⤵️قربانی در شب یلدا (۲)
◾️
در شهرها و استان مرکزی از جمله روستاهای کوهپایه ساوه
گوسفندی را در تابستان از گله جدا می کنند و آن را با دادن علوفه جو و یونجه و چرا در مراتع سبز می پرورانند.
این گوسفند را که به گویش محلی «اَتلک» میگویند در شب چله می کشتند و با مقداری از گوشت آن شام مخصوص شب چله را که به آن 《اَتلک شامو 》میگویند می پزند. اَتلک شامو با «جزلاق» و «ترشی شربت» (شربتی از شیره انگور آمیخته با سرکه همراه است. بقیه گوشت گوسفند قربانی را هم قورمه میکنند و برای مصرف در زمستان نگه میدارند.
گروه پژوهشی آرتا
https://eitaa.com/joinchat/2525560832C7caee8d264