🔴شبهات وهابیت🔴
🔻توسل🔻
▪️قسمت ششم
▪️دلايل سلفيه بر عدم جواز توسل
🔻عدم توسل صحابه ؛ صحابه بعد از وفات رسول الله صلی الله علیه وآله توسل نميجستند !
ابنتيميه در قاعدهي جليله و ابن عبدالوهاب در کشف الشبهات و سيد محمد رشيد رضا در تفسير المنار ميگويند صحابه در زمان حيات پيامبر (صلی الله علیه و آله) از او حاجت ميخواستند، اما بعد از وفاتش هرگز در کنار قبرش درخواستي ننمودند؛ بلکه پيشينيان کساني را که به قصد دعا در کنار قبر پيامبر ميايستادند مانع ميشدند. پس چگونه ممکن است خود به چنين عملي متوسل گردند؟
▪️نقد و بررسي
اولا، پيشينيان اعم از صحابه و تابعين آنها ، هرگز منکر توسل به پيغمبر (صلی الله علیه و آله)، چه در حال حيات و چه بعد از وفات، نبودند؛ بلکه حتي قبل از تولد حضرت در روايات اهل سنت آمده که آدم با توسل به محمد (ص) توبه کرد و گفت: «يارب به حق محمد از تو مسئلت دارم که گناهم را ببخشي» [27] .
ثانيا، بيهقي و ابن ابيشيبه و همچنين احمد بن زيني دحلان در کتاب خلاصة الکلام در حديثي صحيح نقل کردهاند که در زمان خلافت عمر مردم دچار قحطي شدند. بلال بن حرث به کنار قبر پيامبر (صلی الله علیه و آله) رفت و گفت: «يا رسول الله! براي امت خود از خدا باران بخواه، زيرا همه در معرض هلاکتند».
آنگاه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به خواب او آمدند و فرمودند که باران نازل خواهد شد.
و در زمان خلافت عثمان مرد حاجتمندي، حاجت خود را با عثمان بن حنيف در ميان گذاشت. عثمان بن حنيف به او گفت: وضو بگير و در مسجد نماز بگزار و بعد از نماز بگو: «پروردگارا به وسيلهي پيغمبرمان محمد، که پيامبر رحمت است، رو به سوي تو ميآورم. يا محمد! من به وسيلهي تو رو به سوي پروردگارت آوردم و از تو درخواست ميکنم که حاجتم را برآورده کني».
آن مرد چنين به پيامبر (صلی الله علیه و آله) توسل جست و حاجتش برآورده شد [28] .
▪️ادامه دارد ...
—-------------------------📚منابع :
27- دلائل النبوة ج5 ص489 ؛ الدر المنشور ج1 ص264 ؛ المستدرک ج2 ص615
28- المعجم الصغیر ج 1 ص 183 ( چاپ مکتبة السلفیة)
#نقد_وهابیت
#شبهات #توسل
#تفرقه #پاسخ_به_شبهات
#سقیفه #سقیفه_بنی_ساعده
🔰
@adyanuniv 🔰