سوالی مطرح شد مبنی بر اینکه چرا این موج بالا و پایین میشود و به طور مثال سردار سلامی در مراسم تشییع شهدای شاهچراغ گفتند اغتشاشات امروز تمام شد و دیگر کسی به خیابانها نیاید؟!
حقیقت این است که از ابتدای این ماجرا میان تحلیلگران چه در سطح خرد و چه در سطح ارشد کشور دو رویکرد/ دیدگاه وجود داشت: گروه اول کسانی بودند که ماجرا را با وقایعی مانند دی ۹۶ و آبان ۹۸ متشابه کردند و تحلیلشان این بود که با چند اقدام مانند راهپیماییهای مردمی در خیابان و... این نیز جمع میشود. این دسته همانهایی بودند که در فایل صوتی "شکوهی" گفته بودند که دچار فلج تحلیلی شدند.
گروه دوم اما کسانی بودند که عقیده داشتند و دارند که این یک جنگ تمام عیار ترکیبی است که نه تنها تا پایان سال میلادی بلکه حداقل تا سال ۲۰۲۳ به اشکال مختلف ادامه خواهد یافت. بدیهی است با گذشت روزها، افراد دسته دوم بیشتر شدند.
اگر ما نگاه دقیقتری به ماجرا داشته باشیم میفهمیم که این آشوبها اساسا یک کمپین است. حالا نکته چیست؟ نکته اینجاست که اساسا یک کمپین( هر کمپینی در هر موضوع و سطحی) ذاتا دورههای افت و خیز دارد. یعنی گاهی عمدا از شدت و عمق این کمپین کاسته شده تا موج بعدی آغاز شود. از شهریور ۱۴۰۱ این ویژگی دقیقا در اغتشاشات دیده شده است. بعد از چند روز همه چیز فروکش میکند اما مجددا بعد از چند روز آتش شعله میگیرد و این کاملا عادی و ویژگی یک کمپین است. فشار حداکثری یک کمپین بود. هر چند طبق نامش تماما فشار بود! اما شدت فشار در بهار و تابستان ۹۷، پاییز و زمستان ۹۸ و تابستان و پاییز ۹۹ به هیچ وجه با پاییز و زمستان ۹۷ و بهار و تابستان ۹۸ قابل مقایسه نیست!
یا مثلا اخراج آمریکا از منطقه یک کمپین است. در دورهای مانند تابستان ۹۹، زمستان ۹۹، تابستان ۱۴۰۰، حملات به آمریکاییها لحظهای میشود و در زمانهای دیگر حملهای در کار نیست.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 |
@Sepah_Qodds | 🇮🇷