9.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️افشاگری #استاد_حسن_عباسی از پشت پرده مذاکرات #وین و سفرهای #ظریف به کشورهای حاشیه خلیج فارس
🔻نیّت ظریف و روحانی از پخش #فایل_صوتی برملا شد...
@roshangari_114
⭕️جنگ نرم ازدیدگاه رهبر فرزانه انقلاب
جوان مؤمن انقلابی, تهاجم فرهنگی, جنگ نرم, فضای مجازی
یکی از بزرگترین فرصتهای ما همراهی مردم ما و جوانهای ما با نظام و هدفهای نظام و امام بزرگوار است. من به شما برادران و خواهران عزیز توجّه میدهم که نگاه کنید در این راهپیماییهای روز قدس یا بیستودوّم بهمن، عمده جوانها هستند؛ این جوانها همان جوانهایی هستند که شبانهروز بهوسیلهی رسانههای صوتی و تصویری و اینترنتی، در زیر بمباران تخریب قرار دارند؛ غوغایی است در دنیا؛ در دنیای مجازی. در دنیای رسانههای صوتی و تصویری، صدها رسانه، و با یک اعتبار هزارها رسانه، در حال بمباران افکار جوانهای ما هستند؛ بعضی از آنها سعی میکنند جوانها را از دین برگردانند، بعضی سعی میکنند آنها را از نظام اسلامی منصرف کنند، بعضی سعی میکنند آنها را به ایجاد اختلاف وادار کنند، بعضی سعی میکنند آنها را در خدمت هدفهای خبیث خود بگیرند، بعضی سعی میکنند آنها را به ولنگاری و بیکارگی سوق بدهند؛ این بمباران بهطور دائم بر روی سر جوانهای ما و بهوسیلهی همین دستگاهها و رسانههای صوتی و تصویری و اینترنتی در حال انجام است؛ درعینحال شما نگاه میکنید میبینید دهها میلیون از همین جوانها در سرتاسر کشور در روز بیستودوّم بهمن میآیند و شعار میدهند و ابراز احساسات میکنند و نسبت به امام، نسبت به اسلام، نسبت به نظام اسلامی ابراز ارادت میکنند؛ این چیز کوچکی نیست، این فرصت بسیار بزرگی است.۱۳۹۴/۰۱/۰۱
بیانات در حرم مطهر رضوی
@roshangari_114
recording-20210503-101506.mp3
1.88M
⭕️ پاسخ به یک کلیپ شبهه انگیز در مورد شبهای قدر
☢ آیا مطالب مفاتیح سلیقه شیخ عباس قمی بوده یا تماما از روایات اهل بیت علیهم السلام هست؟!
حاج آقا حسینی
@roshangari_114
⭕️پروتکل های یهود
قسمت دوم
پروتكل دوم:
شالوده هاي تفرق يهود: جنگ هاي اقتصادي، حكومت هاي ظاهري و مشاوران مخفي مانند دولت آمريكا.
بنیان گذاران وموسسان یهودی اساس واینده یهود را ترسیم کرده ودر 22پروتکل نگاشته وان را ادامه می دهند
در پروتکل دوم یهود جنگ اقتصادی یعنی معیشت کل جهان را در برهم بزنند انها صاحبان قدرت مالی شدند ودر گام دوم هرطور که دوست داشته باشند با ملتهایی که همراه انها نباشند برخورد کنند.وایران.لیبی.یمن.کره شمالی.کوبا ودیگر کشورها.انها در کشورهای مختلف که احساس می کنند منافع یهود در خطر است وحتی فرد رییس از طیف انها نیست نفوذ کرده ویا با جنگ ویا کودتا ویا کمک های دیگر فرد مورد نظر را بر کرسی می نشانند واز ان طریق انجا را اداره می کنند.اذربایجان.اکراین.لیبی.کشورهای عربی.برخی کشورهای شرقی مثل لهستان .ژاپن.کره.برخی رااز طریق کودتا مثل اکراین برخی حمایت مالی اذربایجان وبرخی باجنگ مثل لیبی افراد را سرکار اورده ودولت های ظاهری بوجود اوردند.
در این پروتکل از امریکا بعنوان مهره مشاور مخفی یا جاسوس نام بردند یعنی امریکا مهره انهاست چون تمام سرمایه داران وصاحبان قدرت امریکا وبنگاه های سرمایه ازان یهود است
@roshangari_114
15.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | تحلیل استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران از بیانات امروز رهبر انقلاب درباره نیروی قدس
@roshangari_114
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔹چه کسی می تواند کشور را به نقطه مطلوب برساند⁉️⁉️
#ایران_قوی
@roshangari_114
🦋🦋:🦋🦋
ای صبح من از طعم کلامت شيرين
هر لحظه به اعتبار نامت شيرين
لبخند بزن، بخند، از قند لبت
هر صبح بخير و هر سلامت شيرين
#جانم_به_فدایت
#انی_احبک
🦋اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🦋
@roshangari_114
4_5996563137434747964.mp3
12.7M
#تقدیرات_قدر ۳
🌙 قدرشناسی در قَدر
ختم می شود به سه جاده ی ؛
توحید، نبوت و ولایت ....
دیگر محال است دست از خدا و نبی و ولی، برداری!
@roshangari_114
یشین تفاوت اساسی وجود دارد
.
عناصر نفوذی یهود در دو چهره نمایان شدند، برخی با تلاشهای یهودپسندانه و دفاع از یهودیان، خواسته یا ناخواسته، ماهیت خویش را به دیگر مسلمانان نمایانده بودند. همانند عبدالله بن اُبی، رفاعه بن زید، مالک بن نوفل و... برخی نیز وظیفة دیگری برعهده داشتند و مأمور بودند که هرگز ماهیت خویش را ابراز نکنند و حتی با ظاهرسازیهای دروغین تا رأس هرم قدرت نیز پیش روند. هرچند این افراد ردپایی از خویش به جای گذاشتهاند و میتوان در تاریخ نفوذ آنان را اثبات کرد، (در جنگ تبوک، گروهی از منافقان درصدد قتل پیامبر(ص) برآمدند و خداوند از توطئه آنان پرده برداشت. حذیفه بن یمان، صحابی وفادار رسولالله، این منافقان را دیده و شناخته است)(الراوندی، ج1، 101 و الصدوق، الخصال،499) اما آنان توانستند کار خویش را به درستی پیش برده و همچنان قلوب عوامالناس را همراه خود سازند و بیعت و حمایت آنان را پس از رسول الله(ص) به دست آورند.
در سازمان نفاق، عدهای یهود را و عدهای نیز قدرت را قبول دارند و عدهای هم تنها با پیامبر دشمناند. بنابراین این سازمان متشکل از سه گروه: قدرتطلبان؛ یهودیان و مشرکین است. بسیاری از مشرکان به دروغ مسلمان شدهاند، همانند ابوسفیان، که دشمن پیامبر بود، اما چون هنگامی که رشد و گسترش اسلام را دید و میخواست خاندانش به قدرت دست یابند، اسلام را پذیرفت. گروهی نیز مسلمانانی هستند که در پی قدرتاند، بنابرین این عده نیز قابل استفادهاند.
دسته سوم نیز اصالتاً یهودیاند و هرگز ایمان نمیآورند، اما ظاهراً اسلام را میپذیرند. این سازمان باید به اندازهای قدرت بگیرد که بتواند پس از رسول خدا(ص) قدرت را به دست گیرد. به اندازهای که جانشین رسول خدا را کنار زند و بر رأس هرم قدرت جایگزین شود. چرا پس از حضرت رسول(ص) مردم دنبال حضرت علی (علیه السلام) نرفتند؟
در اثر نفوذ سازمان یهود، مردم کسان دیگری را نیز به موازات پیامبر(ص) قبول داشتند و گوش به اوامرشان میسپردند. به اندازهای که با پیروی از آنان، از بیعت با علی(ع) سرباز زدند. حضرت زهرا(س) پس از پدر، آزارهای بسیار دید و در راه رسوا ساختن خط نفاق و دفاع از ولایت، به شهادت رسید. اما مردم زبان به اعتراض نگشودند و قاتلان هنوز بر قدرت بودند. این درحالی است که دیده بودند رسولالله(ص) بارها خم شده، دست فاطمه(س) را میبوسد و میگوید:
«فاطمه بضعة منی، من آذاها فقط آذانی یرضی الله لرضاها و یغضب لغضبها وهی سیده نساءالعالمین» فاطمه پاره تن من است. هرکه او را بیازارد، مرا آزرده است. رضایت خدا در خشنودی او و خشم خداوند در خشم اوست. او سرور زنان جهانیان است (الطبرسی، اعلامالوری، ج1، 295).
