🔺تخمه‌ژاپِنی نوعی آجیل و دانهٔ خوراکی است که در میان‌وعده‌ها خورده می‌شود. تخمه‌ژاپنی همان تخمهٔ هندوانه نیست نوعی هندوانه که قابل خوردن نیست و تخمه‌های عجیب دارد و به 《هندوانهٔ آجیلی》مشهور است علت نامگذاری این محصول را در شهر جابان (دماوند) (جابُن یا جابون) پرورش می‌دهند. باید دانست که این نوع تخمه در یکی از روستاهای اطراف دماوند جابان (jâbân) که همسایه غربی سربندان بوده و ساکنان آن نیز از تیره ی کُردکرمانج هستند کشت می‌شود و در واقع نام اصلی آن تخمه جابانی است. 🌍•➣ @AjayeboAlarz [📡]