متن شبهه:
گر یک خداناباور باشی میدانی که: این تنها فرصت زندگی است که خواهی داشت، این یک زندگی زیبا و ارزشمند است، چیزی است که باید تا نهایت و تا آخرین روزهای (باقی مانده از زندگی) مان زندگیاش کرد.
اگر یک فرد دیندار باشی و به طریقی به یک زندگی دیگر باور داشته باشی، این بدان معناست که تو این فرصت حیات را تا نهایتش زندگی نخواهی کرد چون فکر میکنی یک فرصت دیگر هم خواهی داشت.
این یک روش شدیدن منفی برای زیستن است.
خداناباور بودن تو را آزاد میسازد تا این فرصت حیات را درست، شادمان و تا نهایتش زندگی کنی.
ریچارد داوکینز
پاسخ شبهه:
1⃣میل به جاودانگی و ابدیت یکی از بدیهی ترین فطریات انسانی است که هرکس با رجوع به باطن و ضمیر خود آن را می یابد.
2⃣تمام تلاش انسان ها در بهبود شرایط زندگی خود ، تمام پیشرفت ها، کشف کرانه های جدید توسط انسان ، مقابله ی او با تمام هرچه که اورا نابود میکند و سعی بر درمان امراض و گشودن راهی برای طول عمر و زیستن، همه گواه صادقی بر این مدعاست.👌
3⃣طبق آمار، حتی تمام آنان که دست به خودکشی میزنند لحظه ای که خود را به کام مرگ میکشانند همه حالت پشیمانی دارند. 👈پس ذات تفکر فناپذیری، ضد درک و فطرت انسانی بشر است.
4⃣بنابراین چیزی را که این به اصطلاح "زیست شناس خداناباور" نقطه ی قوت و حرکت یک بی خدا می داند، اوج پوچ گرایی، ناامیدی، رخوت، کشیده شدن به ورطه ی تباهی و بی حاصلی است.
5⃣بالاترین چیزی که "بی خدایی" به عنوان راه سعادت به بشر عرضه کرده این است که کل عالم بدون هیچ دلیلی صرفاً با تصادف ایجاد شده ، زندگی هیچ معنای خاصی ندارد و به هرحال موجودی به عنوان انسان موجود است که هیچ ارجحیتی به سایر موجودات ندارد و نهایت کار او و عالم هم پوچی و نابودی است.
6⃣فقط باید از این استاد دانشمند پرسید: کسی با این جهانبینی، حقیقتاً چه هدفی از زنده بودن خود دارد؟
7⃣آیا زندگی ای که آغازش بی خداست و انجامش فناست و گذرانش بی محتواست؛ انسان را ترغیب به بهرهبرداری از چه ارزشی می کند و چه زیبایی را جلوه گر میکند؟
8⃣سوال از این دانشمند این است که آیا این لذتی که می فرماید شامل چه لذت هایی میشود؟
9⃣اگر بی قدوبند و افسار گسیخته است که مردود است و خود شما هم منکر آنید و اگر هم منظور، لذتهای کمال گرا و انسان ساز است؛ بفرمایند کدام یک ازاین لذتها برای یک دین دار منع شده و اتفاقاً خود دین تشویق به آن نکرده است؟؟؟
🔟حقیقت این است که بهترین نتیجه این جهان بینی را میتوانیم در آمار خودکشی های بی خدایان و کشورهای غربی مروج بی دینی و لذت پرستی و بی محتوایی و لاابالی گری در زندگی این اشخاص بیابیم.
1⃣1⃣اما آن روی سکه:
👈اگر یک فرد دیندار باشی تکلیف خودت و عالمی که درآنی روشن است. می دانی از کجا آمده ای و چرا آمده ای و کجا خواهی رفت.
👈 اگر یک دین دار باشی میدانی دنیای کوتاه و فانی، طبق روایات شریفه: مزرعه ای است که تنها فرصت توست تا بهترین محصول خود را در آن به عمل آوری، که اگر این فرصت را از دست بدهی، خسران ابدی خواهی داشت نه اینکه فانی شوی و فرقی نکند در این دنیا چه کرده باشی. نه اینکه هرچه تلاش کنی و هرچه حاصل و توشه ات باشد قرار است نابود شود و به خود بگویی اصلا تلاش و زندگی کردن به هر نحوی نهایتا چه فرقی دارد؟
👈 اگر یک دین دار باشی و بدانی با تلاش کوتاه در این دنیا یک حاصل سراسر زیبا و ابدی خواهی داشت، قطعاً بالاترین انگیزش را خواهی داشت و انسانی ترین و پاک ترین عمل را هم خواهی کاشت.
2⃣1⃣پس روشن می شود که واقعا یک دین دار از زندگی بهترین و بیشترین استفاده را می برد یا یک پوچ گرای بی هدف که آخرین حد فهمش از زندگی غرایز حیوانی و ارضای آنهاست!!
❗️در انتها توجه مخاطب آگاه و گرامی را جلب میکنیم به آیات و روایاتی در مورد دنیا و نگاه دینمدارانه به دنیا تا بهتر و مستند تر قضاوت کنید. 👇
خداوند متعال ميفرمايد:
💠 با آنچه كه خدا به تو ارزاني داشته، سراي آخرت را بجوي و بهره خود را از دنيا فراموش مكن.
(قصص ـ 77)
حضرت علی (ع):
💠 برای دنيای خودت چنان عمل كن که گویا در دنيا تا ابد زندگی میکنی؛ و برای آخرت خودت چنان عمل كن که گویا همین فردا میمیری.
(مستدرك الوسائل ج1 ص146)
امام باقر (ع):
💠 دنيا چه خوب ياريكنندهای براي آخرت است.
(بحارالانوار، ج 70، ص 127)
جناب لقمان حكيم:
💠 فرزندم آنچنان به دنيا مشغول مشو كه به آخرت تو زيان رساند و همين طور آنگونه هم دنيا را رها مكن كه براي مخارج و نياز خود، محتاج ديگران شوي و بار زحمتت بر دوش ديگران باشد، كه اين هم مذموم است.
(بحارالانوار: ج70 ص 124)
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات و شایعات جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