
در دفتر چهارم مولانا بر این نکته تاکید میکند که اولیا جواسیس القلوباند و بادیدن سیمای مرید به امراض دین و دل او پی میبرند و از لحن گفتار و رنگ چشم، بلکه بی این همه و "بی گفت دهان" به ضمیر و سر سویدای انسان راه مییابند. با شنیدن نام انسان از دور به قعر "بادوبود" او پی میبرند. چنانکه بایزید بسطامی سالها پیش از ابوالحسن خرقانی از زادن او در دیار خرقان و از صورت و سیرت و مقام معنویاش خبر دادهاست.
ایـن طبیبان بدن دانـشورنـد
بـر سـقام تـوز تـو واقـف ترنـد
تـا زقـاروره هـمی بینند حـال
کـه نـدانی تـو از آنـرو اعتدلال
هم زنبض و هم زرنگ و هم زدم
بـوبرنـد از تـو بـه هرگونـه سقم
پس طبـیبان الــهی در جـهان
چون نـدانند از توبـی گفت دهـان
همزنبضتهم زچشمت همزرنگ
صـد سقـم بینند در تـو بـیدرنـگ
ایـن طبیبان نـو آموزنــد خــود
کـه بـدیـن آیاتشان حاجت بـود
کــامـلان از دور نـامـت بشنوند
تـابه قعر بـاد و بـودت در دونــد
بــلک پیش از زادن تــو سالهــا
دیـده بـاشندت ترا بـا حالهـا
🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶
@rooshanfekr
از حضرت امیرالمؤمنین ع روایت شده که : 💎هیچ مؤمنی نیست که صدای پای مهمان را بشنود و به آن خوشحال شود، مگر آنکه خدا همه گناهان او را می آمرزد، اگرچه میان زمین و آسمان را پُر کرده باشد.
💎روایت هست که، ابراهیم خلیل الرحمن ع چون می خواست چیزی بخورد، به قدر یک میل
(میل: مسافتی برابر با هزار گام) یا دو میل راه بیرون می رفت که کسی را بیابد و با او غذا بخورد. او را ،ابوالضیفان، یعنی پدر میهمان ها می گفتند.
💎در روایتی دیگر رسیده است: هر که اطعام کند مؤمنی را تا سیر کند او را، اَحَدی از مخلوقات خدا قدر ثواب آن را نمی داند، نه مَلِک مقرّبی و نه نبّی مرسلی، مگر خداوند عزوجل.
💎نکته: مهمانی که این همه ثواب برای آن ذکر شده، آن مهمانی متعارف که اکثر اهل این زمان می شناسند که به قصد ریا، افتخار، یا خودنمایی ،جمعی را دور هم جمع می کنند،و به غیبت مسلمین و تفاخر ، اسراف و... می گذرانند ،نیست، بلکه مهمانی است که مقصود از آن، تقرب به خداوند و دلجویی برادران و شاد کردن دل مؤمنان بوده باشد، و قصد خودنمایی و فخر نداشته باشد.
@rooshanfekr
🌟عارف واصل حاج محمداسماعیل دولابی:
💎غصّههای دنیا را به کسی نگو. با بزرگان بنشین، غصّهات از بین میرود. در مجلس عزای امام حسین بنشین، غصّهات زایل میشود. قیمت انسان به سکون اوست.
@rooshanfekr