🔹 هر جامعهای نخبگان و متفکرانی دارد اما اگر خِرد جامعه تباه شد، خرد اهل فکر هم به تنهایی چارهساز نخواهد بود.
.
🔸شما را نمیدانم اما من معتقدم جامعه ما با پشتوانهی تاریخ و هویتش همچنان جزو خردمندترین جوامع تاریخ معاصر است. دقیقا به همین دلیل باید بیشتر نگرانش باشیم.
#شب_یلدا
#رسانه
#شبکه_های_اجتماعی
#فضای_مجازی
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
#ساعت_شش با روشنا
🔶هشدار جدی قالیباف به وزیر اقتصاد درباره بورس
🔺محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس در نشستی با فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد و اموردارایی به وی گفته که مجلس تا به حال از شما درباره وضعیت بورس دفاع کرده است ولی اگر مدیریت شما این شکلی باشد دیگر در مقوله استیضاح، شما را کمک و حمایت نمی کنیم. باید موضوع بورس را حل کنید و برای نظام مسئله جدید درست نکنید. قالیباف معتقد است که مشکل اصلی بازار بورس مدیریتی است. دولت می تواند موضوع را حل کند ولی آن را رها کرده و پای کار نیست.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔵 لطفا احساساتتان را کنترل کنید
✍️هوشنگ گلمکانی
🔻«پایتخت» اول که ساخته شد، کسی پیشبینی نمیکرد قسمتهای بعدیاش هم ساخته شود و ده سال دوام بیاورد. دو تا دختر کوچولوی دوقلو هم در داستان بودند در حکم تزیین خانواده، که بهناچار، ماندند.
🔻با ساخته شدن فصلهای بعدی «پایتخت»، این سریال معیارهای شخصیتپردازی و بازیگریاش را کاملتر کرد و با اضافه شدن بازیگرهای دیگر دنیایش آشناتر شد. اما سارا و نیکا با این که جزو خانواده هستند نتوانستند با معیارهای نمایشی این محصول دنیای سرگرمی خودشان را هماهنگ کنند و نقش و بازی آنها یکی از موارد انتقادی «پایتخت»های اخیر بود.
🔻با ساخته شدن فصلهای بعدی «پایتخت» معلوم شد سقف تواناییهای این دوقلوها همین حضور در قاب تصویر و گاهوبیگاه گفتن یک جمله دیالوگ است و بنابراین نویسندگان سریال نمیتوانستند چندان برای این دو نقش مایه بگذارند.
🔻«پایتخت» جهانی اغراقآمیز و کاریکاتوری دارد که همه بازیگرانش بر این اساس انتخاب میشوند و این دو طفل «معصوم»، تناسبی با این جهان نمایشی ندارند.
🔻 حالا اعلام شده سارا و نیکا از «پایتخت۷» حذف شدهاند و برخی از بازیگران سریال با استدلالهای سانتیمانتال به این تصمیم انتقاد کردهاند. اما به نظرم این تصمیم، به رغم جو موجود تصمیم درست و شجاعانهای است.
🔻فارغ از این که این دو نوجوان دوقلو دلشان میشکند یا نمیشکند، این نوجوانان نازنین مناسب دنیای «پایتخت» نیستند. این منطق جهان نمایشی یک سریال محبوب است که باید همه چیزش در تناسب با یکدیگر باشد. در چنین دنیایی، پسر نوجوان بیقاعده و بیتربیت بهبود در فصل ششم متناسبتر با این دنیاست تا دوقلوهای بچهمثبت و حرفشنو و خوشچهرهای به نامهای سارا و نیکا.
🔻زمانی که هنوز دنیای نمایش مثل امروز تفاوتش با جهان واقعی برای مردم عادی روشن نبود، بازیگران نقشهای مثبت، محبوب مردم بودند و بازیگران نقشهای منفی، برعکس. حالا هم؟ «پایتخت» یک کالای جهان سرگرمی است. لطفا احساساتتان را کنترل کنید.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
♦️ حمله هکرها به وزارت خزانهداری آمریکا
🔹رویترز اعلام کرد: وزارت خزانهداری آمریکا مورد حمله سایبری قرار گرفته و هک شده است. هکرهای پیچیدهای که مورد حمایت یک دولت خارجی بوده عامل این حمله سایبری بودهاند.
