#سبک_زندگی را از #نهج_البلاغه
💠نگاه به #پائینتر_از_خود💠
💎وَ اَکثِرْ اَنْ تَنْظُرَ اِلى مَنْ فُضِّلْتَ عَلَیهِ، فَاِنَّ ذلِک مِنْ اَبْوابِ الشُّکرِ.
نامه ۶۹ نهج البلاغه
💎به افراد پائين تر از خود، زياد بنگر، كه اين نگريستن ها، درهاى شكر گزارى را به روى تو باز مى كند.
@rooshanfekr
مردی گوید بمعاذ بن جبل گفتم:
برای من حدیثی را که خود از رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله شنیده ای و ضبط نموده و هر روز متذکر آن هستی و از احادیث قابل دقت است بازگو نما
معاذ گفت:
بسیار خوب ولی شروع بگریه کرد گفتم خاموش شو و بگو سپس با صدای بلند گفت : پدر و مادرم فدای پیغمبر باد.
روزی حضرت سوار بود و من هم در ردیف او بودم در اثنائی که داشتیم میرفتیم حضرت نظر مبارک را بطرف آسمان افکند و گفت حمد و سپاس خدائی را سزد که آنچه بخواهد و دوست داشته باشد در باره مخلوق خود فرمان داده و انجام میدهد.
فرمود معاذ عرضه داشتم لبیک ای رسول خدا و راهنمای خیر و خوبی و ای پیامبر رحمت فرمود مطلبی را که پیامبر به امت خود گوید برای تو میگویم که اگر این حدیث را ضبط کنی زندگی برایت سودمند است و اگر بشنوی و ضبط نکرده و مراعات ننمائی هیچ عذری در پیشگاه حق نخواهی داشت.
سپس فرمود: خداوند متعال پیش از خلقت آسمانها هفت فرشته آفرید و پس از خلقت آسمانها که سراسر آنها را پرده ای از عظمت و جلال پوشانیده بود در هر یک از آنها ملائکه ای قرار داد و بر در هر آسمانی ملکی بعنوان دربان مقرر داشت و فرشتگان اعمال که تمامی عمل انسان را از صبح تا شب حفظ و ضبط مینمایند و می نویسند عمل بنده را بطرف عالم بالا میبرند.
و این عمل مانند آفتاب میدرخشد هنگامی که به آسمان اول میرسند از عمل بنده تعریف و تمجید مینمایند. فرشته دربان میگوید توقف کن و عبور ننما و این عمل را بصورت صاحب بزن. من فرشته موکل بعینیت هستم هر کس غیبت کسی را نموده باشد نمیگذارم عملش از اینجا عبور نماید این ماموریتی است که پروردگار بمن داده است.
فرمود: روز بعد که می شود فرشته نگهبان عمل باز عمل بنده را بالا میبرد و با تزکیه و تمجید عمل را از آسمان اول عبور میدهد و بآسمان دوم میرسد در آن هنگام فرشته دربان اخطار توقف نموده و میگوید این عمل را برگردان و بصورت صاحبش بزن زیرا منظور صاحب عمل انگیزه دنیوی بوده و من مامور بازرسی اغراض دنیوی اعمال هستم و نمیگذارم این عمل از اینجا عبور کند.
حضرت فرمود: سپس مجددا عمل بعدی را با کمال سرور و خوشحالی بالا میبرد (از قبیل صدقه و انفاق و نماز) و نگهبانان عمل خوشحالند و میرود تا آسمان سوم. آن فرشته دربان میگوید بایست و این عمل را بر پشت و صورت صاحبش بزن من فرشته مأمور متکبران هستم. این شخص با این عمل بر دیگران تکبر نموده و در مجالس خود را برتر از آنها دید پروردگار من فرمان داده که نگذارم چنین عملی از اینجا عبور نماید.
و فرمود: حافظان عمل باز هم عمل دیگر بنده را که مانند ستاره درخشان نورانی و روشن است و صدای تسبیح از او می آید و روزه و حجّش پیدا است بالا میبرند تا آسمان چهارم آن فرشته دربان میگوید توقف کن و این عمل را بصورت و شکم صاحبش بزن. من فرشته عجب و خودبینی هستم این شخص با این عمل بخود خوش بین شده و بخود میبالید پروردگار من دستور داده که مانع از عبور چنین عمل بشوم این عمل را بصورت صاحبش بزن.
فرمود:ملائکه اعمال عمل بنده را که در کمال آراستگی و زینت است مانند عروسی که آرایش و آراسته شده بالا میبرد با جهاد و نماز و نوافل ما بین نمازهای واجب و آثار ناله و تضرع چون ناله شتر از آن عمل پیدا است و مانند آفتاب میدرخشد تا بآسمان پنجم میرسد فرشته دربان فرمان توقف داده و میگوید من مامور بازرسی اعمال حسودان هستم برگرد و این عمل را بصورت صاحبش بزن و بر کول او بار کن که این شخص بر کسانی که علم و دانش فرا میگرفتند و برای خدا اعمال را انجام میدادند حسد ورزیده و رشک میبرد و اگر در کسی امتیاز و فضیلتی در عمل و عبادت میدید ناراحت شده و حسادت مینمود و غیبت و تهمت بر او میزد و این فرشته عمل آن شخص را بر دوش او باز مینماید و همین عمل صاحبش را لعنت میکند.
فرمود: باز عمل را بالا برده تا آسمان ششم فرشته دربان میگوید توقف کن من مأمور بررسی رحمت و مهربانی صاحب اعمال هستم این عمل را بصورت صاحبش بزن و چشمش را نابود کن چون این شخص محبت و رأفتی ندارد اگر بنده ای از بندگان خدا در اثر لغزش گناهی را مرتکب میشد و یا اتفاق ناگوار و مصیبت و زیانی برای او رخ میداد این شخص بجای نصیحت و همدردی آن طرف را سرزنش و شماتت مینمود. پروردگار من فرمان و دستور داده که نگذارم عمل چنین اشخاصی از اینجا عبور کند.
فرمود: ملائکه اعمال دیگر را که توأم با فقه و فقاهت و کوشش کامل و توأم با ورع و تقوی است بالا میبرد و این عمل صدائی رعد آسا و نور و روشنائی همچو برق درخشان دارد و سه هزار فرشته همراه او هست و تمام آسمانهای شش گانه و درجات و مراتب را پیموده تا بآسمان هفتم میرسد. ناگهان فرشته آسمان هفتم اخطار توقف داده و دستور میدهد که این عمل را بصورت صاحبش بزن من مامور بازرسی حجاب اعمال هستم هر عملی که بین آن و خدا حجابی باشد و در آن انگیزه غیر خدا باشد برمیگردانم صاحب این عمل منظورش این عمل بود که با این عمل ار
تقاء مقامی در نظر فرماندهان بدست آورد و نام بلندی در مجالس و محافل کسب کند و شهره آفاق گردد پروردگار بزرگ بمن دستور داده هر عملی که خالص برای او نباشد بازگردانم و مانع از عبور آن شوم.
فرمود: سپس ملائکه عمل بنده را از قبیل اخلاق نیک و سکوت و ذکر فراوان (همه گونه عبادت) با کمال خوشحالی بالا میبرد و تمام ملائکه هفت آسمان در مشایعت آن عمل هستند و مراحل هفتگانه را گذر کرده و می پیمایند تا به حریم خداوندی رسیده و همگی آنها به اعمال صالحه و دعاء و مناجات این شخص گواهی میدهند ولی خداوند متعال میفرماید: ملائکه من شما فقط حافظ و نگهبان عمل هستید ولی من باعماق دل او و خاطرات و نیات پنهان او آگاه و مراقبم در این عمل هدف حقیقی او من نبوده ام (انگیزه های درونی گاهی بگونه ای است که فرشتگان او را دانسته و بر او آگاهند و گاهی بطوری مخفی و پنهان و در باطن قرار گرفته که فرشتگان بآن مرحله از ریاء آگاهی ندارند بلکه ممکن است طوری باشد که خود انسان هم آگاهی کامل باو نداشته باشد فقط در بعضی از مواقع بحرانی و روی داده های شدید و فوق العاده و یا در عالم رؤیا و نظائر آن انسان میتواند بآن ضمیر سرّ و باطن باطن راه یابد اما خداوند عالم السر و الخفیات بتمام اسرار و رموز باطن و حالات و کیفیات درونی کاملا آگاه و مطلع هست) لعنت من بر این شخص باد ملائکه هم میگویند خدایا لعنت تو و لعنت ما بر او باد.
راوی حدیث میگوید معاذ بن جبل سخت گریست و سپس گفت
برسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله عرضه داشتم یا رسول اللَّه با این وضع من چه کنم و چگونه عمل نمایم؟
فرمود: معاذ به پیامبر خود تأسی و اقتداء کن در داشتن حالت یقین
گفتم چطور ممکن است؟ چون شما رسول خدا هستید ولی من معاذ بن جبل یک فرد و عادی عامی
فرمود اگر در عملت کوتاهی داری و آن طور که باید نمیتوانی عمل کنی برنامه زندگی را چنین تنظیم کن که زبانت را از انتقاد برادران دینی حفظ کن و همچنین از حمله قرآن و افرادی که اهل قرآنند و همیشه به گناه خود اعتراف داشته باش و گناه را بگردن دیگران میانداز و با نکوهش دیگران خود را تزکیه و تصفیه مکن و با کوچک کردن و تحقیر دیگران خود را بزرگ مشمار و ریاء و خودنمائی را در اعمال خود وارد نکن و در اعمال اخروی انگیزه دنیوی را راه مده و فحش و ناسزا بمردم مگو که مردم از تو روی گردان شده و در نتیجه خیرات و عوائد دنیوی از دستت میرود و پرده دری مکن که سگهای دوزخی تو را میدرند خداوند متعال میفرماید وَ النَّاشِطاتِ نَشْطاً درندگان و درهم شکنندگان میدانی ناشطات یعنی چه؟ یعنی سگان دوزخی که گوشت و استخوان را دریده و در هم میشکنند
عرض کردم یا رسول اللَّه چه کسی میتواند این برنامه را داشته باشد چون مراقبت باین صفات بسیار مشکل و دشوار است
فرمود چنین نیست کسی که توفیق الهی شامل حال او باشد برای او خیلی سهل و آسان است
راوی حدیث میگوید معاذ بن جبل این حدیث را همیشه بازگو میکرد و بیشتر از قرآن میخواند.
بحار الانوار- ترجمه جلد 67 و 68 ج 1 ص 253
✅کانال نکته های ناب
@rooshanfekr
🌟پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
💎هر کسی این کلمات را در هر روزی ده مرتبه تکرار کند خداوند…او را از شر ابلیس و سپاهیانش حفظ می کند..و آن کلمات عبارت است از: «أعددت لکل هول لا إله إلا الله و لکل هم و غم ما شاء الله و لکل نعمه الحمد لله و لکل رخاء الشکر لله و لکل أعجوبه سبحان الله و لکل ذنب أستغفر الله و لکل مصیبه إنا لله و إنا إلیه راجعون و لکل ضیق حسبی الله و لکل قضاء و قدر توکلت على الله و لکل عدو اعتصمت بالله و لکل طاعه و معصیه لا حول و لا قوه إلا بالله العلی العظیم».
@rooshanfekr
🌟امام صادق(ع) فرمودند: شخصی نزد پیامبر(ص) آمده و از وسوسه شکایت کرد…🌟پیامبر(ص)به ایشان فرمودند که می گویی:
💎«توکلت على الحی الذی لا یموت، و الحمد لله الذی لم یتخذ صاحبه و لا ولدا، و لم یکن له شریک فی الملک، و لم یکن له ولی من الذل و کبره تکبیرا»…مدتی نگذشت که آن شخص باز نزد پیامبر(ص)آمده و عرضه داشت که یا رسول الله دیگر وسوسه ای ندارم.
@rooshanfekr
نحوه دعا در شب قدر.mp3
9.22M
#تلنگری
#استاد_شجاعی
#استاد_میرباقری
امشب مهمه چطور دعا کنیم!
مهمه چی بخواییم!
مهمه چجوری بخواییم!!!
امشب، درست در شب قدر نوزدهم اگر ندونیم چطور دعا کنیم و چه تقدیراتی رو طلب کنیم... بازنده ایم 💥
🌠 ویژه #ليلة_القدر
@rooshanfekr
1_801319821.mp3
2.07M
#صوت_کوتاه ۷
✳️ از چه توبه کنیم؟!
🎙 استاد #علی_صفایی_حائری
▪️آیا ما معتقد به گناه هستیم؟!
▫️آیا در دلمان خدا را گناهکار نمیدانیم؟!
▪️ما باید از طاعتهایمان توبه کنیم.
▫️ما باید از وجودِ محدود توبه کنیم.
▪️شرممان باد!
▫️دلمان را به که سپردهایم؟
#شب_قدر
┄┄┅┅❅❁❅┅┅┅┄
@rooshanfekr
4_5983329540036889620.mp3
10.71M
#اوج_قله_تقدیر ۵
#استاد_شجاعی
#استاد_عالی
🔅امیرکلام، علی علیهالسلام؛
قِیمَهُ کُلِّ امْرئٍ مَا یُحْسِنُهُ!
قیمت هر کس، به محبوبهای اوست!
✔️ شب قدر، شبِ محبوبسنجی است!
✔️ شبِ قیمت سنجی است!
شبِ قَدرسنجیِ است!
در شب قدر آسمان، قیمت شما را چقدر مییابد؟
@rooshanfekr
💫نماز بسیار با فضیلت شب بیستم ماه مبارک رمضان (امشب)
🌷در روایتی از امام علی علیه السلام در مورد نماز شب بیستم ماه رمضان آمده است:
هر كه شب بيستم ماه رمضان، هشت ركعت نماز (۴تا نماز ۲رکعتی) با هر سورهاى را كه خواست بخواند، خداوند همه گناهان پيشين و پسين [او را تا اين شب] بيامرزد.
📗چهل حدیث شهید اول، حدیث چهلم
☀️ علی علیه السّلام یعنی محبّت و محبّت یعنی علی علیه السّلام. یک ذرّه از محبّت علی علیه السّلام اگر به قلبتان بیفتد، شما را دگرگون میکند و بهترین وسیلهی نجات شماست. مقبول واقع شدن اعمال، منوط به محبّت است. اگر نماز بدون محبّت بخوانی، ملائکه آن را بو میکنند و چون عطر محبّت علی علیه السّلام را ندارد، آن را بر میگردانند و اجازه نمیدهند بالا برود. امّا اگر محبّت همراه نماز باشد، ملائکهی هفت آسمان که آسمان به آسمان عمل را رسیدگی میکنند، آن را به بالا میفرستند.
🔹مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی🔹
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@rooshanfekr
راضی بودن به رضای خدا
پسری از امام حسین (علیه السلام) درگذشت، اما اندوهی در او دیده نشد.
از این رو، ایشان مورد عتاب قرار گرفت.
امام فرمود ما خاندانی هستیم که از خدای می طلبیم و به ما عطا می کند، اما اگر چیزی بخواهد که او دوست دارد و ما آن را خوش نداریم رضایت می دهیم.♦️
📖منبع: مقتل الحسین للخوارزمی، موفق بن احمد خوارزمی📚
▪️رسول خدا صلی اللّه علیه و آله درباره هیچ رخداد و پیشامدی نمی گفت کاش جز این اتفاق می افتاد.
📖بحارالانوار/ 71/157
@rooshanfekr
🌹 صدقه دادن در هنگام افطار، 🌹
صدقه به اندازه يك گرده نان: ثواب آزاد كردن بنده اي از فرزندان اسماعيل از آتش
@rooshanfekr
💠پاداش صدقه در ماه مبارک رمضان💠
1) 📚رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود:
💎هرکس در ماه رمضان به میزان خیلی اندک صدقه بدهد، از یک کوه طلا که در غیر ماه رمضان صدقه دهد، نزد خداوند با ارزش تر است.
📚(بحارالأنوار، ج96، ص345به نقل از کتاب النوادر)
🌟حضرت رضا علیه السلام از پدران گرامی خویش علیهم السلام از 🌟رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل می کند که فرمود: 💎هرکس در ماه رمضان، صدقه ای بدهد، خداوند او را می آمرزد.
📚(بحارالأنوار، ج96، ص361 به نقل از امالی صدوق)
2) 🌟حضرت باقر علیه السلام از رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل می کند که فرمود:
💎 ای گروه مسلمانان! وقتی هلال ماه رمضان طلوع می کند و هر شب منادی ندا می کند که « بارالها! برای هرکسی که انفاق کرده است جایگزین قرار ده، و هرکس که امتناع کرده است، مالش را تلف کن».
📚 (بحارالأنوار، ج96، ص360 به نقل از ثواب الاعمال)
3) 🌟حضرت صادق علیه السلام فرمود: 💎هرکس در ماه رمضان صدقه بدهد، خداوند هفتاد نوع بلا را از او رفع می کند.
📚(بحارالأنوار، ج96، ص316 به نقل از ثواب الاعمال)
4) عبدالله بن مسعود از🌟 رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل می کند که فرمود: 💎هزینه ای نیست مگر آنکه از بنده درباره آن سؤال می شود جز هزینه انفاق و احسان به بندگان خدا در ماه رمضان، که این کار کفّاره گناهان ایشان نیز می باشد.
📚(بحارالأنوار، ج96، ص345 به نقل از کتاب النوادر)
پاداش صدقه در هنگام افطار
🌟حضرت رضا علیه السلام فرمود:
💎هرکس در هنگام افطار، به اندازه یک گرده نان به مسکینی صدقه دهد، خداوند گناهش را آمرزیده و ثواب آزاد کردن بنده ای از فرزندان اسماعیل از آتش برای وی نوشته می شود.
📚(بحارالأنوار، ج96، ص318 به نقل از کتاب فضائل الاشهرالثلاثة)
👌 توصیه: در ماه مبارک رمضان، هنگام افطار، برای سلامتی مولایمان، حضرت صاحب الزّمان علیه السلام، صدقه دهیم.
@rooshanfekr
💠جایگاه متعالی خدمت به خلق خدا در تعالیم دینی💠
💮خدمت به خلق خدا، در فرهنگ تعالیم قرآن و عترت، ارزش و ثواب فراوانی دارد. حتّی در روایات، دستگیری از دیگران و گره گشودن از مردم، نسبت به برخی اعمال عبادی نظیر حج یا عمره مستحب، از ثواب والاتری برخوردار است.
مرحوم کلینی روایتی در کتاب شریف کافی از امام صادق«سلاماللهعلیه» نقل میکند که حقیقتاً بهتآور است. ابان بن تغلب میگوید: از🌟 امام صادق«سلاماللهعلیه» شنیدم که فرمودند: 💎هرکس خانه خدا را طواف کند، خداوند عزّوجلّ شش هزار حسنه برای او مینویسد و شش هزار گناه از او میآمرزد و شش هزار درجه به وی عطا میفرماید و شش هزار حاجت از او برآورده میسازد. سپس فرمودند: 💎«گرهگشایی از کار یک مؤمن، ده برابر این طواف فضیلت دارد!»
💎«قَضَاءُ حَاجَةِ الْمُؤْمِنِ أَفْضَلُ مِنْ طَوَافٍ وَ طَوَافٍ حَتَّى عَدَّ عَشْراً»[2] ؛ نظیر این روایت، در کتب روایی فراوان یافت میشود و حاکی از جایگاه ویژه و بینظیر خدمت به خلق خدا، در تعالیم دینی است .
💮اهل معرفت و اولیای الهی ارزش و فضیلت خدمترسانی به مخلوقات را درک میکنند و از این جهت، اگر یک شبانه روز خدمت به خلق خدا نکنند، گویا گم کردهای دارند. حتی مثلاً اهل دل، هنگام بارش برف و باران، نگران حیوانات در بیابان و مورچهها هستند که گرسنه و بی سرپناه نشوند، چه رسد به فکر انسانها.
🌟امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیه» در راه، به یک پیرمرد مسیحی برخوردند که گدایی میکرد. آن حضرت تعجب کردند و معنای تعجب ایشان این است که به او رسیدگی کردند و او را از گدایی نجات دادند. امّا بعد با یک تشری فرمودند: 💎وقتی جوان بود از جوانی او کار کشیدید و حالا کار رسیده به جایی که گدایی میکند؟[3] معصومین«سلاماللهعلیهم» تا این اندازه به فکر اهل کتاب بودند، چه رسد به فکر مسلمانان .
