⭕️ تلگرام فارسی در سال 1400
🔻بر اساس آمار مرکز پژوهشی بتا در سال گذشته تعداد گروه فعال درتلگرام ۲/۵ میلیون و تعداد کانال ۲/۸ میلیون کانال افزایش یافته است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
14000407_40599_1281k.mp3
8.29M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات امروز رهبر انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه. ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ سبزپوشی شاخص کل بورس برای هشتمین روز متوالی
💠 در معاملات امروز بازار سهام شاهد رشد 0.42 درصدی شاخص کل بورس بودیم، بر این اساس این نماگر بورسی برای هشتمین روز متوالی سبزپوش شد و با پایان معاملات امروز روی سطح یک میلیون و 243 هزار ایستاد.
💠 این در حالی بود که شاخص کل هموزن با افت هرچند محدود 0.03 درصدی عقبتر نشست. در فرابورس ایران نیز شاخص کل به واسطه رشد در بزرگان 0.17 درصد افزایش یافت.
💠 در جریان معاملات امروز سهامداران حقیقی خالص خرید 162 میلیارد تومانی رقم زدند و مالکیتهای سهام را از آن خود کردند. همچنین ارزش معاملات خرد بورس 5187 میلیارد تومان رقم خورد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ همه آمارهای اینستاگرام فارسی در سال 1400
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
📈هشتگهای برتر توییتر فارسی در بهار ۱۴۰۰
🔹لایفوب به بررسی و تحلیل ۲۵۰ هشتگ پر کاربرد توییتر فارسی در سه ماهه نخست سال پرداخته است. این هشتگها در شش دسته موضوعی قرار دارند.
🔹تحلیل هشتگهای سیاسی که بیشترین تکرار را داشتهاند نشان میدهد، ۸۳٪ از هشتگهای این دسته در موضوع انتخابات بوده است. #انتخابات۱۴۰۰ و #انتخابات_۱۴۰۰ برترین هشتگهای انتخاباتی هستند.
🔹هشتگهای فرهنگی نیز ۷۰٪ مرتبط با موسیقی و ۲۴٪ در حوزه دینی-مذهبی بوده است. برترین هشتگهای این دسته را طرفداران گروههای موسیقی کرهای ترند کردهاند.
🔹۸۴٪ از هشتگهای برتر حوزه اجتماعی نیز مرتبط با آموزش و تحصیل بوده است. #تعویق_کنکور_سراسری پرتکرارین هشتگ مرتبط با آموزش و تحصیل است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ گزیده اخبار فرهنگی
🔻 تهیه کننده برنامه «پنجره» گفت: بیشترین درخواستهایی که از سوی مخاطبان افغان دریافت میکنیم، مربوط به آثار نمایشی ایرانی است. فیلمها و سریالهای قدیمی هم طرفداران خاص خودشان را دارند.
🔻 رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با ارسال نامهای از تلاش رئیس مرکز بسیج رسانه ملی در مقابله و کنترل بحران بیماری کرونا قدردانی کرد.
🔻 درحالی که این روزها واکنش ها به آخرین ساخته محمدحسین مهدویان به اوج خود رسیده، شنیده شده که سازمان سینمایی از «ساترا» بابت محتوای «زخم کاری» شکایت کرده است.
🔻 مسابقه تلویزیونی «محیا» با رویکرد اجتماعی و معارفی برای ساخت از تلویزیون وارد مرحله پیش تولید شد.
🔻 فیلم داستانی «چهره به چهره» با بازی هانیه توسلی کلید خورد.
🔻 معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از برگزاری مجموعه برنامه «روی خط زندگی» در فصل تابستان ۱۴۰۰ خبر داد.
🔻 جایزه تولیدات تلویزیونی «امی» که به اسکار تلویزیونی شهرت دارد به «لری کینگ» معروف ترین مجری جهان و «الکس تربک» مجری طولانی ترین برنامه تلویزیونی، پس از مرگشان تعلق گرفت.
🔻 رئیس انجمن صنفی ویاودی با اشاره به تصمیمهای جدید این صنف از انتخاب محمدمهدی عسگرپور به عنوان دبیر جدید و بازگشت دو پلتفرم فیلیمو و نماوا به فعالیتهای این صنف خبر داد.
🔻 آئین افتتاحیه ششمین دوره مدرسه رمان و رونمایی از کتاب تازه منتشر شده انتشارات شهرستان ادب عصر دوشنبه برگزار شد.
🔻 استاد«محمدرضا حکیمی» در بیمارستان بستری شد
🔻 «شمعدانیها» شامل ۱۷۷ رباعی از میلاد عرفانپور مربوط به سالهای ۸۳ تا ۹۹ است که به صورت گزیده منتشر میشود.
🔻 وحید یامینپور که خود از نویسندگان کشورمان شمرده میشود با آغار فصل تابستان به مخاطبان ۲۰ کتاب را جهت مطالعه معرفی کرد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ ایستادگی ایران قدرتمند در مقابل استراتژی مهار همه جانبه
🔻 «مهار همه جانبه» یا «ایزوله سازی» ایران، هدف و استراتژی کلانی است که مقامات آمریکایی ( اعم از دموکرات و جمهوریخواه ) در سر می پرورانند. دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا از زمان حضور خود در کاخ سفید، از پارادایم «ایران هراسی» به مثابه یک تاکتیک و ابزار برای رسیدن به همین استراتژی کلان استفاده کرد و دولت بایدن نیز در یک همافزایی آشکار با شرکای اروپایی خود، اکنون همین استراتژی را در قبال کشورمان دنبال می کند.
🔻 رئیس جمهور آمریکا در لابیها و مذاکرات مختلف خود با برخی سناتورهای کنگره، تروییکای اروپایی و لابی آیپک، به صورت مشخص در صدد تغییر برخی مفاد توافق هستهای با ایران برآمده بود. این موارد عبارت بودند از :
الف) آژانس بینالمللی انرژی اتمی بتواند به بهانه بازتفسیر برخی پیوستها و تبصرههایی که در دو سند برجام یا اساسنامه این سازمان آمده است، دسترسی های گستردهای به اماکن مختلف در کشورمان داشته باشد.
ب) برخی محدودیتهای هستهای ایران در برجام معطوف به سال 2025 میلادی (سقف زمانی تعیین شده در برجام) نباشد. در این خصوص لازم بود بند موسوم به غروب آفتاب مورد بازبینی و تغییر قرار گیرد.
ج) احیای برجام به مذاکرات منطقهای و موشکی با ایران پیوند داده شود؛ به گونه ای که در قالب یک "الحاقیه" یا در قالب یک توافق موازی اما مجزا این موارد مورد بررسی قرار گیرد.
د) مناسبات منطقهای ایران و گروههای مقاومت، خصوصا 4 گروه حزب الله، حماس، انصارالله و حشد الشعبی محدود و متعاقبا منقطع شود.
📍 این چهار هدف، امروز دقیقا از سوی دولت بایدن و دموکراتهای مدعی «صیانت از برجام»! نیز دنبال می شود. در این معادله، اساسا اهمیتی ندارد که چه روش کار ، ابزار یا تاکتیکی به کار گرفته میشود، بلکه «رویکرد استراتژیک» دو حزب سنتی آمریکا در این برهه زمانی حساس باید مورد رصد قرار گیرد. بدیهی است که در مواجهه با استراتژی «مهار حداکثری ایران» باید بر روی تبلور کلید واژه ای به نام «ایران قدرتمند» و مشتقات آن متمرکز شد. اکنون با توجه به پیروزیهای به دست آمده توسط جریان مقاومت در منطقه، مفهوم «ایران قدرتمند» بیش از هر زمان دیگری برای مقامات آمریکایی قابل درک است. باید توجه داشت که «ایران قدرتمند» نه یک مفهوم انتزاعی، بلکه یک حقیقت عینی محسوب می شود که حتی نظریه پردازان رئالیست و نئورئالیست نیز در موارد مختلف نسبت به آن اذعان کرده اند. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که پارادوکس رفتاری مقامات آمریکایی در قبال ایران، معلول سردرگمی آنها در مواجهه با «ایران قدرتمند» می باشد. به عبارت بهتر، دولتهای مختلف در آمریکا از یک سو بر تقابل با جمهوری اسلامی ایران اصرار ورزیده و از سوی دیگر، نسبت به عواقب و تبعات این مواجهه به شدت نگران هستند. در هر حال باید این حقیقت محض را درک کرد که تنها راه مواجهه با دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب، درک و عینی سازی همین مفهوم «ایران قدرتمند» خواهد بود.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
📌دیدار ضدایرانی بایدن و رئیس رژیمصهیونیستی
🔹کاخ سفید: رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد که در دولت وی، ایران هرگز به سلاح هستهای دست پیدا نخواهد کرد و اطمینان داد که برای مقابله با فعالیت شرورانه ایران و حمایت این کشور از نائبان تروریست که پیامدهای مخربی برای منطقه دارند، مصمم است.
🔹بایدن به گرمی از نفتالی بنت نخستوزیر اسرائیل دعوت کرد که به زودی با وی در کاخ سفید دیدار کند و مجدداً تأکید کرد که دولت وی به دنبال همکاری نزدیک با دولت جدید اسرائیل در زمینه موضوعات بسیار مهم در دستورکار دوجانبه است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
📌همتی باید به خاطر بلوکه شدن پول ایران در عراق محاکمه شود
🔹عراقچی معاون ارزی سابق بانک مرکزی گفته که همتی به عنوان بانک مرکزی برای تبادل مالی با بانک تجارت عراق قرارداد بست ولی خبر نداشت که مدیریت بانک تجارت عراقی ها بر عهده آمریکایی هاست.این هم تقصیر همتی بود که باید محاکمه شود.
