🍁🍁🍁🍁🍁
🔴واقعه احراق مکه
♦️در این روز، (سنه 64ه)، واقعه احراق مکه شد."1" بدان که چوم مسلم بن عقبه بالشکر شام به قصد قتل اهل مدینه آهنگ کرد و به (مدینه ) آمد و کرد آنچه کرد؛ چنانچه در روز 28 ذیحجه به آن اشارت رفت . پس از آنکه از کار مدینه پرداخت به قصد دفع عبدالله بن زبیر به امر یزید آهنگ مکه برداشت و ابن زبیر از کسانى است که بعد از مرگ معاویه سر در بیعت یزید در نیاورد و ملازمت کعبه را اختیار کرده و مردم را به بعیت خویش میخواند.
♦️چون ابن عقبه به موضع معروف (بقدید)"2" رسید، بدرکات دوزخ شتافت"3" . حصین بن نمیر پس از او، امیر لشکر شد و با آن گروه به مکه رفت و دور مکه را احاطه کرد. عبدالله بن زبیر با مختار بن ابى عبیده و جمعى دیگر که باوى بعیت کرده بودند، پناه به خانه خدا بردند.
♦️لشکر شام در بالاى کوههاى مکه که مشرف بر خانه ها و مسجدالحرام است ، اجتماع کردند و تعبیه منجنیق نمودند و پیوسته سنگ و نفت بر مکه و مسجد می افکندند و جامه ها از پنبه و کتان به نفت آلوده می ساختند و بر خانه خدا مى انداختند تا آنکه کعبه معظمه بسوخت و بناى آن منهدم گشت و دیوارهاى آن بر هم ریخت و شاخهاى گوسفندى که بجهت فداى اسماعیل (ع ) آمده بود و بر سقف آویخته بودند، هم سوخته شد.
ابوحره مدینى گفته :
ابن نمیر بئس ماتولى
قد احرق المقام والمصلى
♦️بالجمله ، خداوند منتقم قهار، یزید را مهلت نداده به جهنم پیوست . خبر مرگش به مکه رسید، ابن نمیر دست از جنگ برداشت و در طریق محاربه با ابن زبیر پانگذاشت و با لشکر خویش به جانب شام روانه شد.
"1-شیخ مفید و شیخ طوسی این واقعه را در روز سوم صفر ذکر کرده اند،رجوع شود به :مصباح المجتهد،ص787؛مسار الشیعه،ص46.
2-منزلگاهی است میان مکه و مدینه.
🍁🍁🍁🍁🍁