🔻در اوایل قرن بیستم و همزمان با گسترش حضور صهیونیستها در شاخ افریقا، یکی از خونینترین نبردهای اطلاعاتی و امنیتی میان ایران و این رژیم در این منطقه صورت گرفت؛ نبردی که برخی آن را بیسابقه میدانستند و صهیونیستها تلفات سنگینی دادند هر چند در این میان تعدادی از نیروهای نزدیک به ایران هم به شهادت رسیدند، اما این نبرد به صهیونیستها ثابت کرد که در این منطقه به راحتی نمیتوانند فعالیت کنند و هر رفتار و اقدام آنها تحت نظر است. در چندین نوبت صهیونیستها تلاش کردند تا کشتیهای حامل سلاح به سودان را مورد حمله قرار دهند که حتی منجر به مداخله ارتش سودان و درگیری محدود با اریتره گردید.
🔻از اریتره بود که دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی سودان جنوبی را علیه شمال تحریک کرده و باعث دوپاره شدن این کشور شدند و از همین اریتره بود که عوامل موساد مدعی شدند که توانستهاند کارخانه تولید سلاح برای مقاومت فلسطین را در نزدیکی خارطوم شناسایی کرده و از آسمان اریتره بود که به فضای سودان وارد شده و این کارخانه را هدف حمله قرار دادند.
🔻با این حال، حضور اطلاعاتی و امنیتی صهیونیستها برای اریتره هزینه زیادی در پی داشت. در دیدارها و ملاقاتهای مختلفی که میان مقامات تهران و اسمره صورت گرفت، در قبال دریافت برخی تسهیلات و کمکها طرف اریترهای فعالیت صهیونیستها را کمتر کرد، اما این رژیم به شکل بسیار مخفیانهای تاسیسات دریایی را در مجمع الجزایر دهلک که جزو مناطق حفاظتشده به شمار میرود ایجاد کرد. این تاسیسات عبارت بودند از یک برج دیدبانی که با تجهیزات راداری، رصد، شنود، اخلال الکترونیک و .... مجهز شده بود که این مرکز دیدبانی در ارتفاعات مرکز اریتره قرار داشت.
🔻همچنین یک پایگاه دریایی هم صهیونیستها دراین جزیره دهلک ایجاد کردند که زیردریاییها، ناوچهها و قایقهای گشتی آنها در دریای سرخ در آنجا پهلو گرفته و دهها نفر از متخصصان و افسران صهیونیست در آنجا مستقر بودند. در واقع، این پایگاه مهمترین و اصلیترین پایگاه صهیونیستها در خارج از فلسطین اشغالی به شمار میرود که همواره تلاش کردهاند در موردش هیچ صحبتی نکنند. از همین پایگاه بود که در طول سالهای گذشته چندین بار نفتکشهای ایرانی در دریای سرخ هدف قرار گرفته و حتی یک بار به کشتی ساویز هم حمله شد.
🔻در طول دوران جنگ یمن این پایگاه و مرکز رصد (درست مانند مرکزی که صهیونیستها در شمال فلسطین اشغالی در مقابل راس ناقوه دارند) نقش مهمی در محاصره یمن و کمک به ائتلاف سعودی و اماراتی داشت. یمنیها بر این باور هستند که در چند نوبت که پهپادهای صهیونیستی وارد یمن شده و اقدام به عملیات ترور کردهاند (از جمله شهید صالح الصماد) با استفاده از همین پایگاه و مرکز دریایی بود. در طول چند هفته گذشته نیز صهیونیستها امید بسیار زیادی به این مرکز دیدهبانی در دریای سرخ برای رصد و رهگیری موشکها و پهپادهای یمنی که به سمت سرزمینهای اشغالی میرفتند، داشتند.
🔻به همین دلیل از همان ابتدا یمنیها به فکر حمله به آنجا بودند و با شروع نبرد طوفان الاقصی، یمنیها نیز به عنوان بخشی از محور مقاومت وارد معرکه شدند. در راستای فشار و حمله به رژیم صهیونیستی آنها در نخستین مرحله دهها پهپاد و موشک کروز به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کردند که به شکل قابل توجهی پدافند سعودی و ناو امریکایی مستقر در دریای سرخ موفق به رهگیری و انهدام 5 موشک (حسب ادعای طرف امریکایی) شدند و البته 17 پهپاد خود را به فلسطین اشغالی رساندند. در حالی که امریکاییها تلاش کردند تا این رهگیری را به نام خود سند بزنند، در صنعا کارشناسان یمنی بر این باور بودند که مرکز صهیونیستها در امپاسویرا و دهلک موشکها و پهپادها را رهگیری کرده است.
🔻به همین دلیل چهارشنبه شب هفته گذشته و پس از شناسایی دقیق این دو نقطه با استفاده از پهپادهای شناسایی با دهها فروند موشک تاکتیکی و پهپاد هر دو نقطه را به شدت هدف حمله قرار دادند. هم مرکز رصد در ارتفاعات امپا سویرا در وسط اریتره را هدف قرار دادند و هم پایگاه دریایی صهیونیستها در جزیره دهلک را. در این مورد خود صهیونیستها سیاست سکوت را در پیش گرفته و هیچ نگفتند تا آنکه از خود محور مقاومت به شبکه المیادین گزارش داده شد و این شبکه هم بیش از 12 ساعت بعد اولین خبر را منتشر کرد که فقط به هدف قرار دادن جزیره دهلک اشاره داشت.
🔻با این حال، یمنیها تا این لحظه مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفتهاند اما واضح است که صهیونیستها در دریای سرخ حالا کور و کر هستند. پایگاههای امریکا در دهانه بابالمندب نیز نمیتواند کمکی به صهیونیستها در رصد موشکها وپهپادهای شلیک شده کند. در این حمله تعداد زیادی از نظامیان صهیونسیتی کشته و زخمی شدند و پس از آن دیگر هیچ موشک و پهپاد یمنی در دریای سرخ رهگیری نشد.
@syriankhabar