هدایت شده از پاسخ به شبهات فجازی
❌ شبهه
درسته تو این چهل سال پیشرفت داشتیم ، اما هر حکومت دیگری هم بود پیشرفت میکردیم، پهلوی هم بود پیشرفت میکردیم
🆔 @Shobhe_Shenasi
✅ پاسخ
اولا به قول قدیمیها «اگه را کاشتند هیچی سبز نشد» این یک فرافکنی قدیمی و نخنما شده است که کسی ادعا کند «اگه من بودم همینطور یا بهتر بودم»
هیچ عاقلی قضاوت خودش را به «اگر» گره نمیزند
ثانیاً همین ادعای واهی برای کسانی قابل طرح است قبلاً فرصت قابل توجهی در اختیار نداشتهاند. حکومت پهلوی بیش از پنجاه و سه سال (حدود ده سال بیشتر از الان جمهوری اسلامی) فرصت داشته در یک فرصت طلایی ایران را آباد کند: جمعیت کم و جوان، فروش عالی نفت، نبود جنگ و تحریمی و...
اگر حکومت پهلوی هنری داشت در این پنجاه و سه سال انجام میداد (جالب است بدانید یکی از دلایلی که برای غیبت امام زمان علیهالسلام بیان شده همین است که بعداً کسی نگوید اگر ما هم بودیم همین رفاه و عدالت را فراهم می کردیم)
البته این بدان معنا نیست که در دوره پهلوی هیچ اقدامی صورت نگرفته است، ساخت و ساز همه جای دنیا بوده و هست. مقایسه ای بین وضعیت کنونی عقب مانده ترین کشورها با ۴۰-۵۰ سال گذشته آنها نشان میدهد پل و جاده و اینترنت و... در همه جا ایجاد شده است. دوران پهلوی هم از این قاعده مستثنا نیست، یعنی ابتدای دوره پهلوی با انتهای آن وضع کشور ما یکسان نبوده و اگر بر فرض عمر این رژیم ادامه داشت، باز هم اقداماتی صورت میگرفت. مهم این است که آیا اقدامات صورت گرفته اولا متناسب با ظرفیت کشور بوده؟ و ثانیا سرعت قابل توجهی داشته است؟ و ثالثا به چه قیمتی؟ و از همه مهمتر اینکه متاسفانه هیچ نشانهای مبنی بر تکیه یا سرمایه گذاری بر دانش و نیروی بومی برای صنایع مهم و استراتژیک مشاهده نمیشد. اما امروز علوم و فناوریهای مهم تر مانند نانو، سلولهای بنیادی، هستهای، موشکی، هوا و فضا، پزشکی و... کاملا بومی و در سطح اول جهانی است. حتی فولاد مبارکه اصفهان که در ابتدا از نیروی خارجی کمک گرفته، ظرف یکی دو سال به خوداتکایی کامل رسید.
از دیگر دلایلی که نشان می دهد اوضاع به هیچ عنوان رو به بهبودی نبوده است، مراجعه به شاخصهای مهمی مانند ضریب جینی (ملاک سنجش توزیع عادلانه ثروت و امکانات) است.
طبق آمار (قابل رویت در سایت بانک جهانی)، ضریب جینی تا سال آخر دوره پهلوی در حال افزایش بود ولی در جمهوری اسلامی کاهش پیدا کرده است. (اگرچه هنوز تا رسیدن به نقطه آرمانی فاصله داریم)
🔹 دلیل دیگر سرعت شتابان و بالاتر از متوسط جهانی است که در این سالها وجود دارد. یعنی همانطور که گفته شد، چه بسا و شاید در دوره پهلوی هم پزشکی رشد میکرد، اما در کوران رقابت جهانی، سرعت کم پیشرفت، هیچگاه جایگاه ایران را ارتقاء نمیبخشید ولی پس از انقلاب سرعت رشد ما باعث شد تا نه تنها از کشورهای مشابه، بلکه از بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز سبقت بگیریم. نمونههایی از سرعت چشمگیر رشد از این قرار است:
✅ فناوری نانو: از رتبه ی۵۸ به ۱۶ رسیدیم.
✅ هوافضا: از ۴۵ به ۱۱
✅ فیزیک: از ۵۶ به ۱۳
✅ داروسازی: از ۴۹ به ۱۱
✅ ثبت اختراع: از ۳۸ به ۷
✅ علم انرژی: از ۵۵ به ۱۲
✅ علم انرژی هسته ای: از ۷۷ به ۱۲
✅ تولید علم: از بالای ۵۰ به ۱۶
✅ ژنتیک و سلولهای بنیادی :رتبهی دوم
✅ قدرت هشتم نظامی مستقل دنیا
✅ و...
این آمار نشان میدهد که سرعت پیشرفت ایران پس از انقلاب بیشتر از متوسط جهانی بوده که باعث شده رتبههای ایران افزایش یابد، و الا با سرعت یکسان رتبههای جهانی تغییر نمیکرد.
🔹 بله متاسفانه در امر اقتصاد هنوز کاستیهای زیاد و غیر قابل انکاری وجود دارد، اما دو نکته را نباید فراموش کرد:
ریشه اقتصاد بیمار ما در سیاستهای غلط و جبران ناپذیر گذشته است. (توضیح در مطالب قبلی آمده است)
دوم اینکه با وجود تورم مزمن و مداوم، افزایش قدرت خرید مردم افزایش یافته که با مقایسه بین سرانه مصرف گوشت و مرغ و درصد افرادی صاحب خودرو در پیش و پس انقلاب قابل اثبات است.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @Shobhe_ShenaSi
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
#توییت آقای تحلیلگر
✍️ یادم هست وقتی جهادگران به جهت کمک به سیل خرم آباد رفته بودند همین پرستویی در پیج اینستاگرامش با نیش و کنایه میگفت رفته اند عکس بگیرند ، حالا پرویز خان خودش رفته منطقه زلزله زده ...
🔗 دریافت توییت
🔗 صفحات ما در شبکه های اجتماعی
https://zil.ink/mr.tahlilgar
@mrtahlilgar1
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
#توییت آقای تحلیلگر
✍️ ایران حتی کارخانه را هم به زیر زمین منتقل کرده است، ایران به طور غیررسمی یک کشور زیرزمین ساخته است
🔗 دریافت توییت
🔗 صفحات ما در شبکه های اجتماعی
https://zil.ink/mr.tahlilgar
@mrtahlilgar1
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺برف آمده و ساختمان ها در ترکیه همچنان میریزد ...
چقدر این تصاویر تکان دهنده است.
آنچه می بینیم بی حد اخرالزمانی است.
خدا بلا را از منطقه ی ما و به ویژه از مردمان این سرزمین و همسایه هایمان دورکند...
پرچم بالاست🇮🇷✌️
@mrtahlilgar1
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
شبنامه 1112 - @mrtahlilgar.mp3
10.82M
همه چیز درباره کشوری که ایران زیر زمین ساخته / حتی کارخانه تسلیحات سازی به زیر زمین منتقل شده
#شبنامه / آنگونه که مقامات ایران میگویند یک کشور با امکاناتی اعم از کارخانه و شهر موشکی و پهپادی توسط این نیروها زیر زمین ساخته شده است / شهرهای موشکی ایران از چه زمانی روی میز قرار گرفت؟ ایران در این حوزه چه اقداماتی داشته است؟ / قسمت ۱۱۱۲
✅ این آدرس صفحات ما هست، لطفا حمایت کنید دیده بشه ✌️🇮🇷
لینک تمام صفحات ما در شبکه های اجتماعی
@iran_onlin_ir
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
♦️ ظاهرا جدی جدی "سد سازی" اردوغان؛ عامل اصلی زلزله بوده است!
🔸 سد آتاتورک ترک برداشته و احتمالا وقوع یک فاجعه انسانی در پیش است
🔸 در صورت شکستن سد آتاتورک منطقه ای به وسعت 30 کیلومتر درگیر فاجعه خواهد شد...
#شبنامه
#زلزله_مرگبار
۱۴۰۱/۱۱/۱۹
🔺 در روزهای گذشته ترکیه و سوریه شاهد یک فاجعهای بزرگ بودند. زلزله ای که تاکنون 9 هزار کشته فقط در ترکیه به جای گذاشته است.
بحرانی که با به شماره افتادن نفس های کسانی که زیر آوار هستند میرود که فشار را بر دولت بیشتر کند.
در همان ابتدای بحران زلزله برخی کارشناسان در فضای فارسی و عرب زبان گفتند این زلزله به سدسازیهای ترکیه ربط داشته که ظاهرا این ادعا بی راه نبوده است.
قبل از ورود به این بحث ذکر این نکته ضروری ست که ظاهرا سد "آتاتورک" در جنوب شرقی این کشور در وضعیتی بحرانی قرار گرفته است.
گزارشها حاکی از آن است که در پی زمینلرزههای شدید، شکافهایی در دیواره این سد ایجاد شده است و اگرچه مناطق اطراف این سد تا به این لحظه، تخلیه شدهاند، اما به گفته کاربران فضای مجازی، کارشناسان هشدار میدهند که سد «آتاتورک» ممکن است هر لحظه بشکند و ویرانیهای ناشی از آن میتواند منطقهای به وسعت ۳۰ کیلومتر مربع را تحت تاثیر قرار دهد.
این اما همه ی ماجرا نیست.
🔺 ظاهرا ماجرای این زلزله بر میگردد به خیلی قبل تر...
درست زمانی که ترکیه بر ساخت سدهایی تاکید داشت که بسیاری میگفتند موجب بحران خشکسالی و بی آبی در عراق و ایران شده و باعث میشود مناطق شمال غرب ایران که میتِ ترکیه در این سالها پروژه های تجزیه طلبانه را در آن پیش برده و القا کرده که چشم و چراغ اردوغان هستند، بیشترین آسیب را ببینند.
ماجرا چیست؟
خلاصه ی آنچه این روزها توسط کارشناسان مطرح میشود بدین شرح است: در حالی که زمینلرزه میتواند عواقب جبرانناپذیری برای سدها به همراه داشته باشد اما باید گفت که سدها خود بر لرزهخیزی منطقه اثر میگذارند. این مخازن بزرگ میتوانند در ایجاد زمینلرزه نقش داشته باشند. این پدیده که با عنوان «لرزهخیزی ناشی از مخزن» شناخته میشود عمدتاً به دلیل فشار بیش از حد آب در ترکها و شکافهای ریز در پی سد و نواحی نزدیک به آن است.
آب باعث روان شدن گسلها میشود.
این موضوع که مشخص است به ماهیت زمینشناسی ساختاری و سنگهای اطراف بستگی دارد قابل پیشبینی نیست.
🔺 بررسیها نشان میدهد که دستکم ۱۰۰ زمینلرزه تاکنون توسط این مخازن بزرگ ایجاد شدهاند که جدیترین آنها ممکن است زلزله ۷.۹ ریشتری چین در ۱۲ مه ۲۰۰۸ بوده باشد که باعث مرگ ۹۰ هزار نفر شد.
دو نوع زمین لرزه مرتبط با مخازن وجود دارد. زلزلههای کوچک که بلافاصله پس از انسداد مخازن یا به دنبال نوسانات ناگهانی سطح آب آنها رخ میدهند و زمینلرزههایی که در اثر عبور گسلهای لرزهای از منطقه خازن یا اطراف آن ایجاد میشوند.
ترکیه یکی از زلزلهخیزترین مناطق جهان است. سدهای زیادی نیز در این کشور وجود دارند. چندین مورد از سدهای خاکی ترکیه در گذشته به دنبال زمینلرزه آسیب دیدهاند، اما هیچ سد بتنی در این کشور تاکنون آسیب ندیده است. این در حالی ست که جبهه بیرونی سد آتاتورک را صخره و جبهه درونی آن را خاک و ماسه تشکیل داده است. پیش از این نیز این سد به عنوان سدی خطرناک از نظر زلزلهخیز بودن منطقهی قرار گرفتن آن اعلام شده بود.
🔺 اردوغان قرار بود با این سد سازی ها دو کشور عراق و ایران را تضعیف کند و در خطر خشکسالی قرار دهد. اقدامی که قطعاً و یقیناً نوعی جنایت انسانی به حساب می آمده است.
حالا ظاهرا همان پروژه ها که قرار بوده بلای جان دیگر ملت ها شود، متاسفانه دامن مردم ترکیه را گرفته و یک فاجعه را رقم زده است...
فارغ از تمام این بحث ها، این روزها مردم در سوریه و ترکیه در وضعیت نامناسبی هستند. نفس های انسانهای زیر آوار به شماره افتاده و روحیه ها به شدت در هم شکسته است.
امید است که خداوند این بلا را از ملت های منطقه دور کرده و به انسان هایی که برای نجات آسیب دیده ها جمع شده اند کمک کند تا بتوانند این بحران را با موفقیت مدیریت کنند...
#آقای_تحلیلگر
#زلزله_ترکیه_سوریه
#شبنامه
@mrtahlilgar1