#بربری_خانگی
مواد لازم:
آب ولرم یک پیمانه
خمیرمایه فوری یک قاشق سوپ خوری
شکر یک قاشق سوپ خوری
روغن یک چهارم پیمانه
بهبود دهنده یک دوم قاشق چای خوری
نمک یک قاشق چای خوری
آرد حدود ۴۰۰ گرم (تقریبا ۳ پیمانه)
میزان آرد کاملا بستگی به کیفیت آن دارد
برای رومال:
آب یک سوم
آرد یک قاشق چای خوری
کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا آب ولرم، شکر و خمیرمایه را در کاسه ای مخلوط کنید و ۵ تا ۸ دقیقه با درپوش در جای تاریکی بگذارید(داخل فر خاموش) در کاسه بزرگی روغن، بهبود دهنده و نمک را مخلوط کنید، خمیرمایه عمل آمده را اضافه کرده و کمی هم بزنید در آخر آرد را تدریجا اضافه کنید، ابتدا با قاشق سپس با دست ورز بدید تا خمیر به دست بیاد از اضافه کردن آرد اضافی جدا خودداری کنید چون باعث خشکی نان بعد از پخت میشود.
خمیر را حدود ۱۰ دقیقه یک ربع ورز بدید یا ۱۰۰ بار داخل کاسه بکوبید تا صاف و یکدست شود. خمیر را در کاسه چرب بگذارید و روی کاسه سلفون بکشید و با یک پارچه روی کاسه را بپوشانید و یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود. بعد از یک ساعت خمیر را روی سطح آردپاشی شده کمی ورز دهید، به دو قسمت تقسیم کنید و هر تکه را چانه کنید و روی سطح آردپاشی شده بگذارید هر چانه را ابتدا به شکل بیضی رول کنید سپس با کمک وردنه آن را باز کرده و به شکل بربری مدل دهید
در سینی فر روی کاغذ روغنی بگذارید میتوانید زیر بربری را مقداری سبوس گندم بپاشید و خمیر را روی سبوس قرار دهید، روی هر خمیر را با نوک انگشت یا سیخ چوبی خط های موازی بیاندازید، با پارچه تمیز نمدار یا کیسه فریزر چرب شده روی خمیر ها را ب