🔹رسانهها گزارش دادهاند که این حمله سایبری باعث شده تا نشست اضطراری شورای امنیت ملی در کاخ سفید برگزار شود.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ جرمهایی که «روحالله زم» را پای چوبه دار بُرد
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ ریشهیابی تاریخی مواضع دوگانه اردوغان / روابط ایران و ترکیه به کدامسو میرود؟
🔹 دولت اردوغان وارث دو سنت است: سنت عثمانی و سنت ترکیه آتاتورکی. دو سنتی که هر یک وجهی از ارتباط با ایران را در خود دارد. این سنت دو گانه از یک طرف رابطه خوبی با ایران داشته و از طرف دیگر، همواره با ایران اختلاف داشته است. اردوغان نیز در رفتار و منش خود این رفتار دوگانه را دارد.
🔸 این رفتار دوگانه در ابتدای قدرت گیری او در ترکیه تا حدی به نفع ایران میچربید. اردوغان در ابتدای قدرت گیری حزب عدالت و توسعه به شدت تحت تاثیر سیاست خارجی "احمد داود اوغلو" و "عبدالله گل" بود. سیاست حزب عدالت و توسعه در آن زمان نزدیکی به غرب، باز شدن درب اقتصاد آزاد و لیبرالی به روی ترکیه، ارتباط مساعد با همسایگان و به خصوص عضویت در اتحادیه اروپا بود.
🔹 در این زمان رابطه ایران و ترکیه نسبتا بهبود یافته بود. چرا که همانطور که بیان شد سیاست احمد داود اوغلو "به صفر رساندن تنش با همسایگان" و "نزدیکی به اتحادیه اروپا" بود. با این حال، با تحول حزب عدالت و توسعه، کنار گذاشته شدن عبدالله گل و احمد داود اوغلو از بدنه حزب و به خصوص تغییر سیاست خارجی ترکیه این وضعیت تاحدی تغییر کرد. ترکیه اردوغان حالا به جای آتاتورک و سیاستهایش، "سلطان عبدالحمید" را الگوی خود قرار داده بود. سلطان عبدالحمید از جمله سلاطین اسلام گرای عثمانی بود که در زمینه اقتصادی به غرب نزدیک بود اما در زمینه سیاسی به دنبال بازگشت به دوران شکوه عثمانی و یکپارچه کردن سراسر دنیای اسلام بود.
🔸 اردوغان جدید به دنبال سیاست "عبدالحمید" است. بسیاری معتقدند او همچنان به دنبال اجرای سیاست "میهن آبی" است. میهن آبی سیاست نفوذ ترکیه در کشورهای حوزه دریای مدیترانه و بلکه سایر همسایگان است. سیاست میهن آبی که اولین بار توسط "جم گوردنیز" مطرح شد، در زمان وزارت احمد اوغلو زیاد پیگیری نشد اما برخی معتقدند که حالا به شدت توسط دولت ترکیه دنبال میشود.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔹 چهره شبیه "حاج قاسم " ، در عراق کشف شد و این اولین استارت پروژه حاج قاسم به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا خواهد بود. اولین گزینه برای نقش حاج قاسم "محمد العراقی" خواهد بود .
🔸 ایشان از طرف گروه الحشد الشعبی نیروهای امنیتی و بادیگارد را برای او درنظر گرفتند . محمد العراقی قرار است دوهفته دیگر به ایران سفر کند . ایشان ۶۰ ساله و به زبان فارسی مسلط می باشد .
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
#ساعت_شش با روشنا
⭕️ افزایش احتمال کاندیداتوری ظریف
🔹شنیده شده است که برخی اصلاح طلبان از کاندیداتوری ظریف حمایت میکنند و مساله حمایت از لاریجانی را یک بازی تبلیغاتی میدانند و گفتهاند که وقتی ما خودمان اصلاح طلب رایآوری داریم که شورای نگهبان هم احتمال قوی او را تایید میکند چرا باید دنبال علی لاریجانی برویم. طرح علی لاریجانی برای بازی دادن طرف مقابل خوب است تا احساس خطر نکنند و علیه ظریف فعلا کاری نکنند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ چرا اختلاف مسکو و تلآویو شعلهور شده است؟
♨️آناتولی ویکتوروف، سفیر روسیه در رژیم صهیونیستی طی یک مصاحبه با «جروزالم پست» گفت، حل نشدن درگیری اسرائیل و فلسطین علت اصلی بیثباتی در منطقه است و نه ایران. وی در اظهار نظر خود تأکید کرد، مشکل منطقه فعالیت ایران نیست، بلکه نداشتن درک متقابل بین کشورها و پیروی نکردن از قطعنامههای سازمان ملل در درگیری اعراب و اسرائیل و فلسطین و اسرائیل است.
🔻این سخنان سفیر روسیه در تلآویو موجب احضار وی به وزارت خارجه رژیم صهیونیستی شد و البته تعجب بسیاری را برانگیخت. با این حال واقعیت آن است که کرملین چنین دیدگاهی را پیشتر بارها بیان کرده بود. البته درباره علل و زمان بیان این صحبتها از زبان سفیر روسیه در رژیم صهیونیستی میتوان به چند نکته اشاره کرد:
🔴 نخست آنکه با توجه به تغییرات صورت گرفته در آمریکا و روی کار آمدن جو بایدن، احتمال آن وجود دارد که واشنگتن به سازوکارهای سنتی از جمله گروه چهار برای حل مسئله فلسطین که روسیه نیز عضوی از آن است، بازگردد. بنابراین روسها که یکجانبهگرایی ترامپ در خصوص به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی یا مالکیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان را سیاستی یکجانبه و نادرست تلقی میکردند، اکنون امیدوارند که با آمدن بایدن این سیاستهای تندروانه تلطیف شود.
💢 دوم آنکه، رویکرد یکجانبه آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی در دوران ترامپ موجب شد رهبران فتح بیش از گذشته به مسکو روی آورند. در این زمینه حتی محمود عباس خواهان جایگزینی روسیه به جای آمریکا در مذاکرات با طرف صهیونیستی شد. بر این اساس روسیه تلاش میکند به طرفهای فلسطینی این پیام را منتقل کند که همچنان به عنوان یک بازیگر واسط و میانجی میتواند در آینده این مناقشه ایفای نقش کند.
♨️ سوم آنکه، روسیه همواره خواهان ایجاد توازن در منطقه غرب آسیا بوده است. روسها به خوبی درک میکنند که ایران از سوی غرب تحت فشار اقتصادی بیسابقهای قرار گرفته و در این بین وقایعی همچون ترور نظامیان و دانشمندان ایرانی میتواند کل منطقه را تحتالشعاع قرار دهد. از این رو روسیه بنا به فراخور زمان تلاش میکند این پیام شفاف را به صهیونیستها بدهد که از تکرار هرگونه عمل شرارتآمیز دست بردارند.
🔴 چهارم آنکه، تشدید اعتراضات در داخل رژیم صهیونیستی و بحث انحلال پارلمان، احتمال تداوم نخستوزیری بنیامین نتانیاهو را به شدت ضعیف کرده است. این در حالی است که اگر راستگرایان در داخل رژیم صهیونیستی کنار بروند و چپگرایان به رهبری بنی گانتس قدرت را در دست گیرند، آنگاه روابط چندان مطلوبی با مسکو نخواهند داشت. از این رو روسیه سعی میکند پیش از وقوع این تحول سیاسی در سرزمینهای اشغالی، هشدارهای لازم را به دولت آینده این کشور بدهد که اگر بخواهد مسیر نادرستی انتخاب کند، کرملین آمادگی چرخش و سنگینی وزنه حمایت خود از ایران و فلسطین را دارد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
📝پدرهای انقلاب و پسرهای بریده
🔻محمدعلی زم در متنی که پس از اعدام پسرش منتشر کرد، از دیدار خانواده با نیما زم در روز قبل اعدام گفته است. او وجود پسرش را در روز قبل از اعدام به قدری «نورانی» توصیف کرده که «خجالت کشیدم (برای نماز) جلو بایستم. تعارفش کردم؛ حتی خواستم عبا بر دوشش بیندازم، تواضع کرد و بوسید.» و این نماز جماعت خانوادگی را «عجیب» توصیف میکند و مینویسد: «شاید نمازهای کنار خانه خدا در ۳۰- ۲۰ سال پیش هم برایم اینقدر دلچسب نشده بود.» او در بخش دیگری از این متن پدرانه از قول نیما زم نقل میکند: «من با خدا معامله کرده و با استخاره به این راه آمدم، هیچ نگرانی ندارم. فقط اینها من را تا کربلا آوردند، اما نگذاشتند زیارت کنم.» و پدر به پسر میگوید: «نگران نباش، امام حسین در قلب طالبان زیارتش هست، امام پیش توست...»
