.
داشتیم در مورد #پول_توجیبی صحبت میکردیم و برنامههای شب شهادت خانم آب و آیینه شهر ما برقرار بود و نتونستیم این فایل را ببندیم ولی قول میدم که انشاالله امروز این مطلب را کامل کنم☺️
.
.
1⃣1⃣
⁉️پول یا وقت؟
🔺برخی #والدین تمام زمانشون را صرف کارکردن میکنن تا برای فرزندانشون، رفاه همهجانبهای را فراهم کنن. با زحمت زیاد موفق هم میشن و میتونن نبودشون را با #پول_خرج_کردن برای اونها پرکنن، اما آیا پول زیاد جبران غیبت والدین را میکنه؟ مسلما هرگز.❌
💯 والدین خوب به فرزندانشون مبالغ معقول #پول_توجیبی میدن و درعوض، زمان بیشتری را صرف بودن در کنار فرزندان شون میکنن.
.
.
1⃣2⃣
💸 پول توجیبی آغاز درس #مدیریت_مالیه؛ درس درست خرج کردن و #پسانداز ، درس بخشندگی و آیندهنگری.
💸آموزش مهارت استفاده از #پول مثل بقیه مهارتهای زندگی از سنین پایینتر آغاز میشه و پول توجیبی میتونه شروع خوبی برای یاد دادن این مهارت به کودکان و نوجوانان باشه(البته بصورت درست)
💸پول توجیبی به کودک احساس #استقلال میده، اینکه چطور تصمیم بگیره، کجا خرج کنه و چقدر تا ماه آینده پول داره. در واقع فرزند را با مفهوم #سرمایه و #پسانداز آشنا میکنه. او یادمیگیره گاهی برای رسیدن به بعضی خواستههاش از بعضی از خواستههای دیگه باید بگذره. بهعلاوه، #هوش و استعداد مالی کودک تقویت میشه. وظیفه هر #پدر و #مادری که علاوه بر دادن پول توجیبی به فرزند، اون را با راههای پسانداز و ارزش پول آشنا کنن.
✅ همچنین تفاوت میان نیاز، خواسته و آرزو را به خوبی بشناسن تا در آینده تصمیمهای عاقلانهتری در مورد نحوه خرج کردن بگیرن.
#پول_توجیبی
#تربیت_مالی
#تربیت_اقتصادی
.
.
1⃣3⃣
❗️ پیش مییاد که بچهها برخی مواقع پولهاشون را صرف دوستانشون میکنن مثلا دختر یا پسرتون به منزل مییاد و میگه؛ همه پولهاش را از بوفه مدرسه یا سوپری توی مسیر خرج خرید خوراکی برای خودش و دوستاش کرده، یا حتی برای دوستش که دفتر نداشته یه دفتر خریده! عکسالعمل شما در این مورد چی؟!👇
@aramm61
.
.
1⃣4⃣
⏳بهترین زمان برای شروع دادن #پول_توجیبی به کودکان وابسته به عوامل مختلفی از جمله توانمندیهای مالی و فهم آنها، سن، تجربههای پیشین #والدین ، تربیت و محیط خانوادگی هست. با این حال، در اکثر موارد، از سنین #پیشدبستانی یا ابتدای تحصیلات ابتدایی (تقریباً ۵ تا ۷ سالگی) به عنوان زمان مناسب برای شروع آموزش مفاهیم مالی به کودکان در نظر گرفته میشه.
#تربیت_مالی
#تربیت_اقتصادی
.
.
1⃣5⃣
به فرزندانتون کمک کنید تا متوجه بشن که #پول یک #منبع_محدوده و برای نیازهای خاص باید آن را تخصیص بدهن و با مصرف زیاد تمام میشه و باید بودجه بندی داشته باشه، برای همین باید زمان پرداخت مشخص باشه و بازهی زمانی داشته باشه و هر زمان که پولش تمام شد ⏪ پول داده نمیشه❌
🔰 برای مثال، میتونید به اونها بگویید که مقداری از پول خود را برای خرید اسباببازی، خرید خوراکی، خرید لوازمالتحریر یا اسباببازی موردنیاز خارج از برنامهی خانواده و یا پسانداز برای چیزهای دیگر اختصاص بدن.
♻️ برای آموزش اینموارد می تونید در جلسات خانوادگی بودجهبندی خانواده را داشته باشید.
#تربیت_مالی
#پول_توجیبی
.
.
1⃣6⃣
وقتی با فرزندانتون به خرید میرید، اونها را در مراحل مختلف #خرید مشارکت بدید. به اونها نشون بدید که باید قیمتها را مقایسه کرده و تصمیم بگیرن که چطور پولشون را برای هر نیازی استفاده کنن.
🔰 معیارهای انتخاب انواع کالا را به فرزندانتون آموزش بدید؛ که برای خرید هرکالایی باید به چه نکاتی توجه کنن. به عنوان مثال برای خرید هر خوراکی یا کتاب یا اسباببازی چه ویژگیهایی را باید مدنظر داشته باشن!
#تربیت_مالی
#تربیت_اقتصادی
.
مرکز مشاوره روشنان
. 1⃣6⃣ وقتی با فرزندانتون به خرید میرید، اونها را در مراحل مختلف #خرید مشارکت بدید. به اونها نشون
.
مخاطب عزیز کانال در مورد این پیام سوالی براشون پیش اومده بود که سوال و جواب را برای شما هم ارسال میکنم👇
.
.
1⃣7⃣
🏺تشویق و ترغیب به #پسانداز قسمتی از #پول_توجیبی میتونه یکی از فواید دادن پول توجیبی باشه. والدین میتونن فرزندان را تشویق کنند که بخشی از پول توجیبی خود را پسانداز کنن. میتونید برای این کار یک #قلک یا حساب پسانداز باز کنید.
#تربیت_مالی
#تربیت_اقتصادی
.
.
1⃣8⃣
💰تشویق به #پسانداز میتونه به روشهای مختلفی انجام بشه. در اینجا چند ایده برای والدین آورده شده:👇
1. ایجاد یک قلک جذاب: والدین میتونن یک قلک زیبا و جذاب برای فرزندان تهیه کنن. این کار میتونه انگیزهای برای پسانداز باشه و فرزندان را تشویق کنه تا پولهاشون را در اون بیندازن.
2. تعیین هدف پسانداز: والدین میتونن به فرزندان کمک کنن تا یک هدف مشخصی برای پسانداز تعیین کنن، مثلاً خرید یک اسباببازی یا رفتن به یک پارک تفریحی. این کار باعث میشه فرزندان احساس کنن که پسانداز کردن ارزش داره.
3. پاداش برای پسانداز: والدین میتونن برای فرزندان خود پاداشهایی در نظر بگیرن. مثلاً اگر فرزندشون یک مقدار مشخصی پسانداز کرد، میتونن مبلغی به اون اضافه کنن یا یک هدیه کوچک بدن.
4. آموزش درباره سود: والدین میتونن به فرزندان توضیح بدن که اگر پول خود را پسانداز کنن، میتونن در آینده بیشتر از آن استفاده کنن. این کار میتونه به اونها کمک کنه تا ارزش پسانداز را درک کنن.
5. گفتگو درباره اهمیت پسانداز: والدین میتونن با فرزندان خود درباره اهمیت پسانداز و چگونگی کمک به آیندهشون صحبت کنن. این گفتگوها میتونه به اونها کمک کنه تا درک بهتری از مزایای پسانداز پیدا کنن.
6. ایجاد عادت: والدین میتونن به فرزندانشون عادت بدن که هر هفته یا ماه مقداری از پول توجیبی خود را پسانداز کنن. این کار میتونه به اونها کمک کنه تا پسانداز کردن را به یک عادت تبدیل کنن.
با این روشها، والدین میتونن به فرزندان خود کمک کنن تا مهارتهای پسانداز را یاد بگیرن و به آینده مالی خود توجه کنن 😊
#تربیت_مالی
#تربیت_اقتصادی
.