✅ جنگ را چگونه حزب الله برد؟
✍ عبدالرحیمانصاری
🔸اینجا نمیخواهم به این بپردازم که چرا اسرائیلِ مدعیِ ارتش چهارم دنیا نتوانست بر یک گروه نظامی چیره شود و سرانجام تن به آتش بس داد؛ نمیخواهم بگویم رژیم صهیونیستی موفق نشد به اهدافش برسد؛ نمیخواهم بگویم تلفات بی سابقه ای داد، اقتصادش آسیب جدی دید، شهرک نشینانش آواره شدند، و انتقام هیچکدام را نتوانست در جنگ بگیرد؛ نمیخواهم بگویم پس از یک سال جنگ اسرائیل نتوانست به درمان(بازدارندگی) برسد و ناچار به مُسکن(آتش بس) اکتفا کرد؛ حتی نمیخواهم بگویم شرط حزب الله برای آتش بس، پایان جنگ غزه بود که موفق به تحققش نشد؛ بالاخره جنگ است؛ و حالا، آتش بس موقتی که تضمینی بر دائمی شدنش هم نیست؛ در یک جنگ ممکن است همه اهداف محقق نشود؛ کما اینکه اسرائیل به بد شیوه ای تحقیر شد و حالا مردم جنوب لبنان با حس پیروزی به خانه هایشان باز میگردند در حالی که صهیونیستها بابت یک شکست مفتضحانه خودخوری میکنند و به نتانیاهو میتازند!
🔸بله همه اینها اتفاق افتاد و کابوس اسرائیل شد، اما آنچه میخواهم بگویم ناظر بر عقب ماندن اسرائیل از پروژه هایی است که برای تسلط دائمی اش بر منطقه و پایان آرزوی مردم فلسطین طراحی شده بود. هفتم اکتبر زیر میز عادی سازی روابط اسرائیل با اعراب زد، رژیم موقت را تحقیر نمود، حد قدرت واقعیِ نظامی اش را پیش چشم جهانیان قرار داد، و مهمتر از همه کریدور IMEEC که میرفت اکسیر جاودانگی و تسلط اسرائیل بر منطقه باشد را تا ناکجا آباد منحرف کرد. مقاومت در این راه متحمل سختی های زیادی شد، هرچند این هنوز پایان نبرد نیست، و مسیر ادامه دارد، اما آنچه آمریکا و اسرائیل از آن عصبانی اند این است که آمده بودند صهیونیست ها را برای همیشه مسلط کنند؛ لیکن در نهایت فقط به تاخیر در نابودی شان دست یافتند!
🔸این جنگِ بیش از یک ساله برای اسرائیلی که هیچگاه نبردی به این درازا را تجربه نکرده بود، بسیار رعب انگیز و فرسایشی شده بود؛ ضمن آنکه گره هایی نیز در کار دو طرف وجود داشت، که این گره ها برای حزب الله بیشتر به مسائل جانبی و لزوم مدیریت شرایط و افکار عمومی برمیگشت و نه به واقعیت های میدان؛ همچنین حزب الله در این معرکه نخواست به تنش ها در جامعه صد فرقه لبنان دامن بزند، و با هوشیاری با تصمیم کلیِ حاکمیت لبنان همراه شد و به آن احترام گذاشت.
🔸در واقع مقاومت در چارچوب حاکمیت لبنان و بعنوان یک نیروی دفاعی مورد تایید مردم و حاکمیت باقی ماند؛ این جنگ در کلیات یک پیروز دارد و آن هم محور مقاومت است، حتی اگر در جزئیات، اهدافی محقق نشده هم باقی مانده باشد. البته پذیرش آتش بس نیز میتواند یک تاکتیک باشد، و مسائلی وجود دارد که گاهی در ظاهر دلچسب نیست، اما اندرون خود مایه آرامش است؛ این حرف را جدی بگیرید! درباره سایر اجزای مقاومت، خصوصا سوریه نیز نکات مهمی وجود دارد که در حال مدیریت به شایسته ترین شیوه ها است و شاید در آینده ای نزدیک درباره آن و البته چگونگی شرایط غزه پس از این آتش بس [با تکمیل داده ها] بیشتر نوشتیم.
@rooshanfekr
✅ حزبالله لبنان: اسرائیل امروز چند بار توافق آتشبس را نقض کرد
نماینده حزب الله در پارلمان لبنان:
🔸دشمن صهیونیستی امروز توافق آتشبس را در چندین نقطه نقض کرد و موجب وحشت کسانی شد که به منازلشان باز میگشتند.
🔸توافق آتشبس به توقف اقدامات جنگی محدود میشود و به سلاح مقاومت خدشهای وارد نمیکند.
@rooshanfekr
✅ اتاق عملیات حزبالله: انگشتمان روی ماشه است
🔸اتاق عملیات حزبالله لبنان با اعلام آمار کلی جنگ در یک سال گذشته، تاکید کرد که نیروهای مقاومت تمام تحرکات دشمن را زیر نظر دارند و انگشتانشان روی ماشه است.
@rooshanfekr
✅ آتش بس و چند نکته درباره حزب الله
🔸1. برخی میگویند حزب الله با قبول آتش بس غزه و حماس را تنها گذاشت.
اینطور نیست. قبول توافق نامه آتش بس توسط حزبالله با هماهنگی و همراهی گروههای مقاومت فلسطینی صورت گرفته است.
🔸2. عدم نفوذ به سد محکم حزب الله:
فراموش نکنیم نتانیاهو با چه هدفی وارد جنگ با لبنان شد و امروز چه در اختیار دارد. بعد از 58 رور نبرد زمینی نتوانست به سد محکم حزب الله نفوذ کند. نتانیاهو بعد از 58 روز مقاومت جانانه حزبالله مطمئن شد در عرصه نظامی دستاوردی در جنوب لبنان بدست نخواهد آورد وگرنه همانند غزه هرگز کوتاه نمیآمد.
🔸3. خلع سلاح حزب الله غیرممکن است:
برخلاف آنچه در بندهای منتشر شده غیررسمی توافق نامه آمده، هیچ کسی و هیچ طرفی توانایی خلع سلاح حزبالله را ندارد. برداشت امکان خلع سلاح حزبالله ناشی از عدم شناخت توانمندیها و زیرساختهای حزبالله است. افزون بر آن موضوع خلع سلاح حزبالله مسئله جدیدی نیست و حداقل از 2006 بهطور جدی طرح و دنبال شده است و هیچ گاه به نتیجه نرسیده است.
🔸4. بندهای توافقنامه آتش بس اهمیتی ندارد:
اساساً متن واحد و رسمی از توافق نامه وجود ندارد. یعنی آنچه فعلا روزی زمین رخ داده عقب نشینی ارتش اشغالگر و توقف درگیری است بنابراین روی سایر بندهای توافق نامه نمیتوان قضاوت کارشناسی کرد. توجه کنیم حتی با فرض صحت توافق نامه منتشر شده، باید بین آنچه «اعلام شده» و آنچه «اعمال خواهد شد» تفکیک قائل شویم. قطعنامه 1701 از 2006 همین بندها و شروط را داشته است ولی تاکنون بسیاری از اصول آن اجرایی نشده است.
🔸5. تفکیک بین حزب الله و مردم جنوب اساساً امکان پذیر نیست.
مردم ساکن در روستاها و شهرهای مرزی جنوب لبنان با سرزمین های اشغالی، همه حزب الله هستند. تخلیه جنوب از حزب الله بیمعناست.
🔸6. بحران برای نتانیاهو :
این آتش بس بحران جدی داخلی برای نتانیاهو ایجاد خواهد کرد. کمی صبر کنیم. در وهله اول شهرک نشنینان حاضر به بازگشت به منازل خود نیستند. یعنی آغاز مشکلات داخلی برای نتانیاهو.
🔸7. تاثیر وعده صادق ۳:
گذر زمان نتایج را بهتر نمایان خواهد کرد، بخصوص که وعده صادق سه در پیش است و رژیم بیشتر از حزبالله استرس این را دارد و یکی از دلایل سهگانهای که برای آتشبس قید کرده است، تمرکز روی تهدید ایران است.
@rooshanfekr
🌹داستان آموزنده🌹.
مفضل بن قیس، سخت در فشار زندگی واقع شده بود. فقر و تنگدستی، قرض و مخارج زندگی او را آزار میداد. یک روز در محضر امام صادق (ع) لب به شکایت گشود و بیچارگی های خود را مو به مو تشریح کرد: “فلان مبلغ قرض دارم، نمی دانم چه جور ادا کنم، فلان مبلغ خرج دارم و راه در آمدی ندارم، بیچاره شدم، متحیرم، گیج شدهام، به هر در بازی میروم به رویم بسته میشود”. در آخر از امام تقاضا کرد دربارهاش دعایی بفرماید و از خداوند متعال بخواهد گره از کار فرو بسته او بگشاید.
امام صادق (ع) به کنیزکی که آنجا بود فرمود: “برو آن کیسه اشرفی که منصور برای ما فرستاده بیاور”. کنیزک رفت و فورا کیسه اشرفی را حاضر کرد. آنگاه به مفضل بن قیس فرمود: “در این کیسه چهار صد دینار است و کمکی است برای زندگی تو”.
- مقصودم از آنچه در حضور شما گفتم این نبود، مقصودم فقط خواهش دعا بود.
- بسیار خوب، دعا هم میکنم . اما این نکته را به تو بگویم، هرگز سختی ها و بیچارگی های خود را برای مردم تشریح نکن. اولین اثرش این است که وانمود میشود تو در میدان زندگی زمین خوردهای و از روزگار شکست یافتهای. در نظرها کوچک میشوی. شخصیت و احترامت از میان میرود.
(منبع: داستان راستان، استاد ش مطهری)
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جز کسانی نباشیم که خداوند به آنها فرمود:
لا تُکَّلِّمُونِ
با من صحبت نکنید ...💔
🎁 @rooshanfekr
سیستمی موفقتر است که بتواند بیشتر و بهتر #حل_مسئله انجام دهد
👈 تربیت، شکل دادن از بیرون نیست! تربیت، شکلدهی به رفتار نیست! تربیت، شکل دادن به نیروهای درونی است ...
@rooshanfekr
2.12M
سیستمی موفقتر است که بتواند بیشتر و بهتر #حل_مسئله انجام دهد
👈 تربیت، شکل دادن از بیرون نیست! تربیت، شکلدهی به رفتار نیست! تربیت، شکل دادن به نیروهای درونی است ...
#مدرسه_والدین 👇👇
@tarbiapp
کارگاه تفکر ۲۴.mp3
10.88M
#کارگاه_تفکر ۲۴
آنچه در پادکست بیست و چهارم میشنوید :
- تفاوت تعریف «آدم خِنگ» از نگاه ما و نگاه خدا
- تفاوت تعریف «آدم قیمتی» از نگاه ما و نگاه خدا
- تفاوت تعریف «خدا» از نگاه «آدم خنگ» با «آدم قیمتی»
منبع پادکست : جلسه ۱۰ از کارگاه تفکر
@rooshanfekr