✴️انتخابات مجلس یازدهم در راه است
🔆 قسمت اول
#تبلیغات زیرپوستی کاندیداها آغاز شده و پرداخت هزینههای ریز و درشت از هماکنون در حال انجام است. روز جمعه انتخابات شورایاری در تهران برگزار شد و در اتفاقی عجیب برخی کاندیداها هزینههای سرسامآوری فقط در محله خود داشتند و برخی از کاندیداها تا ۱۰ هزار پوستر نیز چاپ کرده بودند. در انتخابات شورای شهر در شهرستانهای کوچک نیز از ارقام چند صدمیلیونی و میلیاردی هزینه شده بود. در برخی موارد یک کاندیدا چند صد میلیون هزینه کرده بود، اما رای هم نیاورده بود. طبیعی است در انتخابات مجلس، این هزینهها به مراتب بالاتر خواهد بود. رویداد ۲۴ در این گزارش با توجه به گرانیهای اخیر
#هزینه هرکاندیدا در انتخابات مجلس یازدهم را بررسی کرده ست.
✅هزینه 5 میلیاردی برای ورود به مجلس!
انتخابات شورایاریها روز جمعه برگزار شد و برخی کاندیداها هزینههای کلانی کرده بودند. برای فعالان سیاسی و مهمتر از آن برای شهروندان این سوال پیش آمده بود اگر هزینههای انتخابات شورایاری در یک محله تا این حد بالاست، هزینه هر کاندیدا در انتخابات مجلس یازدهم چقدر خواهد بود؟ برخی نمایندگان فعلی مجلس ارقام نجومی برای هزینه های انتخاباتی را غیر واقعی میدانند. در این گزارش سعی میکنیم شما را با هزینههای واقعی برگزاری یک انتخابات در یک شهر صد هزار نفری همراه خواهیم کرد. وضعیتی که میتواند درباره ۲۰۰ نماینده حوزههای تک نماینده تعمیم بیابد:
✅هزینه مکان ستاد انتخاباتی
اجاره یک مکان برای ستاد در بهترین نقطه شهر، مهمترین وظیفه شماست. اگر حوزه انتخابیه چند شهر است، این رقم به تعداد شهرها افزایش پیدا میکند و اگر در یک شهر هست، باید ستاد در نقاط مختلف شهر پراکنده شود. فرض کنید سه ستاد اصلی و سه ستاد فرعی دارید. اجاره ستاد اصلی حدود ۴۰ و فرعی حدود ۲۰ میلیون تومان است. پس نامزد فرضی انتخابات حدود ۱۸۰ میلیون تومان به صاحبان مغازهها بدهکاری دارد که یا به صورت نقد یا دین، پرداخت خواهد کرد.
✅نیروی انسانی
شما به افرای نیاز دارید که یک ماه مرخصی بگیرند و در اختیار ستاد شما باشند. اگر دستمزد هر فرد ۴ میلیون باشد و ۴۰ نیرو استخدام کنید، حدود ۱۶۰ میلیون منابع نیاز دارید یا به این افراد بدهکار میشوید و مجبور میشوید به نحوی برای آنان جبران کنید. این جبران کردنها، منشا فساد میشود. در این مدت حدود صد میلیون نیز باید در اختیار این افراد باشد تا وعدههای غذایی خود را تهیه کنند یا برای سایر هزینههای جاری ستاد شما، هزینه کنند. یعنی در مجموع ۲۶۰ میلیون نیاز است.
✅تجهیزات ستاد انتخاباتی
ستادهای شما به کامپیوتر، دستگاه پخش موسیقی، میز و صندلی و البته شربت و شیرینی به صورت منظم نیاز دارند. به نظر میرسد ستادهای اصلی ۵۰ و ستادهای فرعی حدود ۲۰ میلون هزیته داشته باشند. حدود ۲۱۰ میلیون!
✅پوسترهای انتخاباتی
معمولا برای هر ستاد انتخاباتی تعداد بالایی پوستر چاپ میشود. در کمترین حالت یک کاندیدا به ده هزار پوستر A۳ و بیست هزار پوستر A۴ نیاز دارد. همین دو قلم ۴۰ میلیون هزینه دارد. بروشور برنامههای کاندیدا هم اگر هشت صفحهای باشد همین قدر هزینه دارد. اگر قرار باشد کارتی چاپ شود یا طرح دوم برای پوستر در نظر گرفته باشید، باز هزینهها چهل میلیون، چهل میلیون بالا میرود. این هزینهها فقط مربوط به زمانی است که یک کاندیدا نخواهد اقلامی همچون سر رسید، خودکار تبلیغاتی، جاکلیدی و مواردی از این دست سفارش دهد.ما هزینهها را همینجا متوقف میکنیم و فرض میکنیم اقلام چاپی ستاد شما همین صد و بیست میلیون باشد.
✅شام
فرض کنید چهل شب مهمانی شام برپا کنید. مهمانی شام جز لاینفک ستادهای انتخاباتی در شهرستانهاست که از جمعهای کوچک ۵۰ تا ۱۰۰ نفره آغاز میشود (فرض کنید سی شب اول متوسط و نزدیک به ۲۰۰۰ وعده غذا) و در جمعهای عمومی ۵۰۰ نفره پایان مییابد (چهارده وعده در زمان مجاز بودن تبلیعات و هر وعده حداقل ۵۰۰ نفر، میشود ۷۰۰۰ وعده غذا) اگر هر وعده غذا با مخلفات و نوشابه و سالاد و حمل و نقل ۶۰ هزار تومان آب بخورد، ۵۴۰ میلیون تومان هزینه روی دست ستاد خواهد گذاشت.
✅بنر تبلیغاتی ستادهای انتخاباتی
چاپ بنر در اندازه بزرگ، حداقل ۳۰۰ هزار تومان هزینه دارد. برای هر مراسم سخنرانی ۵ بنر نیاز است. در ۲۰ مراسم به ۱۰۰ بنر نیاز دارید. برای تبلیغات هم در سطح شهر حدود ۱۰۰ بنر نیاز است که احتمالا رقبا پاره کنند و نیاز به تیم پشتیبان برای نصب مجدد است. یعنی در مجموع نزدیک ۳۰۰ بنر. ۹۰ میلیون تومان آب میخورد. به نظر باید ۹۰ میلیون تومان هم بنر در ابعاد کوچکتر منتشر کنید که در خیابانها به تیر چراغ برق آویزان شود. البته برای انتشار بنر خود در برخی مکانهای عمومیتر هم باید سبیل برخی مقامات را چرب کنید. در مجموع یک کاندیدا ۲۰۰ میلیون تومان برای تبلیغات بنری خود کنار میگذارد.