💮رابطه با خداوند و رابطه با بندگان او، دو بال پرواز
آدمی برای صعود و پیشرفت معنوی و در واقع برای پرواز، محتاج دو بال است: بال اوّل: رابطه با خداوند و بال دوّم: رابطه با مردم .
💮کسی که از رابطه با خداوند، منهای رابطه با مردم، بهره گیرد، مرغ یک بال است و نمیتواند حرکت کند. چنانکه اگر با مردم رابطه داشته باشد و در برقراری رابطه با خداوند کوتاهی کند، قادر به پرواز و حرکت نخواهد بود.
💮گرهگشایی میتواند با مال یا با زبان یا با قدم و یا با قلم انسان صورت پذیرد و همه صور آن لازم، مفید و مطلوب است. مثلاً انسان ببیند دیگری چک دارد و اگر نتواند مبلغ آن را بپردازد، آبرویش میرود؛ زندان میرود یا مشکلات دیگری پیدا میکند. در این هنگام، باید گره کار این شخص را باز کند
@rooshanfekr
▪ناله کن
▪ای دل به عزای على (ع)
▪گریه کن
▪ای دیده براى على (ع)
▪پیش حسین و
▪حسن و زیبنیـن (ع)
▪خون چکد
▪از فرق همای على
▪ایام سوگواری
▪یاور یتیمان
▪حضرت علی(ع)تسلیت باد
کفاره تأخیر قضای روزه
🔷 کفارهی تأخیر قضای روزه تا ماه رمضان سال بعد، بر اثر جهل به وجوب آن ساقط نمیشود، بنابراین اگر شخصی به خاطر جهل به وجوب قضای روزه تا قبل از ماه رمضان سال آینده قضای روزههایش را به تأخیر اندازد باید برای هر روز کفارهی تأخیر بدهد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
‼️إحیاء در مسجد یا منزل
🔷س : آیا احیا گرفتن شبقدر، در خانه ثواب زیادی دارد؟ یا حتماً باید در مسجد صورت گیرد؟
ج: حضور در مسجد فضیلتی دارد، که در خانه، آن فضیلت نیست.
📕منبع: leader.ir
@rooshanfekr
🌟 آیةالله مظاهری:
🌕 کسی كه نماز شب خوانده است، در دنيا در کار خود موفّق میشود
🌍 و در قيامت، نورانيّت و درخشندگی خيرهكنندهای پيدا میكند.
🌕 او در صف محشر جلو میرود تا به صف انبياء میرسد و آنجا مقام محمود است، در چنان موقعيّتی اهل محشر به او غبطه میخورند.
🌍 نماز شب، نعمتی است از جانب خدای سبحان که عزّت و ابهّت نمازگزار را نزد مردم افزایش میدهد.
🌕 برخی تصوّر میکنند نعم الهی منحصر در مادّیات است، در صورتی که از نعمتهای اصلی و مهمِّ خداوند که محبوب اولیای الهی است، میتوان به کسب توفیق نماز شب اشاره کرد.
🌟پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
💎«الرَّكعَتانِ فِي جَوفِ اللَّيلِ اَحَبُّ الَيَّ مِنَ الدُّنيَا وَ مَا فيِهَا»
💎دو رکعت نماز در شب پیش من از دنیا و آنچه در آن است محبوتر است.
(وسائل الشّيعة، ج۸، ص۱۵۶)
@rooshanfekr
🌟سید هاشم حداد(ره) نقل می کند که :
شخصی آمد پیش آیت الله قاضی(ره) ، گفت آقا ما را موعظه کن ، آقا موعظه نکــــرد و آن شخص رفت، علت را جویا شدیم
گفتند ؛ نمازش را اول وقت نمی خواند.
💎"هرکس نماز اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد مرا لعن کند."
📚 منبع : عطش.
@rooshanfekr
💠تفاوت جهاد اصغر با جهاد اکبر💠
🌟آیتالله شیخ مجتبی تهرانی:
💎(بدان ای سالک راه خدا!) فرق است بین هجرت کبری که یک هجرت درونی و یک کوچ و سفر معنوی است، با هجرت صغری که جهاد اصغر یکی از مصادیق آن است.
💎انسان در جهاد اصغر «مسافر و مهاجر است. یعنی ابتدا از وطن و دار و دیارش خارج میشود و بعد اگر توفیق داشت به شهادت میرسد.
