🗓
#تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۱۴ مهر ۱۴۰۱
میلادی: Saturday - 06 October 2022
قمری: الخميس ، 9 ربیعالاول 1444
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري علیه السلام
🗞 وقایع مهم شیعه:
🌼آغاز امامت حضرت ولى عصر عليه السّلام
آغاز امامت حضرت صاحب الامر عليه السّلام و غيبت صغراى آن حضرت پس از شهادت امام عسكرى عليه السّلام است، كه تنها فرزند آن حضرت بودند.
(ارشاد: ج ۲، ص ۳۳۶. كشف الغمة: ج ۲، ص ۴۰۲. مستجاد: ص ۲۲۶. اقبال: ص ۵۹۸. فيض العلام: ص ۲۰۷. زاد المعاد: ص ۳۳۴. كافى: ج ۲، ص ۵۶۱. مصباح كفعمى: ج ۲، ص ۵۹۶. بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۳۵۵ - ۳۵۶، ج ۵۰، ص ۳۳۴)
اين روز عيد شيعه و اولين روز امامت و خلافت آخرين خليفه و حجّت بر حق و منجى عالم بشريّت حضرت بقية ا للَّه الاعظم عليه السّلام در سال ۲۶۰ ه’ است.
(فيض العلام: ص ۲۱۱)
🌸قتل عمر بن خطّاب
در آخر شب نهم ربيع الاول سال ۲۳ ه’ عمر بن الخطاب از دنيا رفته است
(مدينة المعاجز: ج ۲، ص ۹۷)
و قول اهل سنّت روز چهارشنبه ۲۶ ذى الحجه است.
اين روز روز شادى اهل بيت عليهم السّلام و انبياء و ملائكه و ساكنان اعلى عليين و دوستان امير المؤمنين عليه السّلام و اولاد طاهرين ايشان است چرا كه در اين روز نفرين حضرت صديقه كبرى فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها به اجابت رسيد.
(زاد المعاد: ص ۳۳۴. وقايع الايام: ج ربيع الاول و ربيع الثانى، ص ۵۹. مستدرك سفينة البحار: ج ۴، ص ۶۷)
روزى عظيم الشأن است و روز سرور شيعه و عيد بزرگ آنهاست. حضرت رسول صلّى اللَّه عليه و آله اين روز را عيد قرار داده و امر كرده است كه مردم نيز عيد قرار دهند و اعمال آن را به جا آورند.
(فيض العلام: ص ۲۱۱)
كسى كه در اين روز انفاق
كند، خداوند او را مى آمرزد. در اين روز اطعام برادران دينى و خوشبو كردن آنان و توسعه بر اهل و عيال و پوشيدن لباس جديد و شكرگزارى به درگاه خداوند متعال و عبادت نمودن مستحب است.
(مصباح كفعمى: ج ۲، ص ۵۹۶. بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۱۸۹. زاد المعاد: ص ۳۴۴ ۳۳۴. بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۳۵۶۳۵۱ از زوائد الفوائد سيد بن طاووس).
فضيلتها و اسمهائى براى اين روز ذكر شده كه از جمله آنهاست: عيداللَّه الاكبر، غدير ثانى، عيد فطر دوم، روز فرح شيعه، عيد اهل بيت عليهم السّلام، روز قتل منافق، روز قبولى اعمال، روز پيروزى مظلوم، روز دوستى مؤمنين، روز پرهيز از كبائر، روز نابودى ضلالت و گمراهى، روز شكرگزارى.
ماجراى قتل عمر
عمر بن خطاب به دست ابولؤلؤ كه نامش فيروز و غلام مغيرة بن شعبه بود، چند ضربه خنجر خورد كه منجر به مرگ او شد.
(مسار الشيعه: ص ۲۳. توضيح المقاصد: ص ۳۳. العدد القوية: ص ۳۲۸. فيض العلام: ص ۱۲۹. بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۱۹۹)
بنابر مشهور
(زاد المعاد: ص ۳۴)
هنگامى كه ابولؤلؤ ضربهها را بر عمر زد و خواست فرار كند، عده اى مانع شدند، و ۱۲ نفر را مجروح كرد كه شش نفر از آنها مردند.
(بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۲۰۰)
ماجرا از اين قرار بود كه قبل از تكبير نماز ابولؤلؤ جلو آمد، و ضربه اى بر كتف و ضربه اى ديگر بر خاضره عمر زد. عمر افتاد، و عده اى جمع شدند و او را به خانه اش بردند. نزديك بود خورشيد طلوع كند كه نماز را عبدالرحمن بن عوف با مردم خواند.
عمر در بستر مرگ
هنگامى كه عمر را به خانه بردند مقدارى نبيذ آوردند و او خورد ولى از قسمتهاى ضربت خورده خارج شد و معلوم نشد از كجا خارج شده زيرا با خون هم رنگ بود. لذا عده اى گفتند: خليفه شير بخورد زيرا سفيد است و معلوم مى شود. شير را خورد و از محل ضربهها خارج شد. حاضرين براى دل گرمى گفتند: «مانعى ندارد، ضررى نمى زند»! اما ضربه هاى جناب ابولؤلؤ كارگر شد و به خليفه سابق ملحق شد. در روز سوم در جنب ابوبكر دفن شد.
(تاريخ الخلفاء: ص ۱۳۴ ۱۳۳)
عمر مدت ده سال و شش ماه و چهار شب خلافت كرد. او اولين كسى بود كه نام خود را امير المؤمنين گذاشت، و ابوموسى اشعرى اولين نفرى بود كه او را در منبر به اين نام خطاب كرد.
(تتمة المنتهى: ص ۱۱)
📆 روزشمار:
◾️01 روز تا وفات جناب عبدالمطلب جد پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله
ازدواج رسول اکرم صلی الله علیه وآله با حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها
🌸03 روز تا ولادت حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله به روایت اهل سنت (۵۳ سال قبل از هجرت)
🌼 08 روز تا میلاد حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله (۵۳ سال قبل از هجرت)
ولادت حضرت امام صادق علیه السلام موسس مذهب جعفری (۸۳ ه ق)
🌸13 روز تا غزوه بنی النضیر
❌
#کپی فقط با ذکر
#صلوات به نیت
#فرج امام
#زمان عج ❌
❇️
@Ahaadith_Ahlebait❇️}