🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
☀️روزمان را با قرآن شروع میکنیم☀️
🌺 سوره مائده آیه ( ۱۱۰)👇
إِذْ قَالَ اللّهُ يَا عِيسي ابْنَ مَرْيَمَ اذْكُرْ نِعْمَتِي عَلَيْكَ وَعَلَي وَالِدَتِكَ إِذْ أَيَّدتُّكَ بِرُوحِ الْقُدُسِ تُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلاً وَإِذْ عَلَّمْتُكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَالتَّوْرَاةَ وَالإِنجِيلَ وَإِذْ تَخْلُقُ مِنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ بِإِذْنِي فَتَنفُخُ فِيهَا فَتَكُونُ طَيْراً بِإِذْنِي وَتُبْرِئُ الأَكْمَهَ وَالأَبْرَصَ بِإِذْنِي وَإِذْ تُخْرِجُ الْمَوتَي بِإِذْنِي وَإِذْ كَفَفْتُ بَنِي إِسْرَائِيلَ عَنكَ إِذْ جِئْتَهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِنْهُمْ إِنْ هَـذَا إِلاَّ سِحْرٌ مُّبِينٌ (110)
زمانى كه خداوند فرمود: اى عيسى پسر مريم! نعمتم را بر تو و بر مادرت ياد كن. آنگاه كه تورا با »روح القدس« (جبرئيل) تأييد كردم. در گهواره (به اعجاز) و در بزرگسالى (به وحى) با مردم سخن گفتى، و آنگاه كه كتاب و حكمت و تورات و انجيل به تو آموختم، و (فراموش مكن زمانى را كه) به اذن من از گِل (چيزى) به صورت پرنده ساختى و در آن دميدى، پس با اذن من پرنده اى شد، و با اذن من كور مادرزاد و پيسى گرفته را شفا مى دادى، و آنگاه كه به اذن من، مردگان را (زنده) از گور بيرون مى آوردى، و (به ياد آور) زمانى كه (دست ظلم) بنى اسرائيل را از تو كوتاه كردم، آنگاه كه تو دلايل روشن برايشان آوردى، پس كافران از ايشان (درباره ى معجزات تو) گفتند: اين، چيزى جز سحر آشكار نيست.
🌺 تفسیر نور(آیت الله قرائتی)👇
✨- ياد الطاف خدا به اوليايش، مايه ى دلگرمى براى رهروان حقّ است. «اذ»
✨- پيامبران هم نبايد از ياد نعمت هاى خدا غافل شوند. «يا عيسى ابن مريم اذكر...»
✨- زن به مقامى مى رسد كه دوش به دوش پيامبر مطرح مى شود. «عليك و على والدتك»، بلكه يك زن و فرزند پيامبرش، با هم يك آيه شمرده مى شوند. «و جعلناها وابنها آية» (214)
✨- حضرت عيسى، با تكلّم در گهواره، هم نبوّت خويش و هم عفت و عصمت مادرش را ثابت كرد. «تُكلّم النّاس فى المهد»
✨- سخنان عيسى در گهواره نمايى از وحى بود. «ايّدتك بروح القدس تكلّم...»
✨- اراده ى الهى، نياز به تجربه، قدرت و گذشت زمان را حل مى كند و حضرت عيسى، بدون تجربه و تمرين و صرف زمان، در كودكى همان حرف هاى صحيح را مى گويد كه در پيرى مى زند، نه حرف كودكانه. «فى المهد وكهلاً»
✨- پيامبران، هم بايد علم داشته باشند «الكتاب»، هم بينش «الحكمة»، هم گفته هاى پيشينيان را بدانند «التوراة»، و هم پيام جديد داشته باشند. «الانجيل»
✨- تعبير آفرينش وخلق، به غير خدا هم نسبت داده مى شود. «اذتخلق»
✨- اذن خداوند، مجوّز ساختن مجسّمه پرندگان بوده است. «تخلق من الطّين كهيئة الطير باذنى»
✨- اولياى خاص خدا، ولايت تكوينى دارند. (جملات «تخلق، تنفخ، تبرء و تخرج» به حضرت عيسى خطاب شده است).
✨- در اعجاز عيسى عليه السلام، هم نفس مسيحايى او و هم هنر مجسمه ساختن نقش داشته است. «كهيئة الطير ... فتنفخ»
✨- نفس مسيحايى، جماد را پرواز داد، ولى دلهاى بنى اسرائيل را نه. «فتنفخ فيها فتكون طيراً»
✨- آنجا كه خطر شرك زياد است، تكرار توحيد لازم است. (تكرار «تخلق... باذنى... تبرء... باذنى... تخرخ الموتى باذنى»
✨- وقتى خداوند، قدرت احياگرى و شفا دادن را به انبيا مى دهد، توسّل و استمداد مردم نيز بايد جايز باشد. «تخلق من الطين... فتكون طيرا باذنى و تبرء الاكمه و الابرص باذنى و اذ تخرج الموتى باذنى» (مگر مى شود خداوند به كسى قدرت بدهد، امّا مردم را از توجّه به آن منع كند؟!)
✨- زنده شدن مردگان و «رجعت»، در همين دنيا صورت گرفته است. «تخرج الموتى»
✨- سوء قصد بنى اسرائيل به حضرت عيسى عليه السلام، از سوى خدا دفع شد. «كففت بنى اسرائيل عنك»
-------‐----🌹🌹🌹
🔆214) انبياء، 91.
🌺نکتھها👇👇👇
✨🍃از اين آيه تا آخر سوره، درباره حضرت عيسى عليه السلام است.
در اين آيه، انواع لطف الهى، و در آغاز همه، تأييد به روح القدس درباره حضرت مسيح بيان شده است.
✨🍃در آغاز آيه مى فرمايد: اى عيسى! ياد كن از نعمت هايى كه به تو و به مادرت دادم، ولى آنچه از نعمت ها در آيه به چشم مى خورد همه ى نعمت ها مربوط به حضرت عيسى است (نه مادرش)، شايد به خاطر آن كه نعمت به فرزند در حقيقت نعمت به مادر است. شايد هم مراد آيه، نعمت هايى باشد كه در سوره آل عمران درباره ى حضرت مريم آمده است. (212)
✨🍃شايد مراد از كتاب، كتب غير تورات و انجيل باشد و نام تورات و انجيل با آنكه آن دو نيز كتابند به خاطر اهميّت برده شده است.
✨🍃از حضرت على عليه السلام پرسيدند: آن حيوانى كه بدون قرار گرفتن در رحم (يا تخم) پيدا شد چيست؟ فرمود: پرنده اى كه حضرت عيسى با دميدن در مجسمه به وجود آورد. (213)
-------------🌹🌹🌹
🔆212) آل عمران، 42 تا 45.
🔆213) تفسير نورالثقلين.
#قرآن #تفسیر
@Antiliberalism