💎ولی در هجرت کبری برعکس است، ابتدا باید شهید شود تا بعد بتواند حرکت کند!
.
در اینجا موت نفس به «موت هواهای نفسانی» است.
هواهای نفسانی همان خواستههای افسارگسیخته نفس است که فراتر از چهارچوب عقل و شرع میطلبد.
موت نفس به سرکوب خواستههای شهوی و غضبی نفس است...
مهاجر برای هجرت کبری ابتدا باید جهاد اکبر را انجام دهد.
که جهاد اکبر هم عبارت از همین سرکوب هواهای نفسانی است که ما از آن تعبیر میکنیم به «موت هواهای نفسانی»
.
💎بنابراین مهاجر در هجرت کبری، اول شهید میشود و سپس به راه میافتد.
یعنی بعد از اینکه شهید شد، تازه راه را پیدا میکند «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا» (عنکبوت، 69)
بعد از شهادت است که خدا راهها را باز میکند برای حرکت به سوی الیالله.
💎فرق دیگری که بین جهاد اصغر و جهاد اکبر است این است که در جهاد اصغر یک موت (یا شهادت) بیشتر نیست.
وقتی مجاهد از خانه و دار و دیارش بیرون میآید و به سوی دشمن می رود و میجنگد، اگر توفیق داشت شهید میشود.
اینجا فقط یک شهادت است.
اما در جهاد اکبر که هجرت کبری متوقف بر آن است، شهادتها و موتها است!
اینکه آن جهاد «اصغر» است و این «اکبر» چه بسا از همین جهت باشد... حتی ممکن است کسی که در مسیر جهاداکبر است روزی هفتاد بار شهید شود و بمیرد!
در حدیث معراج که اهل خیر و اهل آخرت را توصیف میکند خداوند خطاب به پیغمبر اکرم(ص) میفرماید: 💎«مردم یک بار بیشتر نمیمیرند، ولی مجاهد در جهاد اکبر روزی هفتاد بار کشته میشود!
عجب! روزی هفتاد مرتبه، به جهت مجاهده با نفس و مخالفت با هوای نفس و قوای حیوانیاش میمیرد! هفتاد بار!»
یعنی مدام دل هوس میکند و او جلوی دل را میگیرد...
.
بنابراین هم در جهاد اصغر اگر کسی این توفیق را پیدا کند که شهید شود اطلاق شهادت میشود و هم در جهاد اکبر.
💎اگر کسی موفق شود یک خواسته از هواهای نفسانیاش را سرکوب کند، اطلاق شهادت میشود.
که همراه هر شهادت و هر موت، «حیات طیبه» در پی دارد.
📚سلوک عاشورایی، منزل سوم، ص 157
@rooshanfekr
💠پاداش وثواب فراوان نماز جماعت💠
1⃣اگر اقتدا کننده ۱ نفر باشد، پاداش ۱۵۰ نماز داده میشود.
2⃣اگر اقتدا کننده ۲ نفر باشد، پاداش ۶۰۰ نماز داده میشود.
3⃣اگر اقتدا کننده ۳ نفر باشد، پاداش ۱۲۰۰ نماز داده میشود.
4⃣اگر اقتدا کننده ۴ نفر باشد، پاداش ۲۴۰۰ نماز داده میشود.
5⃣اگر اقتدا کننده ۵ نفر باشد، پاداش ۴۸۰۰ نماز داده میشود.
6⃣اگر اقتدا کننده ۶ نفر باشد، پاداش ۹۶۰۰ نماز داده میشود.
7⃣اگر اقتدا کننده ۷ نفر باشد، پاداش ۱۹۲۰۰ نماز داده میشود.
8⃣اگر اقتدا کننده ۸ نفر باشد، پاداش ۳۶۴۰۰ نماز داده میشود.
9⃣اگر اقتدا کنندگان و امام جماعت به ۱۰ نفر رسیدند، پاداش۷۲۸۰۰ نماز دارد.
☀️ولی، همین که عدد افراد از ده نفر گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند...
📚مستدرک الوسائل، ج ۱ ص ۴۸۷،
📙رساله حضرت امام، مسئله ۱۴۰۰
@rooshanfekr