سه شنبه ظهر فقهی ۱۴۰۱/۹/۸
موضوع:
#دعانویسی
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی امام صادق علیه السلام می فرمایند: ...التَّفَکُّرُ حَیَاةُ قَلْبِ الْبَصِیر ... .تفکر و تعقل مایه زندگیِ دل شخص با بصیرت است. (الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج1 ؛ ص28)
دین مبین اسلام انسان را دعوت به تفکر و اندیشیدن در امور زندگی خود می کند و از هرگونه عملی که مبنای عقلی و شرعی ندارد، منع می کند.
چند نکته درباره دعا نویسی:
1.نوشتن دعایی که از حضرات معصومین علیهم السلام رسیده و در کتب معتبر موجود است اشکالی ندارد؛ ولی دعا نویسی حرفه ای که شغل افراد سودجو است و غالب کتاب هایی که به آن استناد می کنند اعتباری ندارد، صحیح نمی باشد.
2. مراجعه به افرادی که قابل اعتماد، عالم و مؤمن هستند و برای حل مشکلات مردم از دعاهای معتبر یا دعاهایی که مضامین آنها حق باشد، استفاده می کنند اشکال ندارد؛ و الا خرافه بوده و جایز نیست.
3.نشر دادن دعاهایی که در کتب معتبر وجود ندارد و به نوعی ترویج خرافه گرایی محسوب می شود، جایز نیست. مثل نشر پیامک هایی نظیر هشت بار بگو یا ابالفضل و برای هشت نفر ارسال کن تا خبر خوب بشنوی.
(استفتائات حضرت امام ج2 س77 ، اجوبه س1432 و 1433 ، استفتائات سیستانی س467 ، سایت مکارم استفتائات ادعیه ، استفتائات بهجت ج4 س6417 ، جامع الاحکام صافی س982)
خداوند متعال همه ما را مشمول دعای خیر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
@AhkameHarameRazavi