💡ایران از بریکس چه میخواهد؟
قسمت اخر
🧩اما سؤال اساسی اینجاست که عضویت در بریکس چه منافعی برای ایران دارد؟ در پاسخ به این سؤال باید به نقش این سازمانهای بین المللی در بزنگاههای رویدادهای جهانی اشاره کرد.
🧩برای نمونه منزوی کردن ایران سیاست محتوم غرب در دهه اخیر علیه کشورمان بوده که عضویت در سازمان همکاری شانگهای، حضور در اتحادیه اوراسیا و تدوین برنامههای جامع همکاری با کشورها موفقیت این سیاست را با چالش جدی روبهرو کرده است.
🧩بهطور کلی عضویت در سازمانهای منطقهای و فرامنطقهای علاوه بر منافع جالبی که برای ایران در حوزه اقتصاد و سیاست دارد، یک فرصتسازی و ایجاد حاشیه برای اعضا در مناسبات منطقهای و بینالمللی تعبیر میشود که منافع آن بیش از منافع مستقیم ناشی از عضویت است.
🧩وجود چند کشور در یک مجموعه تعهد نانوشته بین اعضا ایجاد میکند که در موضوعات جهانی به خصوص مسائل چالش برانگیز از اعضای یکدیگر دفاع کنند و اجازه ندهند هژمونی غرب استیلا یابد.
🧩نکته دوم اینکه دو کشور عضو بریکس، عضو دائم شورای امنیت هستند و سه کشور دیگر داعیه عضویت دائم در شورای امنیت و اصلاح ساختارهای سیاسی و مالی جهانی را دارند.
🧩نکته سوم، ساختارهای اقتصادی مرتبط با بریکس است؛ یکی از مهمترین مزایای پیوستن به بریکس، بهخصوص برای ایران که مشمول تحریمهای غرب است، بانک کشورهای بریکس است که «بانک توسعه نوین» نام دارد.
🧩این بانک، که یک بانک توسعه چندملیتی توصیف شده، سامانه اعلام پرداختی برای کشورهای عضو دارد که جایگزینی برای سوئیفت یا همان سامانه مالی ارتباطات بینبانکی جهانی است.
🧩یکی دیگر از اهداف بریکس، انفصال از دلار بهعنوان ارز معیار تجارت بینالمللی است. به گفته روسیه تشکیل صندوق «ذخیره ارزی بینالمللی» بر اساس ارز کشورهای عضو در جریان است.
🧩همین مؤلفه کافیست کشوری چون ایران که بنای سیاست خارجی خود را بر توسعه متوازن با کشورهای همسو قرار داده، برای عضویت در چنین گروهی تلاش کند؛ تلاشی که در دولت سیزدهم به ثمر نشست و دومین موفقیت در الحاق به سازمانهای بینالمللی محقق شد.
🧩اکنون ایران امیدوار است با عضویت در شانگهای و بریکس گامهای مؤثری در مقابله با تحریمهای یکجانبه غرب و آمریکا بردارد و راه را برای پیشرفت اقتصادی کشور همواره کند.
#اسرار_سیاسی #بریکس #نظم_نوین_جهانی
@AntiLiberalism