✍ امام رضا علیهالسّلام فرمودند:
كَمالُ الدّینِ ولايَتُنا وَ البَراءَةُ مِن عَدُوِّنا
✍ كمال دین در ولایت ما و بیزاری از دشمنان ماست.
📚 بحارالانوار، ج ۲۷، ص ۵۸
#محبت# عبدالمطلب و ابو طالب به پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم )
🥀🍂🍂🥀🍂🍂🥀
عبدالمطلب یگانه پرستان دلنواز پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم ) بود و با احترام خاصى به او نگاه مى كرد و او را از همگان مقدم مى داشت .
عبدالمطلب حدود صد سال عمر كرده بود فرزندان او در سایه كعبه فرشى را مى گسترانیدند عبدالمطلب كنار كعبه مى آمد و روى آن فرش مى نشست پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم ) كه كم تر از هشت سال داشت نزد او مى آمد و در كنار او مى نشستند بعضى از آنها مى خواستند محمد (صلى الله علیه و آله و سلم ) را از كنار پدر دور كنند عبدالمطلب جلو آنها را مى گرفت و مى گفت به پسرم كارى نداشته باشید سوگند به خدا او داراى مقام بسیار ارجمندى است سپس او را در كنار خود مى نشانید دست بر پشتش مى كشید و او را شاد مى كرد.
((سیره ابن هشام ، ج 1، ص 178)).
🥀🍂🥀#عبدالمطلب در حالى كه از عمرش 82 سال یا بیش تر گذشته بود و در روایت دیگر 120 سال گذشته بود در بستر وفات قرار گرفته و در مورد محمد (صلى الله علیه و آله و سلم ) بسیار نگران بود تا اینكه در میان فرزندان خود ابوطالب را برگزید و وصى خود قرار داد و در مورد نگهبانى و سرپرستى از پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم ) سفارش بسیار به او كرد ابو طالب گفت خدا را گواه مى گیرم كه با تمام وجود به وصیت تو عمل كنم در این هنگام محمد هشت سال داشت عبدالمطلب با قلبى آرام از مرگ استقبال كرد و گفت اكنون مرگ برایم گوارا است از آن پس ابو طالب آخرین توان خود شب و روز از پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم ) نگهبانى و طرفدارى نمود.
((اعیان الشیعه ، ج 5، ص 114؛ بحار الانوار، ج 15، ص 406 و 409)).
#نام كتاب#داستانهاى شیرین و خلاصه مصائب جانسوز چهارده معصوم (علیهم السلام )
#نام مؤ لف #على گلستانى
🥀🍂🍂🥀🍂🍂🥀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چرا به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
#اباصالح می گویند؟
✨🍃🍃✨🍃🍃✨
بی تردید شما نیز فراوان شنیده اید که محبان و منتظران امام زمان (عج)، ایشان را با القابی در خور شان و مقام این منجی جهان بشریت مورد درخواست و یاری قرار می دهند، اما جالب است بدانید که یکی از القاب بسیار برازنده ایشان، «اباصالح» است.
🍃🍃✨🍃🍃✨🍃🍃
🔸به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آیت الله مکارم شیرازی در این باره می فرماید: این که به امام زمان (عج) اباصالح می گویند به سبب این نیست که فرزندی به نام صالح دارد، زیرا «اب» در لغت عرب، فقط به معنای پدر نیست؛ بلکه معنای صاحب نیز دارد.
🔸«اباصالح» یعنی کسی که صُلَحایی در اختیار دارد. لقب اباصالح از آیه قرآن گرفته شده است: (وَ لَقَد کتبنا فِی الزَّبُور مِن بَعد الذَّکر أنّ الأرض یرثها عبادی الصالِحُون). (انبیاء: آیه 15)
🔸البته امام صادق (ع) در روایتی می فرماید: «هرگاه راه را گم کردی، صدا بزن «یا صالح» یا بگو: «یا اباصالح ما را به راه راست هدایت کنید» تا خدا شما را مورد رحمت قرار دهد.»
🔸بنا بر روایت ذکر شده که در کتاب های معتبر روایی آمده، معلوم می شود، اگر انسان در راهی حرکت کند و به هر دلیلی راه را گم کند و نداند که از کدام سو باید برود، می تواند «صالح» یا «اباصالح» را صدا بزند و از ایشان درخواست راهنمایی کند.
🔸در روایتی دیگر آمده است که «یا اباصالح ارشدونا»، لفظ «ارشدونا» جمع است که معلوم می شود گروهی به این کار (هدایت مردم) مشغول هستند. از برخی روایات می توان نتیجه گرفت که عده ای از این افراد، از جنیان هستند و خداوند آن ها را موکل زمین، برای راهنمایی مردم قرار داده است.
🔸علامه مجلسی از پدر خویش نقل می کند، وقتی فردی به نام امیراسحاق استرآبادی در راه گم می شود، همین جمله روایت بالا را به زبان می آورد. آن گاه کسی می آید و به او کمک می کند. امیراسحاق می فهمد که او امام زمان (عج) بوده است، همچنین محدث نوری در حکایت دیگری از ملاعلی رشتی نقل می کند: یکی از اهل تسنن، مادری شیعه داشت و از او شنیده بود که لقب امام زمان (عج) «اباصالح» است و راه گم کرده ها را هدایت می کند. روزی او راه را گم می کند و از «اباصالح» کمک می طلبد، آن گاه کسی را می یابد که وی را تا نزدیکی روستایشان هدایت می کند و او نیز شیعه می شود.
🔸بنابر دو حکایتی که سند معتبری دارند، «اباصالح» شامل امام زمان (عج) نیز می شود. حتی می توان گفت، ایشان مصداق اصلی این روایت هستند و جنیان و دیگران به فرمان ایشان، مردم را هدایت می نمایند و گاهی نیز خود حضرت این امر را عده دار می شوند و گمراهان را هدایت می فرمایند.
@nohevarozechahardahmasomsoghandi