🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | نبرد مجازی!
🔻 یکی از مخربترین جنبههای نبرد مجازی تولید محتوای مخرب، اخبار جعلی و شایعه سازی علیه افکار عمومی است. طبق برآورد یکی از متخصصان علوم ارتباطات؛ ایرانیها روزانه ۱۸۰ برابر شهروندان دیگرکشورها مورد هجوم عملیات روانی در فضای مجازی قرار میگیرند.
🔸 نشریه آمریکایی مادرجونز فاش کرده که همزمان با تشدید تحریمهای اقتصادی علیه ایران و لحن خصمانه و تهدیدآمیز آمریکاییها علیه ایران، شبکهای از کاربران در توییتر فعال شده که پیامهای ضد ایرانی مشابهی را منتشر میکنند.
🔹 در این مسیر حتی گروههای سایبری منافقین در اردوگاه تیرانا واقع در کشور آلبانی، بیش از ۱۵۰۰ نفر نیروی آموزشدیده، شبانهروز بهصورت شیفتی، مشغول تولید محتوای حرفهای علیه مسائلی مانند اسلام، ولایت فقیه، حجاب، بزرگنمایی مفاسد اقتصادی و ... هستند.
🔸 به طور کلی فعالیت رسانههای معاند و منافقین در شبکههای اجتماعی بر اساس دستورالعملهای فریب صورت میگیرد و اعضای این سازمان با کار اجباریِ شبانه روزی سعی میکنند با ابزارهای نوین در فاصله چندهزار کیلومتری ایران برای اربابان خود خدمت کنند.
🔺 ضروری است مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی با هوشیاری و سواد رسانهای، فریب تبلیغات دروغ و آرشیوی این رسانهها را نخورند و به مانند گذشته با هوشیاری و #بصیرت این عملیاتهای روانی را خنثی کنند.
#روشنگری #ثامن
#جهاد_تبیین
🔵 احمدرضا جلالی کیست❓
جاسوسی در لباس پزشک
🔰 خبر اعدام یک جاسوس را زیاد شنیده ایم. احمدرضا جلالی متولد سال ۱۳۵۰ فارغ التحصیل رشته پزشکی یکی از مهمترین ماموران اطلاعاتی سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی است که توسط سربازان گم نام امام زمان(عج) شناسایی و دستگیر شده است. او پس از کار مشترک با وزارت دفاع، در یک سفر علمی پژوهشی به سوئد در تور اطلاعاتی موساد می افتد.
🕎 موساد مرحله به مرحله جلالی را در مسیر اهداف خود هدایت کرده و او را آماده جاسوسی در داخل کشور میکنند. جلالی در این باره در اعترافات خود میگوید:« عمده دیدارها با افسران موساد در پوشش مصاحبه کاری، درباره پروژههایی در بخش دفاعی کشور بود که در آن من در کنار افرادی چون دکتر( شهید) شهریاری و دکتر(شهید) علیمحمدی در آن حضور داشتم!»
✡ جلالی پس از دریافت دو خط تلفن امنیتی در بیش از ۵۰ ملاقات با ماموران موساد حاضر شده و برای آنها مبالغی را به عنوان حق الجلسه دریافت میکند. علاوه بر این موساد به جلالی قول تابعیت در یک کشور اروپای غربی را نیز به این جاسوس پوششی وعده میدهد. او اطلاعات کامل( محل کار، تردد و منزل) برخی دانشمندان نخبه کشور چون شهیدان شهریاری و علیمحمدی را در اختیار موساد گذاشته و این سازمان منحوس توسط عامل مزدور خود قرار داده تا عملیات ترور و شهادت آنها اجرا شود.
#ثامن
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅
♓️ یارانه نقد یا کالابرگ❓❓
1⃣ انحراف از هدف: اگر یک شاخص اثربخشی یارانه ها را اطمینان از رسیدن مواد غذایی لازم به جامعه هدف بدانیم، باید گفت که پرداخت کالابرگی یارانه، قابلیت بیشتری در این زمینه دارد چرا که افراد پس از دریافت نقدی یارانه و به هم زدن ترکیب سبد مصرفی خود، می توانند آن را در مسیرهای دیگری خرج کنند.
البته می توان این را هم متصور شد که افراد پس از خرید ارزان تر کالاهای یارانه ای می توانند به قصد تامین نقدینگی، آن را در بازار آزاد بفروشند و در نهایت، اثربخشی آن را کاهش دهند اما در هر صورت یارانه کالایی بیشتر به هدف اصابت می کند.
2⃣ حمایت بیشتر از چرخه صنایع غذایی: به حرکت درآمدن چرخ تولید و اشتغال، یکی از اهداف دولت ها در طرح های اقتصادی است. با این اوصاف، می توان گفت که پرداخت یارانه از مسیر کالابرگ، تقاضای تضمین شده ای را پیش روی صنایع غذایی مشمول این طرح قرار خواهد داد یا به نوعی می توان گفت با کالابرگ الکترونیک، هدایت نقدینگی در این بخش رخ خواهد داد.
🔹 موضوعی که به تقویت چرخه صنایع غذایی و خودکفایی و اشتغال در این حوزه کمک خواهد کرد اما در پرداخت نقدی الزاماً این قضیه برقرار نیست و یارانه نقدی پرداختی با تغییر سبد کالایی مصرف کننده می تواند تقاضا در بازارهای دیگر و حتی بازارهای سفته بازی را رونق دهد.
3⃣ قدرت انتخاب مصرف کننده: طبیعی است که در شیوه نقدی پرداخت یارانه، قدرت انتخاب مصرف کننده بیشتر حفظ می شود و همین موضوع، کمک بیشتری به سلامت سیستم قیمت ها خواهد کرد.
🔹 این مسئله زمانی که اعتماد زیادی به کیفیت کالاهای کالابرگی وجود نداشته باشد، تقویت خواهد شد. با وجود این می توان گفت با اعمال تغییراتی، امکان انعطاف پذیری بیشتر سیستم کالابرگ به طوری که هم قدرت انتخاب مصرف کننده افزایش یابد و هم هدف سیاست گذار برای تامین امنیت غذایی جامعه حفظ شود، وجود خواهد داشت. به عنوان مثال، دولت می تواند برای سبد کالای معرفی شده، تنوع کیفی قائل شود یا این که مثلاً در آستانه ماه مبارک رمضان، با استفاده از زیرساخت عرضه کالاهای یارانه ای، عرضه کالاهای موازی اقلام اساسی نظیر خرما، شکر و ... را انجام دهد.
4⃣ ایجاد تورم: توزیع گسترده یارانه، آن هم منفک از نظام مالیاتی و حتی با منشأ فروش نفت، ذاتاً تورم زاست. این بدان معنی است که اجرای طرح یارانه ها، از یک منظر خود به خود موجب ایجاد تورم در جامعه خواهد شد.
با این حال، به جرئت می توان گفت که شیوه پرداخت نقدی، سرعت ایجاد تورم بیشتری نسبت به شیوه پرداخت کالایی یارانه ها دارد. البته با توجه به اظهارات قائم مقام وزارت صمت، در صورتی که دولت در مراحل بعدی پرداخت یارانه ها، امکان تبدیل یارانه کالایی به نقدی را نیز برای مشمولین طرح فراهم کند، طبیعی است که نتایج اجرای یارانه کالابرگ الکترونیک به پرداخت نقدی نزدیک خواهد شد.
#ثامن
📞📞 گفت و شنود
🔷 برو گمشو ❗️
♻️ گفت: سازمان منافقین اعلام کرده که اعتراضهای اخیر را ما سازماندهی کرده بودیم ❗️
♻️ گفتم: غلط زیادی کرده ! یک مشت مزدور غربگرا و عوامل اسرائيل با دروغبافی و یقه جر دادن توانسته بودند از جمعیت ۸۰ میلیونی تعداد اندکی را در چند شهر به خیابان بکشانند که آنها هم بعد از روشنگری دولت متوجه شدند که فریب خوردهاند و پا پس کشیدند.
♻️ گفت: پس این پیر و پاتالهای نوکر صدام و پادوی آلسعود چه میگویند⁉️
♻️ گفتم: یارو میگفت من در فلان فیلم پُر بیننده بازی کردهام❗️ گفتند ولی تو را ندیدیم❗️ گفت؛ اختیار دارید! اونجا که یک صحنه از خیابان را فیلمبرداری میکردند، من ایستاده بودم که کارگردان گفت برو گمشو ! مگه کوری و نمیبینی داریم فیلمبرداری میکنیم⁉️
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل
🔻خبر: تغییر در نظام پرداخت یارانهها مسئلهای است که این روزها بیش از هر چیز دیگری، افکار عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار داده است؛ امری که نشاندهنده گردش در رویکرد قوه مجریه از تمرکز بر «ساختوساز» به سمت اصلاح «سازوکار» است.
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ دولت سیزدهم میتوانست بهجای اتخاذ مدل پرمخاطره «سازوکار»، بر الگوی «ساختوساز» تمرکز نماید؛ موضوعی که همواره برای دولتها از جذابیت زیادی برخوردار است؛ خاصه اینکه ذائقه مردم عادت کرده است تا میزان موفقیت دولتها را بر اساس عدد اجرای پروژهها ارزیابی نمایند. علاوه بر این، پیروی از متد ساختوساز میتوانست رضایت زنجیرهای از پیمانکاران و شرکتهای بزرگ دولتی، نمایندگان مجلس که دنبال اجرای پروژههای عمرانی در حوزه خود هستند، بروکراتها، تولیدکنندگان، واردکنندگان و ... را به دنبال داشته باشد.
2⃣ سالها است که مسئولین دولتی در حال کلنگ زنی پروژههای زیرساختی و عمرانی در کشور هستند؛ اما نتیجه قابلتوجهی از آن به دست نیامده است. علیرغم ساخت تعداد زیادی سد، ما بیش از گذشته با بحران آب مواجه هستیم، بهواقع با اینکه حجم پروژههای توسعه، صعودی بوده؛ اما در بسیاری از آنها بهرهوری در سطح نازلی است و برخی دیگر نیز معطل و فاقد قابلیت بهرهبرداری هستند؛ چراکه سازوکارها دچار ایراد اساسی است.
3⃣ اصلاح سازوکارها شهامت میخواهد؛ چراکه برخلاف تمرکز بر ساختوساز که رضایت خیلیها را در پی دارد، دست زدن به اصلاح سازوکارها، مستلزم درگیر شدن با کانونهای فساد قدرتمندی است که از سازوکارهای معیوب فعلی منتفع میشوند. علاوه بر این برخلاف ساخت بزرگراه و سد، پل و ... که ریسک پایینی دارد، اصلاح سازوکارها یعنی قدم گذاشتن در مسیری با تجربه کم و قبول ریسک انجام فعالیتهایی که هیچ تناسبی با نمایشهای پوپولیستی ندارد و حتی ممکن است در کوتاهمدت محبوبیت دولت را بهشدت کاهش دهد.
🔺 نکته پایانی: باید توجه داشت مشکل عمده دولتها، نه در سیاستگذاری، بلکه در سازوکارها و مکانیزمهای اجرای سیاستها است و تا زمانی که این مکانیزمها اصلاح و ترمیم نگردند، ایجاد زیرساختها نتیجهای در پی نخواهد داشت. موضوعی که به نظر میرسد دولت سیزدهم با همه پیچیدگیها و دردسرهایی که به همراه دارد، بر اجرای آن مصمم است.
#روشنگری
#ثامن
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع
🔷 پس لرزههای حذف #ارزترجیحی
❌از دیروز یکباره همه چی در #دبی گرون شده...
✅ از وقتی در ایران ارز ۴۲۰۰ رو برداشتن در اینجا همه چی گرون شد...
#روشنگری
#ثامن
🇮🇷
📝 #یادداشت_کوتاه
🔷 مثلث یأس‼️
🔻 #دولت_سیزدهم با دست بردن به جراحی بزرگ اقتصادی، با انبوهی از هجمه و تخریب از سه ضلع تدبیریها، اصلاحات و کارگزارانیها مواجه گردیده است.
🔸 این جماعت ۸ سال در دولت روحانی صاحب نفوذ بودهاند و همان «مثلث یأسی» هستند که خود دلیل بخش بزرگی از شرایط نابسامان موجود هستند و بهوقت پاسخگویی، تلاشی برای اقناع اذهان عمومی نکردند و حالا سلاح نقد به دست گرفتهاند و تا میتوانند روی موج به راه افتاده، موجسواری میکنند و خود را مطالبهگر جا میزنند!
🔹 آن چیزی که امروز حامیان دولت روحانی را در نقد بیضابطه و بیاساس سیاستهای اعمالی دولت رئیسی جری میکند، اخلاقمداری رئیسی در عدم تشریح وضعیت کشور تحویل داده شده از دولت قبل به این دولت است.
🔸 تحویل دولت با کسری بودجه بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی، مصرف تمام ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی مصوب سال ۱۴۰۰ در همان ماههای ابتدایی سال، تصویب رتبهبندی بر زمین مانده بیش از ۱۰ ساله معلمان در اوایل سال ۱۴۰۰ و اجرا از نیمه دوم سال ۱۴۰۰، وضعیت تأسفبار میزان موجودی کالاهای اساسی در انبارها در زمان تحویل به دولت به رئیسی، تحویل کشور به دولت جدید با آمار ۷۰۰ نفری کشتههای کرونایی در هر روز.
🔺 دولت سیزدهم در شرایطی دولت را به دست گرفت که در دولت تدبیر و امید، کاهش ۶۰ درصدی ساختوساز مسکن رقم خورده بود. دولت سیزدهم آخرین دوره ۴ ساله تا افق پیشبینی شده برای چشمانداز بیستساله (پایان ۱۴۰۴) است و همه کمکاریهای گذشته برای تحقق چشمانداز را باید جبران نماید.
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین