✅
#یک_خبر_یک_تحلیل(۱۷۱)
🔻 خبر: رئیسکل بانک مرکزی در نامهای خطاب به مقام معظم رهبری نسبت به افزایش بیشازاندازه تکالیف بانکها در زمینه تسهیلات تحمیل شده در بودجه ۱۴۰۱، ابراز نگرانی کرد و بر این باور است که این کار ممکن است به افزایش پایه پولی کشور و بروز مشکلاتی برای بانکها منجر شود.
🔹 گزارههای خبری: ۱- اصلاح ساختاری بودجه یکی از خطوط فکری رهبری در بخش اقتصاد در این سالها، بالأخص بعد از تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی بوده است و بارها دولتها را به آن سفارش نمودهاند؛ اما متأسفانه دولتها در این زمینه به دلایل مختلف، موفق عمل نکردهاند.
۲- از مهمترین موضوعات در اصلاح نظام بودجهریزی کشور، اصلاح فرایند تخصیص بودجه است. به این معنا که در مسیر تصویب بودجه، بندها و تبصرههای آن بهگونهای تغییر مییابد که با ملاحظات و سیاستهای دولتها فاصله میگیرد و عموماً منافع حوزه انتخابی نمایندگان بر منافع ملی در بودجه ارجحیت مییابد.
🔸
گزارههای تحلیلی: ۱- نقش قوه مقننه در فرآیند بودجه، بیشتر تطبیقدهنده با برنامهها و سیاستهای کلان نظام و نظارت و کنترل بر حسن اجرای بودجه است، نه تغییرات گسترده در درآمد و منابع بودجه. این نامه رهبری، بهنوعی این وظیفه مجلس را یادآور شده است.
۲-دلیل اصلی تورم در کشور ما، تسهیلات تکلیفی و خلق اعتبارات نامولد است؛ چراکه هم مستقیماً بر پایه پولی کشور تأثیر میگذارد و هم باعث موجبات رشد تولید را فراهم نمیکند.
🔺 نکته پایانی: بر اساس گفته کارشناسان اقتصادی، مهمترین عامل مشکلات اقتصادی در کشور، نظام بانکی ناکارآمد و نظام بودجهریزی است. این موضوع که از تذکرات مکرر مقام معظم رهبری به دولتها بوده، نیازمند تحول فوری و اساسی است.
✍️
علی محمدی
#روشنگری |
#ثامن |
#ایران_قوی