نتیجه
از آنچه گفته شد میتوان فهمید که یهود برای مقابله با اسلام، عملیاتی را در سه مرحله زیر طراحی کردند:
1- تلاش برای جلوگیری از تولد پیامبر(ص)
2- ساختن استحکامات در مسیر حرکت حضرت به سوی بیت المقدس
3- نفوذ در سازمان حکومتی پیامبر(ص)
یهودیان با پیشبینی اینکه ممکن است هریک از این سه مرحله به نتیجه مورد نظر نرسد، هرسه مرحله را با هم آغاز کردند و اگرچه نتوانستند از تولد پیامبر(ص) جلوگیری کنند، ولی با استفاده از استحکامات خود پیامبر را مجبور کردند که برای رسیدن به بیت المقدس هفت خان را طی کند و در خان ششم یعنی تبوک، حضرت را از حرکت بازداشت.
از طرف دیگر با زیرکی تمام، چنان به شخصیتپردازی پرداخت که مردم به موازات پیامبر، این شخصیتها را هم قبول داشتند به قدری که رسواسازیهای پیامبر هم در مورد آنها کارگر نشد و در نهایت با ساخته شده دست خود، بعد از شهادت پیامبر تا راس قدرت پیش رفتند
از نیام در آورد. برای با
ر دوم در طول تاریخ، یهود سراغ ابرقدرت زمان خود رفت. بار اول، در عصر حضرت عیسی(ع)، فیلاتوس رومی را ضد عیسی(ع) وارد عمل کردند و این بار هنگامی که از مشرکان مأیوس شدند، از رومیان کمک گرفتند. رومیان، سپاه خویش را در موته که حدود هزار کیلومتر از مدینه فاصله دارد، مستقر کردند.
قاعدتاً پس از فتح مکه به دست پیامبر(ص)، جمعیت بسیاری باید با ایشان همکاری کنند، اما شرکتکنندگان در برابر نیروی پنجاه هزار نفره روم، تنها سه هزار نفر بودند! در این جنگ، هر سه فرمانده تعیینی پیامبر اکرم(ص) شهید شدند و عملیات به شکست انجامید. در اینجا جای این پرسش است که چگونه نیروی شصت یا هفتاد هزار نفره خلیفه دوم، در برابر نیروهای هشتصد هزار نفرة ایران در نبردهای بعدی پیروز میشود اما در این نبرد سپاه اسلام شکست میخورد؟! موته آخرین نبرد عصر حیات پیامبر اسلام است که حضرت درآن شرکت نداشتند در اینکه در این عملیات ارتباطی بین شرک، نفاق و یهود وجود دارد، تردیدی نیست و جالب است که در این جنگ تنها سه فرمانده تعیین شده از سوی پیامبر و سه نفر دیگر شهید شدند.
3) نفوذ در سازمان حکومتی پیامبر: شهادت رسولالله(ص): مطابق روایات معتبر، رسول گرامی اسلام، با شهادت از دنیا رفتهاند (الطوسی،2). برخی شهادت حضرت را در اثر سمّی دانستهاند که زنی یهودی در عملیات خیبر، در گوشت گوسفند کرده و به ایشان خورانده بود. اما بر این نظر اشکال وارد است. فاصله عملیات خیبر تا شهادت رسول الله(ص) سه سال است. آیا این زهر سه سال طول کشیده است تا اثر کند؟ بنابراین نمیتوان پذیرفت که این سم مربوط به سه سال پیش در خیبر باشد.
شاید در تاریخ دست برده و کلمه «خیبر» را بدان افزوده باشند تا خطی را در کوره راههای تاریخ گم کنند. تاریخ شهادت رسول الله(ص) از برهههای حساس و مهمی بوده است. پیامبر(ص) سپاه اسامه را جهت اعزام به موته بسیج کردهاند تا شکست پیشین در این منطقه را جبران کند. اگر اسامه در این نبرد پیروز میشد، سد مستحکم یهود به سوی قدس فرو میریخت. بنابراین یهود باید برای جلوگیری از فتح قدس به دست پیامبر اسلام(ص) دست به کار شود.
از سوی دیگر با شکست یهود، نفاق نیز در مدینه شکست میخورد و یهود پایگاه امید خویش را از دست میداد. اگر پیامبر تنها یک ماه دیگر زنده بماند، و این سپاه به جنبش درآید، مرگ یهود قطعی است. اینجاست که منافقان مدینه، برای حفظ حیات خویش و یهود، پیامبر را جام زهر مینوشانند (العیاشی، ج1، 200).
یهود نسبت به اسلام اطلاعات جامعی در اختیار دارد. همانگونه که اطلاعات پیامبر در تورات را در اختیار دارد، اطلاعات مربوط به جانشینان او را نیز در اختیار دارد و اهل بیت(ع) را همانند فرزندان خود میشناسد و میداند که کار نبی اکرم با جانشینان او ادامه مییابد، بنابراین اگر این پرچمی که امروز در موته متوقف شده، به دست علی(ع) بلند شود و او این عملیات را ادامه دهد و قدس را بگیرد، گویی پیامبر آن را گرفته و فتح کرده است.
یهود برای نفوذ در سازمان مسلمانان، گروهی را سازماندهی کرد و درون حاکمیت پیامبر فرستاد. این گروه که برخی از آنان را با نام منافقان میشناسیم، کسانی بودند که در ظاهر اسلام آورده، ولی دل در گرو آن نداشتند و درصدد یافتن فرصتی مناسب برای ضربه زدن به اسلام بودند. قرآن در آیات بسیاری، آنان را سرزنش کرده، صفاتشان را برمیشمارد.
به گزارش تاریخ، بسیاری از این افراد، پیش از اسلام آوردن ظاهری خویش، یا در کسوت یهودی بودهاند، یا با یهودیان ارتباط مکرر داشتهاند. برخی کتابها به نام این افراد نیز اشاره کردهاند؛ (البلاذری، ج1، 339) هرچند نام برخی دیگر را نمیتوان در کتابها یافت، اما از سلوک آنان و تاریخ زندگی و چگونگی اسلام آوردنشان میتوان به یهودی بودن یا ارتباطشان با یهود پیبرد (الصدوق، تهذیب، ج2، 412).
بلاذری، از رفت و آمد اهل نفاق به کنیسه یهود خبر داده و در جای دیگری گفته است: مالک بن نوفل، عالمی یهودی بود که به اسلام پناه آورده ولی اخبار رسول خدا را به یهودیان میداده است (البلاذری، ج1، ص329). به جهت یهودی بودن شماری از منافقان، رابطه خوبی میان این دوگروه در صدر اسلام وجود داشته است. تلاش عبدالله بن اُبی، یکی از منافقان رسوا شده، در دو حادثه بنیقینقاع و بنینضیر، برای نجات دوستان یهودیاش، دلیل دیگری بر این مطلب است.
یهود با نفوذ پیروزمند خویش در دین مسیح، مسیحیت یهودستیز و اصلاحگر را به دینی بیمحتوا و بیپایه تبدیل کرد. تلاشهای پولس، نفوذی یهود در مسیحیت، به اندازهای به بار نشست که پس از یک قرن، اثری از مسیحیت راستین بر زمین نماند. این تجربه موفق یهود، در جلوگیری از گسترش اسلام به کار یهود آمد اما آنان این بار نه پس از رسول خدا، که همزمان با آغاز رسالت، تلاش خویش را برای نفوذ در دین اسلام آغاز کردند. از این روی میان پیامبر اسلام و همه پیامبران پ
مدینه را ناامن ساخته
و مانع گسترش اسلام به آن مناطق میشدند. پس از شکست بنیقریظه، یهودیان خیبر و قبایل همپیمان آنان، با اطمینان به نیرو و امکانات خود، به خصوص قلعه شکستناپذیر خیبر، نقشهای برای حمله به مدینه طرحریزی کردند (الواقدی، ج1، 563).
اکنون مسلمانان دریافته بودند که جز با قطع ریشه فساد، توطئههای یهود پایان نخواهد یافت. به فرمان پیامبر(ص) شش هزار تن از مردم مدینه به سوی خیبر رهسپار شدند. قابل دقت است که عملیات خیبر در آغاز محرم سال هفتم است. عملیات نظامی در ماههای حرام از نظر اسلام ممنوع است، اما دفاع جایز است. حرکت پیامبر در ماه محرم یعنی ماه ممنوعیت هجوم، نشان از دفاعی بودن حرکت دارد. در حالی که تاریخ و بیان آن، حرکت پیامبر را هجوم معرفی میکند.
خیبر دارای دژهای مستحکم و امکانات نظامی فراوانی بود و به پشتوانه همین امکانات، یهودیان گمان به شکست پیامبر داشتند و کمترین چیزی را که انتظار میکشیدند، تضعیف و کندسازی حرکت اسلام بود. یاران پیامبر، یک یک دژها را فتح کردند و گاه برای گشودن یک قلعه، روزها جنگیدند. با رسیدن مسلمانان به آخرین قلعه (نزار)، عملیات قفل شد.
این قلعه در قلّة کوه ساخته شده بود و دیوارهای بلندی داشت و در زیر آن خندقی کنده شده بود و عبور از آن ناممکن مینمود. پس از تلاش فراوان و نافرجام مسلمانان برای دستیابی به قلعه، پیامبر(ص) پرچم نبرد را به دست امیرمؤمنان میسپارد و پیروزی را برای مسلمانان به ارمغان میآورد. امیرمؤمنان(ع) درب قلعه را با دستان پرتوان خویش از جا کند و آن را سپر قرار داد (ابن هشام، ج2، 335) و آنگاه بر روی خندق انداخت تا رزمندگان از آن عبور کنند (المفید،ج1،ص127).
تغییر عرصه کارزار
1) تبوک: یهود، پس از شکستهای پیاپی در جلوگیری از گسترش اسلام و قلمرو آن، دست به تغییر عرصه کارزار میزند. مثلث شرک، نفاق و یهود، اکنون تمام همت خویش را برای نابودی پیامبر و اسلام که هر لحظه بر شتابِ رشدِ آن افزوده میشود، به کار میگیرد. یهود در پی طراحی تقشهای است که پیامبر(ص) را با سپاهیانش از مدینه بیرون سازد و منافقان مدینه در خلاء حضور پیامبر کودتا کنند و حاکمی بگمارند و مشرکان نیز با حمله به مدینه، پایتخت حکومت اسلام را به دست گیرند.
هوشیاری حاکم بزرگ اسلام و اتصال او به منبع وحی، نقشه مثلث شوم را اینگونه خنثی میکند:
الف. خروج مشرکان از ضلع سوم مثلث: پیامبر اکرم(ص) برای انجام عمره، مُحرِم شدند، خبر به مشرکان رسید که رسول الله در حال آمدن است و آنان احساس کردند پیامبر(ص) قصد حمله به مکه را دارد لذا هیئتی برای مذاکره فرستادند. حضرت فرمودند: ما قصد عمره داریم. گفتند: نمیگذاریم. پیامبر(ص) فرمود: به زور واردمیشویم. گفتند: میجنگیم. همه اصحاب گفتند: یا رسول الله، تا آخرین نفس میایستیم. امّا مشرکان آمادة عملیات نبودند؛ باز هیئتی فرستادند و گفتند: اکنون وقت جنگ نیست. شما اگر وارد مکه شوید، حیثیت ما شکسته میشود. امسال بازگردید و سال دیگر بیایید.
حضرت از فرصت پیش آمده بهره گرفتند و با امضای پیمان صلح، یکی از دشمنان سرسخت پیامبر(ص) (جناح شرک) از این مثلث سه جانبه بیرون میرود. مطابق این پیمان، قریش و مسلمانان متعهد میشوند که مدت ده سال، جنگ و تجاوز را بر ضد یکدیگر ترک کنند تا امنیت اجتماعی و صلح عمومی در نقاط عربستان ایجاد گردد. مسلمانان مقیم مکه، میتوانند آزادانه، شعائر مذهبی خویش را انجام دهند و قریش حق تعرض، آزار و تمسخر آنان را ندارد (القمی، ج2، 309).
در جریان صلح حدیبیه، یکی از صحابه، به شدت مخالف صلح بود. او بر آشفت و اعتراض کرد و به پیامبر گفت: آیا تو به راستی رسول خداوندی؟ فرمود: بلی! گفت: مگر ما مسلمان و آنان کافر نیستند؟ پیامبر فرمود: بلی! گفت: پس چرا ما خواری و ذلت را متحمل شویم؟ پیامبر فرمود: من بدانچه مأمورم، عمل میکنم. آن صحابی به پاخاست و به اصحاب گفت: مگر به ما وعده ندادند که وارد مکه شویم؟ پس چگونه جلوی ما گرفته شده و باید به خواری بازگردیم. اگر من یار و یاوری داشتم، هرگز تن به این خواری نمیدادم (القمی، ج2، 312). حساسیت و اینگونه دخالت برخی از اطرافیان پیامبر(ص)، در صلح حدیبیه نشان میدهد که با این عملیات ارتباط مستقیم دارند.
ب. خروج منافقان از مثلث شوم و شکست کودتا: هنگامی که پیامبر اکرم(ص) رهسپار تبوک میشوند، امیرمؤمنان(ع) را که تاکنون در تمام نبردها ملازم حضرت بوده است، در مدینه به عنوان جانشین خویش میگمارند. با این اقدام پیامبر(ص) و نصب جانشینی چنین مقتدر، نقشه منافقان برای کودتا و به دستگیری پایگاه حکومت اسلام، نقش بر آب میشود. سپاهیان پیامبر(ص) به تبوک میرسند، و بدون هیچگونه درگیری، به مدینه باز میگردند.
2) موته: در سال هشتم هجری، مکه به دست پیامبر(ص) فتح شد. با فتح مقر شرک، یهود جناح عظیمش را از دست داد و میرفت تا آخرین تیغ خود، یعنی روم را
د، این اوج خیانت و س
وءاستفاده یهودیان از رأفت پیامبر اسلام بود و نشان از عمق کینه آنها به اسلام داشت. پیامبر(ص) فرمودند: رفت و آمد کنندگان مسلح باشند. مدینه مخاطرهآمیز شد و به قدری شرایط سخت شد که منافقین تصمیم فرار جمعی مردم از معرکه را شایع کردند.
عمرو بن عبدود، قهرمان عرب، از خندق عبور کرد و مبارز طلبید. به روایت ابن ابیالحدید، علی(ع) رهسپار میدان میشود (ابنابیالحدید، ج18، 285). عمرو در برابر چشمان حیرتزده مشرکان و مسلمانان با ضربت شمشیر علی(ع) از پای درآمد. با کشته شدن عَمرو، روحیه دشمن شکسته شد (القمی، ج2، 182).
بزرگترین متحدان این جنگ قریش، قطفان و بنیقریظه بودند. ابوسفیان تصمیم گرفت هماهنگ با قطفان و بنیقریظه عملیات را آغاز کند. نعیم بن مسعود اشجعی، شبانه به سوی رسولالله آمد و اسلام خویش را ابراز کرد و گفت من تازه مسلمانی هستم که آنان از اسلام من آگاهی ندارند و با تمام این قبایل که به جنگ شما آمدهاند، دوستی دیرینه دارم. اگر دستوری دارید، اجرا میکنم. پیامبر(ص) فرمود: برو اتحاد این گروهها را به هم بزن.
نعیم نزد بنیقریظه که آتشافروز جنگ بودند، رفت و خیرخواهی خود را ابراز کرد و گفت: اگر مشرکان عملیات را آغاز کنند و در جنگ شکست بخورند، فرار کرده و به مکه میروند؛ اما شما اسیر میشوید و محمد(ص) همة شما را میکشد. از مشرکین بخواهید که چند تن از رؤسای مشرکان نزد شما بیایند و همراه با شما بجنگند تا مطمئن شوید که اینها به خاطر دوستانشان به شما خیانت نخواهند کرد. از سوی دیگر نزد ابوسفیان رفت و گفت: شنیدهام که بنیقریظه از نقض عهد با محمد(ص) پشیمان شده و پیک نزد محمد(ص) فرستادهاند که ما ده تن از اشراف قریش را به گروگان میگیریم و به تو میدهیم تا بر عهد و پیمان خویش باقی باشیم و از ما راضی شوی.
ابوسفیان تصمیم به حمله گرفت. نمایندگانی را به دژ بنیقریظه فرستاد و گفت: اینجا منطقه زندگی ما نیست، چهارپایان ما در حال هلاکند، آماده باشید که ما فردا حمله میکنیم و شما نیز فردا از پشت سر حمله کنید، تا کار را یکسره سازیم. فرمانده بنیقریظه در پاسخ گفت: ما در صورتی اقدام به جنگ میکنیم که عدهای از بزرگان احزاب همراه با ما در دژ باشند. ابوسفیان با شنیدن این سخن گفت: نعیم درست گفته است. او خیرخواه ماست و بنیقریظه درصدد خیانتند لذا از هم پیمانی با آنان چشم پوشید و تصمیم گرفت بدون آنان به جنگ با پیامبر(ص) رود. با این تردید خللی در سپاه شرک ایجاد شد و عملیات یک روز به تأخیر افتاد (القمی، ج2، 179).
شب هنگام طوفان شدیدی به پا شد و مشرکین به شدت ترسیدند. ابوسفیان سران شرک را جمع کرد تصمیم به فرار گرفت و امر کرد تا مشرکان سوار شوند و بگریزند. بدین ترتیب سپاه دشمن گریخته و جنگ پایان یافت (القمی، ج2، 185).
4) بنیقریظه، تنبیه مقتدرانه خیانتکاران یهود: پس از جنگ خندق و اطمینان از فرار مشرکین، پیامبر(ص) به فرمان خداوند، سراغ بنیقریظه، که برخلاف پیمان خویش آتش جنگ احزاب را افروخته و در همان زمان از پشت به مدینه هجوم آورده بودند، رفتند. سپاهیان پیامبر قلعه بنیقریظه را محاصره کردند. این محاصره پانزده روز به طول انجامید. پس از اینکه بنیقریظه از محاصره به تنگ آمدند، از پیامبر خواستند ابولبابه بن عبدالمنذر را که از همپیمانان اوسی آنان بود، نزد آنان بفرستد تا با او رایزنی کنند. ابولبابه در جمع پریشان یهود حاضر شد و آنان از او پرسیدند: آیا خواسته محمد(ص) را در تسلیم شدن بپذیریم؟ او گفت: آری! و در عین حال به گلوی خود اشاره کرد که یعنی تسلیم شدن برابر مرگ است.
ابولبابه فوراً متوجه خیانت خود شد و با ناراحتی و پشیمانی از دژ بنیقریظه بیرون آمد و بدون اینکه نزد مسلمانان بازگردد، به مسجد رفت و خود را به ستونی بست و استغفار کرد. با اینکه خطای ابولبابه میرفت تا بنیقریظه را از تسلیم شدن باز دارد، اما به نقل ابن هشام تهدید امیرمؤمنان آنان را از قلعهها پایین کشید (ابن هشام، ج2، 240). پس از تسلیم، بنیقریظه، از پیامبر خواستند که سعدبن معاذ را به عنوان حکم میانشان قرار دهد.
سعد در جریان نبرد خندق تیر خورده و شاهرگ دستش قطع شده بود و حال خوبی نداشت لذا سعد را حاضر کردند. او نخست از بنیقریظه درباره حکمیت خود تعهد گرفت و گفت: آیا حکم مرا خواهید پذیرفت؟ گفتند: آری. آنگاه حکم کرد که مردان بنیقریظه کشته شوند و زنان و فرزندانشان اسیر و اموالشان قسمت مسلمانان شود. پیامبر فرمودند: این همان حکم خداوند درباره ایشان است. سعد پس از این رویداد، به دلیل شدت بیماری حاصل از جنگ، به شهادت رسید (ابن هشام، ج2، 244).
5) خیبر، قلعهای شکستناپذیر: پس از شکست یهود در مدینه، چهارمین خاکریز یهود علیه پیامبر(ص) عملیاتی شد و یهود در خیبر به تجمع نیرو پرداخت و شمال مدینه را به پایگاهی برای توطئه و حرکتهای نظامی علیه پیامبر مبدل ساخت. یهودیان خیبر، شمال