🔻گویی رزمندهای در راه خدا بدرقه خط مقدم میشود؛ گویی شهیدی را تشییع میکنند. قدیسسازی از یک خائن اعدامی که مبتذل بود، چه در سیاست و چه در اخلاق. نه گویی که محمدعلی زم پدر پسری است که در کانال تلگرامیاش زمینهی سوریهسازی از ایران را رقم میزد. راهنمایی آشوب و اغتشاش میکرد، دستور ساخت موادمنفجره و حمله به مراکز نظامی و پمپبنزینهای شخصی میداد. نیما زم البته میتواند نماز دلچسب بخواند، حسرت زیارت امام حسین علیهالسلام داشته و برابر پدر متواضع باشد؛ کسی در دادگاه او را به نماز نخواندن و علاقه نداشتن به اهلبیت علیهمالسلام و سرکشی مقابل پدر متهم نکرده است. محمدعلی زم اگر برای نگارش قصه ادبی و پیادهروی روی خط احساسات مخاطب، ترجیح داده کیفرخواست را فراموش کند، اما مردم خوب میدانند کانال آمدنیوز چه بود و چه کرد و برای چه کسی بود و نیما زم برای چه جرمی محکوم به اعدام شد. پاول دوروف، مؤسس و مدیر تلگرام، آمدنیوز را اواخر سال ۹۶ – همان سال آشوبهای دی ماه- به علت تشویق اعضای خود به استفاده از کوکتل مولوتف علیه پلیس مسدود کرد.
🔻از سویی از ابنملجم تا اصحاب جمل و صفین و همه نهروانیها تا آنان که به امام حسن علیهالسلام صلح را تحمیل کردند تا سپاهی که روز عاشورا مقابل امام عصر ایستادند، نمازهای دلچسبی میخواندند که هیچ، بعضاً اهل نماز شب هم بودند! مشکل نماز و زیارت و تواضع کسی نیست، حتی با فرض باور سناریویی که محمدعلی زم با سابقه سینماییاش به خوبی از پس ساختن آن برآمده است!
🔻محمدعلی زم رئیس اسبق حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی که مدتی هم رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود، اولین پدر در میان مسئولان جمهوری اسلامی نیست که «حالم چو دلیریست که از بخت بد خویش / در لشکر دشمن پسری داشته باشد!»، اما واکنشهای دیگر پدرانی که پسری بریده از نظام و انقلاب داشتند، با روالی که او در پیش گرفته، متفاوت است. لینک زیر نگاهی کوتاه به برخی از این واکنشهاست؛ از واکنش امام خمینی به سرکشیهای سیاسی نوهاش، سید حسین خمینی تا واکنش آیتالله جنتی به مرگ پسر منافقش در حمله پاسداران به یک خانه تیمی مجاهدین خلق تا برخورد حجتالاسلام حسنی، امام جمعه ارومیه با عضویت پسرش در گروههای کمونیستی مخالف نظام.
📍پینوشت: داغ جوان البته سخت است و شاید بر پدر داغدیده حرجی نباشد؛ اما از خائن که نباید قدیس ساخت! و البته صدای خندههای محمدعلی زم وقتی پسرش در پاریس بود و تلفنی در مورد تعداد اعضای آمدنیوز صحبت میکردند، هنوز از خاطرمان نرفته؛ یعنی که به این پدر قبل از داغ دیدن هم گویا حرجی وارد نبود!
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔺جواد جوادی نامتعارف؛ نقی معمولی متعارف؟
▫️چند روزی از کنار گذاشتن روزبه حصاری از «بچهمهندس۴»، با کلیدواژه درخواستِ نامتعارف، میگذرد. بسیاری از رسانهها هم به درخواستهای هنگفتی همچون ۷۰ میلیون و حتی ۲۰۰ میلیون در ماه اشاره کردند. البته هیچکسی این مبالغ را نه تأیید کرد و نه تکذیب.
▫️در سکوتِ جوادی فصل سوم، جوادی فصل چهارم آمد و همه تهیهکننده سریال را تحسین کردند که جلویِ دستمزد نجومی و نامتعارف ایستاد، اما اگر به خبرهای دو سال اخیر توجه کنید شاید بیش از حصاری، بازیگرانِ «پایتخت» هستند که سهم بیشتری در این درخواستهای نامتعارف دارند.
▫️سؤال اینجاست مدیرانی که خودشان منتقدِ دستمزدِ نجومیاند و اعتقاد دارند باید مقابلِ این درخواستهای نامتعارف ایستادگی کرد، آیا «پایتخت» را استثنا قرار میدهند؟
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
6.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موشن_گرافیک| نبرد در ارتفاعات
◽️قربانی اشغال، این بار #سوریه...
◽️گویا قطعنامههای تشریفاتی شورای امنیت، برای #اسرائیل بازدارندگی ندارد... راستی چرا سوریه مهم است؟
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir