❇️خواص انواع مربا
✨مربای گُل: دو نوع عسلی و شکری دارد و هر دو مقوّی مغز و معده و خشک کنندۀ رطوبت غریبۀ معده است و بعد از غذا، مانع صعود بخارات به مغز است.
✨نوع عسلی آن برای مبرودین(سردمزاجان) و فضول بارده، مناسب تر است و جهت درد مفاصل و نقرس و فالج و تفتیت(شکستن) سنگ کلیه و مثانه و عسر البول مفید است
و همراه با ربع او زیره، جهت تحلیل ریاح(بادها) غلیظه و درد کمر و هضم غذا، سودمند است
و اگر آن را با گیاه تربد و تخم کرفس بجوشانند و صاف نمایند و مکرر بنوشند، برای رفع بیماری لقوه و فالج و استرخای لسان و ابتدای مفاصل مجرب دانستهاند.
✨و نوع شکری آن برای محرورین(گرم مزاجان) و یابس المزاج(خشک مزاجان)، مناسب تر است و برای ابتدای وسواس و جنون سودمند است.
✨مربای زردک: برای صاف کردن صدا و تنقیۀ(پاک سازی) ریه و منع نوازل(ریزشها) و سرفه و ضعف معده و جگر و بدی هضم و استسقا و ضعف قوۀ جنسی، بی نظیر است.
✨مربای بنفشه: مسهل صفرا و ملیّن(نرم کننده) طبع و برای رفع خشونت حلق و سرفه حارّ(گرم) و ترطیب(تر کردن) مغز و آلات تنفس و تبهای حارّ(گرم) و حرقة البول و نزلات، مفید است.
✨مربای جوز: تقویت کنندۀ قوای جنسی و برای تجفیف(خشک کردن) رطوبت معده و تقویت جگر، مفید است.
✨مربای بادام: برای سرفه و خشونت سینه، سودمند است.
#طب_سنتی
@AntiLiberalism