🔹همچنین تیمور رحمانی،مشاور همتی در بانک مرکزی تابعیت آمریکایی دارد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ ماجرای آسمان عراق؛ بایدن از ترامپ بپرسد
👤 محمد ایمانی
♦️جو بایدن 78 ساله، متهم است به این که هوش و حافظه درستی ندارد. او با صدور دستور حمله هوایی به مواضع "گروه های مقاومت مردمی ضد تروریسم" در مرز عراق و سوریه، پا روی پوست موز گذاشت.
🔹بایدن قرار بود خبط و خطاهای ترامپ را تکرار نکند و اصلا بخشی از رای او به این خاطر بود که تلاش شد وی نماد عقلانیت، در قیاس با حماقت ترامپ باشد.
♦️مرز سوریه و عراق، منقطه استراتژیکی است که با وجود کارشکنی نیروهای آمریکایی آزاد شد و ضمن قطع ارتباط گروه های تروریستی، کریدور اتصال تهران تا دمشق و بیروت و مدیترانه را فراهم کرد.
🔹در حمله جنگنده هاى نظامى آمريكايى به سه نقطه مرزبانى متعلق به نيروهاى كتائب سيد الشهداء و كتائب حزب الله، 4 عضو بسیج مردمی به شهادت رسيدند.
♦️پس از این حمله، جو بایدن در دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی گفت "حمایت من از اسرائیل آهنین است. من دستور حملات هوایی برای هدف قرار دادن پایگاههای شبهنظامیان تحت حمایت ایران را صادر کردم".
🔹نیروهای مقاومت در اولین واکنش به این جنایت، پایگاه آمریکا در شرق سوریه (دیرالزور) را مورد حمله قرار دادند. بنا بر اعلام خبرگزاری اسپوتنیک، دست کم 7 نظامی آمریکایی مجروح شدند.
♦️قطعا این پیش درآمد انتقام بزرگ تر است. رویداد مهم این است که مقاومت اعلام کرده از این پس آسمان عراق برای هیچ هواپیمای نظامی آمریکا امن نخواهد بود.
🔹احتمالا حافظه بایدن یاری نمی کند که چرا سفر ترامپ به عراق چند بار به تعویق افتاد؟ و چرا دی ماه 97 هم که توانست برای سه ساعت به عراق سفر کند، دزدکی رفت و هواپیمای چراغ خاموش او به جای بغداد، در پایگاه نظامی عین الاسد فرود آمد؟
♦️ترامپ، بعدها درباره این ماجرای تلخ گفت "هنگام فرود آمدن، تمام چراغهای هواپیما را به دلایل امنیتی خاموش کردند. فکر کنید! ما هفت تریلیون دلار در خاورمیانه خرج کردیم و نمی توانیم با چراغهای روش واردش شویم! چقدر بد است".
🔹ترامپ نوبت بعد گفت: "خیلی غم انگیز است که هفت تریلیون دلار هزینه کنی، اما برای رفتن به آنجا ناچار باشی سفرت را تا این حد فوق العاده سرّی نگه داری و هواپیماها و بزرگترین تجهیزات (اسکورت) دور و برت باشند و هر کاری بکنی تا سالم به مقصد برسی. در این سفر نگران ریاست جمهوری و ملانیا بودم".
♦️این گزارش، مربوط به سه سال قبل است. اما حالا خط قرمز برداشته شده و بسیج مردمی علام کرده با انهدام هواپیماهای نظامی، از اشغالگران انتقام خواهد گرفت.
🔹اگر مقاومت مظلوم و محصور یمن می تواند پیشرفته ترین پهپاد های آمریکا را ساقط کند، حتما مقاومت عراق که حالا یک ارتش کامل است، قادر است هواپیما های اشغالگران را رصد کند و هدف قرار دهد.
♦️زمانی که ایران، هواپیمای جاسوسی فوقمدرن «گلوبال هاوک» ارتش آمریکا را بهخاطر تجاوز به حریم هوایی خویش ساقط کرد، همزمان می توانست هواپیمای نظامی سرنشین دار را ساقط کند.
🔹 ترامپ آن زمان به خبرنگاران گفت «در جریان حادثه پنجشنبه گذشته که ایران به یک پهپاد آمریکایی در دریای عمان شلیک کرد، یک هواپیما با ۳۸ سرنشین نیز در تیررس بوده، اما آنها تصمیم گرفتند به آن شلیک نکنند. ما بابت اینکه به هواپیمای سرنشیندار ما شلیک نکردند، از آنها متشکریم».
♦️امروز توانمندی های نظامی در سراسر جبهه مقاومت ارتقاء یافته و همرسانی و هم افزایی می شود. چنان که آنتونی بلینکن، به نمایندگان کنگره گفت "ارزیابی ما نشان می دهد اکثر موشکهایی که حماس به اسرائیل شلیک کرد، در غزه ساخته میشوند، هر چند پشتیبانی ایران قابل توجیه نیست".
🔹حالا آمریکایی ها هر لحظه باید منتظر اسقاط هواپیماهای نظامی پیشرفته خود در آسمان عراق باشند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ ترجمه گزارش «العربی الجدید»؛ بهبود روابط ایران و عربستان در دولت آیتالله رئیسی
🔻 [آیتالله] ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب ایران، در نخستین کنفرانس خبری پس از انتخابات گفت: «از سوی ما هیچ ممانعتی برای بازگشایی سفارتهای ایران و عربستان در دو کشور وجود ندارد.» حتی اگر این مسئله واقعیت هم داشته باشد، مناسبات ایران و عربستان سعودی برای آیندهی قابل پیشبینی، بدون تنش و اصطکاک نخواهد بود و اصلاح و بهبود اختلافات بین دو قدرت منطقه خاورمیانه زمانبر است. با این وجود، با قدرتیابی اصولگرایان در دولت ایران، دلایلی وجود دارد که ریاست جمهوری «ابراهیم رئیسی» میتواند پیامد و تأثیر مثبتی بر روابط دو کشور داشته باشد.
🔻 دکتر صنم وکیل، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در چتم هاوس در گفتگو با روزنامه العربی الجدید میگوید: «کشورهای عربی شورای همکاری خلیجفارس، پیروزی آیتالله ابراهیم رئیسی را بهعنوان یک نتیجه بالقوه مثبت میبینند... برخلاف حسن روحانی، ابراهیم رئیسی نگاه نزدیکتر به رهبری و دستگاه امنیتی و اطلاعاتی ایران دارد که میتواند به سازش و مصالحه منطقهای کمک کند. این تغییر دیدگاه هر دو طرف را قادر خواهد ساخت تا برپایه گفتوگوهای کنونی در بغداد که در جریان است، با یکدیگر همکاری کنند.»
🔻 در پس زمینه ریاستجمهوری جو بایدن و مذاکرات هستهای بین ایران و گروه 5 + 1 در وین که احتمالاً منجر به «برجام 2» میشود، سعودیها بهعنوان یک مسیر استراتژیک به سمت تعامل با ایران قدم برداشتهاند. البته آسیبپذیری پادشاهی سعودی در مقابل حملات موشکی و پهبادی سپتامبر 2019م. [حمله به آرامکو] متغیر دیگری بود که باعث شد ریاض به سمت سازش و مصالحه با ایران حرکت کند. ریاض همچنین به دنبال پایان بحرانهای منطقهای است که عمدتاً در یمن قرار دارد و بر این دیدگاه هستند که گفتوگو با ایران، بهترین مسیر برای تحصیل این هدف است. با وجود اینکه اختلافات عمده احتمالاً باقی میمانند؛ اما امید بر این است که سیاست ریاض به دنبال کاهش تنشها با ایران حرکت کند.
🔻 جای انکار نیست که ده ها سال تنش، رقابت و خصومت باعث شده که توافق بین دو قدرت بسیار دشوار باشد. هرچند گفتوگوهای ایران و عربستان در عراق برای برقراری امنیت در منطقه، نتایج قابلتوجهی را به دنبال داشته است؛ اما تغییر چشمگیر در روابط دو کشور، نیازمند صبر و شکیبایی است. مسیر دستیابی به یک راه دوستانه بین دو کشور پر از دستانداز و مشکل خواهد بود. بااینوجود، دو کشور در منطقه خاورمیانه دارای منافع مشترک گستردهای هستند که در وهله نخست، باید کانالهای ارتباطی را حفظ و در حالت ایدهآل، روابط رسمی دیپلماتیک بین دو کشور برقرار شود. بنابراین گفتگوی ایران و عربستان سعودی صرف نظر از آینده بلاتکلیف و نامشخص برجام، اجتناب ناپذیر است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
📌ایران، چهاردهمین کشور ثروتمند جهان
🔹به نوشته فوربس بیش از ۲۵۰ هزار ثروتمند در ایران زندگی میکنند
🔹تعداد ایرانیان ثروتمند در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۱ درصد نسبت به سال قبل آن بیشتر شده
🔹ثروت این افراد نیز طی همین سال بر حسب دلار ۲۴.۳ درصد افزایش داشته است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir